Προς το περιεχόμενο

Αγορά υπολογιστή για γραφίστα.

georgia d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα σε διορθώσω αλλά από αυτά που έγραψες εγώ κατάλαβα ότι μιλούσες γενικά. Αλλά και πάλι, ας βγάλω εκτός από το παιχνίδι τους X4 και να μείνω με Χ6. Γιατί να προτιμήσω τον i5 760? Στις εφαρμογές που δεν είναι σωστά γραμμένες είναι σχεδόν ίσοι. ΄Οπου υπάρχει σωστός κώδικας για πολλούς πυρήνες δεν υπάρχει νόημα στη σύγκριση.

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Από τότε που τα apple χρησιμοποιούν με το ζόρι ΑΤΙ κάρτες γραφικών το λέω και εγώ.. χαχα.. απλά τότε ήταν ότι καλύτερο χωρίς προβλήματα σερβερ πισι.. Αντιθέτως ένας σερβερ πισι έχει πολλά προβλήματα και ασυμβατότητες με το λειτουργικό. (τουλάχιστο αυτό διαδίδετε, εγώ δεν έχω εμπειρία).

Πλέον μονόδρομος στα μονοπύρηνα πισια.. Αν το καλοσκεφτούμε, τα μονοπύρηνα σήμερα είναι ποιο δυνατά από τα προπέρσινα σερβερ!

Δημοσ.

Επειδή τυγχαίνει να είμαι γραφίστας και τυπογράφος και μεταξοτύπης στο επάγγελμα τα τελευταία 14 συναπτά έτη απλά θα καταθέσω την εμπειρία μου και θα προσπαθήσω ν'αποφύγω το flame( αν και δεν το γλυτώνω)

Mac αυτή την εποχή σε καμία των περιπτώσεων και αναφέρω μερικούς λόγους.

Τα pc (με win 7) είναι το ίδιο σταθερά και πολλές φορές σταθερότερα από τα μήλα.

Πλήρως αναβαθμίσιμα.

Μπορείς να βρείς τα πάντα από προγράμματα.

Με τα mac θα έχει προβλήματα συμβατότητας των αρχείων με τους συνεργάτες σου( φιλματζήδες,τυπογράφοι,μεταξοτύπες.

Αν αποφασίσεις να δουλέψεις σαν υπάλληλος έξω άντε να βρεις εταιρία που να θέλει χειριστή mac.

Μπορώ να γράφω όλη μέρα για τα κατά των mac graphics αλλά κλείνω εδώ.

Η δική μου (και αντίστοιχα προσωπικών φίλων/συναδέλφων γραφιστών) εμπειρία ως υπάλληλος γραφίστας στο δημιουργικό + prepress κομμάτι, επί -επίσης/συμπτωματικά- 14 συναπτά έτη,είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία όταν ψάχνεις για δουλειά η χρήση μακ είναι το ζητούμενο. Τουλάχιστον όταν μιλάμε για ατελιέ, δημιουργικά γραφεία, γραφεία prepress, κλπ.

Η μόνη εξαίρεση ίσως είναι τα τυπογραφεία -κι αφού είσαι σε αυτό το κομμάτι του χώρου, έτσι μόνο μπορώ να καταλάβω την προσωπική σου εμπειρία/μαρτυρία- τα οποία είναι και τα μόνα που παρουσιάζανε το πρόβλημα περί "προβλήματα συμβατότητας των αρχείων με συνεργάτες" από την αντίστροφη πλευρά όμως, την "δική" μας (ατελιέ κλπ δηλαδή). Η πλειοψηφία στο δικό μου κομμάτι αντιμετωπίζουν ως 'αναχρονιστικού νταλγκά' το γεγονός ότι τα τυπογραφεία επιμένουν σε pc (+ το ότι πολλοί τυπογράφοι δε λένε να ξεπεράσουν επιτέλους το corel--εδώ όντως μου γυρνάνε και μένα τα μάτια).

