Προς το περιεχόμενο

Αναμνήσεις από ταινία

newbook

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

22 Δεκ 2010.

Εν μέσω πτώχευσης και κλπ. όλοι αυτοσυγκεντρωνόμαστε και κάποιοι καταφέρνουν να θυμούνται, να νοιώθουν την γκυκειά αίσθηση μιάς υπέροχης μέρας του παρελθόντος τους . Εγώ κατάφερα να επιστρέψω στο παρελθόν και να θυμηθώ μιά υπέροχη ταινία που είχα δει . Ο τίτλος <<Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά ;>> , αμερικάνικη και νομίζω η πρώτη αντιπολεμική . Την έχει δει κανείς ; . Ενα ιταλικό χωριό κατα τον β' παγκ.πολεμο είναι το πεδίο που δύο ομάδες στρατού (Γερμανοί από την μία και Αμερικάνοι από την άλλη) , γίνονται φίλοι και ....

Θέλετε να σας πω την συνέχεια ; ή όχι .

Δημοσ.

Δε το ειπα οσο αυστηρα φανηκε, ας κανει καθενας ο,τι θελει.

Για να συγχωρεθω θα πω κι εγω μια αναμνηση. Οριστε:

Ημουν πολυ μικρος (δε θυμαμαι αν πηγαινα δημοτικο ή αν βρισκομουν στις πρωτες ταξεις του) και εκατσα αργα το βραδυ μαζι με τη θεια μου, νεαρη σε ηλικια, 20κατι πρεπει να ηταν, για να δουμε μια ταινια. Ηταν το πρωτο horror που ειδα. Αυτο. Μπορει να ειναι μουφα, αλλα τοτε πραγματικα τρομαξα ασχημα, δε μπορουσα με τιποτα να κοιμηθω, μεχρι και λιγο εμετο εκανα (καλη ωρα σαν και σημερα, αλλο στορυ ομως αυτο). Υστερα απο μερικα χρονια, κατα ενα περιεργο τροπο, κατεληξα φανατικος horror fan και πλεον ο τρομος μεσω των ταινιων δε μου βγαινει ως αρνητικο αλλα ως θετικο συναισθημα. Μαζοχιστικο, φανταζομαι. Και ενδιαφερον.

Δημοσ.

Εγω θυμαμαι οταν ειχα παει να δω τον Τιτανικο στο σινεμα της πολης μου, το οποιο πλεον δε λειτουργει καν λογω ελλειψης κινησης, ετυχε να ειναι κυριακη μεσημερι 2.20

Ειναι η μοναδικη φορα που εχω δει γεματο τον κινηματογραφο και επροκειτο για μεσημεριανη προβολη (ψεματα, ειχε συμβει και με το ναυαγο, αλλα ηταν βραδυ)

Επισης, θυμαμαι οτι ειχα μεινει μακακας ενα καλοκαιρι που ειχα πετυχει τα langoliers (ή καπως ετσι) γιατι τα ειχα δει μικρος και μου ειχε αρεσει το ολο σκεπτικο, αν και το τελος με απογοητευσε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...