Προς το περιεχόμενο

Αγορά υπολογιστή για γραφίστα.

georgia d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια ερώτηση..

Το ότι λειτουργούν άψογα και σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες, τι δουλειά έχει με το ρεντερ και ps/illustrator? Να μου έλεγες ένα ιντερνετ καφέ, μια επιχείρηση 24/7 να είναι αναμμένο για πάντα.. να το καταλάβω..

Tο άλλο? Αυτό που είναι καλό στα σερβερ η αν έχω λάθος διορθώστε με.. έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο σαν hardware..δεν αλλάζουν σοκετ, κτλ κάθε μήνα..

Επαγγελματικά pc για ρεντερ και ps/illustrator χαρακτηρίζονται τα socket 1366, LGA 2011 με ένα cpu το οποίο παίρνει πολύ ραμ και καλύτερες θερμοκρασίες στην μητρική και features. (πιθανών)

after edit:

Επιτέλους το ξαναβρήκα το πολυπόθητο benchmark της SolidWorks, διότι τα κρύβουν για να πουλανε τα quadro και firegl…

Ορίστε ποιες κάρτες είναι πρώτες στα ρεντερ!!!! Χαχα..

http://spreadsheets.google.com/pub?key=pz7wTpIkC7LA28ybEyxyTPw

Δείτε το για να μην το εξαφανίσουν και αυτό.

Θα παρατηρήσετε μιας και έχει όλα τα χαρακτηριστικά.. ότι τα 1366 socket η τα επερχόμενα lga 2011 με μια πολύ καλή κάρτα για παιχνίδια, πατανε οποιοδήποτε σερβερ η επαγγελματική κάρτα για αυτές της δουλειές.. κοιτάξτε τιμές που έχουν σπαταλήσει τα «επαγγελματικά πισι παρακάτω..7000-10000-15000) και βγαίνουν στο πάτο!!!..

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

σχετικά με την θερμοκρασία το είπα σαν γενικότερο πλεονέκτημα για τους xeon.. οχι οτι απαραίτητα θα βοηθήσει στο rendering. Σίγουρα όμως το οτι είναι προορισμένα για workstation (για server πάμε σε τελείως άλλες λύσεις) σε κατάληλο στημένο μηχάνημα θα αποδώσει καλύτερα.

Δημοσ.

Ε δεν νομίζω να υπάρχει το κατάλληλο λειτουργικό στο να ευνοεί τους γραφίστες .. το παραπάνω benchmark που έχω βγάλει είναι μια κίνηση της Solid works για όλο το κόσμο.. Αυτά είναι αποτελέσματα από real life.. Και αυτό είναι ανώτερο από τα charts που βγάζουν διάφορα φόρουμ και ιστοσελίδες γιατί τα παίρνουν χοντρά από εταιρίες για να προωθούν..

Αν παρατηρήσεις συστήματα με 10000 δολάρια και quadro 5800 κτλ.. αποδίδουν τα ½ η 2/3 από ότι ένα πολύ καλό πισι με gaming card and watercooling system.

Αν παρατηρήσεις όλα τα σχόλια.. τα περισσότερα σερβερ γράφουν «frozen during rendering, κτλ.

Άρα το ερώτημα είναι.. 10000 ευρώ φτάνουν για να φτιάξεις ένα σερβερ που να αποδίδει καλύτερα από 3000 απλό πισι?

Μιλάμε πάντα για ρεντερ και γραφιστική..

Τα μακ μου άρεσαν γιατι το λειτουργικό τους είναι αστέρι.. αλλά από τότε που γύρισαν σε amd και δεν υποστηρίζονται σε πολλές λειτουργιές γραφιστικής, εικόνας, ξενέρωσα.. Το γυρίζουν πάλι καθαρά βίντεο γιαυτο.. είναι και ποιο οικονομικό hardware.

Κοίτα το benchmark, θα σε πείσει..

Δημοσ.

Δε νομίζω να υπάρχουν για πλάκα αυτές οι κάρτες πάντως.. Μπορεί μια πιο mainstream να βγάζει περισσότερα fps ή να είναι χρονισμένη λίγο παραπάνω, αλλα οι άλλες (workstation) είναι πιο σταθερές και πολλές υποστηρίζονται μέ βελτιστοποιημένους drivers για 3δ εφαρμογές για καλύτερα αποτελέσματα.

