timohour Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Bugs θα έχει αν δεν επιλέξεις σωστά τα χαρακτηριστικά σου. Αν πάρεις συμβατή μητρική (συνήθως οι gigabyte) δε θα έχεις κανένα πρόβλημα ( εμένα δε μου έχει κολλήσει ποτέ αλλά δεν μπορώ να τον βάλω σε sleep, δεν το έχω ψάξει κιόλας γιατί δε μου χρειάζεται. Σε αυτήν τη σελίδα μπορείς να δεις ποιες μητρικές υποστηρίζονται και άν βρεις κάποια που σε ενδιαφέρει ψάξτο ή ρώτα και μένα να δω και να σου πω αν δουλεύουν όλα. Συνήθως το πρόβλημα είναι ο ήχος (που λύνεται με μία κάρτα usb) και η ethernet ή άλλες συσκευές τρίτων κατασκευαστών. Επίσης θέλει προσοχή και στην κάρτα γραφικών. Αν θες κάτι απόλυτα συμβατό και χωρίς καθόλου προβλήματα σε αργότερες αναβαθμίσεις καλό είναι να πάρεις κάτι σε nvidia. ψάξτο λίγο και αν θες κάτι άλλο εγώ εδώ είμαι.
Orifiel Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Για τα ρεντερ, pp, και σχέδιο έχω gtx480 απλά με το νέο σύστημα θα πάρω και μια 570 η 560 για τα παιχνίδια μου (γενική χρήση).. Θα το κοιτάξω και αν χρειαστώ κάτι θα σε ρωτήσω ευχαριστώ.. Βασικά αν κατάλαβες το θέλω για εικόνα περισσότερο παρά για βίντεο. Ευχαριστώ και πάλι.. Μια ερώτηση.. Τα νέα cpu τα σπάνε από επιδώσεις και με 300 ευρώ έχεις κάτι κοντά στα 980x.. αξίζει να περιμένουμε το lga 2011 και να επενδύσω σε 6πιρινο μια και καλή? Αυτό με κάνει να σκέπτομαι και περιμένω.. εννοείτε ότι θα πάρω gigabyte mobo. (ίσως έχω 2χssd με διπλό λειτουργικό έτσι ώστε να επιλέγω).
timohour Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Όπως είπα και παραπάνω είμαι της γνώμης να μη δίνεις μεγάλα ποσά και να μην επενδύεις σε μηχάνημα... εκτός αν αυτό θα είναι κάτι με δύο cpu. (2 x E5620 ή 2 x x5650 ή 2 x 5670) όπου θα δεις πραγματικές διαφορές σε ότι έχει να κάτι με render. Από εκεί και πέρα είναι στην ευχέρεια του καθενός. Η γνώμη μου είναι ότι το lga2011 θα είναι λίγο καλύτερο από τον 1155 αλλά για εμάς δε θα έχει καμία διαφορά εκτός αν επενδύσεις σε 6πύρηνη cpu που το κόστος ανεβαίνει σε επίπεδα που δεν αξίζει. Αν θέλεις όμως να επενδύσεις σε sandy bridge (1155, ναι το λογικό είναι να θες) καλό θα είναι να περιμένεις να τους υποστηριξει η apple. Για την κάρτα γραφικών, μέχρι στιγμής η σειρά 5xx δεν υποστηρίζεται αλλά η 480 σου λογικά θα παίζει καλά. (Δεν μπορώ να στο υποσχεθώ αλλά είναι πολύ πιθανό. Οι μόνες που είναι δοκιμασμένες και παίζουν σίγουρα είναι οι PNY). Οι δύο ssd είναι μονόδρομος αν θες τις απόλυτες επιδόσεις. Έγω τους έχω αλλά σκέφτομαι να καταργήσω τον έναν (με τα windows) να τον βάλω στο laptop μιας και δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου... δεν υπάρχει λόγος. Επίσης πρέπει να περιμένεις το 2011 αν θέλεις παραπάνω από 16gb. Αν επιθυμείς να πάρεις τώρα μηχάνημα η καλύτερη πρόταση μου είναι (εγώ την απέφυγα λόγω budget) 2 x x5650 =12C/24T ή 2 x E5620 = 8C/16T (12+12MB L3 cache). (οι 2 5620 βγαίνουν φτηνότεροι από τον 980x και δε νομίζω να έχουν κάτι να ζηλέψουν . ) Βέβαια κοστίζουν λίγο οι motherboard αλλά σκέψου ότι είναι για 2 cpu και πέρνουν 12 dimm μνήμες. (12 x 4 = 48GB) Kαι επίσης όλοι οι τελευταίοι είναι στα 32nm οπότε αν η Intel δεν αποφασίσει να κατέβει στα 22nm (που δεν σκοπεύει) μην περιμένεις τρελές διαφορές στο lga 2011 (my opinion). Aυτά...
