Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση monitor ηχείων με τηλεόραση μέσω οπτικής ίνας

Galana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια, είμαι καινούργια στο forum και εχω το εξής πρόβλημα:

εχω δυο ηχεία roland (συγκεκριμένα τα ds8)και θέλω να τα συνδέσω με την τηλεόραση μέσω καλωδίου οπτικής ίνας. Τόσο τα ηχεία όσο και η τηλεόραση έχουν υποδοχή για οπτική ίνα. Πρίν αρκετό καιρό δούλευα μόνο το ενα ηχείο με αυτή την συνδεσμολογία και δούλευε κανονικά. Τώρα πήγα να συνδέσω και το δεύτερο ηχείο αλλά δεν παίρνω ήχο. Το πρόβλημα είναι ότι η τηλεόραση έχει μια υποδοχή για οπτική ίνα και εγω θέλω να συνδέσω δυο ηχεία. Ετσι σκέφτηκα να πάρα splitter οπτικής ίνας ωστε να βάλω τα δυο ηχεία και να βγάλω στην τηλεόραση. Δυστοιχως ούτε και έτσι πήρα ήχο και δεν ξέρω τι να κάνω. Εφόσον το κάθε ηχείο παίζει αν το συνδέσω ξεχωριστά αλλα και οταν βάζω το splitter φαίνεται ότι περνάει η ίνα μέσα απο τα καλώδια, τι μπορεί να φταίει;

Help γιατί δεν ξέρω τί να κάνω.

Δημοσ.

Γιατι θες να τα συνδεσεις οπτικα?

Παντως να εχεις υποψην σου οτι και να δουλεψει με το spliter δεν θα εχεις στερεοφονικο ηχο

Δημοσ.

Πιστεύω ότι αν το συνδέσω οπτικά δεν θα έχω απώλεια στην ποιότητα του ήχου. Τα monitor είναι αυτοενισχυόμενα και δεν θέλω να παρεμβάλω μίκτη για να τα συνδέσω. Θέλω απευθείας να συνδεθεί στην τηλεόραση. Σε αυτό το link φαίνονται οι υποδοχές που έχει από πίσω το ηχείο http://cms.rolandus.com/assets/media/pdf/DS_8_7_5_FAX.pdf . Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να πάρω ήχο απευθείας από την τηλεόραση;

Ξέρω ότι δεν θα έχω ήχο σαραουντ και δεν με αποσχολεί αυτό. Πως να τα συνδέσω με άλλο τρόπο, ή γιατί δεν λειγουργεί με το splitter; Πήρα οπτικές ίνες αλλά και splitter της ιδιας εταιτείας για να μην εχω πρόβλημα αλλά δεν μπορώ να πάρω ήχο.

Δημοσ.

Δεδομενου οτι η τηλεοραση σου εχει coaxial out:

1) Δοκιμασε με ενα παμφθηνο coaxial καλωδιο (ψηφιακο ειναι και αυτο) να μπεις στο ενα ηχειο (coaxial in)

2) με ενα δευτερο coaxial, βγες απο το ιδιο ηχειο απο την εξοδο digital out και συνδεσε το στο αλλο ηχειο στην coaxial in.

3) κατω αριστερα (πισω στο καθε ηχειο) υπαρχει διακοπτης assign οπου επιλεγεις left, right, left+right, αναλογα για το τι θες να παιζει το ηχειο.

(στο ενα ηχειο θα το βαλεις left (L) και στο αλλο right ® .

4) Στο digital in select, θα επιλεξεις coaxial

Το προβλημα πρεπει να ειναι μαλλον στο splitter αφου ενα-ενα παιζουν (αρα η tv δινει ηχο και τα ηχεια δεν εχουν προβλημα στην εισοδο τους)

Αν το splitter δεν ειναι ελλατωματικο, τοτε συμβαινει το εξης:

εχω διαβασει σε διαφορα forums προβληματα με splitters οπου εξασθενουσε το φως με αποτελεσμα σαν το δικο σου.

αυτο λυνεται με ακριβοτερες ινες (ισως και γυαλινες ή απλα πολυ ποιοτικα καθαρες, ομως θα πληρωσεις αρκετα και δεν νομιζω οτι συμφερει αν σκεφτεις οτι το coaxial ειναι το ιδιο ποιοτικα.

