Προς το περιεχόμενο

Αγορά υπολογιστή για γραφίστα.

georgia d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οθόνη θα χρειαστείς 23+ ίντσες με σκιάδιο (hood). Άριστη ποιότητα κατασκευής και 5 χρόνια εγγύηση έχει η EIZO. Made in Japan βεβαίως...αλλά η τιμή της ξεπερνάει όλο το budget σου! :rolleyes:

(CG245W) ή CG241W

Τώρα είτε DELL (Dell UltraSharp 2408WFP) πάρεις είτε κάτι άλλο στα ίδια ή λίγο παρακάτω λεφτά... να ξέρεις οτι κάνεις τη δουλειά.

Απο επεξεργαστή σε ενδιαφέρει το multitasking και οι δυνατές αποκρίσεις. Προσοχή όμως δέν στήνεις σέρβερ ούτε παιχνιδομηχανή. Χρειάζεσαι καλόν επεξεργαστή αλλά όχι τον τελειότερο.

πχ Intel Core i7-950 3.06ghz

Μητρική μια με καλό board και chipset όπως το πρόσφατο X58. (Καλό θα είναι να έχει θύρες USB3.0 και SATA3.0 για συμβατότητα με τις πιο πρόσφατες και γρήγορες συσκευές/δίσκους).

π.χ Asus Sabertooth X58

Μνήμες ψάξε για DDR3 1600MHz και άνω σε κιτ (π.χ 3 τεμ. των 2GBytes). Κόστος απο 85-120 ευρώ.

Σκληρό δίσκο ζητάς οπωσδήποτε τεχνολογία SSD για το λειτουργικό (να φορτώνει γρήγορα τα windows 7), και εναν γρήγορο (π.χ Caviar 1TB) απλό sata3 για αποθήκευση των αρχέιων.

Raid δεν το θεωρώ απαραίτητο... απλά να σώζεις συχνά! :lol:

κάρτα γραφικών παίρνεις μια quadro (πχ αυτη) με υποστήριξη directx 11 και κάνεις....τέλεια δουλειά με γραφικά.

τροφοδοτικό άνω των 450watt για πλήρη συμβατότητα,

Laser mouse... :)

lazer mouse :lol: :lol:

Δημοσ.

Μην το γελάς καθόλου! Σου προτείνω το g500 τις Logitech θα σε πωρώσει η ποιότητα και αντοχή. Είναι με καλώδιο, αλλά ως γραφίστας θα γνωρίζεις ότι τα ασύρματα δεν σηκώνουν πολλά πολλά.. εγώ χρησιμοποιώ ένα μοντέλο ποιο κάτω το g5 2 χρόνια και είναι σαν καινούργιο.. 3500 dpi νομίζω είναι το 500ρι και 2000 το 5, έχει βαρίδια για να ρυθμίσεις σταθερότητα, κτλ.

:lol:

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να σας πω παιδια.. οσο αναφορα το ups, τι προτείνετε να πάρω? το τροφοδοτικο μου ειναι 750w και πιο πανω γραφω για τα χαρακτηριστικα του pc, δεν αλλαξε κατι. Αγορασα απο e-shop ενα ups http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.505705 το οποίο αποδείχτηκε ελαττωματικό. το συνεδεσα μονο με το pc και την οθόνη. Δεν ξερω αν φταιει το γεγονος οτι δεν αντεξε τις απαιτησεις του συστηματος μου.. δεν γνωριζω. Εμενα μου ειπαν απλα απο e-shop οτι θα μου το αντικαταστησουν με ενα καινουριο και σκεφτομαι πως αν δεν κανει για το pc μου να μη παρω το ιδιο. Το προβλημα που εβγαλε (επειτα απο 2-3 μερες χρησης) ηταν οτι εκανε εναν παρατεταμενο προειδοποιητικο θορυβο και μετα απο λιγο εκλεινε..επειτα ξανανοιγε. Αυτο γινοταν συνεχεια καθε 2 λεπτα (ισως και λιγοτερο). Επρεπε να το βγάλω απ την πρίζα για να σταματησει. Στις οδηγειες χρήσης ελεγε οτι αυτό σημαίνει υπερφόρτωση... το ειχα στο πολυπριζο. Δοκιμασα να το βαλω σε πριζα απευθειας στον τοιχο, αλλα πάλι τα ιδια.

Δημοσ.

Το usp από θέμα watt είναι αρκετό μιας και το σύστημα σου δεν καίει 750W άλλα πολύ λιγότερα .Μέχρι τα 70Ε δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αξιόλογο από άλλες ποιοτικές εταιρίες.

Δημοσ.

Το usp από θέμα watt είναι αρκετό μιας και το σύστημα σου δεν καίει 750W άλλα πολύ λιγότερα .Μέχρι τα 70Ε δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αξιόλογο από άλλες ποιοτικές εταιρίες.

επομένως ποια ειναι η προτασή σου? οσο αναφορα τα χρηματα θεωρεις οτι ειναι λιγα? δινω και παραπανω αν χρειαστει. αρκει να παρω κατι στα μετρα μου. με ενδιαφερει αν συνδεσω στο ups το pc, την οθόνη και ενα πολυμπριζο για τα υπολοιπα.

Δημοσ.

Για ένα κάλο ups πρέπει να τα σκάσεις χοντρά γύρο στα 130Ε – 150Ε στο eshop. Όποτε πάνε πάλι στο ίδιο.