Orifiel Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Μάλλον πάω για μονοπύρηνο mobo απλά η θα περιμένω το lga 2011 η θα περιμένω το z68 chipset στης μητρικές έτσι ώστε να είναι ξεκλείδωτα όλα. Βέβαια περιορίζει στα 16 γιγα ραμ αλλά δεν νομίζω για σχέδιο και φωτογραφία να χρειάζομαι παραπάνω και από 16.. Βασικά στα apple πριν το γυρίσει σε ΑΤΙ κάρτες γραφικών, τουλάχιστο στα psd tuts που θαυμάζω τα tutorial τους, ειχαν 2χ gtx460 η 1 χ 480. Άρα είναι συμβατή η κάρτα μου με τα apple. Εμένα είναι asus. Το σκεπτικό μου με τους 6πιρινους σαντυ όταν βγουν είναι, ότι το καπέλο είναι τα 8πιρινα, άρα τα 6πιρινα δεν θα κοστίζουν πάνω από 450 ευρώ.. (θέλω να πιστεύω). Διότι αν κοστίζει το 6πιρινο 600-700, το άλλο πόσο θα κοστίζει? Με ποιο σκεπτικό θα το βγάλουν στην αγορά με εξωφρενική τιμή? Και δεν θα είναι 1 η 2 μοντέλα, αλλά 5-6… Αν συγκρίνω ότι το 2600κ τα σπάει σε επιδώσεις και είναι στα 300 ευρώ, υποπτεύομαι ότι θα είναι αρκετά οικονομικοί και οι 6πύρινοι, απλά λίγο παραπάνω από τα 300-400… η αγορά θα γίνει κομμάτι, κομμάτι σε κάνα δίμηνο και όχι όλα μαζί, δηλαδή μπορεί να πάρω ραμ, σκληρούς, κάρτα γραφικών και να περιμένω λίγο ακόμη για mobo, cpu. .. Εκτός αν το πω να περιμένω για lga 2011
timohour Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Το σκεπτικό μου με τους 6πιρινους σαντυ όταν βγουν είναι, ότι το καπέλο είναι τα 8πιρινα, άρα τα 6πιρινα δεν θα κοστίζουν πάνω από 450 ευρώ.. (θέλω να πιστεύω). Διότι αν κοστίζει το 6πιρινο 600-700, το άλλο πόσο θα κοστίζει? Με ποιο σκεπτικό θα το βγάλουν στην αγορά με εξωφρενική τιμή? Και δεν θα είναι 1 η 2 μοντέλα, αλλά 5-6… Mε το σκεπτικό ότι θα είναι μονοπώλιο... (και δεν έχουν άδικο) Έπι πόσα χρόνια μας πουλάνε ότι θέλουν και μεις τα αγοράζουμε ψάχνοντας σε ποιο κατάστημα θα μας βγεί πιο φτηνά το κάθε part... Ψάξτο πάντως αρκετά για τη συμβατότητα στο link που σου έδωσα αλλά και σε άλλα site πρωτού κάνεις κάποια αγορά αν ενδιαφέρεσαι για hackintosh. Δεν πιστεύω προσωπικά ότι θα το γυρίσουν στα 8πύρηνα. Όχι τουλάχιστον πριν κατέβουν στα 22nm (my opinion) Κατα πάσα πιθανότητα το lga 2011 θα είναι μια αναβάθμιση όλων των τρέχοντων chip σε 32nm και κατα συνέπεια ακόμα μεγαλύτερο εύρος overclocking και turbo boost. Αυτό που λες το περιμένουμε από τότες που βγήκαν οι Core 2 quad... Y.Γ. Kαι μιας και οι εξαπύρηνοι είναι κομμάτια που βγήκαν μεσα στο 2010 θα αργήσουν πολύ να έρθουν 6 πυρήνες για sandy bridge.
