georgia d Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά! Μόλις έγινα μέλος στο φόρουμ! Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με αγορά υπολογιστή σταθερού (όχι Macintosh). Εργάζομαι με το master collection της Adobe, cs3. Συγκεκριμένα κυρίως με Photoshop και Illustrator. Μέσα στα σχέδια μου είναι να ασχοληθώ, ερασιτεχνικά για αρχή, με μοντάζ. Θα δουλεύω δηλαδή σε standard definition. Βέβαια ορισμένες εργασίες θα προορίζονται για πώληση (μοντάζ σε υλικό από γάμο-βάπτιση). Το ποσό που διαθέτω μαζί με αγορά οθόνης είναι πάνω κάτω 2000€. Στην προσπάθεια μου να κάνω μια σύνθεση υπολογιστή βλέποντας τα χαρακτηριστικά της κάθε εταιρίας στο ιντερνετ, χάθηκα. Οπότε θα ήταν τουλάχιστον κατατοπιστικό αν είχα την γνώμη κάποιου έμπειρου στο θέμα. Και τέλος να σημειώσω όσο αναφορά την οθόνη, ότι με ενδιαφέρει (όπως θα φαντάζεστε) η πιστότητα στα χρώματα. Ips πανελ σίγουρα και διάσταση μέχρι 24¨. Αυτά!
moldovan20 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μπορείς να περιμένεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου οι πρέπει να γίνει η αγορά άμεσα ?
georgia d Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 τι θα συμβεί αρχες Ιανουαρίου?? η αλήθεια είναι οτι εχω αργήσει 2 χρόνια να κάνω αυτη την αγορά
poscaman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά! Μόλις έγινα μέλος στο φόρουμ! Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με αγορά υπολογιστή σταθερού (όχι Macintosh). Εργάζομαι με το master collection της Adobe, cs3. Συγκεκριμένα κυρίως με Photoshop και Illustrator. Μέσα στα σχέδια μου είναι να ασχοληθώ, ερασιτεχνικά για αρχή, με μοντάζ. Θα δουλεύω δηλαδή σε standard definition. Βέβαια ορισμένες εργασίες θα προορίζονται για πώληση (μοντάζ σε υλικό από γάμο-βάπτιση). Το ποσό που διαθέτω μαζί με αγορά οθόνης είναι πάνω κάτω 2000€. Στην προσπάθεια μου να κάνω μια σύνθεση υπολογιστή βλέποντας τα χαρακτηριστικά της κάθε εταιρίας στο ιντερνετ, χάθηκα. Οπότε θα ήταν τουλάχιστον κατατοπιστικό αν είχα την γνώμη κάποιου έμπειρου στο θέμα. Και τέλος να σημειώσω όσο αναφορά την οθόνη, ότι με ενδιαφέρει (όπως θα φαντάζεστε) η πιστότητα στα χρώματα. Ips πανελ σίγουρα και διάσταση μέχρι 24¨. Αυτά! γιατί όχι Mac?
moldovan20 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Αναμένονται από την intel καινούργιοι επεξεργαστές
moldovan20 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 γιατί όχι Mac? Αυτοί οι mac που κοστίζουν 2κ € έχουν έναν ssd τουλάχιστον? Γιατί όταν μιλάμε για τέτοιο budget πιστεύω φαντάζεσαι τη pc μπορεί να στηθεί ..
georgia d Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μάλιστα.'Οχι Mac γιατί δεν θα έχουν δυνατότητες αναβάθμισης σε όλα τα πεδία (για Power Mac δεν το συζητάω καν. Πανάκριβα) και επειδή οι φήμες γύρω απ' το θέμα ότι τα pc δεν έχουν πλέον σε τίποτα να τα ζηλέψουν όλο και πληθαίνουν... Βασικά πριν ένα χρόνο περίπου ήμουν αποφασισμένη ότι θα πάρω imac αλλά άλλαξα γνώμη με όλα αυτά που ακούω..
poscaman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Αυτοί οι mac που κοστίζουν 2κ € έχουν έναν ssd τουλάχιστον? Γιατί όταν μιλάμε για τέτοιο budget πιστεύω φαντάζεσαι τη pc μπορεί να στηθεί .. Φαντάζομαι. Και έχω στήσει για γνωστούς. Το θέμα είναι ότι αν το θέλει για σοβαρή γραφιστική δουλειά, τότε οι mac είναι μονόδρομος, έτσι λέει η προσωπική μου πείρα. Αν τώρα μιλάμε για υπολογιστή "λίγο-απ'όλα" που να κάνει και αξιοπρεπές rendering, ας πάει σε PC. οφτοπικ:ναι, είναι η πρώτη φορά που λέω κάτι τέτοιο στο φόρουμ, ας με συχγωρέσει ο Linus
georgia d Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε ότι φαντάζεστε τι pc μπορεί να στηθεί μ'αυτο το budget?
moldovan20 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε ότι φαντάζεστε τι pc μπορεί να στηθεί μ'αυτο το budget? Τα λεφτά είναι πολλά ,με 1500€ κάνεις pc με i7 12gb ram ssd + την dell u2311 οθόνη . Δηλαδή κάνεις τούμπανο pc . Στη θέση σου αν ήθελα να εξαντλήσω το budget ( που δε θα ήθελα ) θα έπαιρνα 2 οθόνες αν μου χρειαζόταν γιατί έχω δουλέψει με 2 οθόνες σε σχεδιαστικά προγράμματα και είναι μεγάλη άνεση .
georgia d Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Yπολογίζω ότι τα μισά από αυτά τα χρήματα θα τα δώσω σε μια επαγγελματική οθόνη. 800€ με 1000€, ανάλογα και τι όνομα θα πληρώσω.
letni Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Yπολογίζω ότι τα μισά από αυτά τα χρήματα θα τα δώσω σε μια επαγγελματική οθόνη. 800€ με 1000€, ανάλογα και τι όνομα θα πληρώσω. Αυτη η Dell UltraSharp U2410 θα σε καλυψει δεν χρειαζεται να πας σε ακριβοτερη...
georgia d Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις.. Ηθελα να ρωτησω τι να προσεξω οσον αφορα την μητρικη, ψυκτρα κτλ.. Αν ειναι να φτιαξω εγω το pc και να δωσω τοσα λεφτα, δεν θα πρεπει να προσεξω και να "δεσουν" μεταξυ τους? 'Η μηπως να παω στην λυση του ετοιμου υπολογιστη? Απλα σκεφτομαι οτι αν παω στην δευτερη λυση μπορει να μην εχω π.χ. την καρτα γραφικων ή τον επεξεργαστη που θελω!! Οσον αφορα την οθονη νομιζω πως ειναι οντως καλη λυση. Οπως καταλαβαινεται τωρα μπαινω στο κλιμα και δεν ξερω πολλα πραγματα..
Crizzt Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Εγω παντως με αυτο το budget θα επερνα ενα Macbook Pro και την UltraSharp U2711.
georgia d Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Ναι ομως εγω δεν θελω να παρω Mac! Και μπηκα στο site, δεδομενου των προγραμματων που χρησιμοποιω, να με βοηθησετε να επιλεξω pc, οχι Mac ομως! Ασχετο, επειδη βλεπω οτι επιμενετε στα Mac, αν δεν επιλεξω Mac και με αυτα τα χρηματα παρω ενα pc, δεν θα μπορεσω να κανω επαγγελματικες δουλειες, δεν θα ειμαι "σωστος" γραφιστας? Ευχαριστω παντως για την απαντηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.