Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Ειναι σημαντικη αναβαθμιση οντως , αλλα να δωσεις τοσα λεφτα και να σου καει το τσιπ.....εεεεε.Θελει καιρο ακομα για να "ωριμασουν" οι SSD. γιατί δεν έχουν εγγύηση ή τα υπόλοιπα πράγματα στο PC που κάνουν τόσα λεφτά δεν καίγονται? Ρε μιλάμε για ~200€ και παίρνεις 80GB.. Τι Games; ούτε photoshop δε χωράει ο σκληρός του σατανά.. με 200 euro παίρνεις 120GB για την ακρίβεια και από του χρόνου που θα βγουν SSD @ 25nm NAND θα πέσουν ακόμα πιο κάτω οι τιμές...
Haldol Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 @Haldol, πάντα έχουν σχέση τα λεφτά. Όσο για την απογείωση, πρόσεχε μην βρουν πουθενά τα φτερά του C2D και του Pentium. Ειρωνίες; Για να ξέρεις πάντως, με 30GB SSD στο laptop μου είχα Windows 7 Professional x64 με διάφορα IDEs (PHP Designer, Visual C#, C++ & Basic) όπως και Adobe Photoshop CS5. Συν όλα τα «τυπικά» προγράμματα. Δηλαδή unarchivers, .pdf reader, msn, skype, κλπ. Και 2-3 ταινίες. Και είχα και ελεύθερο χώρο. Τώρα βρήκα ωραία προσφορά έναν SSD 60GB και τον πήρα. Για να βάλω πιο πολλές ταινίες. Γι αυτό μην κρίνεις τους SSD από το μέγεθος. Άλλωστε είναι κάτι που παίρνεις για ταχύτητα, όχι για χωρητικότητα. Εσύ μπορεί να θέλεις 2TB για τα games που παίζεις. Δεν έχουν όλοι όμως τις ίδιες ανάγκες με εσένα.
million_voices Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 μαπα οι ssd παιδια μην παρετε,χωρις κλεψυδρα δεν λεει
yiannis_1 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 @ Koritsi_Gia_PC Εγω πάντως πήρα τον 1ο μου απο τα τέλη του 2009. Τώρα εχω φτάσει στους 3 ενας για κάθε μηχάνημα με windows 7. Εσυ περίμενε να πάρεις όταν φτάσουν στο ίδιο cost ratio με τους HDD... Αν σκεφτείς το speed boost που σου δίνει για 100ευρό το κατά 100-200 φορές ταχύτερο access time θα καταλάβεις γιατί αξίζει. Ακόμα και ενα μηχάνημα 2ετίας με 2gb ram και μετριο ssd αφήνει στην σκόνη σε θέμα responsiveness το καλύτερο σημερινό μηχάνημα με πολλάπλάσια ram και τον ταχύτερο μηχανικό με 10000RPM σε raid. Και γενικά η λύση Boot Drive SSD με 100-200 ευρό και μεγάλος μηχανικός Storage Drive 5400-5900RPM εχει γίνει εδω και καιρό η maistream λύση για θέματα ταχύτητας θορύβου και καλού value for money. Όχι φυσικά για ολόκληρη την ελληνική αγορά η οποία στην πλειοψηφία της αγοράζει ετοιματζίδικα pc απο plaisio και eshop, αλλά για τα ποιό advanced μέλη του φόρουμ αυτού σίγουρα... Καλό βέβαια θα ναι οι τιμές στους SSD να πέσουν ταχύτερα αλλά μην περιμένεις καλύτερη τιμή απο το 1 ευρό το giga. Τουλάχιστον όχι για το 2011.