Παίζει και αυτό με λίγα παραπάνω

και παλι ομως δεν καταλαβα ποια ειναι η προταση :) οπως σου ειπα θα δωσω οσα χρειαζεται αρκει να γινει η δουλεια μου. ποια ειναι κατα τη γνωμη σου η πιο δημοφιλης εταιρια στο ειδος? Ας ξεκινησουμε απο εκει καταρχας και ασχετα απ' το τι παρεχει το eshop.

Δημοσ.

και παλι ομως δεν καταλαβα ποια ειναι η προταση :) οπως σου ειπα θα δωσω οσα χρειαζεται αρκει να γινει η δουλεια μου. ποια ειναι κατα τη γνωμη σου η πιο δημοφιλης εταιρια στο ειδος? Ας ξεκινησουμε απο εκει καταρχας και ασχετα απ' το τι παρεχει το eshop.

APC,MGE, Sucomek....

Δημοσ.

Λυπούμαι που άργησα να προσέξω το Θέμα.

Διάβασα αυτά που λέγονται για όχι mac.

Το θέμα είναι όμως αν μπορώ να φτιάξω ένα pc ( το οποίο θα μου κοστίσει το ίδιο) το οποίο να μπορεί να τρέξει και OSX (σε περίπτωση που αλλάξω γνώμη)

Ως τύπος που χρησιμοποιώ το σταθερό για επεξεργασία βίντεο έχω φτιάξει ένα hackintosh (αυτή είναι η ορολογία έξω) το οποίο πετάει.

Δεν χρειάστηκε παραπάνω από socket 1156 με επεξεργαστή τον x3440 (=i7 860s) 8GB 1333MHz της XMS3, 2 x1 tb samsung f3 (raid0),2tb f4, p55-usb3 motherboard, και μια 5850 που τη βρήκα προσφορά.

με όλα αυτά έφτιαξα το (m)ac μου με λιγότερο από 900€, ένα μηχάνημα που μπορεί να δουλεύει 24/7 αθόρυβα και να κάνει ότι εργασίες βίντεο θέλω, πολύ καλύτερα από ότι θα τις έκανα με προγράμματα για windows.

Σίγουρα τώρα θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει και sandy bridge.

Mιά πρόταση απλά. περισσότερες πληροφορίες στο site tonymacx86.

Για αγορά τώρα θα πρότεινα αντί για τους 2x1 tb f3 να πάρεις 2 x2tb f4 που είναι πιο ήσυχοι και πάνω κάτω τα ίδια στις επιδόσεις (τουλάχιστο στα βίντεο που είναι μέγαλα αρχεία). Γενικώς θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το μισό budget (εκτός από την οθόνη) και το άλλο μισό να το κρατήσεις για μια αναβάθμιση ενδιάμεσα. Θα σε συμφέρει περισσότερο και θα έχεις πάντα καινούργιο μηχάνημα!

Δημοσ.

Δηλαδή αν κατάλαβα θες να φτιάξεις ένα σερβερ pc με καλύτερα χαρακτηριστικά στα ίδια λεφτά (διότι στα apple πληρώνεις το μήλο και το osx). Δεν ξέρω αν τα σερβερ pc η pc γενικότερα μπορούν να φορέσουν apple λειτουργικό γιατί νομίζω αυτό πάει με συριακό αριθμώ μηχανήματος.

Όμως υπάρχει και του μπάρμπα, αν έχουν καταφέρει να το σπάσουν.

Δεν το γνωρίζω καθόλου.

Το είχα σκεφτεί και εγώ στο παρελθών, αλλά δεν το έψαξα καθόλου, ευκαιρία να μάθουμε.

ps: Όπως βλέπω μπορείς να φτιάξεις και απλό pc … να δουλεύει καλύτερα και από mac. Αυτό δεν το ήξερα, ευχαριστώ για το blog που έδωσες!

Δημοσ.

Ο XEON χρησιμοποιήθηκε για οικονομία και όχι με πρόθεση να χρησιμοποιηθεί για server. Για όσους έχουν ασχοληθεί με τους i7 (4C/8T) επεξεργαστές του chipset 1156 ήταν (και είναι) ο πιο φτηνός.

Συγκεκριμένα εγώ τον αγόρασα στα 215€ (με μεταφορικά από zizanio) ενώ ο πιο φτηνός i7-860 έβγαινε γύρω στα 290-300 (τώρα έχει 250). Οι δυνατότητες του είναι οι ίδιες (εκτός από τον μικρότερο multiplier) για oc που από ότι έχω διαβάσει φτάνει μέχρι τα 3.6GHz με stock coolerάκι και στα 4.2GHz με aftermarket... (δεν έχω δοκιμάσει τίποτα σου λέω τί έχω διαβάσει.) Επίσης αν και δεν αναφέρεται από την intel στη stock συχνότητα είναι πιο κρύος και πιο οικονομικός από άποψη ρεύματος. Ουσιαστικά X3440=i7-860s (πλην του turbo mode 3.4Ghz vs 2.93GHz).

Δημοσ.

Έχω έναν i7 870 (είμαι μια χαρά και δεν βρίσκω λόγο να τον κάνω oc) και σκέπτομαι να αγοράσω ένα πισι ακόμη έτσι ώστε να κοτσάρω στο ένα fx οδηγούς (μόνο για 2-3 προγράμματα ) και στο άλλο για γενική χρήση.. Αν δουλεύει αυτό το (m)ac , να το κάνω.. Έχει bugs η ασυμβατότητες?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...