Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλσηπέρα παιδιά ήθελα να μάθω αν ξέρει κανένας περίπου πόσα mb καταναλώνει το Skype σε συνολικό traffic (down/up) ανά λεπτό ή ανά ώρα. Δοκίμασα να το μετρήσω συνδέοντας το ένα pc με tethering με το Galaxy, στο οποίο έχω μετρητή mb (3G Watchdog), και το άλλο pc στο κανονικό δίκτυο του σπιτιού. Με ανοιχτή κάμερα και ήχο στο skype του υπολογιστή, το Galaxy μου έδειξε περίπου 40mb στο 10λεπτο, δηλαδή περίπου 4mb/min ή 240mb/h.

Σας φαίνονται νορμάλ αυτά τα νούμερα;

Εξαρτάται από κανέναν συγκεκριμένο παράγοντα η κατανάλωση;

Ένας φίλος με έβαλε στο πείραμα γιατί θέλει mobile internet (με στικάκι) για να κάνει skype κάθε μέρα με US. Υπολογίζει περίπου μισή με μία ώρα την ημέρα skype. Εννοείται ότι προτεινα σταθερή γραμμή, αλλά δεν μπορεί να βάλει εκεί που θα μένει. Αν πάρει πακέτο με καμια 10ριά gb το μήνα θα φτάνει λέτε;

Edit: δεν με ενδιαφέρει το Skype μέσω κινητού, για να μην μπερδευτούμε. Απλά η σύνδεση θα γίνει αποκλειστικά με mobile σύνδεση, οπότε νομίζω εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για το thread. Αν όχι, παρακαλώ να μετακινηθεί.

Δημοσ.

Στο skype αυτό που καταναλώνει πολλή bandwith είναι η εικόνα από την webcam όσο καλλίτερη εικόνα,μεγαλύτερη ανάλυση,τόσο περισσότερα Mb,σημασία έχει και το codec που έχεις στην webcam αφού μπορεί,ακόμα και σε εικόνα μεγάλης ανάλυσης,να μειώσει σημαντικά το μέγεθος.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν υπάρχει απλή απάντηση στο ερώτημα του φίλου σου,εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες.

Δημοσ.

Του τό'πα αλλά εκεί θα καταλήξει. Έστω και 100% έξω να έπεσα και να έχει το διπλάσιο traffic, λέει ότι είναι ΟΚ. Τί να πω, αν του σκάσει κανένα 300άρι σε λογαριασμό....

Δημοσ.

Να προσέξετε γιατί η vodafone για παράδειγμα έχει μπλοκάρει το skype . έτσι μου είχε πει τουλάχιστον μία υπάλληλος πριν 2-3 μήνες !

Δημοσ.

Δεν το έχει μπλοκάρει.

Φίλος μου με Vodafone Mobile Broadband Unlimited χρησιμοποιεί κανονικά Skype και για video-κλήσεις.

Πάντως το Skype παίζει και adroind αν έχει κινητό android.

Επίσης υπάρχει και το Fring! που κάνει την ίδια δουλειά με το Skype πάλι για android.

Δημοσ.

για ασύρματο στικάκι λέω εγώ και όχι για κινητό !!

και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αλλά πριν 2-3 μήνες που πήγα στην vodafone αυτό μου είπαν.! δεν θα χάσει τίποτα να ρωτήσει !

Δημοσ.

Μόνο ήχος, skype με skype, κάνα 30άρι MB/ώρα συνολικά νομίζω. Όταν παίρνω σε σταθερά/κινητά τηλέφωνα, καταναλώνει λιγότερο bandwidth.

Για συμπίεση της κίνησης χρησιμοποιώ ziproxy. Με 100MB την ημέρα βγάζω περίπου 90' skype και ιστοσελίδες. Flash κομμένο βέβαια, σε συνδυασμό με adblock και heavy caching. Downloading, youtube φυσικά τα ξεχνάμε, έτσι;

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Να ξεθαψω το θεμα και να ρωτησω κατι...Μια φιλη θελει για 10-15 λεπτα 2 μερες την βδομαδα δηλαδη καπου 100 λεπτα τον μηνα να μιλαει μεσω skype με την κορη της στο εξωτρικο αλλα και με εικονα με laptop.

Στο περιπου ποσα ΜΒ θελει ?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

https://support.skype.com/en/faq/FA1417/how-much-bandwidth-does-skype-need

Κάνεις της πράξεις και είσαι τζιτζί...

Sent from my iPhone

Αυτο προϋποθετει συνδεση σε skype . Η φιλη θελει να ξερει απο πριν κατα ποσο με στικακι ποσα ΜΒ χρειαζεται στο περιπου.

Δημοσ.

https://support.skype.com/en/faq/FA10415/can-i-see-how-much-bandwidth-a-video-call-is-using

Δες το και μόνος σου από εδώ κάνοντας μια test βιντεοκλήση 5 λεπτών ας πούμε.

Είναι από 4 μέχρι 10MB αναλόγως την ποιότητα βίντεο.

Αν χρησιμοποιείς υψηλή ανάλυση βίντεο, τα νούμερα αυτά εκτοξεύονται.

• Like 1
Δημοσ.

https://support.skype.com/en/faq/FA10415/can-i-see-how-much-bandwidth-a-video-call-is-using

Δες το και μόνος σου από εδώ κάνοντας μια test βιντεοκλήση 5 λεπτών ας πούμε.

Είναι από 4 μέχρι 10MB αναλόγως την ποιότητα βίντεο.

Αν χρησιμοποιείς υψηλή ανάλυση βίντεο, τα νούμερα αυτά εκτοξεύονται.

Ευχαριστω

Δεν χρησιμοποιω skype και εδω δεν εχω και καμερα...

5 λεπτα ειναι απο 4-10ΜΒ ?

Δημοσ.

Ευχαριστω

Δεν χρησιμοποιω skype και εδω δεν εχω και καμερα...

5 λεπτα ειναι απο 4-10ΜΒ ?

Τα ΜΒ που ανέφερα είναι ανά λεπτό βιντεοκλήσης.

Απλά αν πάρεις δείγμα 5 λεπτών θα έχει έναν καλύτερο μέσο όρο.

Όσο περισσότερα τα δείγματα, τόσο αυξάνεις την ακρίβεια μέτρησης ας πούμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...