kanesaxo Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Eλα να μην ακουω υπερβολες. Αν θεωρεις πως για σενα ειναι αχρηστος, τοτε παω πασο. Δε μπορω ομως να καταλαβω γιατι να χεις τον τοπ επεξεργαστη, τη τοπ καρτα γραφικων, τις τοπ μνημες, να ανοιγεις 10 τοπικ με το τροπο που θα κανεις οβερκλοκινγκ και να λες οτι οι σσδ δεν αξιζουν. Για να μιλάμε και λογικα οι δισκοι ηταν το μονο πραγμα που μεχρι σημερα φρεναρε ενα συστημα (δε μιλω για ραιντ). Εγω που χρυσοπληρωσα ενα ραπτορ 74ρη προς 200++ ευρω,ουτε που θυμαμαι τη μερα που βγηκε, ημουνα ευτυχισμενος επειδη ειπα "τωρα μαλιστα ειναι γρηγορο το πισι". Αλλα για το κοριτσι για πισι, πρεπει να ημουν πολυ χαζος. Οπως επισης τωρα που ξαναπηρα σσδ με παρομοια τιμη, 212ε/120GB πραγματικα θεωρω πως το πισι εχει απογειωθει. Οποιος φυσικα σκεφτεται με τα GB τοτε πολυ απλα ΔΕΝ του χρειαζεται ο σσδ.Διοτι δεν ειναι ουτε για μπ3 ουτε για HD ταινιες.
LouCi4er Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Eλα να μην ακουω υπερβολες. Αν θεωρεις πως για σενα ειναι αχρηστος, τοτε παω πασο. Δε μπορω ομως να καταλαβω γιατι να χεις τον τοπ επεξεργαστη, τη τοπ καρτα γραφικων, τις τοπ μνημες, να ανοιγεις 10 τοπικ με το τροπο που θα κανεις οβερκλοκινγκ και να λες οτι οι σσδ δεν αξιζουν. Για να μιλάμε και λογικα οι δισκοι ηταν το μονο πραγμα που μεχρι σημερα φρεναρε ενα συστημα (δε μιλω για ραιντ). Εγω που χρυσοπληρωσα ενα ραπτορ 74ρη προς 200++ ευρω,ουτε που θυμαμαι τη μερα που βγηκε, ημουνα ευτυχισμενος επειδη ειπα "τωρα μαλιστα ειναι γρηγορο το πισι". Αλλα για το κοριτσι για πισι, πρεπει να ημουν πολυ χαζος. Οπως επισης τωρα που ξαναπηρα σσδ με παρομοια τιμη, 212ε/120GB πραγματικα θεωρω πως το πισι εχει απογειωθει. Οποιος φυσικα σκεφτεται με τα GB τοτε πολυ απλα ΔΕΝ του χρειαζεται ο σσδ.Διοτι δεν ειναι ουτε για μπ3 ουτε για HD ταινιες. Σπυρο αγορι μου,μην αναλωνεσαι ασκοπα.Φυσικα και εχεις δικιο οπως και τα υπολοιπα παιδια σε αυτα που λετε αλλα αν το pcgirl βλεπει την αγορα ενος ssd ασκοπη δεν μπορεις να κανεις κατι.Το αν αξιζουν τα χρηματα τους και αν επιβαλλεται η υπαρξη τους σε ενα μεσο-γρηγορο συστημα το ξερουν πολυ καλα οσοι εχουν ssd.Τα υπολοιπα πιστευω ειναι κουβεντες χωρις νοημα.Ενα φιλος μου πχ ηθελε να φτιαξει προ ημερων ενα συστημα και μου διαλεξε: i5 760 κατι 1600αρες με 8αρια,μια μητρικη του 120ευρου,καρτα γραφικων ειχε σκοπο για μια 570 και μου βαζει ενα green δισκο για το λειτουργικο.Μου κανει: καλο? Τι να του πεις τωρα,οτι θα εχει ενα γρηγορο συστημα?Τεσπα.
