Προς το περιεχόμενο

Αγορα υπολογιστή γυρω στα 900-1000 Ε

loki10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Διπλα εχει "ποσοτητα"!

Φίλε Μaldino το μόνο που μπορείς να κάνεις με αυτόν τον τρόπο είναι να προσθέσεις άλλον έναν ίδιο δίσκο.

Ο φίλος loki θα ήθελε να προσθέσει δεύτερο διαφορετικό σκληρό.

Πάντως ούτε εγώ βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό... :huh:

Δημοσ.

Πως σας φαίνεται η παρακάτω σύνθεση από vision studio?

Επεξεργαστής: AMD Phenom II X6 1075T 3.0 GHz Six Core Socket AM3 125W Box 189.20

Μνήμη RAM: Kingston Hyper X 6GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz 80.31

Κάρτα Γραφικών: ATI Radeon HD5770 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP 124.64

Μητρική Κάρτα: Gigabyte Socket AM3 GA-880GA-UD3H Vga GLan Audio Raid 94.59

Σκληρός Δίσκος: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32 MB 59.48

Τροφοδοτικό: Corsair Power Supply 500W 64.24

Κουτί: Xigmatek Utgard 79.08

DVD-RW: Sony DVD-RW Black 18.45

Λειτουργικό: Microsoft Windows 7 Home Premium 64Bit Greek 108.92

Σύνολο: 818.91

Και μένει μπάτζετ για μια καλή οθόνη που είχα σκοπό να πάρω...

Δημοσ.

Έχεις κάνει κάποια λάθη έβαλες μνήμες που είναι triple channel και η amd υποστηρίζει dual channel .Αφού δεν θέλεις δεύτερο σκληρό δίσκο στην σύνθεση που σου έκανα βγάλε τον έναν και άσε μόνο τον Samsung 1TB SpinPoint F3 και το υπόλοιπο σύστημα όπως έχει

Δημοσ.

Πέρα από τις σωστές κατευθύνσεις που σου έχουν δώσει τα παιδιά, να επαναλάβω με τη σειρά μου κάτι που έχει υποθεί ήδη, αλλά μάλλον πέρασε στο ντούκου: καλό θα ήταν να σκεφτείς πολύ σοβαρά έναν SSD... Για τη χρήση που θες το μηχανάκι (πολλά και βαριά προγράμματα να τρέχουν ταυτόχρονα) είναι βήμα αναπόδραστο πιστεύω. Καλά και τα ΤΒ για να έχεις χώρο, δυστυχώς όμως οι συμβατικοί δεν πιάνουν μία όσον αφορά την ταχύτητα/αντιδράσεις ενός solid state.

Δημοσ.

Κάποια πρόταση για ένα κουτί φθηνότερο από το Xigmatek Utgard αλλά καλό, γύρω στα 30-60 ευρώ υπάρχει?

Όσον αφορά τον δίσκο ssd, ανεβαίνει πολύ το μπάτζετ...

Δεν ξέρω το σκέφτομαι, ίσως θέλω να ακούσω κι άλλες απόψεις...

Δημοσ.

Κάποια πρόταση για ένα κουτί φθηνότερο από το Xigmatek Utgard αλλά καλό, γύρω στα 30-60 ευρώ υπάρχει?

Όσον αφορά τον δίσκο ssd, ανεβαίνει πολύ το μπάτζετ...

Δεν ξέρω το σκέφτομαι, ίσως θέλω να ακούσω κι άλλες απόψεις...

Η σύνθεση που σου έκανα σε υπερκαλύπτει .Θέλεις να ρίξεις το συνολικό ποσό για αυτό θέλεις να πάρεις φθηνότερο κουτί;

Δημοσ.

αν θέλεις βαριά προγράμματα καλύτερα Intel και όχι AMD, προσωπική μου άποψη βέβαια..

αυτό προτείνω εγώ βέβαια... από ΠΛΑΙΣΙΟ

λίγο πιο πάνω από τα χρήματα που διαθέτεις

82882670.jpg

Δημοσ.

αν θέλεις βαριά προγράμματα καλύτερα Intel και όχι AMD, προσωπική μου άποψη βέβαια..

Και αυτό προκύπτει από ? Η έτσι απλά το σκέφτηκες και το προτείνεις ?

Δημοσ.

Όχι τόσο πολύ για να ρίξω το ποσό, αφού μιλάμε για 20-30 ευρώ λιγότερα.

Απλά υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και θα ήθελα να δω κι άλλες γνώμες πάνω σε αυτό.

Πάντως για να το προτείνεις με τόσο σθένος, θα πρέπει να μετράει πολύ αυτό το Utgard...

Πάντως έχω μπερδευτεί λιγάκι, γιατί ακόμα δεν έχω κατασταλάξει σε κάποια πράγματα, όπως το αν θα βάλω ssd (κάτι που είναι καλή πρόκληση), αν θα αγοράσω καινούρια οθόνη (γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστέι να αγοράσω εφόσον θα υπάρχουν 2 υπολογιστές), και αν θα αγοράσω τα windows.