Τα παραπάνω χωρίς παρεξήγηση ή διάθεση flame Silok, δεν αμφισβητώ καθόλου την αλήθεια περί καλύτερων δυνατοτήτων pc αντί για mac με λιγότερα χρήματα (και μάλιστα παρέδιδα το ίδιο 'κύρηγμα' προ ολίγων ημερών σε ξένα φόρα και 'πλακωνόμασταν' με άλλους γραφίστες γι'αυτό LOL) και την δυνατότητα να κάνεις το ίδιο καλά τη δουλειά σου ως γραφίστας, απλά πέρα από αυτή την αλήθεια, η δική μου εμπειρία με την όποια διαφορετικότητα εμπεριέχουν τα διαφορετικά μας πόστα στο χώρο, είναι τα παραπάνω. Μου έπεσαν λίγο τα μαλλιά όταν διάβασα το 2ο σημείο lol. Τι ζητείται από μένα σε επαγγελματικά γραφεία του χώρου, όταν βγαίνω να βρω δουλειά? 99% Mac.

Δημοσ.

Αυτό που λέω είναι το εξής: Το καλοκαίρι με τις νέες μητρικές αν θέλει μπορεί να αγοράσει μία καινούργια καθώς θα είναι συμβατή με τον ΑΜ3 επεξεργαστή. Και όταν πέσουν οι τιμές ή χρειαστεί πιο καλό επεξεργαστή, μπορεί να αγοράσει έναν ΑΜ3+ αφού θα έχει ήδη την μητρική και μπορεί να χρησιμοποιεί τις ίδιες μνήμες. Έτσι σε ένα χρόνο από τώρα και, θα έχει έναν υπολογιστή που θα είναι στη κορυφή ξοδεύοντας ανά διαστήματα μικρά ποσά και αξιοποιώντας το υπάρχον υλικό του υπολογιστή του. Αυτό για εμένα είναι μεγάλο προσόν για κάποιον που θα θέλει αναβαθμισημότητα.

Kαι αυτό με το φθηνότερο σύνολο i5 760+H55 από ένα αντίστοιχο Phenom X4 955+AM3 από που το βγάζεις?? Οι επεξεργαστές έχουν σχεδόν 50€ διαφορά.

Θα χρησιμοποιήσω μία δική σου φράση "είσαι σοβαρός?"

Σε προβλημάτισε που θα αλλαχτούν οι μητρικές λόγω λάθους ης ιντελ και θα την αλλάξει μετά από 2 μήνες αφού θα δουλεύει το μηχάνημα απροβλημάτιστα κι εσύ του προτείνεις

ν'αλλάζει μιά φορά τη μητρική,μετά τον επεξεργαστή για να κερδίσει λίγα μεγκαχέρτζ τα οποία δεν θα τα δει ποτέ στην πράξη?

Αν είναι να κάνει κάθε τόσο φορμάτ πότε θα σχεδιάζει?

Από την άλλη σε προηγούμενό σου ποστ λες αυτό το κορυφαίο "6)Η κάρτα γραφικών αυτή τη θεωρώ αρκετή για τις περισσότερες δουλείες που υπάρχουν, αν προσδιορίσεις και τα προγράμματα που δουλεύεις ίσως υπάρχει κάποια πιο συγκεκριμένη λύση..

Τα προγράμματα τα είπε από την αρχή αλλά εσύ βλέπεις μόνο ΑΜΔ.Σίγουρα ακόμη και με την onboard κάνει δουλειά αλλά αφού μπορεί να έχει cuda επεξεργαστές γιατί να μην πάρει την nvidia?

"Εργάζομαι με το master collection της Adobe, cs3. Συγκεκριμένα κυρίως με Photoshop και Illustrator. Μέσα στα σχέδια μου είναι να ασχοληθώ, ερασιτεχνικά για αρχή, με μοντάζ. Θα δουλεύω δηλαδή σε standard definition. Βέβαια ορισμένες εργασίες θα προορίζονται για πώληση (μοντάζ σε υλικό από γάμο-βάπτιση)."

Όσο αφορά τώρα τους πυρήνες και το όσο πιο πολλοί τόσο πιο μεγάλη την έχεις(την σιγουριά :P ),αφήστε το καλύτερα γιατί εδώ υποφέρουμε όλοι.

Το ps5 εκμεταλεύεται τελικά τους 4 πυρήνες θεωρητικά.Στην πράξη έκανα την μετάβαση από cs2 σε cs5 64bit και είδα τρομερή διαφορά σε 8ωρη βάση.