Αν η TV σου εχει εξοδο coaxial, αγορασε 2 και ελυσες το προβλημα σου (υπολογισε μονο το μηκος καλωδιων ετσι ?)

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ παρα μα πάρα πολύ για την απάντηση σου, γιατί έδωσα κάμποσα χρήματα για τα καλώδια και ομολογώ ότι στενασωρήθηκα αρκετα. Το καλό είναι ότι μπορώ να τα επιστρέψω εφόσον μόλις τα αγόρασα. Η λύση με το coaxial μου φαίνεται πάρα πολύ καλή αλλά απο ότι βλέπω η τηλεόραση δεν εχει εξοδο coaxial (ή τουλάχιστον εγώ δεν το βρίσκω). Tο μοντέλο της τηλεόρασης είναι samsung και συγκεκριμένα η led 6000, είναι η πρώτη led που έβγαλε η samsung (το λέω σε περίπτωση που είναι διαφορετικές οι υποδοχες που έχει τώρα το νεο μοντέλο). Εαν συνδέσω το ένα ηχείο οπτικα με την τηλεόραση και μετά τα δυο ηχεία μεταξί τους με coaxial; Θα έχω αποτέλεσμα ή δεν θα συνεργάζονται τα δυο ηχεία μεταξύ τους εφόσον θα πρέπει να εχω το ενα ηχείο γυρισμένο συο optical και το άλλο στο coaxial; Και αν αυτό δεν γίνεται μήπως να κοιτάξω να πάρω καλύτερο splitter; Τόσο οι οπτικές ίνες όσο και το splitter είναι hama. Τα καλώδια μου τα έδωσαν για αρκετά καλά. Τώρα για το splitter δεν ξέρω τί γίνεται.

Δημοσ.

Απο οτι ειδα η tv δεν εχει coaxial.

Δυστυχως δεν μπορω να γνωριζω αν τα ηχεια σε περιπτωση που το ενα παρει IN απο οπτικη, αν μπορει να δωσει OUT σε coaxial για να στειλεις στο αλλο.

Ισως θα μπορουσες να επικοινωνησεις με την αντιπροσωπεια ή απο εκει που τα αγορασες μηπως γνωριζουν.

Αν δεν γινεται και η οπτικη με το splitter ειναι μονοδρομος, δυστυχως θα πρεπει να δοκιμασεις διαφορετικη οπτικη ή splitter ή και τα δυο ωστε να σιγουρευτεις οτι δουλευουν σωστα.

Αν καταληξεις εκει, προσπαθησε εκτος απο ποιοτικα να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα τα καλωδια και αν γινεται απο εκει που θα τα αγορασεις ζητησε να δοκιμαστουν με το splitter. αυτο, για να αποφυγεις να αλλαζεις μαρκες/ποιοτητες και να μην παιδευτεις πολυ.

Προτεραιοτητα σου ομως οπως προανεφερα, ειναι να επικοινωνησεις με την εταιρια ηχειων, μηπως τελικα μπορει να δωσει το ενα στο αλλο με coaxial ακομα κι αν εχει παρει in με οπτικη.

Aν παλι λογω ημερων αδυνατεις να επικοινωνησεις ή να λαβεις απαντηση, αγορασε ενα coaxial (το φθηνοτερο που θα βρεις) συνδεσε το και δοκιμασε. (απλα μετρησε πρωτα την αποσταση απο ηχειο σε ηχειο για να σιγουρευτεις οτι θα αγορασεις σε μηκος το σωστο καλωδιο)

εγω αυτο θα εκανα αμεσα, πριν αρχισω να ρωτω και να ξανα αγοραζω οπτικες, μιας και ενα φθηνο coaxial, θα μου ελυνε αμεσα την απορια και ισως αμεσο ηταν και το αποτελεσμα (να λειτουργουν κι ολας τα ηχεια)

edit: εκτος κι αν με ξεγελα, στο σχεδιαγραμμα (pdf) βλεπω οτι το DIGITAL OUT το ενωνει με μια γραμμη ΜΕ ΟΛΟ τον κυκλο αριστερα των ψηφιακων εισοδων. (optical/coaxial /AES-EBU.)