cortaN@ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 παιδια σας ευχαριστώ όλους θερμά. Εχω καταλήξει στην παρακάτω αγορά: Επεξεργαστης: Intel Core I7-950 (s1366, 3.06GHz, 8MB, Box) Καρτα γραφικών: Sapphire 6870 (PCI-Express, GDDR5 , 1GB) Μνήμη: Transcend Axeram 6GB DDR3-2000 Ram Kit (PC3-16000, 9-9-9-24, TX2000KLU-6GK) Τροφοδοτικό: Corsair CMPSU-750HXEU PSU (750W) Μητρική: Gigabyte GA-X58A-UD9 (s1366, DDR3, X58) Σκληρός 1 : OCZ Vertex 2 Series - Σκληρός δίσκος SSD - 90 GB - SATA-300 Σκληρός 2 : Seagate 7200.12 ST31000528AS 1TB HDD 3.5" (32MB Cache, 7200RPM, Sata 3Gb/s) Κουτί: CoolerMaster HAF X Case (RC-942-KKN1) Οθόνη: Dell Ultra Sharp U2711 Monitor calibration: Spyder 3 αν ολο αυτό σας φαίνεται να βγαίνει λίγο εκτος προυπολογισμού, μην ανησυχείται. Να ναι καλα οι γνωστοί και η καλοί άνθρωποι Κάποιες παρατηρήσεις. Καταρχήν επενδύεις σε παρωχημένο socket. Ναι μεν είναι από τις πιο καλές λύσεις που μπορείς να πας, αλλά το s1366 έχει πεθάνει πρακτικά. Έχε το υπόψη σου, γιατί όταν δίνεις τόσα πολλά λεφτά συνήθως περιμένεις από τοσύστημά σου να έχει καλή επεκτασιμότητα, κάτι που με το s1366 δε θα το έχεις (και δυστυχώς γιατί το chipset χ58 που το συνοδεύει έχει αποδεικτεί πολύ γρήγορο και πολύ αξιόπιστο). Επιπλέον, λύσεις με το X58 + s1366 δεν προσφέρουν native SATA III + USB 3.0, πρωτόκολλα επικοινωνίας που θα τα χρειαστείς σε ένα pc γραφιστικό, καθώς χρειάζεσαι γρήγορη ταχύτητα επικοινωνίας συσκευών. O Marvell controller για το SATA III που ενσωματώνουν μητρικές με το x58 δεν είναι τόσο καλός (άσε που προσφέρει μόνο 2 θύρες sata III). Αν με ρωτήσεις για το που μπορούσες να κινηθείς, η απάντησή μου είναι σε socket ΑΜ3 και μια κορυφαία υλοποίηση της Gigabyte με το 890FX, ώστε να έχεις πολλές πιθανότητες αυτό το σύστημα να δεχθεί τους νέους επεξεργαστές της AMD, όταν με το καλό έρθουν. Επιπλέον το 890FX chipset έχει native SATA III, επίσης usb 3.0 και pci express 2.0 με full bandwidth (οπότε μπορεις να έχεις όπως λέγεται true sata III, true usb 3.0 και 16χ PCi-express). Για τη μνήμη τώρα, ένα γραφιστικό pc χρειάζεται ποσότητα μνήμης και όχι υπερβολική ταχύτητα. DDR3 στα 2000Mhz είναι υπερβολή. Πήγαινε σε setup 890FX + Phenom II X6 (6 πραγματικοί πυρήνες που είναι ταχύτεροι από i7 σε video editing - εφόσον σε ενδιαφέρει και το μοντάζ) και πρόσθεσε 8GB μνήμης DDR3 1666. Με ένα τέτοιο setup είσαι υπερ-καλυμμένη. Τώρα για κάρτα γραφικών η επιλογή σου είναι μια χαρά, θα μπορούσες όμως να δώσεις κάτι παραπάνω για να πας σε μια επαγγελματική λύση (θα σου κοστίσει όμως). Σεκάθε περίπτωση να φροντίσεις το θέμα της θερμοκρασίας και του θορύβου. Επαγγελματικό