Και συγκρίνοντας κάρτες αντιστοίχων χαρακτηριστικών.. όχι τη καλύτερη geforce με την entry level quadro, είμαι σίγουρος οτι θα είναι ολα υπερ της quadro..

Ξαναλέω οτι δεν είναι μόνο ο επεξεργαστής που κάνει τη διαφορά αλλα το σύνολο.

Λειτουργικό για να ευνοεί τέτοιου είδους δουλειές υπήρχε μέχρι πριν λίγο καιρό.. Irix σε SGI μηχανήματα..

--άσχετο.. αλλά μη μπερδεύουμε server με τέτοιου είδους workstations.. ενας server μια χαρά είναι και με μια cirrus logic 4 mb isa card.

Δημοσ.

Της pro κάρτες της παίρνεις για ένα και μόνο λόγο, υποστήριξη.. έχεις αμέσως άμεση υποστήριξη για ότι θες. Σε όλα τα άλλα είναι κατά. Εκτός, ναι.. η quadro 6000 - +++ αποδίδουν καλύτερα από μια 480-580 (δεν είμαι σίγουρος για την σειρά 5, διότι η nvidia μετά από κράξιμο της ΤΕΣΛΑ, έβγαλε την μισή 480 και έφτιαξε την 5.. η 4ρα είναι τύμπανο πεινασμένο χεχε.. είμαι υποστηριχτής ότι η 4ρα είναι ποιο προ κάρτα..). Δεν αναφέρομαι σε fps παιχνιδιών, κτλ..

Ως τώρα δεν έχω βρει ούτε 1 chart που να αναφέρει ότι η 580 αποδίδει καλύτερα από quadro..υποθετικά αναφέρονται λόγο ότι έχει περισσότερους πυρήνες, αλλά είναι πλην 3 εκ. τρανζίστορ από 480 στους πυρήνες της.. Και το chart που έβγαλα παραπάνω, μέχρι πριν λίγο καιρό είχε την 480 πρώτη.. τώρα την πρωτιά την πείρε gtx285 sli (x2).. ούτε 1 570-580 δεν έχει μπει.. Το ανανεώνουν συνεχώς.

Τα ιντιγκο σταμάτησαν? Αυτά δεν δούλευαν καθαρά γραφικά?..Τα pc κυρίευσαν τον πλανήτη.

Όσο για τους οδηγούς, δουλεύουν και με της gtx.. (απλά ευθύνη δικια μας και χωρίς υποστήριξη).

The colleagues over at Nordic Hardware heard NVIDIA sacrificed the high-performance computing (HPC) functionality of Fermi to make the GeForce GTX 580 a smaller, more efficient card that's more suitable for the retail market. If the rumors are right, the card uses a 40nm GF110 GPU with 512 CUDA cores but has 300 million transistors less than the GeForce GTX 480 due to the canning of the HPC part. GPU clockspeed is said to be 775MHz, with 1544MHz shaders and 1536MB GDDR5 clocked at 4008MHz.

Διόρθωση… όχι 3 εκ. αλλά 300 εκ.. λολ Υπάρχει και ποιο επίσημη ανακοίνωση από αυτό που έβγαλα παραπάνω, απλά έκανα copy/paste το πρώτο αποτέλεσμα από γουγλε..

Δημοσ.

Τα μακ μου άρεσαν γιατι το λειτουργικό τους είναι αστέρι.. αλλά από τότε που γύρισαν σε amd και δεν υποστηρίζονται σε πολλές λειτουργιές γραφιστικής, εικόνας, ξενέρωσα.. Το γυρίζουν πάλι καθαρά βίντεο γιαυτο.. είναι και ποιο οικονομικό hardware.

Κοίτα το benchmark, θα σε πείσει..

