Προς το περιεχόμενο

Αγορά υπολογιστή για γραφίστα.

georgia d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναφέρομαι στις κάρτες γραφικών και cpu.. (επειδή όπως έγραψες, προτιμώ περισσότερο την nvidia για πολλούς λόγους).

Μπράβο σου και καλά κάνεις, συγχαρητήρια κτλπ. Αλλά ακόμη δεν ανέφερες τίποτα από αυτά που σε ρώτησα με αποδείξεις και επιχειρήματα.

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τώρα αν εσύ ζανζαβαρ εννοείς τα ιντελ προβληματική πλατφόρμα επειδή παρουσίασε ένα baby flue και είναι λιγάκι σοβαρό, θα έλεγα ότι δημιουργείς εντυπώσεις. Όλα δημιουργούν προβλήματα. Πάλι καλά που τα αντικαθιστούν με νέα και έχουν αρχίσει όλες οι εταιρίες να το κάνουν αυτό.

Δεν είπα εγώ ότι τα Intel είναι προβληματικά, είπα ότι η πλατφόρμα Sandy είναι ελαττωματική. Δεν είμαι πουθενά λάθος. Αν πίστευα ότι ήταν προβληματικά δεν θα είχα μερικά pc intel based. :rolleyes:

Και όσο αφορά τον SSD φίλε Silok, να σοβαρευτούμε λίγο, γιατί τα μεγέθη τους δεν είναι ικανά να πάρουν και προγράμματα και αρχεία. Εκτός αν μιλάμε για αρχεία μικρού-μέσου μεγέθους ή να σκάσουμε κανα 1000€ για να έχουμε 500GB (2 SSD). Γιατι εγώ, για να κάνω την δουλειά μου, χωρίς να χρειάζεται να αδειάζω τον σκληρό SSD κάθε βδομάδα (και πολύ λέω) για να έχω λίγο χώρο να αναπνέει ο καϊμένος, δεν υπάρχει περίπτωση. Αν εσύ μπορείς, μπράβο σου και σε παρακαλώ πες μου τον τρόπο που το κάνεις. Υπολόγισε μέσο μέγεθος κάθε project περί τα 15-20GB. Και συνήθως τρέχουν 3-4 ταυτόχρονα μέχρι να κλείσει κάποιο, όπου και το πετάω στην "αποθήκη".

Και μη προσπαθήσεις να μου αναλύσεις το πως δουλεύει το Photoshop ή το InDesign. Το έχει αναλάβει η Adobe χρόνια τώρα και με δίδαξε καλά...

Δημοσ.

Μπράβο σου και καλά κάνεις, συγχαρητήρια κτλπ. Αλλά ακόμη δεν ανέφερες τίποτα από αυτά που σε ρώτησα με αποδείξεις και επιχειρήματα.

Προφανώς μιλά για vbios flash της 6950 σε 6970, core unlocking και τέτοια.

Δημοσ.

Δεν είπα εγώ ότι τα Intel είναι προβληματικά, είπα ότι η πλατφόρμα Sandy είναι ελαττωματική. Δεν είμαι πουθενά λάθος. Αν πίστευα ότι ήταν προβληματικά δεν θα είχα μερικά pc intel based. :rolleyes:

Και όσο αφορά τον SSD φίλε Silok, να σοβαρευτούμε λίγο, γιατί τα μεγέθη τους δεν είναι ικανά να πάρουν και προγράμματα και αρχεία. Εκτός αν μιλάμε για αρχεία μικρού-μέσου μεγέθους ή να σκάσουμε κανα 1000€ για να έχουμε 500GB (2 SSD). Γιατι εγώ, για να κάνω την δουλειά μου, χωρίς να χρειάζεται να αδειάζω τον σκληρό SSD κάθε βδομάδα (και πολύ λέω) για να έχω λίγο χώρο να αναπνέει ο καϊμένος, δεν υπάρχει περίπτωση. Αν εσύ μπορείς, μπράβο σου και σε παρακαλώ πες μου τον τρόπο που το κάνεις. Υπολόγισε μέσο μέγεθος κάθε project περί τα 15-20GB. Και συνήθως τρέχουν 3-4 ταυτόχρονα μέχρι να κλείσει κάποιο, όπου και το πετάω στην "αποθήκη".