'Οσο για τους amd η τελευταία μου επαφή είναι ένας AM2 που έχω στη δουλειά και κάθε μέρα ακούει α καντήλια του και το προηγούμενο μου pc με τον venice 3500 που τώρα τον έχει ο κουμπάρος μου και βρίζει αυτός.

Τόσα χρόνια τα επαγγελματικά μου pcs ήταν AMD,μετά από την μετάβαση στην intel απλά είπα καληνύχτα στην πράσινη,αν αλλάξουν τα πράγματα δεν έχω πρόβλημα να ξαναγυρίσω αλλά επειδή θέλω να κάνω τη δουλειά μου γρήγορα μέχρι τότε ζωή νάχουμε.

Μερικοί αν δεν έχετε προσωπική εμπειρία μην βιάζεστε να πετάξετε τις πατατιές που ακούτε από δω κι απο κεί.

Και φίλε και "σοβαρέ" zanzavar για να τελειώνουμε με τα funboyz,εγω ναι θα έκανα υπομονή και όπως πιστεύω και ο κάθε επαγγελματίας γιατί σίγουρα υπάρχει ένα pc που δουλεύει αυτή τη στιγμή για να κάνουμε τη δουλειά μας αλλά ακόμη και τώρα ναι θα έπαιρνα sb κι ας άλλαζα τη μητρική μετά από 2 μήνες,έτσι κι αλλιώς στα sata είναι το πρόβλημα οπότε λίγο νοιάζει τον κάθε γραφίστα.

Όσο για τον ssd που λες σε άλλο σου ποστ ότι είναι αχρείαστος γιατί τ'αρχεία τρέχουν από τους σκληρούς αποθήκη όταν θα μάθεις πως δουλεύουν τα photoshop,illustrator και corel τότε ξαναμιλάμε.Όταν δεις photoshop να τρέχει φίλτρα και βαριά plugins σε ssd με scratch σε 2 μηχανικούς τότε θα χρειαστείς κολλύριο

Δημοσ.

Πλέον μονόδρομος στα μονοπύρηνα πισια..

Πρέπει να αστειεύεσαι γιατί δεν υπάρχει καμιά άλλη λογική εξήγηση.

Δημοσ.

Πρέπει να αστειεύεσαι γιατί δεν υπάρχει καμιά άλλη λογική εξήγηση.

Μπερδεύτηκε. Εννοούσε συστήματα με ένα επεξεργαστή αντί σέρβερ με δύο.

Δεν συμφωνώ με αυτό το σκεπτικό ,αλλά αυτό πρέπει να εννοούσε.

Δημοσ.

Εννοούσα 1 cpu αντί 2.. λολ

Εξήγησα τον λόγο, επειδή υπάρχουν πολλά προβληματάκια με ασυμβατότητες και λειτουργικό σύστημα. Και αυτό γιατί έψαξα 1-2 φορές για hardware σερβερ και πάντα τελευταία στιγμή άλλαζα γνώμη,

Δημοσ.

Τα προγράμματα το ίδιο δουλεύουν. Αν όμως θες ένα μηχάνημα για επαγγελματική χρήση κοιτάς και άλλες παραμέτρους (θα δουλευει 3-5 χρονια απροσκοπτα; Θα μπορω να το παρω παραμάσχαλα και να τρεξω σε ενα πελατη που θελει να με δει ΤΩΡΑ να του δειξω τη δουλειά; Θα μπορω να συνεργαζομαι ευκολα με άλλους συναδελφους που ολοι πχ εχουν Mac;). Εσυ ξερεις τι ειναι καλύτερο στο τομεα σου, εγω λεω τι εκανα προσωπικα.

Αν θες ενα σταθερό υπολογιστή που να τρέχει Windows θα βρεις πολλες συνθέσεις εδω και ειμαι σιγουρος οτι θα βρεθει καποιος να σε βοηθησει προσωπικά που θα τα ξερει καλύτερα απο εμενα.

δηλαδή ένα pc δεν μπορεί να δουλέψει απρόσκοπτα 3-5 χρόνια??

εγώ σου λέω ότι και θα δουλέψει και θα μπορεί να αναβαθμιστεί.

Ακόμα δεν νομίζω τα προγράμματα τις adobe να διαφέρουν απο πλατφόρμα σε πλατφόρμα...ένα αρχείο πχ από photoshop το βλέπεις και σε mak(οπότε μπορείς και συνεργάζεσαι με συναδέλφους).

