Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα - PSU

H1llzFr4D

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας insomniacs!

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το PC μου, και φαντάστηκα ότι εδώ είναι το καλύτερο μέρος για να ρωτήσω.

Λοιπόν:

Χθές το απόγευμα, το PC μου άρχισε να μυρίζει περίεργα, και έκανε ξαφνικά μόνο του restart. Φυσικά, το έκλεισα, το άνοιξα (το κουτί) αλλά δεν είδα τίποτα καμένο. Το ξαναάνοιξα αργότερα για να δώ αν δουλεύει, και για το υπόλοιπο της νύχτας δεν είχα πρόβλημα.

Σήμερα το μεσημέρι, παρ'όλα αυτά, μου έκανε πάλι τα ίδια- μύρισε κάπως σαν καμένο και έκανε μια περίεργη επανεκκίνηση: έκλεισε τελείως (έσβησαν τα πάντα) και πάνω που λέω οτι έκανε shut down, ξαναάνοιξε μόνο του. Αυτό μου έκανε και χθές.

Οι φίλοι μου που ρώτησα μου είπαν ότι φταίει το τροφοδοτικο, οτι είναι στα τελευταία του. Παρ'όλα αυτά, όταν το άνοιξα χθες το βράδυ, παρατήρισα ότι δεν μοίριζε το τροφοδοτικό, αλλά μύριζε λίγο το CDPlayer.

Το σύστημα μου είναι το ακόλουθο:

Intel Core 2 Quad Q8400 2,66Ghz

2GB ram

nvidia 9600GT κάρτα γραφικών

400W PSU.

Τα άλλα δεν τα ξέρω.

Οπότε, η ερώτηση μου είναι η εξής: Τίς πταίει; είναι πράγματι το τροφοδοτικό? ΑΝ είναι το τροφοδοτικό, τι μου συμβουλεύετε να αγοράσω για το σύστημα μου (φτηνό πλιιιζζ)? Μπορώ να αλλάξω τροφοδοτικό μόνος μου (σημειώστε πως ξέρω πως να αλλάζω RAM, GPU? Επίσης, μιας και χρειάζομαι το PC μου (πανεπιστήμιο, εργασίες κλπ), προτείνετε μου μια λύση για πρίν τις γιορτές: Κάτι που μπορώ να πάω να αγοράσω πχ από το πλαίσιο στα γρήγορα!

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Για έλεγξε για τυχόν φουσκωμένους πυκνωτές επάνω στην μητρική & γύρο από τον επεξεργαστή.

Άν και, ομολογουμένως, δεν έχω πολλές γνώσεις από κυκλώματα, ξαναάνοιξα τώρα το κουτί και δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Ουσιαστικά, πάνω στην μητρική όλα είναι κανονικά - τίποτα δεν φαίνεται περίεργο.

Μήπως μύρισες και τίποτα περίεργο στο τροφοδοτικό;

Ορίστε τι έγινε ακριβώς:

Πρώτα μύρισε το PC γενικά. Αφού έκανε restart και το έκλεισα, η μυρωδιά έφυγε σχετικά γρήγορα και μύριζε μόνο το πίσω μέρος του υπολογιστή (εκέι που είναι το τροφοδοτικό και τα περισσότερα ανεμιστηράκια). Όταν άνοιξα το κουτί, η μυρωδιά είχε φύγει σχεδόν τελείως και μύριζε μόνο το CD player (όχι το τροφοδοτικό).

Να σημειώσω ότι αυτήν την στιγμή το PC δουλεύει κανονικά, δηλαδή εκτελεί όλες τις λειτουργίες (μόνο Black ops δεν άνοιξα να δώ αν παίζει).

Δημοσ.

Με προβληματίζει αυτό που λες οτι όλα λειτουργούν κανονικά ενώ είχε μυρίσει καμένο. Μπας και ήταν μόνο τα ανεμιστηράκια; Δουλεύουν κανονικά αυτά;

Δημοσ.

Με προβληματίζει αυτό που λες οτι όλα λειτουργούν κανονικά ενώ είχε μυρίσει καμένο. Μπας και ήταν μόνο τα ανεμιστηράκια; Δουλεύουν κανονικά αυτά;

Ναι, όλα τα ανεμιστηράκια δουλεύουν: CPU, PSU, GPU, και τα 2 που έχει το κουτί.

Δημοσ.

Απαντώ ξανά, μιας και βλέπω ότι δεν βγαίνει άκρη.

Ποιο τροφοδοτικό μου προτείνετε να αγοράσω με την παρούσα σύνθεση?

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Elite-Power-RS-400-PSAP-J3-400W-PSU.htm (επειδή ανέφερες φθηνό από Πλαίσιο).

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

Είσαι σίγουρος όμως ότι 400W είναι αρκετά; Το λέω γιατί κοίταξα σε κάτι site στο ιντερνετ και μου λέει πως χρειάζεται τουλάχιστον 400W

Το σύστημα μου είναι (πιο συγκεκριμένα απο πιο πάνω):

Motherboard: ASRock G41M-S

HDD: 500GB

GPU: Nvidia 9600GT

CPU: Intel Quad Core Q8400 2,66Ghz

RAM: 2GB Kingston

1 DVD-RW, 1 card reader, mouse, keyboard

Επίσης, θα μπορέσω να το τοποθετήσω μόνος μου εύκολα? Υπάρχει κάποιος οδηγός για το πώς θα το κάνω? Επίσης, υπάρχει περίπτωση να μήν χωράει στο κουτί?

Δημοσ.

Ναι φίλε μου το συγκεκριμένο τροφοδοτικό σε καλύπτει μην ανησυχείς,ορίστε και ένας παλιός αλλά καλός οδηγός http://www.fonerbooks.com/r_power.htm .

Το θέμα είναι όμως ότι τελικά φταίει το τροφοδοτικό σου ή κάτι άλλο,γιατί δεν έχει διευκρινιστεί.

Δημοσ.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Πολύ περίεργο. Πρώτα μυρίζει καμένο και μετά όλα λειτουργούν μια χαρά. Τεσπα. Αν αποφασίσεις να πάρεις καινούριο τροφοδοτικό δεν είναι καθόλου δύσκολο να συνδέσεις ένα τροφοδοτικό. Απλά συνδέεις το καλώδιο 24pin πάνω στη μητρική(είναι μεγάλο ξεχωρίζει), μετά το 4pin που είναι δίπλα απο τον επεξεργαστή και μετά με το καλώδιο sata που είναι για τροφοδοσία το συνδέεις πάνω σε σκληρούς/dvd. Θα δεις που θα έχει και ένα καλώδιο 4pin molex για να συνδέεις τα ανεμιστήρια.

post-174348-0-41844100-1293048303_thumb.jpg

post-174348-0-59587200-1293048312_thumb.jpg

post-174348-0-77330600-1293048332_thumb.jpg

post-174348-0-28597100-1293048342_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...