ggont Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Γεια σας και καλώς σας βρήκα. Αγόρασα πρόσφατα ενα adsl modem/router D-link 2641b. Πριν είχα ενα microcom οχι ασυρματο που πήρα μαζί με τη σύνδεση vivodi. Αν και πιστευω οτι έκανα τις ρυθμίσεις σωστά, το μοντεμ αποσυντονίζεται κάθε 2 λεπτά. Αντίθετα το microcom δεν είχε ποτε πρόβλημα. Εχω κλειδώσει τη σύνδεση χαμηλά στα 2mbps. Πήρα τη Vivodi για να τσεκάρω τις ρυθμίσεις και αρνήθηκαν να κάνουν support επειδή το μοντεμ δεν είναι "δικό" τους. Άλλαξα κάποιες ρυθμίσεις αλλά τίποτα. Κάθε 2 λεπτά link down.... Help! Attenuation ~40 SNR Margin 10
liopyr Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Ξαναπάρε τηλέφωνο και πες τους να σου ανεβάσουν λίγο το snr. (αν και θα έπρεπε να ήσουν σταθερός και με τις παραπάνω τιμές, εγώ έχω περισσότερο θόρυβο στην γραμμή και είμαι stable με χαμηλότερο snr). Αν σε ρωτήσουν τι router έχεις, να τους πεις να μη τους νοιάζει.
poulinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Να τους πει τι σε νοιαζει δυσκολο.ας τους πει οτι εχει ενα δικο τους.απο την αλλη να του ανεβασουν και αλλο το snr θα πεσει και αλλο η ταχυτητα.ηδη 10 snr ειναι καλο.καλυτερα να ειχε παρει κανα thomson που δεν θα ειχε θεμα με 40 attenuation.αν και με 40 attenuation θα μπορουσε να παιζε και στα 8 mbit.εναλακτικα μπορει να δοκιμασει να αλλαξει αυτος το snr με το dmt η το orbmt.αλλιως ας το παει πισω μπας και του το αλλαξουν με κανενα αλλο η να δοκιμασει να κατεβασει καποιο firmware update.επισης ελπιζω ο φιλος να εχει βαλει παντου φιλτρα στα τηλεφωνα και σε συναγερμο και φαξ αν εχει.επισης το ρουτερ Pppoe/llc.επισης οταν λεει αποσυντονισμο να υποθεσω οτι χανεις συγχρονισμο τελειως οχι μονο πεφτει το νετ???και αυτοι vivodi να κανουν support Τι να κανουν.θα σου πουν για αλλαγη margin αν το εχεις pppoe/llc η να το βαλεις σε g.dmt για να δεις αν ειναι πιο σταθερο.να σου πουν για φιλτρα και για κανα firmware.δοκιμασε αφου κλειδωνεις χαμηλα να το βαλεις g.dmt το ρουτερ αντι για adsl2+.και δες για firmware
ggont Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Εχω βάλει φίλτρα σε όλα τα τηλεφωνα. Επίσης αποσυγχρονίζεται κάθε δύο λέπτά η γραμμή, όχι το ιντερνετ. Στις ρυθμίσεις που αντέγραψα απο το άλλο μοντεμ είναι: PPPoE με encapsulation VC-MUX. (δοκίμασα και PPPoA με VC-MUX αλλά τίποτα). Advanced settings Modulation Autosense και μετά έβαλα ADSL/ADSL2+. Τίποτα.
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 ειναι Pppoe/llc οχι pppoe Με vc.αλλαξε το αυτο αν και δεν θα βοηθησει στο θεμα απο συγχρονισμου.αλλιως βλεπω να αλλαζεις το ρουτερ με κανα αλλο πιο σταθερο να σου αλλαζουν profile και θα πεσει η ταχυτητα.
ggont Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Νομίζω οτι το βρήκα το πρόβλημα.... Annex B! Αυριο πάω να το αλλάξω. Καλά Χριστούγεννα!
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 αν ηταν annex b κανονικα δεν θα πρεπε καν να συγχρονιζει.τωρα αν συγχρονιζε εδω θα τρελαθω.δεν θυμαμαι ποτε ναεχω δει annex b ρουτερ να συγχρονζει σε annex a.μονο annex b splitter να παιζει σε annex a αλλα οχι το αναποδο.
ggont Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Πηρα τελικά ενα netgear 150. Όλα ΟΚ τώρα... Φαινεται να έχει καλυτερο ασυρματο σήμα ενώ απο τα στατιστικά έχει ανέβει το snr margin σε 12.7 Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. ΥΓ Το αυτοματο setup απο CD δεν δουλέυει πουθενα!
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 δεν χρειαζεσαι το cd.απευθειας σεταρισμα απο το 192.168.0.1.επισης δες για firmware update Διοτι βγαινουν αρκετα απο την Netgear.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.