Επίσης το να πας σε ένα πελάτη για να του δείξεις την δουλειά το κάνεις και με ένα laptop

Δημοσ.

Γενικά θα σε παρακαλούσα να μην με χαρακτηρίσεις ξανά γιατί είσαι off και να ηρεμήσεις λίγο, κουβέντα κάνουμε στο κάτω κάτω της γραφής.

Θα χρησιμοποιήσω μία δική σου φράση "είσαι σοβαρός?"

Σε προβλημάτισε που θα αλλαχτούν οι μητρικές λόγω λάθους ης ιντελ και θα την αλλάξει μετά από 2 μήνες αφού θα δουλεύει το μηχάνημα απροβλημάτιστα κι εσύ του προτείνεις

ν'αλλάζει μιά φορά τη μητρική,μετά τον επεξεργαστή για να κερδίσει λίγα μεγκαχέρτζ τα οποία δεν θα τα δει ποτέ στην πράξη?

Αν είναι να κάνει κάθε τόσο φορμάτ πότε θα σχεδιάζει?

Δεν πρότεινα κάτι τέτοιο, είπα απλά ότι αν θέλει να έχει επαφή με την τεχνολογία μπορεί και έδειξα τον τρόπο, όπου κατ' εμέ είναι πιο οικονομικός και δεν αλλάζω όλο τον υπολογιστή. Αυτό το σημείο ήταν για άλλον που είπε για αναβάθμιση. Όχι για τον TS.

Από την άλλη σε προηγούμενό σου ποστ λες αυτό το κορυφαίο "6)Η κάρτα γραφικών αυτή τη θεωρώ αρκετή για τις περισσότερες δουλείες που υπάρχουν, αν προσδιορίσεις και τα προγράμματα που δουλεύεις ίσως υπάρχει κάποια πιο συγκεκριμένη λύση..

Τα προγράμματα τα είπε από την αρχή αλλά εσύ βλέπεις μόνο ΑΜΔ.Σίγουρα ακόμη και με την onboard κάνει δουλειά αλλά αφού μπορεί να έχει cuda επεξεργαστές γιατί να μην πάρει την nvidia?

Δεν μπορείς να δεις καλά? Θες κολλύριο και εσύ? NVidia προτείνω, την 450. Που είδες ότι βλέπω μόνο ΑMD? Την onboard την προτείνω σα καβάτζα ασφαλείας.

Όσο αφορά τώρα τους πυρήνες και το όσο πιο πολλοί τόσο πιο μεγάλη την έχεις(την σιγουριά :P ),αφήστε το καλύτερα γιατί εδώ υποφέρουμε όλοι.

Μη λέμε ότι θέλουμε, σε παρακαλώ πολύ. Μην αμφισβητούμε ότι ο ήλιος ανατέλλει από ανατολικά. Περισσότεροι πυρήνες είναι πιο καλοί από λιγότερους και ας έχει και threads παραπάνω.

'Οσο για τους amd η τελευταία μου επαφή είναι ένας AM2 που έχω στη δουλειά και κάθε μέρα ακούει α καντήλια του και το προηγούμενο μου pc με τον venice 3500 που τώρα τον έχει ο κουμπάρος μου και βρίζει αυτός.

Τόσα χρόνια τα επαγγελματικά μου pcs ήταν AMD,μετά από την μετάβαση στην intel απλά είπα καληνύχτα στην πράσινη,αν αλλάξουν τα πράγματα δεν έχω πρόβλημα να ξαναγυρίσω αλλά επειδή θέλω να κάνω τη δουλειά μου γρήγορα μέχρι τότε ζωή νάχουμε.

Αν κρίνω από το ύφος και τον τρόπο που απαντάς καταλαβαίνω γιατί τα λες αυτά. Εγκυκλοπαιδικά να σου πω ότι έχω στην κατοχή μου: 1 laptop με Intel, 4 σταθερούς με Intel, άλλους 3 με ΑΜD, σύνολο 8 υπολογιστές στο γραφείο μου, και έναν ακόμα ΑΜD σπίτι. Συνολικά 17 πυρήνες Intel και 20 ΑMD. Νομίζω ότι είναι αρκετοί για να έχω προσωπική άποψη. Τι λες, φτάνουν?

