Προς το περιεχόμενο

Connxtv, ασύρματα με δυο router που τρέχουν ddwrt. Πως;

spasoklambania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Θέλω να συνδέσω το tvbox του Connxtv (το Tilgin χωρίς τον σκλλαηρό έχω) ασύρματα αντί με καλώδιο, καθώς μου δημιουργεί διάφορα προβλήματα κατά καιρούς με την τωρινή συνδεσμολογία (το Speectouch στέλνει το σήμα σε όλες τις θύρες) . Έχω διαθέσιμα 3 router που τρέχουν dd-wrt: Asus WL500gP v2, TP-LINK TL-WR941ND v3.5 και Linksys WRT54G v2. Προσπαθώ όλο το βράδυ να το στήσω χρησιμοποιώντας το Linksys ως access point και το TP-LINK ως client αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Με την λειτουργία Client Bridge ενεργοποιημένη στο TP-LINK δεν παίρνει το tvbox ip από τον dhcp server του ΟΤΕ. Αν συνδέσω τα δυο router μεταξύ τους με WDS το Tilgin μπουτάρει κανονικά, πετώντας βέβαια ενδιάμεσα ένα σφάλμα (ή 310 ή 314), αλλά όταν φορτώσει και δείξει το National Geographic που είναι το πρώτο κανάλι δεν δείχνει εικόνα ούτε ήχο, πετάει στιγμιαία το μήνυμα Undefined αλλά φαίνεται ότι μεταφέρει αδιάκοπα δεδομένα (και από το λαμπάκια του δικτύου στο βύσμα του και στο TP-LINK που είναι ο client). Το UPNP είναι ενεργό και στα δυο router, το firewall είναι κλειστό και στα δυο router, καθώς και ο DHCP server, αφού μας ενδιαφέρει να πάρει IP από τον server του ΟΤΕ Το Linksys που παίζει τον ρόλο του access point είναι συνδεδεμένο στην θύρα 4 του router και το TP-Link συνδεδεμένο στην θύρα δικτύου του Tilgin. Λογικά για να φτάσω στο σημείο να δείξει εικόνα θα είναι κάποια μικρή λεπτομέρεια που μου ξεφεύγει ...

Υ.Γ.

Δοκίμασα για client να βάλω το Asus WL500gP v2. Το αποτέλεσμα και με αυτό ήταν να φορτώσει, πετώντας τα δυο σφάλματα που γράφω και στο πρώτο μου μήνυμα αλλά είχα αμέσως μετά την εκκίνηση και για 1-2 δευτερόλεπτα εικόνα και ήχο. Μετά πάγωσε και κατά διαστήματα (ανά 5 λεπτά περίπου) έδειχνε εικόνα και ήχο, πάλι για 1-2 δευτερόλεπτα... Είναι τελείως κουλό αυτό που συμβαίνει, αν σκεφτώ και το ότι τα Ruckus που πουλάει ο ΟΤΕ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δουλεύουν!!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το linksys και το asus έχουν τσιπάκι broadcom και το tp-link τσιπάκι atheros!

Δημοσ.

να τα παρουμε απο την αρχη.εχεις ενα thomson και θες να βαλεις καποιο αλλο ρουτερ που τρεχει ddwrt να παιρνει ασυρματα απο το thomson και να δινει μεσα το tvbox η θες να δωσεις απο την 4 θυρα του thomson με καλωδιο σε ενα αλλο ρουτερ και απο εκει ασυρματα σε ενα τριτο.?αν θες το τελευταιο αυτο που σκεφτομαι ειναι.το Thomson στην 4 υποδοχη να συνδεθει με ενα απο τα αλλα ρουτερ σου το οποιο απλα θα κανει τον ρολο του access point.lan to lan με κλειστο dhcp.μετα ενα δευτερο ρουτερ να παιξει σαν repeater του πρωτου και να δωσει με καλωδιο στο tvbox.

Δημοσ.

να τα παρουμε απο την αρχη.εχεις ενα thomson και θες να βαλεις καποιο αλλο ρουτερ που τρεχει ddwrt να παιρνει ασυρματα απο το thomson και να δινει μεσα το tvbox η θες να δωσεις απο την 4 θυρα του thomson με καλωδιο σε ενα αλλο ρουτερ και απο εκει ασυρματα σε ενα τριτο.?αν θες το τελευταιο αυτο που σκεφτομαι ειναι.το Thomson στην 4 υποδοχη να συνδεθει με ενα απο τα αλλα ρουτερ σου το οποιο απλα θα κανει τον ρολο του access point.lan to lan με κλειστο dhcp.μετα ενα δευτερο ρουτερ να παιξει σαν repeater του πρωτου και να δωσει με καλωδιο στο tvbox.

