Προς το περιεχόμενο

iPhoto 11 full screen zoom

nickolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πως μπορούμε να κάνουμε full screen zoom στις φωτογραφίες μας στο iPhoto 11 όπως γινόταν με το 09?

Αν μπω σε edit mode το κάνει, αλλά θέλω να το κάνω και στο full screen.

Αν δεν μπορώ... υπάρχει τρόπος να κρατήσω το iMovie 11 μαζί με το iPhoto 09?

Με τις σύγχρονες φωτογραφικές αναλύσεις των 10ΜΡ+ είναι πολύ χρήσιμο το ζοομ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 10 μήνες μετά...

ερωτηση, οταν κανουμε import φωτογραφιες στο iphoto, ουσιαστικα τις αντιγραφει σε καποιο φακελο στον σκληρο;

δλδ καταλαμβανουν 2 φορες χωρο στον δισκο;

τωρα εχω πχ ενα φακελο Χ/pictures/basilis5

μολις τις κανω εισαγωγη θα τις βαλει σε φακελο και κατω απο το iphoto;

Το iPhoto τις αντιγράφει στο αρχείο iPhoto Library στο φάκελο Pictures του Home folder σου.

Ουσιαστικά είναι ένας καμουφλάρισμένος φάκελος που έχει μέσα υποφακέλους που έχει βαθμονομήσει βάσει των metadata [EXIF data] των φωτογραφιών σου.

Πήγαινε και κάνε δεξί κλικ στο iPhoto Library και Show Package Contents. Θα καταλάβεις.

Επίσης. Κάνοντας edit, οι φωτογραφίες οι original δεν πειράζονται. Το μόνο αρχείο που επηρεάζεται είναι αυτό που βρίσκεται στην iPhoto Library.

Το iPhoto τις αντιγράφει στο αρχείο iPhoto Library στο φάκελο Pictures του Home folder σου.

Ουσιαστικά είναι ένας καμουφλάρισμένος φάκελος που έχει μέσα υποφακέλους που έχει βαθμονομήσει βάσει των metadata [EXIF data] των φωτογραφιών σου.

Πήγαινε και κάνε δεξί κλικ στο iPhoto Library και Show Package Contents. Θα καταλάβεις.

Επίσης. Κάνοντας edit, οι φωτογραφίες οι original δεν πειράζονται. Το μόνο αρχείο που επηρεάζεται είναι αυτό που βρίσκεται στην iPhoto Library.

Σωστα ολα αυτα που λες, η ερωτηση ειναι η εξης.

Περασα απο ενα στικακι καποιες φωτογραφιες στον φακελο pictures. Μετα έκανα ενα import στο iphoto. Οι φωτογραφιες που βλεπω μεσα στο προγραμμα πλεον, ειναι απο τον αρχικο φακελο που εφτιαξα, ή τις αντεγραψε και στους καμουφλαρισμενους φακελους που λες.

Ερωτηση 2. κανω import καποιες φωτογραφιες απο το iphone μεσω του iphoto. Αυτες τις φωτογραφιες αν θελω να τις εχω σε εναν αλλο φακελο, πλην του καμουφλαρισμενου που εφτιαξε το προγραμμα, πρεπει να παω απο τον finder και να τις βρω (με την διαδικασια που περιεγραψες) και να τις αντιγραψω; Ή γινεται και καπως μεσα απο το iphoto;

θελω εναν απλο τροπο να περναω τις φωτογραφιες απο το τηλ στο mac οπως γινεται στα windows (windows explorer copy paste) χωρις να πρεπει να μεσολαβει το itunes. και με το iphoto δεν μπορω να τις παρω (ή καλυτερα δεν ξερω) απο εκει και να τις βαλω σε δικους μου φακελους.

Μέσα από το iPhoto επιλέγεις τις φωτογραφίες που θέλεις και έπειτα από το μενού File->Export... τις εξάγεις όπως και όπου θέλεις. Επίσης πηγαίνοντας στο File->Reveal in Finder εμφανίζονται οι φωτογραφίες όπως είναι αποθηκευμένες μέσα στην Library του iPhoto.

Μέσα από το iPhoto επιλέγεις τις φωτογραφίες που θέλεις και έπειτα από το μενού File->Export... τις εξάγεις όπως και όπου θέλεις. Επίσης πηγαίνοντας στο File->Reveal in Finder εμφανίζονται οι φωτογραφίες όπως είναι αποθηκευμένες μέσα στην Library του iPhoto.

ωραια, θα το κοιταξω σημερα. Σας ευχαριστω

Σωστα ολα αυτα που λες, η ερωτηση ειναι η εξης.

