Προς το περιεχόμενο

q6600 overclock help

trelos3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

περιεργο , απλα να για να αποκλεισουμε το θεμα των μνημων για δωσε παραπανω στον επεξεργαστη αν δεν περασει κ με 1,35 κατι αλλο μπορει να φταιει . δες ποσο ειναι το vid που σου ειπα .

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

περιεργο , απλα να για να αποκλεισουμε το θεμα των μνημων για δωσε παραπανω στον επεξεργαστη αν δεν περασει κ με 1,35 κατι αλλο μπορει να φταιει . δες ποσο ειναι το vid που σου ειπα .

me to core temp μετρησα vid=1.3250v

το ιδιο μετραει και το cpu-z

Δημοσ.

γι αυτο δεν εισαι σταθερος εχεις πεσει σε μετριο κομματι ( κακο θα το χαρατκηριζα)

δωσε 1,35-1,38 κ βλεπεις.

Δημοσ.

γι αυτο δεν εισαι σταθερος εχεις πεσει σε μετριο κομματι ( κακο θα το χαρατκηριζα)

δωσε 1,35-1,38 κ βλεπεις.

τις μνημες μπορεις να τις δεις KINGSTON KVR800D2N5/2G

γιατι εγω που εψαξα δεν βρηκα και πολλα για θερμοκρασια λειτουργιας και βολτ μονο τα timings βρηκα

και θα σου βγαλω μια φοτο τα bios να μ πεις τ να αλλαξω

Δημοσ.

οι μνημες στο cpu-z εφτασαν 400 οποτε ειναι 1-1 με το συγκεκριμενο fsb 400*8 δλδ

τωρα τσεκαρω με λινπακ να δω αν περναει...τσιμπησα 1.35 ρευμα να δω πως θα παει

τωρα θα μ πει κανεις πως γινεται να βαζω 1.35 ρευμα και να εχω χαμηλοτερες θερμοκρασιες? μεχρι 61 φτανει οχι παραπανω

με το 1.35 φαινεται σταθερο το τρεχω 40 λεπτα περιπου δεν παρουσιασε τπτ

με το occt λινπακ δεν παρουσιασε το παραμικρο.... ετρεξε κανονικα

εφτασε στα 3.2 με 400*8 1:1,62,62,52,52 οι θερμοκρασιες,σε idle to vid ειναι 1.32 ενω σε full load φτανει 1.35

σταθερο τπ βλεπ το pc χωρις κανενα προβλημα

Δημοσ.

μια χαρα μου ακουγεται . αν τελικα εισαι 100% σταθερος αρχισε να ψαχνεις για τις υπολοιπες επιλογες τις μητρικης σου , να κανεις ενα finetune δηλαδη ωστε ειτε να παιζεις εκει με πιο λιγο ρευμα ειτε να πας ακομα πιο κανω . εχεις κ αλλο headroom παντως .αν κ το κομματι σου το θελει το ρευμα του .

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα και αργησα λιγο διακοπες ειχαμε :mrgreen:

ειναι φυσιολογικο και επιτρεπτο να ειναι οι μνημες στο 399.6 ενω κανονικα τρεχανε πριν το κλοκαρισμα στο 400.4

με αυτον τον τροπο εχω μειωση στις επιδοσεις του πισιου?? τον επεξεργαστη τελικα τον πηγα 9*333

cpuzo.png

Δημοσ.

απλα δεν ειναι 1:1 γιαυτο το λεω τεσπα πηγα να τον παω 3.2 αλλα ετρωγα μπλε οθονες συνεχεια μετα το το licpack 20 λεπτων

Δημοσ.

με 1.37 που εδωσα μολις επιστρεψω αθηνα θα σου πω θα ανεβασω λιγο το ρευμα παραπανω να σου δοσω και τα bioς φωτο που σου ειχα υποσχεθει :rolleyes:

Δημοσ.

φιλε μου μπορεις να μου πεις και εμενα τισ πυθμισεισ που εκανεσ γιατι εχω και εγω το ιδιο προβλιμα....

θελω τα νουμερα που εβαλες σε παρακαλω..

Δημοσ.