Θέλω στην θύρα 4 του Thomson να βάλω με καλώδιο ένα router (το ονομάζουμε ROUTER 1) που θα παίζει τον ρόλο του access point και ένα άλλο (το ονομάζουμε ROUTER 2) το οποίο θα συνδέεται με καλώδιο στο TVBOX και θα είναι client στο ROUTER 1. Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα τόσες μέρες και γράφω στο πρώτο μήνυμα μέχρι ποιο σημείο έχω φτάσει...

Δημοσ.

το πρωτο με το δευτερο ρουτερ θα ειναι wireless να υποθεσω.αν τα κανεις wds μεταξυ τους και κλεισεις dhcp και στα δυο παλι δεν παιζει η αν καποιο που εχεις αν παιζει σαν repeater

Δημοσ.

το πρωτο με το δευτερο ρουτερ θα ειναι wireless να υποθεσω.αν τα κανεις wds μεταξυ τους και κλεισεις dhcp και στα δυο παλι δεν παιζει η αν καποιο που εχεις αν παιζει σαν repeater

Wireless θα είναι! Το dhcp ούτως ή άλλως το κλείνω και στα δυο router, αφού σκοπός είναι να πάρει ip από τον server του ΟΤΕ! Με wds έχω φάει ένα ολόκληρο βράδυ και δεν κατάφερα τίποτα. Επιλογή για repeater έχει το Linksys WRT54G v2 αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Δημοσ.

wds θελει κλειδωμα wep οχι wpa.το εχω δοκιμασει με thomson και επαιζε μονο wds.διαφορετικη Ip το ενα ρουτερ απο το αλλο.repeater ειναι πιο ευκολο συνηθως απο το wds.kai sto wds πρεπει και στα 2 ρουτερ να πεις να βρουν το αλλο για να παιξει αντιθετα με το repeater.

Δημοσ.

wds θελει κλειδωμα wep οχι wpa.το εχω δοκιμασει με thomson και επαιζε μονο wds.διαφορετικη Ip το ενα ρουτερ απο το αλλο.repeater ειναι πιο ευκολο συνηθως απο το wds.kai sto wds πρεπει και στα 2 ρουτερ να πεις να βρουν το αλλο για να παιξει αντιθετα με το repeater.

Με το wds έπαιζα πάντα χωρίς ασφάλεια. Θα δοκιμάσω σήμερα και το repeater. Έχω και άλλη μια ερώτηση: μήπως με όλη αυτή την ιστορία δεν περνάει στον media server του ΟΤΕ η mac adress του tv box και για αυτό δεν έχω εικόνα και ήχο; Επίσης μήπως παίζει κάποιο θέμα με πόρτες;

Δημοσ.

θα σε γελασω.δεν ξερω ακριβως τι θελει για να παιξει.με wds και repeating κανονικα δεν θελει ανοιγμα πορτες γιατι και τα 2 ρουτερ θα ειναι invisible στην ουσια.transparent να το πω ετσι.οποτε κανονικα πρεπει να περναει και mac address και ολα.

Δημοσ.

θα σε γελασω.δεν ξερω ακριβως τι θελει για να παιξει.με wds και repeating κανονικα δεν θελει ανοιγμα πορτες γιατι και τα 2 ρουτερ θα ειναι invisible στην ουσια.transparent να το πω ετσι.οποτε κανονικα πρεπει να περναει και mac address και ολα.

Τρελένομαι γιατί και τα Ruckus που δίνει ο ΟΤΕ κάνουν το ίδιο πράγμα. Το ιδανικότερο θα ήταν να μάθουμε πως είναι ρυθμισμένα. Όσο και να έχω ψάξει δεν έχω βρει τίποτα...

Δημοσ.

8/37 νομιζω ειναι ρυθμισμενα και να παιζει σαν bridge αυτη η πορτα νομιζω.αλλα κανονικα εφοσον δεν υπαρχουν ενδιαμεσοι dhcp ισως θα πρεπε να παιζει.

Δημοσ.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλα αυτά τα προβλήματα οφείλονται στο ότι για κάποιο λόγο δεν περνάνε ανάμεσα στα δυο router όλα τα πακέτα που χρειάζονται. Αυτό το συμπέρανα κάνοντας την εξής δοκιμή: άνοιξα το tvbox έχοντάς το συνδεδεμένο με το καλώδιο και έβλεπα τηλεόραση. Εκείνη την ώρα μπήκα με telnet στο speedtouch και ενεργοποίησα το multicast filter στην θύρα που συνδέεται το switch με το tvbox. Αυτομάτως κόπηκε η εικόνα. Επίσης όταν το έβγαλα και το ξαναέβαλα στο ρεύμα, στο μπουτάρισμα μου πέταξε τα ίδια σφάλματα που πετάει όταν δοκιμάζω με το wifi. Μόλις απενεργοποίησα το multicast filter επανήλθε η εικόνα και δεν έβγαλε σφάλματα στο μπουτάρισμα. Πως στο καλό ρυθμίζεται το ddwrt ώστε να μην κόβει ΤΙΠΟΤΑ όταν παίζω με repeater;;; Το SPI firewall είναι κλειστό. Τι άλλο μπορεί να κόβει πακέτα;

Δημοσ.

