Προς το περιεχόμενο

Είμαστε ακαλλιέργητοι σαν λαός;

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι θέμα χρόνου αυτή η κουβέντα να πάει στο νόμο για το κάπνισμα. :D

:D :P

Το ψηνω πολλα ποστ τωρα αλλα συγκρατηθηκα.. :D

Δημοσ.

Το κατούρημα στην άκρη του δρόμου είναι πταίσμα, δεν μπορείς να ξέρεις τι ζόρι τραβάει ο άλλος,

πόσο μάλλον αν το χοντρύνουμε και μιλήσουμε για κανά...may day που είπε και ο freedubus που όχι απλά δεν τον κρίνεις τον άλλον, αλλά αν το 'χεις περάσει λες πραγματικά "ούτε στον εχθρό μου να μην τύχει".

Δεν μιλάμε για ζωώδεις καταστάσεις φυσικά, αν μπορείς να το αποφύγεις να πας στην άκρη του δρόμου σαφώς και θα το αποφύγεις, αλλά υπάρχουν και οι καταστάσεις "εκτάκτου ανάγκης" που απλά πρέπει να πας, τέλος.

Από τέτοια περιστατικά λοιπόν, δεν θα έκρινα το επίπεδο του άλλου.

Το ότι είμαστε ακαλλιέργητοι σαν λαός, φαίνεται από πολλά άλλα καθημερινά φαινόμενα που ήδη έχουν αναφερθεί, το βασικό είναι ότι δεν μας νοιάζει για τίποτα πέρα από τον εαυτό μας, αυτό σημαίνει ούτε για τον διπλανό νοιαζόμαστε, ούτε για το περιβάλλον. Και στην ουρά θα κλέψουμε αν μπορούμε, και στην εφορία θα κλέψουμε, και το σκουπίδι στο δρόμο θα πετάξουμε και πάει λέγοντας.

Πάντως όσον αφορά την καθαριότητα, θα το ξαναπώ, ο μέσος Έλληνα/Ελληνίδα κατά την γνώμη μου είναι πιο σωστός από τον μέσο Ευρωπαίο. Ελληνίδα με τρίχα στην μασχάλη ή που να βρωμάει ιδρώτα δύσκολα θα πετύχεις.

Στην Ολλανδία θεωρείται νορμάλ το κλάσιμο μπροστά στον άλλο και δεν σχολιάζεται καν (ίσως καλώς, δεν ξέρω), κάτι Άγγλους, Γάλλους, Ισπανούς κτλ. τους έχουμε δει πως μπορούν να γίνουν...Γενικά, σε θέματα προσωπικής υγιεινής οι Έλληνες έχουν θέλω να πιστεύω ένα ατού σε σχέση με άλλους λαούς.

Εκεί που πάσχουμε είναι στην συλλογική συνείδηση όπως είπε και κάποιος άλλος.

Δημοσ.

Στην Ολλανδία θεωρείται νορμάλ το κλάσιμο μπροστά στον άλλο και δεν σχολιάζεται καν

Ορίστε, δεν είμαι άξεστος, κοσμοπολίτης είμαι.

Δημοσ.
Πάντως όσον αφορά την καθαριότητα, θα το ξαναπώ, ο μέσος Έλληνα/Ελληνίδα κατά την γνώμη μου είναι πιο σωστός από τον μέσο Ευρωπαίο. Ελληνίδα με τρίχα στην μασχάλη ή που να βρωμάει ιδρώτα δύσκολα θα πετύχεις.

Παπάρια, σε αστικό μεσημέρι έχει τύχει να μπεις; Και άντε η μασχαλίλα τα μεσημέρια στο αστικό πάει στο διάλο, μεσημέρι είναι, ζέστη κάνει, ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΜΠΑΡ έχει τύχει να καθαρίσεις; Και αν όχι να καθαρίσεις να παρατηρήσεις έστω; Και συνεχίζοντάς το, σκουπίδια στο δρόμο ενώ ο κάδος είναι δίπλα, το πλαστικό από τη φραπεδάρα που πήραμε να πιούμε στο αμάξι να φεύγει από το παράθυρο μαζί με άδειασμα του τασακίου, έτσι απλά στη μέση του δρόμου και τόσα μα τόσα άλλα. Στα τελευταία μάλιστα μπαίνει μια γενικότερη νοοτροπία που συναντά κανείς συχνά στην Ελλάδα "ό,τι είναι δημόσιο δεν ανήκει σε κανέναν" πράγμα που δεν παίζει ούτε κατά διάνοια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αλλά γενικεύσεις όπως οι Έλληνες είναι έτσι, οι Ολλανδοί κλάνουν περήφανα, οι Γερμανοί ΓΑΜΑΝΕΚΑΙΔΕΡΝΟΥΝ είναι άστοχες. Ντάξει, για τους Γερμανούς δεν είμαι σίγουρη. Στην τελική σπηκ φορ γιορσελβς, άντε και για τη γκόμενα/κολλητό σας που νομίζετε ότι ξέρετε τι κάνει όταν δεν κοιτάτε.

Δημοσ.

και ακαλιεργητοι και αγενεστατοι. σε οποιο μαγαζι και να μπεις δεν σου λεει ενα καλημερα ο υπαλληλος. σε σκουνταν ουτε ενα συγνωμη. μιλαν αποτομα και με ξινισμενα μουτρα.

Προτιμώ αυτό πάρα τα ''καλά'' παιδιά του Πλαισίου.

Δημοσ.

Την εμφανώς υποκριτική ευγένεια που σου κάνουν κλύσμα οι εργαζόμενοι στο Πλαίσιο.

δεν με ενδιαφερει αν μου λενε μηχανικα το καλημερα η γτ απλα πρεπει. υποχρεωση τους ειναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...