Προς το περιεχόμενο

Αγορά υπολογιστή για γραφίστα.

georgia d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΤΙΙΙ;;; και άλλος που λέει ότι το "γραφίστας = mac" είναι μόνο κλισέ;;;

ως τώρα το έλεγα και νόμιζαν ότι θέλω απλά να πάω κόντρα στο ρεύμα... +1 από μένα για αυτά που γράφεις γιατί τα τρώμε κάθε μέρα στην μάπα και όταν τα λέμε νομίζουν ότι είμαστε διαστημάνθρωποι

'Εχω πάρα πολλά επιχειρήματα για ν'αποδείξω ότι τα mac δεν κάνουν για την Ελληνική αγορά(και όχι μόνο).

Δεν 'εχω τίποτε με τα mac αλλά με τους σκαλωμένους users γενικώς που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.

Ταξίδεψα στο Βέλγιο για λογαριασμό πολυεθνικής που συνεργαζόμαστε για να τους δώσω συμβουλές επειδή ήθελαν να προχωρήσουν σε αναβάθμιση από G3 ΣΕ G5(μιλάμε για 15 τερματικά).

Απλά κάναμε ένα πείραμα.Είχαν ήδη ένα G5 και τους είχα προτείνει πριν φτάσω να έχουν έτοιμη μία σύνθεση που τους είχα στείλει για pc με τα μισά χρήματα.

Και απλά τεστάραμε τα ίδια αρχεία σε 1920 x1200 ανάλυση στα 2400 dpi radial blur 100%.

Περριτό να σας πω ότι όταν τελείωσε το mac εγώ ήμουν ήδη στη φάση μονταρίσματος.

Τελικά πήραν οι άνθρωποι PCia και ο εκεί αρχιγραφίστας τους μετά από τόσα χρόνια ακόμη μου στέλνει mail ευχαριστώντας και ζητώντας τιπς για οτιδήποτε χρειαστεί ν'αναβαθμίσει.

Απλά και μόνο αναρωτηθείτε γιατί στις περισσότερες εταιρίες θα δείτε ένα mac κάπου να σκονίζεται και 10 pc να δουλεύουν ακατάπαυστα?

Γιατί στη δουλειά είχαμε συνεχώς προβλήματα με τα αρχεία του mac?.

Γιατί ο mac γραφίστας έβαζε άλλους να του βρουν γραμματοσειρές και να του φτιάξουν το κείμενο και να του το στείλουν curves?

Τζάμπα πουλμουρ.

Pc με μνήμη κάργα και σχεδιάστε άφοβα.

Και για να μην ειμαι off topic αυτή είναι μία σύνθεση που θα έκανα εγώ αν πήγαινα τώρα σε αναβάθμιση

http://www.plaisio.gr/Cart.aspx?Action=UpdateCart

+ 150 για γραφίδα + 700 μαχ για dell 27αρα ή λιγότερα για την 24αρα

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Silok προτείνεις να αγοράσει επαγγελματίας υπολογιστή με δεδομένο ελάττωμα λειτουργίας που δε θα ξέρει πότε και τι ζημιά θα πάθει? Είσαι σοβαρός?

Δημοσ.

Δυστυχώς οι Sandy φεύγουν από το προσκήνιο για κάποιο διάστημα. Επίσης δεν υπάρχει triple channel για αυτές τις πανάκριβες μνήμες.

Link

Δημοσ.

Δυστυχώς οι Sandy φεύγουν από το προσκήνιο για κάποιο διάστημα. Επίσης δεν υπάρχει triple channel για αυτές τις πανάκριβες μνήμες.

Link

Λίγο υπομονή θέλει για τους sandy και πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο κάποιος να τις κάνει,όσο για τις μνήμες τις έβαλα για το μέγεθος και όχι για το triple channel,το photoshop θέλει ποσότητα και όχι κανάλια και timmings,12 gb στα 150 ευρώ και είναι πανάκριβες?

Silok προτείνεις να αγοράσει επαγγελματίας υπολογιστή με δεδομένο ελάττωμα λειτουργίας που δε θα ξέρει πότε και τι ζημιά θα πάθει? Είσαι σοβαρός?

Σοβαρότατος είμαι,απλά δεν είπα να πάει να τον πάρει αύριο,εγώ στη θέση του θα περίμενα και δεν θα πήγαινα σε προηγούμενη πλατφόρμα.

Δημοσ.

Όταν λες υπομονή εννοείς μέχρι τον Μάιο ε? Και αυτό χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση. Ερώτηση: αφού οι Sandybridge είναι εκτός παιχνιδιού για μερικούς μήνες ακόμα γιατί προτείνεις αγορά ελαττωματικού υπολογιστή και μετά υπομονή? Δε σε καταλαβαίνω. Εκτός αν εννοείς με την λέξη "υπομονή" να περιμένει 3-4 μήνες ακόμα μέχρι να βγάλει κάτι η Intel. Συγνώμη αλλά αυτό δε το θεωρώ σοβαρή πρόταση για κάποιον που θέλει υπολογιστή για την δουλειά του.