Είναι γνωστό πως ότι γράφει AMD επάνω σου προκαλεί διάφορες αλλεργίες, να δεις γιατρό για αυτό, έχεις κανένα link που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς σου και υπονοεί ότι η Apple δεν εγγυάται την λειτουργία των μηχανημάτων της;

Δημοσ.
Τώρα αν εσύ ζανζαβαρ εννοείς τα ιντελ προβληματική πλατφόρμα επειδή παρουσίασε ένα baby flue και είναι λιγάκι σοβαρό, θα έλεγα ότι δημιουργείς εντυπώσεις. Όλα δημιουργούν προβλήματα. Πάλι καλά που τα αντικαθιστούν με νέα και έχουν αρχίσει όλες οι εταιρίες να το κάνουν αυτό.

Δηλαδή αν έχουν πρόβλημα πως θέλεις να την πεί;Μη προβληματική πλατφόρμα;

Απλά προσοχή με το θέμα τις αντικατάστασης.. Έχω ανοικτό θέμα στα υπουργεία και εξωδικαστικά με το eshop που προσπαθούν να μου φανε την εγγύηση ενός επεξεργαστή.. πασάροντας μεταχειρισμένα χωρίς εγγύηση (κονόμα καθαρή). (πείρα και confirmation letter από την ΙΝΤΕΛ). Γιαυτο προσοχή στους κερδοσκόπους!!! Ανοίξτε RMA σε περίπτωση που έχετε τέτοιο προϊόν.

Μην δημιουργείς εντυπώσεις σε παρακαλώ πολύ.Οι intel δεν βγάζουν προβλήματα.Πως μας αραδιάζεις έτσι ότι έστειλες cpu για RMA;Θα πέσει φωτιά να σε κάψει.Λίγη προσοχή.

Τι να πει δηλαδή κάποιος για τις ασυμβατότητες από την αντίθετη όχθη. Ο λόγος που ούτε καν πλέον τα υπολογίζω. Είχα φτιάξει μια σύνθεση με x6 1090t και λέω.. άντε ας βάλω και αυτό καλo και εκείνο καλό(σε mobo, κτλ).. μπλα μπλα, και ξαφνικά άρχισαν να μου λένε κάνε hack για να κάνεις αυτό, κάνε hack για να κάνεις εκείνο… εε δεν θέλω να κάνω hack!!!

Οι AMD απευθύνονται μόνο σε hackers.Είναι γνωστό αυτό.

Ps: το θέμα με το hackidosh είναι εξαίρεση.. χαχαχα

Τελικά είσαι ή δεν είσαι hacker;Με μπέρδεψες.

όλα τα άλλα πάνε σύννεφο.

Η αυτογνωσία είναι αρετή!

Κάπου πείρε το μάτι μου για επεξεργαστές nvidia, εύχομαι να μην βγάλει και την ΙΝΤΕΛ από την λίστα μετά.

Ναι τώρα όπου να ναι βγαίνουν.Και είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ίντελ θα κλείσει τα μισά της εργοστάσια και η nvidia θα ανοίξει το πρώτο δικό της.'Ηδη έχουν αρχίσει να σκέφτονται την επόμενη μέρα(οι της ίντελ).Έχει γίνει και το πρώτο leak.Είναι η cpu που δοκιμάζουν στα υπερσύγχρονα εργαστήρια τους τέρμα δεξιά.H cpu είναι τόσο δυνατή που την τεστάρουν όμως με ati κάρτα για να δούνε απόλυτες επιδόσεις.

nvidialab.png

Η καλύτερη απάντηση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα όλων είναι, ότι δίνεις παίρνεις. Όπου τρέχει καλύτερα η δουλειά σου πας.. όλα τα άλλα πάνε σύννεφο.

Που είναι αυτές οι εποχές που έτρεχα Κυριακή στο Λονδίνο με το τρενάκι να πάρω από τους πάγκους με τα κλεμμένα (χαχαχα) στο 1/5 τις αρχικής τιμής. (Τουλάχιστο αυτή η φήμη υπήρχε στα πανεπιστήμια, ότι ήταν νυχτερινής επιδρομής προϊόντα)

180046_10150091708602333_550372332_6264614_2268958_n.jpg

Δημοσ.