kanesaxo Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Σταύρος, οχι Σπύρος! Οσο για τα υπολοιπα,τι να πω περαιτέρω.We made our point. Προσωπικα πάντως θεωρώ την αγορά του ραπτορ μου παλαιοτερα,οπως και του σσδ πριν λιγες μερες, οτι πιο value for money εχω στο πισι. Οπως και μεγαλύτερα φρένα που εβαλα στο αυτ/το μου. Πραγματα που ΑΞΙΖΟΥΝ τα χρηματα τους ανάμεσα στις υπολοιπες "βλακειες" που αγοράζουμε. Υ.Γ. οσο για το παραδειγμα που εφερες? παρα πολλοι για να λενε οτι εχουν Ι7 ή παρεμφερες συστημα,επιλεγουν οτι φθηνοτερο υπαρχει απο τα υπολοιπα,με αποκορυφωμα το δισκο...πχ "δισκος 1ΤΒ για ολα με 60ε και καθαρισες..."
LouCi4er Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Σταύρος, οχι Σπύρος! Οσο για τα υπολοιπα,τι να πω περαιτέρω.We made our point. Προσωπικα πάντως θεωρώ την αγορά του ραπτορ μου παλαιοτερα,οπως και του σσδ πριν λιγες μερες, οτι πιο value for money εχω στο πισι. Οπως και μεγαλύτερα φρένα που εβαλα στο αυτ/το μου. Πραγματα που ΑΞΙΖΟΥΝ τα χρηματα τους ανάμεσα στις υπολοιπες "βλακειες" που αγοράζουμε. Υ.Γ. οσο για το παραδειγμα που εφερες? παρα πολλοι για να λενε οτι εχουν Ι7 ή παρεμφερες συστημα,επιλεγουν οτι φθηνοτερο υπαρχει απο τα υπολοιπα,με αποκορυφωμα το δισκο...πχ "δισκος 1ΤΒ για ολα με 60ε και καθαρισες..." Σταυρος,σωστα.Καλα πως μου ηρθε το Σπυρος,οτι να'ναι.
sv1dpx Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Παληκάρια γειά σας, κάνω ένα πισι για video editing και σκέφτομαι για δίσκο συστήματος αυτόν¨ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-RevoDrive-Series-120GB-SSD-PCI-Express-x4-SSD-OCZSSDPX-1RVD0120.htm το m/b μου είναι το intel dx58so.Έχω διαβάσει διάφορα ότι είναι raid και δέν υποστηρίζει trim και ότι στην πράξη μπορεί να μήν είναι τόσο γρήγορος κ.τ.λ. Από την άλλη υπάρχει η φθηνότερη λύση http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Vertex-2-Series-120GB-SSD-w-Bracket-2-5-Sata-II-OCZSSD2-2VTXE120G.htm τι λέτε?
kfyros Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Για να προσπαθήσω να τα καλύψω όλα...... Τα χρήματα αυτά όλοι ξέρουμε οτι τα διαθέτουμε όχι λόγω ανάγκης αλλά..... Απο την άλλη μεριά , να διαθέσουμε , αλλα να μην τρελλαθούμε κιόλας. Γενικότερα κοιτάω να είμαι ενα σκαλί κάτω απο την κορυφή , οπου νομίζω πως συνήθως βρίσκεται η καλύτερη σχέση απόδοσης προς τιμή. Να κάνω άλλη αναβάθμιση στο μηχάνημα , δεν νομίζω , πέραν ενος επεξεργαστή , και περιμένω λίγο να δω πως θα κινηθούν οι τιμές των 965. Αυτό που "χρειάζομαι" άμεσα , είναι λίγη ταχύτητα απο πλευράς δίσκων. Τα χρήματα που σκοπεύω να διαθέσω είναι περίπου 150 ευρώ. Αν βάλω εναν SSD των 64gb , θα είναι γρήγορο στο λειτουργικό και σε μια-δυο εφαρμογές που θα έχει πάνω. Αν βάλω τους 2 RE3 ακόμη , προσθέτω 640gb (10-πλάσια) , και το μηχάνημα θα είναι "σβέλτο" παντού. το θέμα της συζήτησης είναι , πόση είναι η διαφορά απο γρήγορο ssd σε "σβέλτο" raid-0 με 3χRE3 των 320gb ? Αν αναφέρεσαι στο configuration που γράφεις στην υπογραφή σου, βάλε ένα SSD για bootable disk και πάρε κι ένα δεύτερο για data. Τι συζητάμε τώρα; Το θέμα ασφάλειας δεδομένων δεν θα το θίξει κανείς; Το Raid 0 είναι πιο επισφαλές ακόμα και από σκέτους δίσκους χωρίς raid. Έστω και ένας να τα παίξει πάνε τα δεδομένα. Ο ssd έχει πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, αφού έχει και backup πύλες οι οποίες αντικαθιστούν αυτές που τυχόν χαλάνε - φθείρονται με το χρόνο χωρίς ο χρήστης να καταλαβαίνει τίποτα. SSD raid δλδ δεν αξιζει? Εδώ πάμε σε high end Καταστάσεις, για ανθρώπους που το φυσάνε. sata 3 κατά τη γνώμη μου και για μηχανές για βαριά χρήση HDD I/O (video rendering κλπ.)
