Crizzt Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Ναι ομως εγω δεν θελω να παρω Mac! Και μπηκα στο site, δεδομενου των προγραμματων που χρησιμοποιω, να με βοηθησετε να επιλεξω pc, οχι Mac ομως! Ασχετο, επειδη βλεπω οτι επιμενετε στα Mac, αν δεν επιλεξω Mac και με αυτα τα χρηματα παρω ενα pc, δεν θα μπορεσω να κανω επαγγελματικες δουλειες, δεν θα ειμαι "σωστος" γραφιστας? Ευχαριστω παντως για την απαντηση. Τα προγράμματα το ίδιο δουλεύουν. Αν όμως θες ένα μηχάνημα για επαγγελματική χρήση κοιτάς και άλλες παραμέτρους (θα δουλευει 3-5 χρονια απροσκοπτα; Θα μπορω να το παρω παραμάσχαλα και να τρεξω σε ενα πελατη που θελει να με δει ΤΩΡΑ να του δειξω τη δουλειά; Θα μπορω να συνεργαζομαι ευκολα με άλλους συναδελφους που ολοι πχ εχουν Mac;). Εσυ ξερεις τι ειναι καλύτερο στο τομεα σου, εγω λεω τι εκανα προσωπικα. Αν θες ενα σταθερό υπολογιστή που να τρεχει Windows θα βρεις πολλες συνθέσεις εδω και ειμαι σιγουρος οτι θα βρεθει καποιος να σε βοηθησει προσωπικά που θα τα ξερει καλύτερα απο εμενα.
georgia d Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Η μόνη παράμετρος που με ενδιαφέρει από αυτές που αναφέρεις είναι να δουλεύει 3 χρόνια τουλάχιστον. Από εκεί και πέρα αν αυξηθούν οι απαιτήσεις μου θα κοιτάω για αναβαθμίσεις κτλ. Δηλαδή μου λες ότι έχοντας ένα pc θα πρέπει να το αντικαθιστώ κάθε τόσο με ένα καινούριο? Έπειτα έχοντας ένα mac book ή ένα imac δεν θα έχω την δυνατότητα να κάνω αναβάθμιση σε επεξεργαστή ή κάρτα γραφικών... οπότε πιο είναι το θετικό της υπόθεσης σχετικά με τα mac?
Dropsreef Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Με 16GB RAM,εξαπύρηνο επεξεργαστή και 120αρη ssd θα ξεχάσεις και το όνομα σου
moldovan20 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ στη θέση σου δε θα έδινα 300€ παραπάνω για να πάω από το 1920x1080 της u2311 στο 1920x1200 της u2410 . Θα έπαιρνα με κλειστά τα μάτια την 27άρα με 2560x1440 ή 2x u2311
letni Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 mobo cpu ram gpu ssd cd-dvd rw psu cpu cooler tower hdd(2)raid0 hdd back up external docking station hdd οθονη Ολα απο VisionStudio εκτος απο οθονη. Εξαπυρηνος επεξεργαστης AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz. 8GB ram.(αν δεν σε καλυπτει εχεις κενες αλλες 2 υποδοχες για αλλα 8GB οποτε θελησεις να αναβαθμισεις) 1 δισκος 120GB ssd για το λειτουργικο-προγραμματα. 2 δισκοι hdd sata3 απο 1ΤΒ ο καθενας για τα media files σε RAID 0 για ταχυτητα και μεγιστη αποδοση. 1 δισκος hdd sata2 2ΤΒ με εξωτερικη θηκη για τακτικο back up για την ασφαλεια των δεδομενων(ο δισκος θα πρεπει να ειναι σε λειτουργια μονο κατα το back up για την μεγιστη προστασια του και προτεινω καποιο προγραμμα παρακολουθησης π.χ Hard Disk Sentinel). 1 καρτα γραφικων gtx260 Cuda υποστηριξη και με δυνατοτητα αλλαγης σε Quadro(επαγγελματικη σειρα)με οτι αυτο συνεπαγεται ακολουθωντας αυτον τον οδηγο αν και η γνωμη μου αν δεν ασχολεισαι με 3d rendering δεν θα σου χρειαστει. 2 dvd drives rw για εγγραφες. Τροφοδοτικο 650W Corsair με 5 χρονια εγγυηση. Προαιρετικα cpu cooler για πιο αθορυβη λειτουργια και καλυτερη ψυξη του επεξεργαστη και o/c αν θελεις. Συνολο 1966,62€
skrats Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Ναι ομως εγω δεν θελω να παρω Mac! Οθόνη θα χρειαστείς 23+ ίντσες με σκιάδιο (hood). Άριστη ποιότητα κατασκευής και 5 χρόνια εγγύηση έχει η EIZO. Made in Japan βεβαίως...αλλά η τιμή της ξεπερνάει όλο το budget σου! (CG245W) ή CG241W Τώρα είτε DELL (Dell UltraSharp 2408WFP) πάρεις είτε κάτι άλλο στα ίδια ή λίγο παρακάτω λεφτά... να ξέρεις οτι κάνεις τη δουλειά. Απο επεξεργαστή σε ενδιαφέρει το multitasking και οι δυνατές αποκρίσεις. Προσοχή όμως δέν στήνεις σέρβερ ούτε παιχνιδομηχανή. Χρειάζεσαι καλόν επεξεργαστή αλλά όχι τον τελειότερο. πχ Intel Core i7-950 3.06ghz Μητρική μια με καλό board και chipset όπως το πρόσφατο X58. (Καλό θα είναι να έχει θύρες USB3.0 και SATA3.0 για συμβατότητα με τις πιο πρόσφατες και γρήγορες συσκευές/δίσκους). π.χ Asus Sabertooth X58 Μνήμες ψάξε για DDR3 1600MHz και άνω σε κιτ (π.χ 3 τεμ. των 2GBytes). Κόστος απο 85-120 ευρώ. Σκληρό δίσκο ζητάς οπωσδήποτε τεχνολογία SSD για το λειτουργικό (να φορτώνει γρήγορα τα windows 7), και εναν γρήγορο (π.χ Caviar 1TB) απλό sata3 για αποθήκευση των αρχέιων. Raid δεν το θεωρώ απαραίτητο... απλά να σώζεις συχνά! κάρτα γραφικών παίρνεις μια quadro (πχ αυτη) με υποστήριξη directx 11 και κάνεις....τέλεια δουλειά με γραφικά. τροφοδοτικό άνω των 450watt για πλήρη συμβατότητα, Laser mouse...
alexzzz Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 γιατί όχι Mac? Tώρα το είδα... και θα σε χτυπήσω...