παιδια να ρωτησω και εγω,με μαμα ψυκτρα ο q6600 β3 μεχρι τι θερμοκρασιες αντεχει?τον ανεβασα στα 3ghz(9χ333) χωρις να πειραξω τιποτα και επαιζε μια χαρα(εβαλα για κανα μισαωρο το mafia2 και δεν ειδα κοληματα)...επειδη δεν ειδα διαφορες σε frames με την 8800gts τον εχω παλι στα 2,4.απλως ρωταω γιατι σκεφτομαι καποια στιγμη να παω σε 570 η 560 και τοτε θα χρειαστω οπωσδηποτε oc....

Δημοσ.

καλησπερα αν και αργησα.

παραθετω φωτογραφιες bios μπας και βοηθησουν

22012011221.jpg

22012011222.jpg

22012011223.jpg

μηπως καταφερω και τον φτασω πανω απο 3.2

Δημοσ.

Απο τη στιγμή που ειναι g0 stepping, 3,4-3,6 είναι σχεδόν σίγουρα αν μπορείς να τον ψύξεις. Σε μένα στα 3,6 χρειάζομαι 1,48v. Mέχρι 1,5v είναι ασφαλές για 24/7. Τον έχω 3 χρόνια με πολλά 48-ωρα encoding. To θέμα ωστόσο είναι να μπορείς να τον ψύξεις καθώς πάνω απο 1,4v με αέρα δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Για να τον κρατήσω σε full load γύρω στους 80 βαθμούς (εκτός απο καλή ψύκτρα), εχω και ανεμιστήρα που βγάζει 110cfm. Δλδ σε 12αρη , θες 9 λεπίδες και να γυρνάει στις 2000rpm (φυσικά, σε full load κάνει θόρυβο). Σε σχέση με τις 7 λεπίδες έχει αρκετή διαφορά (σε μένα πιάνει κατοστάρες και ρίχνει το multi). Mην φοβάσαι δεν καίγεται. Exω αυτόν εδώ. Αν η μητρική σου δεν υποστηριζει pwm, πάρε κάποιον αλλον καθώς αυτός δεν θα μπορεί απο μόνος του να ανεβοκατεβάζει στροφές όποτε χρειάζεται. Φυσικά αν μπορείς να βάλεις 14αρη ανεμιστήρα θα χεις τα ίδια cfm με λιγότερες λεπίδες/στροφές και άρα λιγότερο θόρυβο.

Τώρα για το overclock σου. Βάλε manual στα timing και κάνε ρεσταρτ για να στα αποθηκεύσει στα 5-5-5. Και μετά ρίξε τις μνήμες στην αμεσως πιο χαμηλή σταθμη (πχ 667). Ξανακάνε ρεσταστ και δες απο cpu-z , αν παρέμειναν τα timing στσ 5-5-5 , που λογικά πρέπει να έμειναν. Δώσε 1,4v για αρχή στο cpu voltage, άλλαξε το cpu margin enchancement απο optimized σε performance και άρχισε να ανεβάζεις 20-20mhz κάθε φορά το fsb frequency, ελέγχοντας αν είσαι σταθερός. Φρόντισε πάντα οι μνήμες να είναι κάτω απο τα 800 ρίχνωντας και άλλο όποτε χρειάζεται το διαιρέτη.

Θεωρώ ότι στις default συχνότητες, ότι όλα τα έχεις ελέγξει και είναι σταθερά. Θερμοκρασίες ελεγξε με το coretemp. Oι αρχικές που δίνεις 16-20 βαθμούς δεν υπάρχει περίπτωση να είναι σωστές εκτός και αν το δωμάτιό σου έχει 5-10 βαθμούς. Οπότε έχε υποψην ότι ίσως σου μετράει λάθος ο αισθητήρας. Προσωπικά για έλεγχο σταθερότητας χρησιμοποιώ το prime95 . Για κάθε overclock θεωρώ ότι ένα 45 λεπτο είναι αρκετό, απο τη στιγμή που δεν θα σου βγάλει λάθος. Στο τελικο overclock αστον κανα 3ωρο.

edit: τώρα το πρόσεξα, στο τελευταίο ποστ τις προηγούμενης σελίδας δεν μας είπες πως είσαι σταθερός με 40 λεπτά κιολας linpack? Tι άλλαξες και σου βγάζει πάλι blue screen?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...