Αυτο μου δινει ελπιδες να θεωρω οτι ειναι πολυ πιθανο οταν παρει ψηφιακο με οποιαδηποτε απο τις τρεις, να μπορει να το βγαλει στην digital out coaxial.

Και ξερεις και κατι αλλο ?

Δεν νομιζω οτι θα υποχρεωναν τον κατοχο των ηχειων να αγοραζει splitters.

Η λογικη λοιπον λεει οτι οταν παρεις απο μια πηγη ψηφιακο, το ενα ηχειο θα κανει στο αλλο pass trough το σημα.

ορμα λοιπον στα μαγαζια και παρε ενα coaxial.

Δημοσ.

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω ξανα για την απάντηση και για το χρόνο που διέθεσες. Εχω ρωτήσει σε ένα σωρό καταστήματα και άλλοι με κοιτάνε σαν ούφο ενώ άλλοι μου λένε ότι δεν μπορώ να πάρω ήχο εαν δεν βάλω ενισχυτή. Τι να τον κάνω όμως τον ενισχυτή εφόσον τα ηχεία είναι αυτοενισχιόμενα; Τέλος πάντων ας μην το συζητήσω άλλο το θέμα.

Λοιπόν, όντος η τηλεόραση δεν εχει έξοδο coaxial οπότε αυτό εγκαταλείπεται. Εχεις απόλυτο δίκιο ότι το digital out των ηχείων βρίσκονται στον ίδιο κύκλο οπότε και εύχομαι αυτή να είναι η λύση ώστε να μην μπλέξω με νέο ψάξιμο για οπτικές ίνες και splitter αλλά και για να μην ξοδέψω και άλλα χρήματα.

Εύχομαι η λύση να είναι τόσο απλή και αύριο να μπορώ να πάρω ήχο (γιατί τώρα αυριο θα μπορέσω να πάρω το καλώδιο).

Ωστόσο με είχε προβληματίσει και κάτι άλλο (αν και τώρα που μου είπες θα δοκιμάσω πρώτα την λύση με το coaxial). Η οπτική ίνα που μπαίνει στην τηλεόραση δεν κουμπώνει πολύ καλά (δηλαδή με ένα μικρό κούνημα βγαίνει από την θέση της). Αυτό οφείλεται στο ότι το σιδεράκι που έχει το κεφαλάκι του καλωδίου της οπτικής βρίσκει στο πλαστικό πλαίσιο της τηλεόρασης. Ετσι σήμερα όλη μέρα σκεφτόμουν να έπαιρνα ένα ανταπτοράκι (ουσιαστικά προεκταση λεπτή) για την οπτική ίνα ώστε να κουμπώσει καλύτερα στην τηλεόραση. Ειδα στο internet ότι υπάρχει. Το σκέφτηκα αυτό όταν είπες ότι πιθανόν κάπου να εξασθενεί το σήμα της ίνας και να μην μπορεί να δώσει στα ηχεία όπως πρέπει.

Ωστόσο όπως είπα και πιο πάνω μάλλον θα δοκιμάσω πρώτα την λύση που μου πρότεινες με το coaxial.

Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω για το τι έγινε…

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

ανταπτορακι συνηθως βαζουμε οταν θελουμε να μετατρεψουμε το τετραγωνο κεφαλακι σε mini jack καρφι. αυτο που ειπες σχετικα με προεκταση δεν το πολυκαταλαβα, αφου ηδη το καλωδιο οπτικης κουμπωνει στην tv. Αν με την λεξη προεκταση εννοεις κυριολεκτικα κατι τετοιο για τυχον προβληματα σαν αυτο που ανεφερες τοτε οκ. εσυ ξερεις καλυτερα την tv και το προβλημα που εχει.

οσον αφορα για τους ενισχυτες που σου ειπαν, ε, ενταξει πωλητες που δεν γνωριζουν και οταν το ανοιγουν κανουν τα πραγματα πιο μπερδεμενα για τον πελατη.

οταν αγορασεις το coaxial και κανεις τις ρυθμισεις στα διακοπτακια των ηχειων και δοκιμασεις, γραψε αποτελεσματα. περιμενουμε. :unsure:

Δημοσ.