Μας αρέσει δε μας αρέσει αυτή τη στιγμή το παιχνίδι παίζεται μόνο από τους Phenom X6. Και κάτι μου λέει ότι και σε 3-4 μήνες, με την στραβή που έκατσε στην Intel, ίσως δεν αλλάξει το τοπίο.

Όσο αφορά την μνήμη έχει απόλυτο δίκιο. Η ποσότητα είναι που μετράει παρά η ταχύτητα. Κατά τη γνώμη μου για pc επαγγελματία τα 12GB είναι η βάση αλλά υπάρχουν και τα 16GB με μόνο 170€. Αξίζει και με το παραπάνω χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Δημοσ.

ακριβώς επειδή συμφωνώ και με τους δυο για το ότι η ποσότητα μετράει, σε νέο σύστημα θα πρότεινα αυτές :

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200014009 Χ4 ή αυτές

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200012967 Χ4 με κόστος 140€ για 16Gb.

Σε επαγγελματικό μηχάνημα δεν θα πρότεινα ποτέ σύστημα (Αν το βρει κιόλας) που θα πρέπει σε λίγους μήνες να το επιστρέψει για αντικατάσταση μητρικής με όλη την χασούρα χρόνου και χρήματος που αυτό συνεπάγεται.

Ο 1090 δεν είναι χειρότερος του i5 760 και με την πλατφόρμα της AMD να αναβαθμίζεται σε 6 μήνες με νέους επεξεργαστές ,γιατί όχι ?

Άλλωστε με τα προγράμματα να κατευθύνονται συνεχώς προς την κατεύθυνση της πολυεπεξεργασίας και της χρήσης περισσοτέρων πυρήνων (Πιο σημερινό πρόγραμμα εκμεταλεύεται αποτελεσματικά τους 6 cores) και ακόμα και της Gpu, θεωρώ πως είναι και επένδυση για το μέλλον.

Δημοσ.

Φίλε kadaka80 μία μικρή διευκρίνηση,με τις μέχρι τώρα πληροφορίες της AMD και κατ'επέκταση του IBM :P ,οι καινούργιοι επεξεργαστές της δεν θα μπαίνουν στο sAM3 αλλά στο sAM3+,αλλά οι sAM3 επεξεργαστές θα μπαίνουν στην sAM3+ πλατφόρμα.

Δημοσ.

Εγώ προτείνω αυτό που φαίνεται κάτω, με τις εξής παρατηρήσεις:

1)Ο SSD σκληρός είναι μόνο για προγράμματα και λειτουργικό χωρίς να τον θεωρώ εγώ απαραίτητο αφού η ταχύτητα εργασίας εξαρτάται από την ταχύτητα που θα έχει τα αρχεία του. Οπότε αν θέλει μπορεί να το πετάξει από το πλάνο.

2)Οι 2 σκληροί δίσκοι μπορούν να είναι σε raid για ταχύτητα, φυσικά θα υπάρχει και κάποιος άλλος εξωτερικός σίγουρα υποθέτω με μεγάλο μέγεθος. Αν βλέπεις ότι είναι λίγα τα GB για την δουλειά σου πάρε έναν ακόμα σκληρό 2GB.

3)Ο επεξεργαστής θα σε βγάλει παλικάρι σε ότι του δώσεις μην φοβάσαι τίποτα.

4)Οι μνήμες θα είναι εκεί και θα ξεχάσεις την ανάγκη τους για πολλά χρόνια ακόμα αφού 16GB είναι ότι μπορείς να φανταστείς.

5)Η μητρική σου δίνει 6 SATA 3 που θα σου είναι χρήσιμα για την μεταφορά μεγάλων αρχείων, καθώς και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Είναι μεγάλο πράγμα να μπορείς να δουλέψεις έστω και αν πάθει κάτι η κύρια κάρτα σου μέχρι την αντικατάσταση της.

6)Η κάρτα γραφικών αυτή τη θεωρώ αρκετή για τις περισσότερες δουλείες που υπάρχουν, αν προσδιορίσεις και τα προγράμματα που δουλεύεις ίσως υπάρχει κάποια πιο συγκεκριμένη λύση.

Σου περισσεύουν και κάτι ψιλά από τα 2k.

Φυσικά μπορεί κάποιος να προτείνει ένα τροφοδοτικό διαφορετικό, δεν είμαι ειδήμων αλλά πιστεύω ότι είναι εξ' ίσου καλό και αυτό. Όσο για ψήκτρα ισχύουν τα ίδια, αφού δεν έχει την αγαπημένη μου MUGEN....