Είναι γνωστό πως ότι γράφει AMD επάνω σου προκαλεί διάφορες αλλεργίες, να δεις γιατρό για αυτό, έχεις κανένα link που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς σου και υπονοεί ότι η Apple δεν εγγυάται την λειτουργία των μηχανημάτων της;

offtopic

Το έχεις πάρει εντελώς ψword βword.. συνέχεια το ίδιο λες σε πολλά διάφορα θέματα.. δεν υπονοώ ότι η apple δεν εγγυάται την λειτουργιά των μηχανημάτων της (αλλά μιας και το ανέφερες, ίσως γιατί νοιώθεις ανασφαλής ), εσύ θα θες μάλλον γιατρό να σου σφίξει λιγάκι καμιά βίδα.. και μιας και είναι επίκαιρο το πάθημα του γιατρού και την αδιαφορία της apple, να σου πει και τo καημό του..

Απλά με τα amd ούτε cuda έχεις και περιορίζεσαι γενικότερα σε low budget hardware σε εξωφρενικές τιμές, επειδή είναι apple..σχεδόν διπλό κέρδος από ότι παλιά.

Λάθος?

Εγώ όταν μπαίνω σε διαδικασία να αγοράσω υπολογιστή, ποτέ.. μα ΠΟΤΕ δεν θα πάω με βάση τι έχει ο δίπλα η το τι δουλεύω πάνω σε αυτό το μηχάνημα (μόνο) αυτή την στιγμή.. θα πάρω ΟΤΙ καλύτερο μπορώ και επειδή πάντα ήμουν ΙΝΤΕΛ, προτιμώ ιντελ, επειδή μια Ατι κάρτα γραφικών μου έκαψε ολόκληρο υπολογιστή στο παρελθών και επειδή όσο νάνε εμπιστεύομαι καλύτερα τα nvidia + ότι χρειάζομαι το cuda..προτιμώ nvidia.

Δεν απορρίπτω όμως ότι αν πχ τα bulldozer βγουν πολύ καλά (καλύτερα από τα sandy αυτής της περιόδου), ότι θα το αποφύγω.. ίσως αγοράσω ένα, αν όντος αποδείξουν ότι είναι καλύτερα.

Εσύ που κολλάς?

Εγώ χρειάστηκα βοήθεια από την ΙΝΤΕΛ πρόσφατα και έδωσαν σήμα από τα κεντρικά εργοστάσια και το θέμα λύθηκε σε 10 λεπτά με το ρολόι..

Τι να σου πει και ο καημένος ο γιατρός.. εγώ τουλάχιστο ένοιωσα σαν valued customer, αντιθέτως με το γιατρό τσίριζαν 10 εκ. χωνιά σε όλο το κόσμο και η apple ξυνόταν... Ένα παραπάνω να επιλέγω ιντελ.

offtopic

Γιαυτο σε παρακαλώ να μην ξανά αναφέρεις γιατρού + apple, φέρνεις κακές αναμνήσεις στον όποιο αγοραστή και κάνεις κακή διαφήμιση, όσο για την amd στο ξαναλέω.. δεν έχω πρόβλημα με αυτή την εταιρία, αλλά βλέποντας ότι προσπαθούν να την κάνουν σουπερ ντουπερ τσιπερ εταιρία, I t s A L I e.. απλά απευθύνετε σε low budget αγορά.. αν ποτέ βγάλει κάτι καλώ και μου αρέσει, θα το αγοράσω.. Εγώ αναφέρθηκα στην apple ότι έριξαν το budget του hardware και ανέβασαν της τιμές αντί να της ρίξουν.. Πέρα ότι δεν μου δίνει αυτό που ακριβώς θέλω με αυτή την κίνηση.. μέχρι εκεί.. τη με νοιάζει εμένα η εγγύηση..

Και πριν αγοράσω τον i7 870 ήμουν έτοιμος να πάρω x6 1100… έτσι και αλλιώς θα κρατούσα αυτό για δουλειά μου (αν ήταν το εξαπυρινο) με μια κάρτα γραφικών.. και ήμουν οκ.