μερικα προγραμματα οπως το Iptv χρηματιστηρια κτλ θελουν στο ρουτερ να περνανε πακετα Multicast.τωρα σε καθε ρουτερ αυτο ενεργοποιειται διαφορετικα.δεν ξερω αν το ρουτερ τα αφηνει.δεν ξερω αν μπροεις με το προγραμμα το wireshark να δεις τι πακετα φευγουν και μετα οταν θα κανεις τις αλλαγες να δεις παλι τι γινεται με τα πακετα.μηπως καποιο repeater στα κοβει.δεν το εχω ψαξει παραπανω δεν ξερω και μου φαινεται παραξενο να σουκοβει τα πακετα τα multicast το repeater.ας μας πει καποιος που ξερει καλυτερα τι γινεται σε αυτο το επιπεδο γιατι τοσα χαμηλα δεν ξερω τοσα.απλα ειχα δει σε μερικα ρουτερ για να παιξει ενα χρηματιστηριακο προγραμμα οτι καναμε ειδικες ρυθμισεις σε καποια ρουτερ για να ενεργοποιηθει το Multicast.στα περισσοτερα ηταν κλειστο απο την αρχη.ξερω οτι και το Iptv θελει τετοια πακετα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επιτέλους! Μετά από καιρό το κατάφερα!! Τελικά χρησιμοποίησα τα 2 router με broadcom chipset (Linksys WRT54G v2 και Asus WL500gP v2) . Εγκατέστησα και στα 2 το X-WRT. Στην συνέχεια τα έβαλα να βλέπονται με WDS. Εγκατέστησα, επίσης και στα δυο, το πακέτο igmpproxy. Έκλεισα τον dhcp, καθώς ο σκοπός μας είναι το tvbox να παίρνει ip από τον server του ΟΤΕ. Αφού επιβεβαίωσα ότι βλέπονται μεταξύ τους σύνδεσα το Linksys στην θύρα 4 του router μου ώστε να παίρνει τα δεδομένα από τον ΟΤΕ, και το Asus με το tvbox ώστε να του στέλνει τα δεδομένα που θα λαμβάνει από το Linksys. Άνοιξα το tvbox, περίμενα να φορτώσει και απλά έπαιξε!! Υπάρχει όμως ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα: αν για οποιονδήποτε λόγο πέσει το ρεύμα στο Asus (σε αυτό δηλαδή που κάνει την λήψη) τότε το tvbox δεν ξαναδείχνει εικόνα μέχρι να κάνω restart στο wifi του Asus... Ξέρει κανείς τι παίζει; Αν μάθω και αυτή την σημαντική και τελευταία λεπτομέρεια έληξε το θέμα. Επίσης θα μπορέσω να κάνω και έναν αναλυτικό οδηγό με screenshots. Πιστεύω ότι θα το θέλει πολύς κόσμος :P :P

EDIT

Τελικά δεν είναι μόνο με το tvbox το πρόβλημα! Μόλις φορτώσει το Asus συνδέω με καλώδιο το laptop μου, κάνω ping στο linksys και χάνει αρκετά πακέτα...

Δημοσ.

αν δεν βαλεις το Tvbox παλι χανεις πακετα?αν ναι τοτε κατι γιενται με το wds.να υποθεσω το Linksys Με το asus διαφορετικες Ip.δοκιμασε αλλο κλειδωμα η αλλο καναλι για να δεις αν και παλι θα χανει πακετα.τωρα για αυτο που αν κλεισει το ρευμα μαλλον δεν ξανασηκωνει το wds για καποιο λογο.δοκιμασε και πες μας.

Δημοσ.

αν δεν βαλεις το Tvbox παλι χανεις πακετα?αν ναι τοτε κατι γιενται με το wds.να υποθεσω το Linksys Με το asus διαφορετικες Ip.δοκιμασε αλλο κλειδωμα η αλλο καναλι για να δεις αν και παλι θα χανει πακετα.τωρα για αυτο που αν κλεισει το ρευμα μαλλον δεν ξανασηκωνει το wds για καποιο λογο.δοκιμασε και πες μας.

Ακόμα και χωρίς το tvbox χάνει πακέτα... Εννοείται ότι οι ip των δυο router είναι διαφορετικές (π.χ. το Linksys 10.0.0.1 και το Asus 10.0.0.2) ! Το δίκτυο μεταξύ των δυο router είναι χωρίς ασφάλεια. Όταν κόψω και επαναφέρω ξανά το ρεύμα στο Asus δεν λέω ότι δεν σηκώνεται το WDS. Σηκώνεται απλά χάνει πακέτα μέχρι να κάνω restart με το χέρι στο service network στο Asus. Αν βγάλω το Linksys από το ρεύμα και το ξανασυνδέσω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μόνο με το Asus υπάρχει θέμα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...