Και μη προσπαθήσεις να μου αναλύσεις το πως δουλεύει το Photoshop ή το InDesign. Το έχει αναλάβει η Adobe χρόνια τώρα και με δίδαξε καλά...

Το αρχείο δουλεύεται σε temp file και προσαρμόζονται τα φίλτρα και τα effects και όταν κάνεις save τότε χρησιμοποιείται ο δίσκος που έχεις αποθηκεύσει το αρχείο,άνοιξε ένα αρχείο corel και τσεκαρε στο temp του c να δεις τι γίνεται και σου λέω corel και όχι photoshop γιατί εκεί κάνει μπαμ το πως δουλεύουν.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΦΙΛΤΡΑ,PLUGINS,ADDONS ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ C,άσχετα με το που αποθηκεύεις το αρχείο,άρα μόνο περριτός δεν είναι ο ssd και τουλάχιστον αν δεν τον έχεις δει στη πράξη τότε μόνο θεωρείες μπορείς να λες.Σε 2 πανομοιότυπα μηχανήματα που έχουν φορμαριστεί την ίδια μέρα μπήκε μόνο photoshop και illustrator και δουλευτηκαν τα ίδια αρχεία με τα ίδια φίλτρα,μακράν καλύτερο αυτό με τον ssd.

Δημοσ.

Συμφωνώ στο συγκεκριμένο θέμα με τον Silok, οι SSD έχουν φέρει πραγματική επανάσταση και αλλάζουν την νοοτροπία αλλά και την σύνθεση συστημάτων. Πλέον δεν νοείται μοντέρνο workstation δίχως SSD δίσκο και 2 μηχανικούς σε RAID0 για scratch disks και επεξεργασία δεδομένων.

Δημοσ.

Προφανώς μιλά για vbios flash της 6950 σε 6970, core unlocking και τέτοια.

Όχι μόνο αυτά αλλά και το απαράδεκτο hacking που πρέπει να κάνεις για να έχεις για παράδειγμα sli..το θεωρό εντελώς απαράδεκτο για ένα pc hardware, αυτό μάλιστα δείχνει και τις σκοπιμότητες της amd. Σον και καλά πρέπει η να βολευτώ με ένα παμπάλαιο chipset στα mobo, αλλά αν θέλω τεχνολογικά ανεπτυγμένα motherboard, πρέπει να κάνω “hacking” με ένα σορο bugs Η να αγοράσω ατι κάρτες γραφικών (είναι ένα μικρό είδος εμπορικού εκβιασμού).. Τουλάχιστον αυτό έβγαλε η έρευνα αγοράς μου ως έχει τα amd..(δείτε τι δίνουν τα mobo με το αρχαίο chipset για sli) και δείτε τα υπόλοιπα.. αν έχω λάθος, διορθώστε με.

Δημοσ.

Όχι μόνο αυτά αλλά και το απαράδεκτο hacking που πρέπει να κάνεις για να έχεις για παράδειγμα sli..το θεωρό εντελώς απαράδεκτο για ένα pc hardware, αυτό μάλιστα δείχνει και τις σκοπιμότητες της amd. Σον και καλά πρέπει η να βολευτώ με ένα παμπάλαιο chipset στα mobo, αλλά αν θέλω τεχνολογικά ανεπτυγμένα motherboard, πρέπει να κάνω “hacking” με ένα σορο bugs Η να αγοράσω ατι κάρτες γραφικών (είναι ένα μικρό είδος εμπορικού εκβιασμού).. Τουλάχιστον αυτό έβγαλε η έρευνα αγοράς μου ως έχει τα amd..(δείτε τι δίνουν τα mobo με το αρχαίο chipset για sli) και δείτε τα υπόλοιπα.. αν έχω λάθος, διορθώστε με.