Φίλε kadaka80 μία μικρή διευκρίνηση,με τις μέχρι τώρα πληροφορίες της AMD και κατ'επέκταση του IBM :P ,οι καινούργιοι επεξεργαστές της δεν θα μπαίνουν στο sAM3 αλλά στο sAM3+,αλλά οι sAM3 επεξεργαστές θα μπαίνουν στην sAM3+ πλατφόρμα.

Το οποίο σημαίνει ότι αλλάζει μόνο μητρική και κρατάει ότι άλλο έχει κανονικά. Και όταν αποφασίσει να αγοράσει και νέο επεξεργαστή το κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Δλδ μπορεί να είναι στο παρόν της τεχνολογίας χωρίς να αλλάζει πλατφόρμα κάθε φορά ή αν το πω διαφορετικά: χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει pc κάθε φορά.

post-147438-0-32236300-1296744817_thumb.jpg

Δημοσ.

Φαίνεται να έχεις δίκιο. Είχα μείνει με την εντύπωση πως μόνο κάποια χαρακτηριστικά των νέων cpu δεν θα ήταν συμβατά, αλλά τώρα διαβάζω πως η συμβατότητα θα είναι μονόδρομη και άρα απαιτείται νέα πλατφόρμα. :(

Δημοσ.

Το οποίο σημαίνει ότι αλλάζει μόνο μητρική και κρατάει ότι άλλο έχει κανονικά. Και όταν αποφασίσει να αγοράσει και νέο επεξεργαστή το κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Δλδ μπορεί να είναι στο παρόν της τεχνολογίας χωρίς να αλλάζει πλατφόρμα κάθε φορά ή αν το πω διαφορετικά: χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει pc κάθε φορά.

Φίλε zanzavar αυτό που λές συμβαίνει μόνο όταν υπάρχει συμβατότητα προς τα εμπρός(π.χ sAM2+ με sAM3),γιατί άμα είναι να αλλάξει μητρική και επεξεργαστή,όσο να'ναι είναι σαν να αλλάζει pc.

Εν πάσει περιπτώσει αυτά είναι λίγο λεπτομέρειες,η ουσία για μένα είναι ότι αν θέλει κάποιος pc άμεσα,μετά από αυτό που έγινε με την Intel,η πλατφόρμα της AMD είναι μονόδρομος(πάντα βέβαια κατά την προσωπική μου άποψη).

Δημοσ.

Εν πάσει περιπτώσει αυτά είναι λίγο λεπτομέρειες,η ουσία για μένα είναι ότι αν θέλει κάποιος pc άμεσα,μετά από αυτό που έγινε με την Intel,η πλατφόρμα της AMD είναι μονόδρομος(πάντα βέβαια κατά την προσωπική μου άποψη).

Για video edit, render κ.τ.λ ναι. Για gaming, απλές μη-πολυνηματικές εφαρμογές κ.α επιλέγεις κατά την γνώμη μου i5 760 και μια φθηνή H55 με κόστος μάλιστα χαμηλότερο από πλατφόρμα AMD.

Δημοσ.

Αυτό που λέω είναι το εξής: Το καλοκαίρι με τις νέες μητρικές αν θέλει μπορεί να αγοράσει μία καινούργια καθώς θα είναι συμβατή με τον ΑΜ3 επεξεργαστή. Και όταν πέσουν οι τιμές ή χρειαστεί πιο καλό επεξεργαστή, μπορεί να αγοράσει έναν ΑΜ3+ αφού θα έχει ήδη την μητρική και μπορεί να χρησιμοποιεί τις ίδιες μνήμες. Έτσι σε ένα χρόνο από τώρα και, θα έχει έναν υπολογιστή που θα είναι στη κορυφή ξοδεύοντας ανά διαστήματα μικρά ποσά και αξιοποιώντας το υπάρχον υλικό του υπολογιστή του. Αυτό για εμένα είναι μεγάλο προσόν για κάποιον που θα θέλει αναβαθμισημότητα.

Kαι αυτό με το φθηνότερο σύνολο i5 760+H55 από ένα αντίστοιχο Phenom X4 955+AM3 από που το βγάζεις?? Οι επεξεργαστές έχουν σχεδόν 50€ διαφορά.

Δημοσ.

Kαι αυτό με το φθηνότερο σύνολο i5 760+H55 από ένα αντίστοιχο Phenom X4 955+AM3 από που το βγάζεις?? Οι επεξεργαστές έχουν σχεδόν 50€ διαφορά.

Δεν συνέκρινα 955 με 760, αλλά 1090 με 760. Η διαφορά στις επιδόσεις στην πρώτη περίπτωση είναι μεγάλη σε όλα τα επίπεδα.

Η δεύτερη περίπτωση είναι πιο δύσκολη καθώς οι 6 πυρήνες της Amd δείχνουν δόντια μόνο με τις εφαρμογές που τους εκμεταλεύονται (multithreaded) ενώ μια core by core αναμέτρηση βαίνει σαφώς υπέρ Intel μεριά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...