Cue Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Τώρα ανοίγω "θέμα" βέβαια. Με τον "άσχημο τρόπο" διαπίστωσα ότι σε περίπτωση απώλειας αστυνομικης ταυτότητας, εφόσον δεν υπάρχει διαβατήριο, μόνο στο Γενικό Προξενείο Λονδίνου μπορείς να εκδόσεις επίσημο έγγραφο για να ταξιδέψεις πίσω στην Ελλάδα. 1430 τηλέφωνο και δε το σηκώνει άνθρωπος. Μην αναφερθώ καν στην πλέον "φυσιολογική" συμπεριφορά μέσω τηλεφώνου που είχα με την Πρεσβεία και το τοπικό (Εδιμβούργο) άμισθο( ; ) Προξενείο. Τρέμω στην ιδέα να κατέβω Λονδίνο, μέσα στις γιορτές για να βγάλω άκρη με το Γενικό Προξενείο.
tsifotis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Η κυρια του Εδιμβουργου δεν ειναι προξενος απλα εξυπηρετει αμισθι οπως ειπες για το prestige της υποθεσης και δεν χρωσταει σε κανεναν απλα βοηθαει και φανταζομαι τωρα στις γιορτες δυσκολα θα βρεθει. Εφυγες για τρενακι EDI-LON (δυσκολα θα βγει ακρη εξ αποστασεω). Παιρνεις μια βλακεια χαρτι (πιστοποιητικο ταυτοτητας) που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΜΕ ΦΑΞ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ. Αν πχ στο στειλουνε και θες να το δωσεις δεν μετραει - εχουνε τρελο κολλημα. Εντωμεταξυ η απορια που θα εχεις οταν δεις το χαρτι ειναι... "καλα και που ξερουνε οτι ειμαι εγω δεν εχει φωτογραφια μου πανω". Τελοςπ αντων αυτο θελουνε, τους κανει και σου δινουνε προσωρινο εγγραφο με φωτογραφια ταυτοτητας που θα τους δωσεις απο πριν, και θα ταξιδεψεις για Ελλαδα. Το χαρτι ειναι μιας χρησης και μολις φτασεις ξαναφτιαχνεις ID σε αστυνομικο γραφειο με καποιον αλλον για ταυτοποιηση. Τα περασα γιατι οταν ημουν EDI καποιος απ την παρεα την πατησε και εχασε το διαβατηριο.
Cue Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες tsifotis. 1430 το τηλέφωνο ήταν στο Γενικό Προξενείο Λονδίνο.
Cue Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Επαναφέρω το θέμα γιατί πραγματικά τα έχω πάρει στο κρανίο με το πόσο !#%!#$! κράτος είμαστε. Εντός και εκτός. Έχεις έναν Έλληνα πολίτη ο οποίος χάνει την ταυτότητά του στην Μεγάλη Βρετανία. Και τι του λες? Για να μπορέσεις $#%^!#%!# Έλληνα να πάρεις ταυτότητα/διαβατήριο/χαρτί που να πιστοποιεί ποιος είσαι πρέπει να κάνεις ένα ταξίδι 650 χιλιόμετρα μακριά, να πληρώσεις κόστος μεταφοράς, διαμονής, φαγητού και ότι άλλο προκύψει γιατί οι !#%!#%!# πληρώνονται. Και αν εσύ !#%#!%#! Έλληνα δεν γνωρίζεις καλά Αγγλικά και δεν έχεις πάει ποτέ Λονδίνο πλήρωσε τα διπλά για να φέρεις και έναν μαζί σου γιατί οι !#%!%!# πληρώνονται. Μιλάμε έχω εξοργιστεί τόσο πολύ με την ανικανότητα της τιμημένης αυτής χώρας που λέγεται Ελλάδα.