Περασα απο ενα στικακι καποιες φωτογραφιες στον φακελο pictures. Μετα έκανα ενα import στο iphoto. Οι φωτογραφιες που βλεπω μεσα στο προγραμμα πλεον, ειναι απο τον αρχικο φακελο που εφτιαξα, ή τις αντεγραψε και στους καμουφλαρισμενους φακελους που λες.

Ερωτηση 2. κανω import καποιες φωτογραφιες απο το iphone μεσω του iphoto. Αυτες τις φωτογραφιες αν θελω να τις εχω σε εναν αλλο φακελο, πλην του καμουφλαρισμενου που εφτιαξε το προγραμμα, πρεπει να παω απο τον finder και να τις βρω (με την διαδικασια που περιεγραψες) και να τις αντιγραψω; Ή γινεται και καπως μεσα απο το iphoto;

θελω εναν απλο τροπο να περναω τις φωτογραφιες απο το τηλ στο mac οπως γινεται στα windows (windows explorer copy paste) χωρις να πρεπει να μεσολαβει το itunes. και με το iphoto δεν μπορω να τις παρω (ή καλυτερα δεν ξερω) απο εκει και να τις βαλω σε δικους μου φακελους.

Απάντηση 1: Τις πέρασε μόνο στο iPhoto Library. :rolleyes:

Απάντηση 2: Μπορείς να κάνεις και ένα απλό drag & drop εκεί που τις θες. Από το iPhoto, στον φάκελο στον Finder.

Υποθέτω ότι χρησιμοποιείς iPhone, δεδομένου ότι αναφέρεις το iTunes.

Αν έχεις iPhone, θα σε ενθάρρυνα να αρχειοθετήσεις έξυπνα τις παλιές φωτογραφίες σου και να εξοικειωθείς με το iPhoto. -_- Προσωπικά όσο δεν χρησιμοποιούσα το iPhoto γιατί βαριόμουν την κατάταξη και την κατηγοριοποίηση των παλιών φωτογραφιών μου, είχα το Image Capture [είναι στον φάκελο Applications, από... πάντα ^_^ ]. Για να ξεπαστρέψεις το iPhoto :devil: , πας στα Preferences του, και στο dropdown του "Connecting camera opens:" διαλέγεις το Image Capture. Έτσι κάθε φορά που θα συνδέεις το iPhone, θα μπορείς να περνάς τις φωτογραφίες μέσα από το interface του Image Capture χωρίς αυτές να περνούν στο iPhoto. Χύμα σε έναν φάκελο που εσύ επιλέγεις στον Finder.

Το ίδιο θα γίνεται από εδώ και στο εξής και για κάθε φωτογραφική μηχανή που συνδέεις. Ως τώρα πεταγόταν το iPhoto όποτε συνέδεες μια κάμερα. :-(

Και, τέλος, το iTunes, έχει την επιλογή στην καρτέλα Photos [αν μιλάμε για iPhone] να συγχρονίζει φωτογραφίες από έναν οποιονδήποτε φάκελο, εκτός του iPhoto. Οπότε, και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.

λοιπον,εκανα οσα μου ειπατε και οντως αρχισα να καταλαβαινω πολυ καλυτερα την ογικη του προγραμματος και το πως δουλευει.

Εχω μια διευκρινιστική ερωτηση που εκανα και πριν αλλα δεν καταλαβα την απαντηση.

Όταν περασω απο το iphone-camera τις φωτογραφιες στο iphoto τις βαζει αυτο οπου θελει μονο του οποτε κομπλε.

Οταν ομως κανω import απο εναν φακελο του σκληρου στο iphoto, αυτο αντιγραφει τις φωτογραφιες σε καμουφλαρισμενο φακελο του προγραμματος, ή το iphoto τις τραβαει και τις εμφανιζει απο τον αρχικο φακελο μου. Υπαρχουν εν ολιγοις μια ή 2 φορες στο σκληρο;

ευχαριστω και συγνωμη αν σας ζαλιζω.

Εφόσον λέει Ιmport to Library, γίνεται αντίγραφο. Τώρα που το δοκίμασα κιόλας, όντως έτσι είναι. Πάντα αντιγραφή, ποτέ μεταφορά. Έχε το έτσι στο νου σου.

Ότι άλλο θες, γι' αυτό είμαστ' εδώ. ^_^

ωραια, μαλλον το βρηκα, οσο το δουλευω τοσο μου αρεσει.

Το κακο ειναι πως για να περασεις τις φωτογραφιες σε ενα στικακι ή εναν εξωτερικο σκληρο πρεπει να κανεις export. Και αυτο ειναι λιγο χρονοβορο.

Αν σε οτι αφορα την διαχειριση ειναι πολυ ωραιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...