Δημοσ.

Και αυτό προκύπτει από ? Η έτσι απλά το σκέφτηκες και το προτείνεις ?

έχω χρησιμοποιήσει και τα δύο και για μένα προσωπικά βλέπω το AMD να τρώει πιο πολλά μικροκολλημaτάκια από το Intel.

δεν είπα πως δεν είναι καλό, απλά λίγο καλύτερο είναι το Intel αλλά βέβαια πολύ πιο ακριβό!

Δημοσ.

Όχι τόσο πολύ για να ρίξω το ποσό, αφού μιλάμε για 20-30 ευρώ λιγότερα.

Απλά υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και θα ήθελα να δω κι άλλες γνώμες πάνω σε αυτό.

Πάντως για να το προτείνεις με τόσο σθένος, θα πρέπει να μετράει πολύ αυτό το Utgard...

Πάντως έχω μπερδευτεί λιγάκι, γιατί ακόμα δεν έχω κατασταλάξει σε κάποια πράγματα, όπως το αν θα βάλω ssd (κάτι που είναι καλή πρόκληση), αν θα αγοράσω καινούρια οθόνη (γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστέι να αγοράσω εφόσον θα υπάρχουν 2 υπολογιστές), και αν θα αγοράσω τα windows.

Ας τα πάρουμε από την αρχή για να ξεμπερδευτείς

1)Αν δεν θα αλλάξεις αλλάξεις οθόνη μέσα στον επόμενο χρόνο που μας έρχεται δεν υπάρχει λόγος να βάλεις καλή κάρτα γραφικών γιατί μετά θα μπορείς την π.χ την 6850 να την πάρεις πολύ ποιο φτηνά και τότε θα μπορεί να δήξει και την δύναμη της.

2)Όσων αναφορά το κουτί για μένα πρέπει να δίνουμε κάτι παραπάνω για κάτι καλό γιατί δεν το αλλάζουμε τόσο συχνά όσο τα υπόλοιπα υποσυστήματα

3)Ένας ssd θα σου δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφείς δεν θα έχεις αυτά τα κολλήματα που έχεις με τους κοινούς μηχανικούς δίσκους. Αλλά είναι ακόμα αρκετά ακριβή σε σχέση με το μέγεθος τους και για αυτό είπα και παραπάνω ότι δεν αξίζει στην περίπτωση σου λόγο του μπατζετ όχι λόγο της χρήσης που θα κάνεις στο pc.

4)Τα windows μπορείς να τα βρεις από τον '' θειο'' αλλά εδω μέσα δεν μπορώ να σου πω από πού μιας και δεν επιτρέπεται. Παντός είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό 100Ε που μπορείς να τα δόσεις για ένα καλό ups η έναν ssd αν δόσεις κάτι παραπάνω

Δημοσ.

Λοιπόν αρχίζω να καταλήγω κάπου.

1) Επειδή θα αγοράσω οθόνη μέσα στον επόμενο χρόνο παίρνω και μια καλή κάρτα γραφικών η οποία κάποια στιγμή θα αξιοποιηθεί.

2) Δεν θα αγοράσω τα windows

Οπότε έχω την εξής σύνθεση:

Επεξεργαστής AMD Phenom II X6 1075T 3.0 GHz Six Core Socket 189.2

Μητρική: Asrock Socket AM3 880G Extreme3 Vga GLan Audio Raid 101.45

Γραφικών: ATI Radeon HD5770 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Sapphire) 124.64

RAM: Kingston Value 4GB DDR3 Non ECC CL9 1333MHz X2 99.7

Κουτι: Xigmatek Utgard 79.8

DVD-RW: sony 18.45

Τροφοδοτικό: Corsair 500W 64.26

Σύνολο 676

Αυτός είναι ο βασικός κορμός της σύνθεσης και από κει και πέρα μένουν λεφτά για επιλογή των σκληρών δίσκων και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει το μηχάνημα και είναι χρήσιμο.

Πως σου φαίνεται? Ποια είναι η απόψη σου για τους δίσκους τώρα?

Δημοσ.

Δες αυτήν καλυτέρα

case:Xigmatek Utgard 79.08 €

Cpu:AMD Phenom II X6 1075T 189.20 €

Mobo:Asrock 890GX Extreme3 109.10 €

Ram:Kingston Hyper X Genesis 4GB 49.82 € x2

Gpu:ATI Radeon HD6850 174.98 €

Hdd:Samsung 1TB SpinPoint F3 59.48 €

Dvd-Rw:LG 18.07 €

Psu:Corsair 500W 64.24 €

Ssd:OCZ 60GB Vertex II 119.70 €

Συνολο:913,49€ Χωρίς τον ssd συνολο:794,00€

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...