PC που να κάνει θόρυβο δεν νοείται, πρέπει να είναι αθόρυβο ώστε να μπορείς να δουλεύεις αποδοτικά, χωρίς ενοχλήσεις. Γι αυτό πρόσεξε η κάρτα γραφικών που θα επιλέξεις να πληροί αυτά τα κριτήρια, δηλαδή να έχει κάποιο custom σύστημα ψύξης και να είναι όσο γίνεται αθόρυβη. Το PC σου πρέπει να είναι ισορροπημένο και elegant, όχι ένα συνονθύλευμα γρήγορων parts. Για σκληρό δίσκο θα πας σε έναν SSD για system disk με Sandforce 1500 controller ώστε να κάνει saturate το sata III bus και για αποθήκευση θα επενδύσεις σ ένα setup 4 x WD Intellipower GP 2 σε διάταξη RAID 0+1, ώστε να έχεις την ταχύτητα του Raid 0 και την ασφάλεια του Raid 1. Επίσης καλό είναι να έχεις έναν ακόμη δίσκο εξωτερικό για backup, ώστε να είσαι καλυμμένη στην περίπτωση που κάτι γίνει και να έχεις τα δεδομένα σε παραπάνω από 1 σημείο backup αποθηκευμένα. Για οθόνες μίλησαν και τα παιδιά παραπάνω, οπότε δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι. Με κάλυψαν. Κάτι τελευταίο. Για το monitor calibration. Ναι είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά μπορείς να αποφύγεις να τα σκάσεις, αν χρησιμοποιήσεις τη δύναμη του Internet. Η οθόνη σου είναι τόσο καλό και γνωστό μοντέλο, που αν ψάξεις στο google και σε διάφορα forums, σίγουρα θα βρεις προτεινόμενες ρυθμίσεις για calibration, που θα σε καλύψουν στο 90 τοις εκατό αυτού που θες. Τώρα αν για σένα το calibration είναι τόσο σημαντικό, προχώρα στην αγορά του calibration tool.
Orifiel Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge_(microarchitecture) Εννοείτε ότι θα το ψάξω, τα 6πιρινα και 8πιρινα θα έρθουν το ανάμεσα Ιούλιο – Σεπτέμβριο. Βασικά παρακαλώ το 8πιρινο τις amd να είναι καλύτερο από τα μικρά σαντυ, όχι ότι θα το αγοράσω για επαγγελματικό πισι, μιας και επενδύω σε nvidia, αλλά γιατί θα βοηθήσει στο κόστος για τα 6πιρινα. Σε αυτό φταίει η amd, προωθεί μόνο amd κάρτες γραφικών με τους επεξεργαστές τις και χάνει μεγάλο κομμάτι από την αγορά, το μόνο σίγουρο. Τώρα αν το 8πιρινο τις amd είναι ισοδύναμο με τον 950.. τότε κλαφτα Χαράλαμπε. ps: Καλό μήνα
timohour Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Τώρα αν το 8πιρινο τις amd είναι ισοδύναμο με τον 950.. τότε κλαφτα Χαράλαμπε. ps: Καλό μήνα Επίσης. Συγγνώμη φίλε αλλά εδώ κάνεις ένα μικρό λαθάκι. Τουλάχιστο για επεξεργασία βίντεο τα εξαπύρηνα της AMD είναι πολύ καλύτερα από τα i7 (4c/8t) σε clock-to-clock benchmarks, και εγώ αν δεν με ενδιέφερε να βάλω mac θα είχα επενδύσει σίγουρα σε ένα 1075t black (που έχει καινούργιο stepping και φεύγει ακόμα πιο μακρυα) και θα είχα το μισό κόστος... Υ.Γ. Εδώ που τα λέμε ακόμη το σκέφτομαι για την αλλαγή.