Μερικοί αν δεν έχετε προσωπική εμπειρία μην βιάζεστε να πετάξετε τις πατατιές που ακούτε από δω κι απο κεί.

Και φίλε και "σοβαρέ" zanzavar για να τελειώνουμε με τα funboyz,εγω ναι θα έκανα υπομονή και όπως πιστεύω και ο κάθε επαγγελματίας γιατί σίγουρα υπάρχει ένα pc που δουλεύει αυτή τη στιγμή για να κάνουμε τη δουλειά μας αλλά ακόμη και τώρα ναι θα έπαιρνα sb κι ας άλλαζα τη μητρική μετά από 2 μήνες,έτσι κι αλλιώς στα sata είναι το πρόβλημα οπότε λίγο νοιάζει τον κάθε γραφίστα.

Σου είναι τόσο δύσκολο να πεις την άποψή σου χωρίς να βρίσεις και να χαρακτηρίσεις κάποιον? Δείχνεις το δίκαιο σου έτσι ή το επίπεδο που, εμένα, μου λείπει? Αν κοιτάξεις τα post μου τόσο καιρό εδώ μέσα μόνο fanboy δε με κάνουν.

Όσο για τον ssd που λες σε άλλο σου ποστ ότι είναι αχρείαστος γιατί τ'αρχεία τρέχουν από τους σκληρούς αποθήκη όταν θα μάθεις πως δουλεύουν τα photoshop,illustrator και corel τότε ξαναμιλάμε.Όταν δεις photoshop να τρέχει φίλτρα και βαριά plugins σε ssd με scratch σε 2 μηχανικούς τότε θα χρειαστείς κολλύριο

Ακόμα μία φορά προσωπικά σχόλια με διάθεση υποτίμησης.... Περαστικά σου! Δεν έχει νόημα να σου πω πως χρησιμοποιώ εγώ τους "σκληρούς" μου... Ίσως είναι πιο μαλακοί από τους δικούς σου! Πόσο μάλλον να σου ρίξω και βιογραφικό σημείωμα για να μάθεις τι κάνω και τι προγράμματα δουλεύω.

edit: Τελικά τώρα κατάλαβα ότι απλά δεν είδες την σύνθεση που πρότεινα. Όταν την δεις διάβασε πάλι το post σου και σταμάτα τους λεονταρισμούς γιατί δε σε τιμάνε για επαγγελματία.

Δημοσ.

Γενικά θα σε παρακαλούσα να μην με χαρακτηρίσεις ξανά γιατί είσαι off και να ηρεμήσεις λίγο, κουβέντα κάνουμε στο κάτω κάτω της γραφής.

Εσύ ξεκίνησες με το σχετικό υφάκι οπότε μην ζητάς τα ρέστα τώρα

Δεν πρότεινα κάτι τέτοιο, είπα απλά ότι αν θέλει να έχει επαφή με την τεχνολογία μπορεί και έδειξα τον τρόπο, όπου κατ' εμέ είναι πιο οικονομικός και δεν αλλάζω όλο τον υπολογιστή. Αυτό το σημείο ήταν για άλλον που είπε για αναβάθμιση. Όχι για τον TS.

Ακριβώς αυτό πρότεινες,να πάρει τώρα ένα πακέτο,μετά από λίγο καιρό ν'αλλάξει μητρική και αργότερα τον επεξεργαστή

Δεν μπορείς να δεις καλά? Θες κολλύριο και εσύ? NVidia προτείνω, την 450. Που είδες ότι βλέπω μόνο ΑMD? Την onboard την προτείνω σα καβάτζα ασφαλείας.

Το κολλύριο κολλάει στο ότι ούτε καν διάβασες το αρχικό ποστ που εξηγούσε τι ακριβώς προγράμματα δουλεύει

Μη λέμε ότι θέλουμε, σε παρακαλώ πολύ. Μην αμφισβητούμε ότι ο ήλιος ανατέλλει από ανατολικά. Περισσότεροι πυρήνες είναι πιο καλοί από λιγότερους και ας έχει και threads παραπάνω.

Δεν αμφισβήτησα κάτι τέτοιο,απλά λέω πως έχουν τα πράγματα,4 πυρήνες μόνο το photoshop και αν τους εκμεταλευτεί,corel και illustrator ότι και να τους βάλει το ίδιο είναι οπότε τι να τους κάνει τους 6?

