Προς το περιεχόμενο

Νέος στο μπάσο

Merdock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικά καλησπερίζω τους οργανοπαίκτες του Insomnia :D

Δεύτερον στην αναζήτηση βρήκα παρόμοιο thread αλλά επειδή έχω αρκετές ερωτήσεις θεώρησα καλύτερο να ανοίξω ένα νέο thread.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αρχίσω να μαθαίνω ηλεκτρικό μπάσο.Σχέση με τη μουσική γενικά δεν έχω πέρα από 1-2 χρόνια που έκανα πιάνο(και δυστυχώς σταμάτησα) όταν ήμουν 6-7 χρονών.Γενικά είμαι λάτρης της κλασσικής μουσικής και κάποια στιγμή στο μακρινό μάλλον θα ήθελα να μάθω πιάνο ή/και βιολί αλλά προς το παρόν λόγω χρόνου/χρημάτων κτλ προτιμώ να ασχοληθώ με το μπάσο.

Την παραπάνω εισαγωγή την έκανα σε περίπτωση που ρωτήσετε τι μουσική μου αρέσει να παίζω.Βέβαια επειδή στο μπάσο λίγο δύσκολο να παίξεις κλασσική μουσική γενικά να πω δεν έχω κάποια προτίμηση,θα παίζω τα πάντα αρκεί να μου αρέσει το κομμάτι.Από funk έως jazz ή και rock.Πάνω απ'όλα βέβαια θα κάνω το χαβαλέ μου και θα μάθω να παίζω κάποιο όργανο κάτι το οποίο το έχω χρόνια άχτι.Κυρίως πάντως για solo με βλέπω δε νομίζω να συμμετάσχω σε κάποια πάντα τουλάχιστον όχι σύντομα :P

Αφού τελείωσα με την εισαγωγή ας πάμε στο θέμα τρόπος εκμάθησης.Επειδή δε θέλω να μπλέκω με ωδεία και ιδιαίτερα θα προσπαθήσω να μάθω από μόνος μου.Έχετε κάποια site ή βιβλία να προτείνετε ή γενικά πως πιστεύετε είναι καλύτερα να αρχίσω να μαθαίνω.Πχ να διαβάσω πρώτα λίγο θεωρία,να μάθω να διαβάζω tabs κτλ ή να βρω κάποιο κομμάτι που μου αρέσει και να λιώσω πάνω του;Επίσης πιστεύετε ότι θα ταν καλό να κάνω 4-5 μαθήματα στην αρχή για να μου δείξει τα βασικά κτλ κάποιος καθηγητής και μετά συνεχίζω μόνος μου.

Και τέλος πάμε στην αγορά του εξοπλισμού.Συνολικά σκέφτομαι να διαθέσω γύρω στα 300€ για όλο τον εξοπλισμό(μπάσο + ενισχυτής + ίσως μια θήκη).Αν και μπορώ να δώσω και παραπάνω προτιμώ να διαθέσω τόσα σε περίπτωση που τελικά το μετανιώσω ή μου φύγει η τρέλα και απλά τελικά πιάνει απλά χώρο στο δωμάτιο κτλ.Μελλοντικά αν δω ότι δε πρόκειται να το αφήσω πάω και σε κάτι καλύτερο.

Δεν έχω κάποια προτίμηση σε μάρκα αρκεί να μου αρέσει εμφανισιακά.Προσωπικά μου αρέσει αυτό(btw το χρώμα είναι όντως έτσι όπως το δείχνει στο thomann ή πιο ανοικτό όπως το δα σε άλλα site και δε μου άρεσε)Καλά λόγια έχω ακούσει πάντως και για το Affinity.Ενισχυτή δεν έχω κάποιο στο μυαλό μου.

Αυτά.Όποια βοήθεια δεκτή.

Δημοσ.

Αγνοήστε τα υπόλοιπα πάνω κάτω τα έλυσα αλλά τώρα έχω το εξής δίλημμα.

Μετά από ώρες ψαξίματος είχα καταλήξει σε αυτό αλλά έτυχε και βρήκα αυτό μεταχειρισμένο στα 160€ μαζί με θήκη.

Το παιδί που το δίνει μου πε ότι το έχει 3 χρόνια,πριν 2 βδομάδες του άλλαξε χορδές και ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση απλά το δίνει τόσο επειδή έχει ανάγκη τα χρήματα.Αύριο θα μου στείλει εικόνες και μου είπε όποτε θέλω να πάω να το δω και από κοντά.

Τι λέτε να κάνω τελικά;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...