Μάλλον έχεις μπερδέψει πράγματα, γεγονότα, καταστάσεις και πραγματικότητα.Η Nvidia έχει αποσυρθεί πλήρως και αυτοβούλως από την κατασκευή Chipset αλλά και υποστήριξης SLI για τις πλατφόρμες της AMD και έφαγε κλωτσιές από την Intel για την άδεια και κατασκευή Chipset στις πλατφόρμες της Intel, με αποτέλεσμα εσύ να κράζεις, αδίκως, την AMD για το SLI σου και να κλαίγεσαι, βλακωδώς, στην Intel για το φιάσκο με τα Intel Chipsets στους Sandy Bridge.

http://news.softpedia.com/news/Nvidia-No-SLI-for-AMD-Based-Motherboards-92800.shtml

http://arstechnica.com/hardware/news/2009/10/day-of-nvidia-chipset-reckoning-arrives.ars

Nvidia finally decided to let more customers enjoy its SLI technology by opening up a software SLI licensing to OEMs and ODMs, yet, while Intel is included in the list, the graphics card manufacturer specifically stated that AMD would be left out. Even so, this is a step forward since, for quite a long time, only Nvidia's own chips supported the SLI feature. Although there was no apparent technological reason for this state of affairs, AMD and Intel chipsets could not run SLI.
Δημοσ.

AMD PHENOM II X6 1090T 3.2GHZ 200€

ASROCK 890FX DELUXE3 143€

Cooler Master HAF 912 79€

CRUCIAL MICRON 4GB DDR3 PC310600 1333MHZ X2 = 70€

Gainward GTX 470 1280MB DDR5 Dual DVI PCI-E 240€

Σύνολο 730€

Την 470 την θέλουμε ιδιαίτερα για το premiere (και ειδικά το cs5) Adobe

Όπωσδήποτε 8Gb ram και αν υπάρχει δυνατότητα και για ssd στο μέλλον πραγματικά θα του λυθούν τα χέρια.

Η Am3 πλατφόρμα είναι αναβάθμισιμη και έχει μέλλον μπροστά της.

προτεινε κατι απο eshop, το προτιμαει ο ιδιος. οπως επισης προτιμαει intel. εγω σκεφτηκα για σοκετ 1156 με εναν i7 870 πανω σε μητρικη intel...

Δημοσ.

Αυτό δεν το ήξερα και όπως έγραψα στο τέλος (αν έχω λάθος διορθώστε με), αλλά και πάλι δεν αλλάζει το αρχικό μου ποστ. Αφού το σύστημα μου δεν είναι 100% συμβατό με τα amd, εγώ προσωπικά δεν βρίσκω λόγο να ασχολούμαι με αυτό. Κάπου πείρε το μάτι μου για επεξεργαστές nvidia, εύχομαι να μην βγάλει και την ΙΝΤΕΛ από την λίστα μετά.

Έχω το i7 870 και είμαι υπερβολικά ικανοποιημένος. Γιαυτο αν θέλει ιντελ και αρκετά οικονομικό πισι ας πάρει αυτό, αλλά ένα κομπλε κουτί με ιντελ πάει περίπου στα 950 ευρώ, κάτι αναφέρει επάνω για 700 ευρώ limit..

To eshop πέρα από ακριβό, έχει εντελώς αναξιόπιστο σέρβις, πολύ μαυρίλα.. (το έβγαλαν και από το σκρουτζ, καλό να λέγονται).. Προσπάθησα να φτιάξω μια σύνθεση στο visiostudio που είναι ποιο οικονομικό και δεν μου βγαίνει με ιντελ τεχνολογία σε αυτά τα λεφτά.

Ας πάρει amd (!) αφού είναι για βίντεο! Με ατι κάρτα 5770.