Αν κρίνω από το ύφος και τον τρόπο που απαντάς καταλαβαίνω γιατί τα λες αυτά. Εγκυκλοπαιδικά να σου πω ότι έχω στην κατοχή μου: 1 laptop με Intel, 4 σταθερούς με Intel, άλλους 3 με ΑΜD, σύνολο 8 υπολογιστές στο γραφείο μου, και έναν ακόμα ΑΜD σπίτι. Συνολικά 17 πυρήνες Intel και 20 ΑMD. Νομίζω ότι είναι αρκετοί για να έχω προσωπική άποψη. Τι λες, φτάνουν?

Κι εγώ αν κρίνω ότι κάθεσαι και μετράς πυρήνες και δεν βλέπεις σε 8ωρη βάση τι γίνεται με τους amd (εκτός κι αν βλέπεις αλλά αρκείσαι στο flame) τότε εγώ που είμαι σ'ένα εργοστάσιο με 28 τερματικά αν μετρούσα πυρήνες θα ήμουν μια χαρά.αλλά δυστυχώς μ'ενδιαφέρει η απόδοση και τα προβλήματα σε 8ωρη βάση

Σου είναι τόσο δύσκολο να πεις την άποψή σου χωρίς να βρίσεις και να χαρακτηρίσεις κάποιον? Δείχνεις το δίκαιο σου έτσι ή το επίπεδο που, εμένα, μου λείπει? Αν κοιτάξεις τα post μου τόσο καιρό εδώ μέσα μόνο fanboy δε με κάνουν.

Δεν σ'έβρισα,απλά επισήμανα τι έκανες και αν δεν θέλεις να σε λένε funboy τότε μην συμπεριφέρεσαι σαν ένα

Ακόμα μία φορά προσωπικά σχόλια με διάθεση υποτίμησης.... Περαστικά σου! Δεν έχει νόημα να σου πω πως χρησιμοποιώ εγώ τους "σκληρούς" μου... Ίσως είναι πιο μαλακοί από τους δικούς σου! Πόσο μάλλον να σου ρίξω και βιογραφικό σημείωμα για να μάθεις τι κάνω και τι προγράμματα δουλεύω.

Εγώ σου μιλάω με παραδείγματα κι εσύ απλά δείχνεις το επίπεδο που μου προσάπτεις παραπάνω,άκου περριτός ο ssd,άντε καλά,μήπως να πάρουμε και ide?Αν δεν ασχολείσαι με το αντικείμενο ούτε που με νοιάζει τι προγράμματα δουλεύεις,αν πάλι ασχολείσαι τότε ίσως πρέπει ν'ασχοληθείς λίγο περισσότερο,εγώ κατέθεσα την εμπειρία μου ως γραφίστας γιατί το μηχάνημα προορίζεται για γραφιστική,you?

edit: Τελικά τώρα κατάλαβα ότι απλά δεν είδες την σύνθεση που πρότεινα. Όταν την δεις διάβασε πάλι το post σου και σταμάτα τους λεονταρισμούς γιατί δε σε τιμάνε για επαγγελματία.

Τις απόψεις σου σχολίασα και το λάθος σκεπτικό σου ν'αλλάζει κάθε τόσο εξαρτήματα και ενώ εγώ σου μιλάω με γεγονότα και τους διάφορους πειραματισμούς που έχω κάνει πάνω στο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ σε συνθήκες εργασίας κι εσύ προσπαθείς να το γυρίσεις σε flame ούτε εσένα τιμούν σαν επαγγελματία.

Επαγγελματίας μπορεί να είσαι αλλά σε άλλο επάγγελμα,όχι στη γραφιστική

Δημοσ.

Άρα, συνάδελφε επαγγελματία, προτείνεις τον ίδιο υπολογιστή με εμένα με μόνη διαφορά ότι εσύ επιμένεις να προτείνεις ως καλύτερη επένδυση μία επίσημα ελαττωματική πλατφόρμα, που σε πολλά καταστήματα έχει σταματήσει να πωλείται. ΟΚ, κατανοητό!

Και επιμένεις στην ειρωνεία για τον SSD ενώ στην σύνθεση έχω συμπεριλάβει SSD 120GB.

Τώρα ποιος είναι fanboy και το γυρίζει σε flame και προσωπικά, άστο καλύτερα.