Έπειτα από πολύωρη γύρα στην αγορά οφείλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τις συμβουλές σας γιατί εσείς μου δώσατε την λύση (η οποία ήταν και αρκετά απλή και οικονομική όπως φάνηκε). Ένα καλώδιο coaxial χρειαζόταν και εγώ ψαχνόμουν με τις οπτικές ίνες και τα splitter. Τα ηχεία παίζουν, το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να τα έχω και τα δυο στην ίδια ένδειξη (ή left ή right, ανάλογα με το κομμάτι και την πηγή που του δίνω να παίξει). Ωστόσο αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου εφόσον η ποιότητα του ήχου είναι πολύ καλή. Ευχαριστώ ξανά γιατί κανείς δεν ήξερε τι να μου πει σε οσα καταστήματα και αν μπήκα. Ας ευχηθώ τώρα να δεχτούν πίσω τις οπτικές ίνες από εκεί που τις πήρα, όπως μου είχαν πει.

Δημοσ.

μισο λεπτο.

απο την tv εχεις συνδεθει με οπτικη ετσι ? (αφου δεν εχει εξοδο coaxial)

Την κουμπωσες σε ενα απο τα δυο ηχεια και απο το ηχειο που την κουμπωσες εστειλες ενα coaxial στο αλλο ηχειο. Μεχρι εδω καλα.

Ομως, δεν πρεπει να εχεις και τα δυο ηχεια στι left ή right, γιατι ετσι και τα δυο ηχεια θα παιζουν το ιδιο καναλι και θα χανεις το αλλο (δεν θα εχεις stereo)

Λογικα, πρεπει το ενα να το κανεις right και το αλλο left.

Τι εννοεις τα εχεις right η left αναλογα με το κομματι ή την πηγη που παιζεις. ??

Σιγουρα εχεις ρυθμισει ολους τους διακοπτες σωστα πισω απο τα ηχεια ?

τουλαχιστον, βαλε και τα δυο στο L/R. θα παιζουν και τα δυο μονοφωνικα, αλλα με το downmix δεν θα χανεις τους ηχους του ενος καναλιου.

Φυσικα αυτο που προτεινω, ειναι και αυτο λαθος, αφου τα ηχεια σου μπορουν (μεσω της επιλογης του assign) να παιζει το ενα το left και το αλλο το right καναλι.

Θα βοηθουσε πολυ, αν τα εβγαζες μια φωτο διπλα-διπλα (απο την πισω πλευρα) και την ανεβαζες εδω, με τα καλωδια συνδεμενα για να δουμε τις ρυθμισεις των διακοπτων μηπως εχεις βαλει καποιο διακοπτη σε λαθος θεση.

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Όντως ετσι ακριβώς την εκανα την σύνδεση. Το πρόβλημα είναι στα κανάλια της τηλεόρασης που δεν είναι ψηφιακά (και μάλλον αυτό πρέπει να φταίει), στα οποία πρέπει να εχω και τα δυο ηχεία στην ίδια ένδειξη. Αλλίως παίζει μόνο το ενα ηχείο.

Όταν βάζω στικάκι για να παίξει μουσική τότε παίρνω κανονικά ήχο βάζοντας το ενα ηχείο στο left και το άλλο στο right.

Πιστεύω δηλαδή ότι το πρόβλημα είναι τα αναλογικά κανάλια (το οπόιο όμως δεν με πειράζει εφόσον μπορώ να ακούω μουσική και να βλέπω ταινίες).

Νομίζω ότι όλες τις συνδέσεις τις εχω κάνει σωστά έπειτα από τις οδηγείες σου και από αυτά που μου είπε ο πωλητής που πήρα το coaxial.

Δημοσ.

αν εχει να κανει η μονοφωνικη πηγη (κρατικα καναλια, αν και φαινονται stereo αλλα δεν ειναι) τοτε ειναι λογικο.

Απο τη στιγμη που στο usb και τα ψηφιακα δουλευει τοτε οκ.

καλες ακροασεις (τα ηχεια ειναι αρκετα καλα) και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε.

Καλες γιορτες με υγεια. :) :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...