Orifiel Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Το ξέρω ότι τα amd είναι καλύτερα στο βίντεο. Δεν αναφέρομαι ποτέ σε βίντεο, διότι το βίντεο δεν με απασχολεί.. εκτός από το youtube και ότι έχει σχέση με “tube” γενικότερα χαχα.. κατά τα άλλα σπάνια (!!) Ίσως 2 φορές το χρόνο, πω να κάνω ένα μικρό βιντεακι. Άσχετη ερώτηση.. μια nvidia κάρτα πάνω σε οποιοδήποτε am3 mobo είναι 100% λειτουργική σε cuda εφαρμογές? (όχι για εμένα, απλά ενημέρωση).. Γενικότερα η amd έχει μια τάση να μπλοκάρει ότι δεν έχει σχέση με amd.. Και επειδή ως συνήθως, όσοι αγοράσουν amd αγοράζουν και ΑΤΙ.. ποια η άποψη σου σε ένα πρόγραμμα βίντεο που υποστηρίζει cuda (intel + nvidia) vs amd cpu with ATI graphics.
soulnick Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 μιας και το σοκετ 1366 πεθαινει, προτεινετε μου κι εμενα ενα συστημα για ενα φιλο μου που θελει να στησει μηχανημα για μονταζ με premiere και λιγο πηοτοσηοπ μεχρι 700 ευρω με κουτι, cpu, psu, vga, ram. οχι δισκους, οχι οθονες. εχει μια 24αρα.
kadaka80 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 AMD PHENOM II X6 1090T 3.2GHZ 200€ ASROCK 890FX DELUXE3 143€ Cooler Master HAF 912 79€ CRUCIAL MICRON 4GB DDR3 PC310600 1333MHZ X2 = 70€ Gainward GTX 470 1280MB DDR5 Dual DVI PCI-E 240€ Σύνολο 730€ Την 470 την θέλουμε ιδιαίτερα για το premiere (και ειδικά το cs5) Adobe Όπωσδήποτε 8Gb ram και αν υπάρχει δυνατότητα και για ssd στο μέλλον πραγματικά θα του λυθούν τα χέρια. Η Am3 πλατφόρμα είναι αναβάθμισιμη και έχει μέλλον μπροστά της.
kadaka80 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Μεγάλη παράβλεψη από μέρους μου. Ξέχασα το Psu. Όπότε SilverStone Strider Series ST75F-P 104€ Αν θες για να μειωθεί το κόστος μπορείς να επιλέξεις αυτήν την μητρική ASROCK 880G EXTREME3 99€ Αν δεν χρησιμοποιεί το premiere CS5 pro και δεν παίζει παιχνίδια καλύτερα να πάει σε κάποια φθηνότερη λύση. Ίσως την 460GTX ASUS ENGTX460 DIRECTCU TOP/2DI/768MD5 768MB 150€
Orifiel Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί αυτό? Ότι ισχύει στο Photoshop ισχύει και στο premiere? Δηλαδή ότι σιγά σιγά γίνετε cuda πρόγραμμα. Γιαυτο έκανα την παραπάνω ερώτηση.. Με τα βίντεο όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, δεν ασχολούμαι.