Orifiel Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Τα mac πλέον σε υποχρεώνουν να αγοράσεις ΑΤΙ θες δεν θες.. και στα 3d-επεξεργασία εικόνας τα πάει καλύτερα η NVIDIA, ωσότου υποστηρίξουν σε 4-5 χρόνια το stream. Αντιθέτως στο βίντεο τα πάει καλύτερα η ΑΤΙ.. ίσως γιαυτο τα mac το γύρισαν σε ΑΤΙ. Θα πρότεινα να περιμένεις 5 ημέρες για να βάλεις παραγγελία τα νέα mobo+cpu
orotoi Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 +1 για τη σύνθεση του coldfusion και για οθόνη* αυτή που λέει ο moldovan.. Ειδικά για τη μνήμη.. Ανεξάρτητα εννοείται των δίσκων στο pc, θα έχεις και εξωτερικό για backup (και άλλον για να πηγαίνεις απο δω κι απο κεί αρχεία..). Αργότερα αν δεις οτι όντως το απαιτεί η κατάσταση, για παρουσιάσεις κτλ παίρνεις ενα macbook ή άλλο laptop. Για αρχή και αφού λες ερασιτεχνικά σχεδόν.. καλά είσαι με αυτά. Για την οθόνη εννοείται πως πας σε τέτοια λύση λόγω χρημάτων (αλλιώς σίγουρα μια καλή eizo ή lacie (2-3k+) είναι άλλο πράγμα). Μια μικρή επιφύλαξη για τον επεξεργαστή, γιατί δεν έχω δει καθόλου τι παίζει με τους καινούριους intel που έρχονται..
Orifiel Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Τα 4 γιγα ραμ δεν είναι πολύ πολύ λίγα? 4 είναι το ανώτερο που χρειάζεται ένας gamer και internet σερφάρισα + word. 8-12 είναι τα προτεινόμενα για εικόνα και γραφιστική + 3d, 24 γιγα για πολύ βαριά πράγματα. Άκυρο, τώρα είδα ότι είναι 4χ2..
georgia d Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 παιδια σας ευχαριστώ όλους θερμά. Εχω καταλήξει στην παρακάτω αγορά: Επεξεργαστης: Intel Core I7-950 (s1366, 3.06GHz, 8MB, Box) Καρτα γραφικών: Sapphire 6870 (PCI-Express, GDDR5 , 1GB) Μνήμη: Transcend Axeram 6GB DDR3-2000 Ram Kit (PC3-16000, 9-9-9-24, TX2000KLU-6GK) Τροφοδοτικό: Corsair CMPSU-750HXEU PSU (750W) Μητρική: Gigabyte GA-X58A-UD9 (s1366, DDR3, X58) Σκληρός 1 : OCZ Vertex 2 Series - Σκληρός δίσκος SSD - 90 GB - SATA-300 Σκληρός 2 : Seagate 7200.12 ST31000528AS 1TB HDD 3.5" (32MB Cache, 7200RPM, Sata 3Gb/s) Κουτί: CoolerMaster HAF X Case (RC-942-KKN1) Οθόνη: Dell Ultra Sharp U2711 Monitor calibration: Spyder 3 αν ολο αυτό σας φαίνεται να βγαίνει λίγο εκτος προυπολογισμού, μην ανησυχείται. Να ναι καλα οι γνωστοί και η καλοί άνθρωποι
Orifiel Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Γεωργία αν δεν χρειάζεσαι το cuda τότε πάρε αυτή την κάρτα, γιατί όχι όμως την 6950???? Γραφιστική και να μην θες cuda? Μην κλαις μετά .. cuda εφαρμογές = 200-500% μεγαλύτερη ταχύτητα από μια που δεν έχει κουντα. Και κουντα έχουν μόνο οι nvidia. Μια άσχετη, σχετική ερώτηση από εμένα. Η LG είχε ανακοινώσει ότι θα βγάλει πριν το τέλος του έτους 2 μοντέλα με ips πανελ. Τι γίνετε τελικά? Υπάρχει κάποια ενημέρωση? Καλά τα dell αλλά η εγγύηση τις LG απλά δεν παίζετε.
moldovan20 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Γεωργία αν δεν χρειάζεσαι το cuda τότε πάρε αυτή την κάρτα, γιατί όχι όμως την 6950???? Γραφιστική και να μην θες cuda? Μην κλαις μετά .. cuda εφαρμογές = 200-500% μεγαλύτερη ταχύτητα από μια που δεν έχει κουντα. Και κουντα έχουν μόνο οι nvidia. Μια άσχετη, σχετική ερώτηση από εμένα. Η LG είχε ανακοινώσει ότι θα βγάλει πριν το τέλος του έτους 2 μοντέλα με ips πανελ. Τι γίνετε τελικά? Υπάρχει κάποια ενημέρωση? Καλά τα dell αλλά η εγγύηση τις LG απλά δεν παίζετε. Πως ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.