insomniaK Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 έχεις πάει φαντάρος; Να Προτιμάς το χαμένο διαβατήριο, από τη μάχη με το στρατολογικό γραφείο του προξενείου. Χαλάρωσε μωρέ.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Παρότι έχω μετριότατες εμπειρίες από τις προξενικές και διπλωματικές μας αρχές στη Βρετανία, δεν μπορώ παρά να ρωτήσω: Τι, ακριβώς, έπρεπε να κάνει το Ελληνικό κράτος; Ή, για να το πιάσουμε αλλιώς, τι διαφορετικό κάνει οποιοδήποτε κράτος της Ε.Ε. σε περίπτωση απώλειας επισήμου εγγράφου πολίτη του σε ξένη χώρα; Θέλω να πω, μήπως η Βρετανία πληρώνει ναύλα και διερμηνέα στους πολίτες της που χάνουν τα χαρτιά τους στην Κέρκυρα, ας πούμε, για να έρθουν Αθήνα που είναι η πρεσβεία;
Cue Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 insomniaK δεν είναι για μένα. Snoob από την Ελληνική αστυνομία με ενημέρωσαν ότι το Προξενείο μπορεί να σου βγάλει ταυτότητα. Σε μία χώρα η οποία είναι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης με μεγάλο αριθμό Ελλήνων φοιτητών και που από άκρη σ'άκρη είναι 1000 χιλιόμετρα θα περίμενα κάτι παραπάνω από Honorary Consulates. 2 μάλιστα εντός Σκωτίας. Η κατάσταση που περιγράφω δείχνει το πρόβλημα το οποίο είναι οικονομικό και πρακτικό. Δεν χρειάζεται να πληρώσει ούτε ναύλα, ούτε διερμηνέα. Μπορεί η αδρεναλίνη μου να βαράει κόκκινο αυτή την στιγμή αλλά αν και πιο ήρεμος, δίνεις την αίσθηση ότι η απάντηση που έδωσες δεν ήταν μετά από ιδιαίτερη σκέψη ενώ η ερώτηση που μου απευθήνεις είναι μάλλον ρητορική. Θα σου δώσω όμως την άποψή μου σαν το τι θα μπορούσε να κάνει το κράτος. Να δώσει εξουσιοδότηση στα "Honorary" προξενεία να βγάζουν τουλάχιστον δικαιολογητικό χαρτί για να ταξιδέψεις καθώς και την δυνατότητα να έρθουν σε επικοινωνία με την πρεσβεία για την έκδοση ταυτότητας/διαβατηρίο με αποστολή στα ίδια.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δεν ξέρω τι αίσθηση δίνω, αλλά το ερώτημα παραμένει: ποια χώρα χειρίζεται αυτές τις περιπτώσεις διαφορετικά; Ποια χώρα με ακόμη καλύτερη οικονομική κατάσταση από τη δική μας, χειρίζεται αυτές τις περιπτώσεις διαφορετικά; Την Κέρκυρα δεν την ανέφερα τυχαία: βουλιάζει από Βρετανούς τουρίστες κάθε καλοκαίρι και φυσικά το honorary consulate που υπάρχει εκεί είναι για τα μάτια των Βρετανών, να βλέπουν την Union Jack να κυματίζει στην παλιά πόλη και να χαίρονται. Βρετανίδα φίλη που έχασε τα χαρτιά της πέρυσι το καλοκαίρι, επιβιβάστηκε στο πούλμαν, μιάμισι ώρα με την τριήρη να περάσει απέναντι στην Ηγουμενίτσα κι από εκεί εξήμισι ωρίτσες για Αθήνα (αν δε σκάλωσε στα έργα στην Κορίνθου-Πατρών). Δεν είναι απλό πράγμα η έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, αμφιβάλλω ακόμη κι αν θα δεχόταν η ίδια η Βρετανία ο ξενοδόχος που είχε το ρόλο του προξένου στο B'ham την εποχή που σπούδαζα εκεί να κάνει τέτοιες δουλειές. Σαφώς η Ελλάδα πρέπει να έχει καλύτερο σύστημα εξυπηρέτησης των πολιτών της σε χώρες όπου είναι γνωστό ότι συγγεντρώνονται πολλοί Έλληνες (Βρετανία, Ιταλία κτλ.) αλλά έχουμε τόσα πολλά να αποδοκιμάσουμε στο Ελληνικό κράτος ώστε δε νομίζω ότι χρειάζεται να του φορτώνουμε πράγματα που καμία άλλη χώρα, ούτως ή άλλως, δεν κάνει. Υ.Γ. Εντύπωση που κάνει αυτό που είπε η αστυνομία, κι εδώ φτάνουμε στις δικές μου αρνητικές εμπειρίες, όπου άλλα μου έλεγαν στο Λονδίνο και άλλα στην Αθήνα -και μετά μου έδειχαν οι Βρετανοί ΔΥ τις σχετικές εντολές που είχαν προωθήσει στην πρεσβεία μας προ εξαμήνου, τότε, και οι δικοί μας αγρόν ηγόραζαν. Τέλος πάντων, εύχομαι καλά ξεμπερδέμετα και κατά το δυνατόν ψυχραιμία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.