Προς το περιεχόμενο

Αγορά HTPC

p4ni5h3r.cy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, είμαι από Κύπρο, επισκέπτης του insomnia.gr εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν έτυχε να γίνω μέλος για κάποιο λόγο (offtopic, αλλά ήθελα να κάνω έναν πρόλογο :P ).

Όπως και να'χει, θα ήθελα τα φώτα σας για την δημιουργία κάποιου htpc (home theater pc/media center).

Διαθέτω 400-500(max) euro, το pc προορίζεται για προβολή hd ταινιών σε full hd 32" τηλεόραση και ερασιτεχνικό video editing. Επίσης θα ήθελα να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται το σύστημα.

Το τι χρειάζομαι είναι μητρική κάρτα (mini itx form factor μόνο), επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, μνήμες και τροφοδοτικό, τα υπόλοιπα υπάρχουν ήδη ή δε με απασχολούν μέχρι την αγορά τους (πχ. κουτί).

Έψαξα λίγο και είμαι μεταξύ αυτών των δύο mobo (δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σε αυτή την κατηγορία θα μου πείτε :P ):

Asus M4A88T-I Deluxe:

>http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=jGAoIFEziW5sPYy7

ή

GIGABYTE H55M-USB3:

>http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3444#ov

Όπως θα δείτε η πρώτη κάρτα υποστηρίζει τους Phenom IIX4 και Phenom IIX6 της AMD και η δεύτερη τους Core i7 της Intel.

Ξέρω πως είναι χαμηλό το budget και θα ήθελα την γνώμη σας για την μητρική (εαν προτείνεται κάποια άλλη?), τον επεξεργαστή (τουλάχιστον 4πύρινος), τις μνήμες (4GB είναι αρκετά πιστεύω) αλλά δεν κατέληξα κάπου όπως και για την κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό.

Αν όχι όλα, τα περισσότερα εξαρτήματα θα τα παραγγείλω απ'το εξωτερικό, λόγο του υψηλού κόστους και της μειωμένης διαθεσιμότητας που υπάρχει στην Κύπρο (γι'αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα με τα λινκς που θα ποστάρετε από ελληνικά καταστήμτα όπως είδα σε άλλα θέματα).

Ελπίζω να σας διευκρίνησα αρκετά το τι θέλω (εξού και το πολύ μπλα μπλα) και να μη σας κούρασα...

Δημοσ.

Τι είδους τροφοδοτικό παίρνει το κουτί σου;

Αν δεν γνωρίζεις πες μας ποιό κουτί έχεις.

Δεν έχω κάποιο έτοιμο κουτί τώρα γιατί σκέφτομαι μια custom acrylic case B) (διόρθωσα το αρχικό ποστ).

Δε ξέρω κατά πόσο θα γίνεται σωστή κατανομή του αέρα (αν έτσι λέγεται στα ελληνικά :P ), αλλιώς θα πάρω κάτι έτοιμο από τα παρακάτω:

>http://www.overclockers.co.uk/search_results.php?sortby=&groupid=701&search=itx

Δημοσ.

Αν δεν υπήρχε ο παράγοντας video editing στην μέση, θα μπορούσες να στήσεις αξιοπρεπές σύστημα με τα μισά λεφτά ίσως.

Πόσο σε απασχολούν οι επιδόσεις σε αυτό τον τομέα, και τι προγράμματα χρησιμοποιείς;

Αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, μπορείς να την βγάλεις και με έναν διπύρηνο, μία φθηνή μητρική, 2GB ram και πιθανόν onboard κάρτα γραφικών.

Μετά θα μπορούσες να επενδύσεις τα λεφτά που σου περισσεύουν και κάτι ουσιαστικότερο για ένα htpc, όπως ένα καλό αθόρυβο psu και case που υποστηρίζει τηλεκοντρόλ ξερωγω.

Όταν με το καλό το στήσεις, μη ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά σε αυτό.

;p

Δημοσ.

Αν δεν υπήρχε ο παράγοντας video editing στην μέση, θα μπορούσες να στήσεις αξιοπρεπές σύστημα με τα μισά λεφτά ίσως.

Πόσο σε απασχολούν οι επιδόσεις σε αυτό τον τομέα, και τι προγράμματα χρησιμοποιείς;

Αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, μπορείς να την βγάλεις και με έναν διπύρηνο, μία φθηνή μητρική, 2GB ram και πιθανόν onboard κάρτα γραφικών.

Μετά θα μπορούσες να επενδύσεις τα λεφτά που σου περισσεύουν και κάτι ουσιαστικότερο για ένα htpc, όπως ένα καλό αθόρυβο psu και case που υποστηρίζει τηλεκοντρόλ ξερωγω.

Όταν με το καλό το στήσεις, μη ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά σε αυτό.

;p

Περισσότερο θέλω ένα μηχάνημα που να θεωρείται δυνατό και σε 1-2 χρόνια, γι'αυτό και ανέφερα 4πύρινους/6πύρινους επεξεργαστές. Σχετικά με το video editing, είμαι αρχάριος στο θέμα και σκοπεύω να χρησιμοποιήσω το Sony Vegas Pro (το έχω δοκιμάσει στο 2πύρινο λάπτοπ που έχω τώρα και σέρνεται) γι'αυτό και θέλω κάτι πιο δυνατό.

Οκ, ευχαριστώ για το λινκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...