Καλή σου μέρα.

Δημοσ.

Ας μην μαλώνουμε, είναι όμορφο θέμα και πολλοί παίρνουν πληροφορίες από εδώ, including me.

Τώρα αν εσύ ζανζαβαρ εννοείς τα ιντελ προβληματική πλατφόρμα επειδή παρουσίασε ένα baby flue και είναι λιγάκι σοβαρό, θα έλεγα ότι δημιουργείς εντυπώσεις. Όλα δημιουργούν προβλήματα. Πάλι καλά που τα αντικαθιστούν με νέα και έχουν αρχίσει όλες οι εταιρίες να το κάνουν αυτό.

Απλά προσοχή με το θέμα τις αντικατάστασης.. Έχω ανοικτό θέμα στα υπουργεία και εξωδικαστικά με το eshop που προσπαθούν να μου φανε την εγγύηση ενός επεξεργαστή.. πασάροντας μεταχειρισμένα χωρίς εγγύηση (κονόμα καθαρή). (πείρα και confirmation letter από την ΙΝΤΕΛ). Γιαυτο προσοχή στους κερδοσκόπους!!! Ανοίξτε RMA σε περίπτωση που έχετε τέτοιο προϊόν.

Τι να πει δηλαδή κάποιος για τις ασυμβατότητες από την αντίθετη όχθη. Ο λόγος που ούτε καν πλέον τα υπολογίζω. Είχα φτιάξει μια σύνθεση με x6 1090t και λέω.. άντε ας βάλω και αυτό καλo και εκείνο καλό(σε mobo, κτλ).. μπλα μπλα, και ξαφνικά άρχισαν να μου λένε κάνε hack για να κάνεις αυτό, κάνε hack για να κάνεις εκείνο… εε δεν θέλω να κάνω hack!!!

Ps: το θέμα με το hackidosh είναι εξαίρεση.. χαχαχα

ps1: Τώρα ως έχει το σκεπτικό, ότι ποτέ δεν πας σε ανώτερο μηχάνημα από ότι χρειάζεσαι.. είμαι κατά. Γιατι αυτό πέρα ότι είναι εργαλείο για να υπάρχει κίνηση στην αγορά, καταλήγουμε με στοκ εξοπλισμό. Και επειδή η Ελλάδα είναι απαγορευτική σε τιμές, δεν συμφέρει! (Κρατανε τις ίδιες τιμές από την ημέρα που βγήκαν, άντε μια μύωση 10-20 ευρώ, ενώ στην ουσία θα έπρεπε να είναι 90-100..) Άλλο να πάρω ένα μηχάνημα ισα ισα για την δουλειά μου με 200 ευρώ από άλλη χώρα.. και άλλο να πάρω ένα μηχάνημα ισα ισα για την δουλειά μου από εδώ με 1000 ευρώ, ακριβώς τα ίδια.

Η καλύτερη απάντηση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα όλων είναι, ότι δίνεις παίρνεις. Όπου τρέχει καλύτερα η δουλειά σου πας.. όλα τα άλλα πάνε σύννεφο.

Που είναι αυτές οι εποχές που έτρεχα Κυριακή στο Λονδίνο με το τρενάκι να πάρω από τους πάγκους με τα κλεμμένα (χαχαχα) στο 1/5 τις αρχικής τιμής. (Τουλάχιστο αυτή η φήμη υπήρχε στα πανεπιστήμια, ότι ήταν νυχτερινής επιδρομής προϊόντα) :-)

Δημοσ.

Εγώ προτείνω αυτό που φαίνεται κάτω, με τις εξής παρατηρήσεις:

1)Ο SSD σκληρός είναι μόνο για προγράμματα και λειτουργικό χωρίς να τον θεωρώ εγώ απαραίτητο αφού η ταχύτητα εργασίας εξαρτάται από την ταχύτητα που θα έχει τα αρχεία του. Οπότε αν θέλει μπορεί να το πετάξει από το πλάνο.