Το ότι έχει υποστήριξη cuda το premiere δεν ξέρω τι παίζει με αυτό, αν είναι τόσο σοβαρό και καλύτερο με το cuda, ας πάρει μια cuda καρτα με λίγα λεφτά. Η 460 πιάνει τα 150… είναι πολλά.

Πάντως η 470 σε σχέση με μια 460, θα προτιμούσα την 460. Πέρα ότι είναι ποιο ολοκληρωμένη κάρτα, τρώει λιγότερο ρεύμα, κτλ.. Θα μπορεί να βάλει και 2η στο μέλλον! Με πολύ λίγα λεφτά. Απλά πάρε το motherboard της MSI Fuzion με το lucid chip επάνω.. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20530&cat=3&sub=0&pmanuf=63&sort=3&step=undefined

Είναι πολύ καλή μητρική για μελλοντικό sli.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλο topic,μια ερωτηση να κανω.Βλεπω πως κανενας δεν προτεινει cpu Xeon και καρτα γραφικων quadro πχ.Γιατι ετσι?Εγω που ασχολουμε με 3dsm/maya αλλα και με ps/illustrator,δεν ειναι αναγκαστικα αν θελω να δω διαφορα?Και οποιος εχει ορεξη θα ηταν μεγαλη μαγκια να κανει μια αναλυση στις διαφορες μεταξυ τους.(οπως πχ το παιδι που ανελυσε τι παιζει με τις μνημες).

Δημοσ.

Καλώ είναι να έχεις quadro αλλά 5800-6000-7000.. να φανταστείς ότι ισοδύναμες στο hardware κάρτες αυτών είναι τα gtx480-580..

Το lightwave και maya, 2011 εκδόσεις αν δεν κάνω λάθος είναι ποιο συμβατά και με της κάρτες παιχνιδιών αποτέλεσμα αποδίδουν το ίδιο και καλύτερα, ανάλογα την κάρτα.

Παίζει μεγάλο ρόλο το cpu, ram ssd αλλά και το oc αν κάνεις.. (σε συγκριτικό η 480 και 5870 για παράδειγμα με πολύ καλά συστήματα, βγήκαν πρώτες στο ρεντερ και χρόνους..)

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλο topic,μια ερωτηση να κανω.Βλεπω πως κανενας δεν προτεινει cpu Xeon και καρτα γραφικων quadro πχ.Γιατι ετσι?Εγω που ασχολουμε με 3dsm/maya αλλα και με ps/illustrator,δεν ειναι αναγκαστικα αν θελω να δω διαφορα?Και οποιος εχει ορεξη θα ηταν μεγαλη μαγκια να κανει μια αναλυση στις διαφορες μεταξυ τους.(οπως πχ το παιδι που ανελυσε τι παιζει με τις μνημες).

Ναι δίκιο έχεις, απλώς αν πάμε σε τέτοιες λύσεις θα ξεφύγει και το budget... Σίγουρα για απόλυτα επαγγελματική χρήση και 'βαριές' δουλειές 3d rendering/animation κτλ θα είναι καλύτερα ένας xeon αλλά σίγουρα με τα υπόλοιπα υποσυστήματα να είναι αντιστοίχως καλά.. πχ quadro όπως λες, μνήμες ECC (ενα απο τα κύρια πλεονεκτήματα των xeon), κάποιον ssd δίσκο, δίσκους σε raid κτλ.

Μόνο για την quadro μπορείς να δώσεις απο 1000 εως 5000ευρω. Το υπόλοιπο σύστημα ανάλογα και αν πας σε λύση με 1 ή 2 επεξεργαστή/ές, μπορεί να πάει άνετα γύρω στα 2-3000.

Τα πλεονεκτήματα των xeon, οι ECC μνήμες, η cache του επεξεργαστή και το οτι είναι προορισμένοι για workstations οπότε λειτουργούν (χωρίς προβλήματα) και σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Αλλά σίγουρα θέλουν και την υποστήριξη απο τα άλλα υποσυστήματα.. όχι να του βάλεις εναν ide και μνήμες του 80ευρου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...