Silok Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Επειδή τυγχαίνει να είμαι γραφίστας και τυπογράφος και μεταξοτύπης στο επάγγελμα τα τελευταία 14 συναπτά έτη απλά θα καταθέσω την εμπειρία μου και θα προσπαθήσω ν'αποφύγω το flame( αν και δεν το γλυτώνω) Mac αυτή την εποχή σε καμία των περιπτώσεων και αναφέρω μερικούς λόγους. Τα pc (με win 7) είναι το ίδιο σταθερά και πολλές φορές σταθερότερα από τα μήλα. Πλήρως αναβαθμίσιμα. Μπορείς να βρείς τα πάντα από προγράμματα. Με τα mac θα έχει προβλήματα συμβατότητας των αρχείων με τους συνεργάτες σου( φιλματζήδες,τυπογράφοι,μεταξοτύπες. Αν αποφασίσεις να δουλέψεις σαν υπάλληλος έξω άντε να βρεις εταιρία που να θέλει χειριστή mac. Μπορώ να γράφω όλη μέρα για τα κατά των mac graphics αλλά κλείνω εδώ. Το ups δεν το χρειάζεσαι γιατί γραφίστας που δεν πατάει ctrl+s κάθε 5-6 κινήσεις δεν νοείται,αντίθετα με αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις μία γραφίδα που μόλις την συνηθίσεις θα πετάς στο ξεφοντάρισμα. Όσο για την υπόλοιπη σύνθεση το καλύτερο είναι να πας σε sandy bridge πλατφόρμα και με έναν ssd και 8-12gb ram απλά θα πετάς. Εγώ δουλεύω σ'έναν ταπεινό 6750 core2duo me 4 gb μνήμη σε υψηλές αναλύσεις και μεγέθη και δύσκολα αντιμετωπίζω πρόβλημα. Ο μόνος λόγος που θα πάω σε αναβάθμιση είναι το cinema4d γιατί στα ρενταρίσματα ζορίζεται. Το βασικότερο σου εργαλείο είναι η οθόνη αλλά με μία καλή 24αρα dell έχεις καλυφθεί(+ το calibrator) Οι eizo ήταν οι ναυαρχίδες στις crt.Tώρα απλά πληρώνεις το όνομα ενώ υπάρχουν φθηνότερες και καλύτερς λύσεις.Απο LG απλά μακρυά.
alexzzz Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Επειδή τυγχαίνει να είμαι γραφίστας και τυπογράφος και μεταξοτύπης στο επάγγελμα τα τελευταία 14 συναπτά έτη απλά θα καταθέσω την εμπειρία μου και θα προσπαθήσω ν'αποφύγω το flame( αν και δεν το γλυτώνω) Mac αυτή την εποχή σε καμία των περιπτώσεων και αναφέρω μερικούς λόγους. Τα pc (με win 7) είναι το ίδιο σταθερά και πολλές φορές σταθερότερα από τα μήλα. Πλήρως αναβαθμίσιμα. Μπορείς να βρείς τα πάντα από προγράμματα. Με τα mac θα έχει προβλήματα συμβατότητας των αρχείων με τους συνεργάτες σου( φιλματζήδες,τυπογράφοι,μεταξοτύπες. Αν αποφασίσεις να δουλέψεις σαν υπάλληλος έξω άντε να βρεις εταιρία που να θέλει χειριστή mac. Μπορώ να γράφω όλη μέρα για τα κατά των mac graphics αλλά κλείνω εδώ. Το ups δεν το χρειάζεσαι γιατί γραφίστας που δεν πατάει ctrl+s κάθε 5-6 κινήσεις δεν νοείται,αντίθετα με αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις μία γραφίδα που μόλις την συνηθίσεις θα πετάς στο ξεφοντάρισμα. Όσο για την υπόλοιπη σύνθεση το καλύτερο είναι να πας σε sandy bridge πλατφόρμα και με έναν ssd και 8-12gb ram απλά θα πετάς. Εγώ δουλεύω σ'έναν ταπεινό 6750 core2duo me 4 gb μνήμη σε υψηλές αναλύσεις και μεγέθη και δύσκολα αντιμετωπίζω πρόβλημα. Ο μόνος λόγος που θα πάω σε αναβάθμιση είναι το cinema4d γιατί στα ρενταρίσματα ζορίζεται. Το βασικότερο σου εργαλείο είναι η οθόνη αλλά με μία καλή 24αρα dell έχεις καλυφθεί(+ το calibrator) Οι eizo ήταν οι ναυαρχίδες στις crt.Tώρα απλά πληρώνεις το όνομα ενώ υπάρχουν φθηνότερες και καλύτερς λύσεις.Απο LG απλά μακρυά. ΤΙΙΙ;;; και άλλος που λέει ότι το "γραφίστας = mac" είναι μόνο κλισέ;;; ως τώρα το έλεγα και νόμιζαν ότι θέλω απλά να πάω κόντρα στο ρεύμα... +1 από μένα για αυτά που γράφεις γιατί τα τρώμε κάθε μέρα στην μάπα και όταν τα λέμε νομίζουν ότι είμαστε διαστημάνθρωποι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.