Από τη μία τον έχεις στη σύνθεση και από την άλλη δεν τον κρίνεις απαραίτητο και μάλιστα για τον λόγο που αναφέρεις,γιατί αν νομίζεις ότι όταν επεξεργάζεσαι το αρχείο η δουλειά γίνεται στον back up δίσκο τότε i rest my case συνάδελφε επαγγελματία

2)Οι 2 σκληροί δίσκοι μπορούν να είναι σε raid για ταχύτητα, φυσικά θα υπάρχει και κάποιος άλλος εξωτερικός σίγουρα υποθέτω με μεγάλο μέγεθος. Αν βλέπεις ότι είναι λίγα τα GB για την δουλειά σου πάρε έναν ακόμα σκληρό 2GB.

3)Ο επεξεργαστής θα σε βγάλει παλικάρι σε ότι του δώσεις μην φοβάσαι τίποτα.

4)Οι μνήμες θα είναι εκεί και θα ξεχάσεις την ανάγκη τους για πολλά χρόνια ακόμα αφού 16GB είναι ότι μπορείς να φανταστείς.

5)Η μητρική σου δίνει 6 SATA 3 που θα σου είναι χρήσιμα για την μεταφορά μεγάλων αρχείων, καθώς και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Είναι μεγάλο πράγμα να μπορείς να δουλέψεις έστω και αν πάθει κάτι η κύρια κάρτα σου μέχρι την αντικατάσταση της.

6)Η κάρτα γραφικών αυτή τη θεωρώ αρκετή για τις περισσότερες δουλείες που υπάρχουν, αν προσδιορίσεις και τα προγράμματα που δουλεύεις ίσως υπάρχει κάποια πιο συγκεκριμένη λύση.

Σου περισσεύουν και κάτι ψιλά από τα 2k.

Φυσικά μπορεί κάποιος να προτείνει ένα τροφοδοτικό διαφορετικό, δεν είμαι ειδήμων αλλά πιστεύω ότι είναι εξ' ίσου καλό και αυτό. Όσο για ψήκτρα ισχύουν τα ίδια, αφού δεν έχει την αγαπημένη μου MUGEN....

Το οποίο σημαίνει ότι αλλάζει μόνο μητρική και κρατάει ότι άλλο έχει κανονικά. Και όταν αποφασίσει να αγοράσει και νέο επεξεργαστή το κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Δλδ μπορεί να είναι στο παρόν της τεχνολογίας χωρίς να αλλάζει πλατφόρμα κάθε φορά ή αν το πω διαφορετικά: χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει pc κάθε φορά.

Δημοσ.

Τι να πει δηλαδή κάποιος για τις ασυμβατότητες από την αντίθετη όχθη. Ο λόγος που ούτε καν πλέον τα υπολογίζω. Είχα φτιάξει μια σύνθεση με x6 1090t και λέω.. άντε ας βάλω και αυτό καλo και εκείνο καλό(σε mobo, κτλ).. μπλα μπλα, και ξαφνικά άρχισαν να μου λένε κάνε hack για να κάνεις αυτό, κάνε hack για να κάνεις εκείνο… εε δεν θέλω να κάνω hack!!!

Ναι, μπορείς να γίνεις ποιο συγκεκριμένος εδώ; Ειναι γνωστό ότι δεν γουστάρεις καθόλου και για κανέναν λόγο όλα τα προϊόντα της AMD, επεξεργαστές,chipsets και κάρτες γραφικών και το διατυμπανίζεις παντού επειδή έτσι γουστάρεις κάνοντας το κέφι σου αλλά όταν λέμε κάτι δεν το αφήνουμε να αιωρείται στον αέρα έτσι αόριστα και απροσδιόριστα.

Δημοσ.

Ναι, μπορείς να γίνεις ποιο συγκεκριμένος εδώ; Ειναι γνωστό ότι δεν γουστάρεις καθόλου και για κανέναν λόγο όλα τα προϊόντα της AMD, επεξεργαστές,chipsets και κάρτες γραφικών και το διατυμπανίζεις παντού επειδή έτσι γουστάρεις κάνοντας το κέφι σου αλλά όταν λέμε κάτι δεν το αφήνουμε να αιωρείται στον αέρα έτσι αόριστα και απροσδιόριστα.

Αναφέρομαι στις κάρτες γραφικών και cpu.. (επειδή όπως έγραψες, προτιμώ περισσότερο την nvidia για πολλούς λόγους). Και ότι για να είχα αυτό που πραγματικά γύρευα, έπρεπε να προβώ σε διαδικασία modding / hacking / patching

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...