Έψαχνα από εδώ, έψαχνα από εκεί… σε όλα τα charts τετραπύρινα της ΙΝΤΕΛ έβγαιναν πρώτα στα προγράμματα που δουλεύω.. ρωτούσα φόρουμ (ελληνικά) και έλεγαν amd..έψαχνα, έψαχνα.. και τελικά δεν βρήκα έγκυρη πληροφορία ότι τα εξαπύρινα της amd αποδίδουν καλύτερα στα γραφιστικά.. Το χέρι μου στην φωτιά δεν θα το βάλω , αλλά πληροφορία με αποδείξεις δεν υπάρχει εκεί έξω, μόνο λόγια. Γενικότερα δεν είμαι από αυτούς που θα μου πεις κάτι και εγω θα το πιστέψω, η θα το αποδείξεις, η θα το διασταυρώσω..

Περιμένω τώρα το bulldozer..του εύχομαι να είναι καλύτερο από τα sandy και λόγο ότι είναι δύσκολοι οι καιροί.. ίσως πάρω αυτό για να κερδίσω χρόνο σε σχέση με το LGA 2011. Αλλά να είναι καλύτερο από τα σημερινά σαντυ.. δεν με νοιάζουν τα αυριανά.. Αυτό μου αρκεί.

Δημοσ.

Της pro κάρτες της παίρνεις για ένα και μόνο λόγο, υποστήριξη.. έχεις αμέσως άμεση υποστήριξη για ότι θες. Σε όλα τα άλλα είναι κατά. Εκτός, ναι.. η quadro 6000 - +++ αποδίδουν καλύτερα από μια 480-580 (δεν είμαι σίγουρος για την σειρά 5, διότι η nvidia μετά από κράξιμο της ΤΕΣΛΑ, έβγαλε την μισή 480 και έφτιαξε την 5.. η 4ρα είναι τύμπανο πεινασμένο χεχε.. είμαι υποστηριχτής ότι η 4ρα είναι ποιο προ κάρτα..). Δεν αναφέρομαι σε fps παιχνιδιών, κτλ..

Ως τώρα δεν έχω βρει ούτε 1 chart που να αναφέρει ότι η 580 αποδίδει καλύτερα από quadro..υποθετικά αναφέρονται λόγο ότι έχει περισσότερους πυρήνες, αλλά είναι πλην 3 εκ. τρανζίστορ από 480 στους πυρήνες της.. Και το chart που έβγαλα παραπάνω, μέχρι πριν λίγο καιρό είχε την 480 πρώτη.. τώρα την πρωτιά την πείρε gtx285 sli (x2).. ούτε 1 570-580 δεν έχει μπει.. Το ανανεώνουν συνεχώς.

Τα ιντιγκο σταμάτησαν? Αυτά δεν δούλευαν καθαρά γραφικά?..Τα pc κυρίευσαν τον πλανήτη.

Όσο για τους οδηγούς, δουλεύουν και με της gtx.. (απλά ευθύνη δικια μας και χωρίς υποστήριξη).

The colleagues over at Nordic Hardware heard NVIDIA sacrificed the high-performance computing (HPC) functionality of Fermi to make the GeForce GTX 580 a smaller, more efficient card that's more suitable for the retail market. If the rumors are right, the card uses a 40nm GF110 GPU with 512 CUDA cores but has 300 million transistors less than the GeForce GTX 480 due to the canning of the HPC part. GPU clockspeed is said to be 775MHz, with 1544MHz shaders and 1536MB GDDR5 clocked at 4008MHz.

Διόρθωση… όχι 3 εκ. αλλά 300 εκ.. λολ Υπάρχει και ποιο επίσημη ανακοίνωση από αυτό που έβγαλα παραπάνω, απλά έκανα copy/paste το πρώτο αποτέλεσμα από γουγλε..

Ομως οι quadro δεν εχουν καλυτερα αποτελεσματα σε realtime render?Που ειναι ενα στοιχειο παρα πολυ σημαντικο,κερδιζοντας χρονο στα renders.Απλα η ερωτηση που εκανα,την εκανα επειδη κοιταγα τα συστηματα της BOXX(http://www.boxxtech.com/) και παρατηρησα οτι εχουν Core i7,hdd sata/sas και οχι ssd,και καρτες γραφικων οχι απολυτα quadro αλλα και gtx.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...