Voodooman Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Οι διαφορές που είδα από όταν έβαλα SSD (πριν είχα RAID) είναι η γρηγορότερη απόκριση του λειτουργικού και των προγραμμάτων. Δεν υπάρχουν πια κομπιάσματα και καθυστερησούλες, όλα τα απλά πράγματα γίνονται ακαριαία και τα περίπλοκα λίγο πιο αργά. Αγοράζοντας SSD έχεις ένα πιο ευχάριστο PC. Με το RAID 0 έχεις και τον κίνδυνο να χτυπήσει ο ένας και να τα χάσεις όλα. Αν μπορείς να πάρεις SSD και δεν κόβεις τα λεφτά από κάτι άλλο, καν'το, σίγουρα είναι καλύτερα από RAID.
TZANNSPY Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Προσωπικά μιλώντας πάντα, η προσθήκη του SSD στο σύστημά μου είναι μακράν η καλύτερη και πιο άμεσα αξιοποιήσιμη αναβάθμιση που έκανα ΠΟΤΕ !!! Για την ιστορία, δοκίμασα και WD Velociraptor 150 GB αλλά και RAID με Seagate Barracuda 7200.11 και είδα διαφορές ΜΟΝΟ στα μετροπρογράμματα. Τα πιο χρήσιμα ~200 ευρώ που έδωσα ποτέ (INTEL POSTVILE 80GB). Ακόμη και low bubget σύστημα να φτιάξω από 40-άρι INTEL SSD θα ξεκινήσω... Υ.Γ. Η εμμονή μου στους INTEL SSD έχει να κάνει με την προ δωδεκαμήνου εκτίμηση των πραγμάτων, τώρα ίσως σίγουρα θα έχουν ξεπεραστεί.
Vasilis 07 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Παληκάρια γειά σας, κάνω ένα πισι για video editing και σκέφτομαι για δίσκο συστήματος αυτόν¨ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-RevoDrive-Series-120GB-SSD-PCI-Express-x4-SSD-OCZSSDPX-1RVD0120.htm το m/b μου είναι το intel dx58so.Έχω διαβάσει διάφορα ότι είναι raid και δέν υποστηρίζει trim και ότι στην πράξη μπορεί να μήν είναι τόσο γρήγορος κ.τ.λ. Από την άλλη υπάρχει η φθηνότερη λύση http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Vertex-2-Series-120GB-SSD-w-Bracket-2-5-Sata-II-OCZSSD2-2VTXE120G.htm τι λέτε? Για τους Revo έχω ακούσει-διαβάσει ότι με τον καιρό χάνουν τις επιδόσεις τους. Ανάμεσα στους 2 θα επέλεγα τον 120αρη SATA (άλλωστε πρίν 1 μήνα πήρα τον 60άρη αδελφό του).
sv1dpx Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Για τους Revo έχω ακούσει-διαβάσει ότι με τον καιρό χάνουν τις επιδόσεις τους. Ανάμεσα στους 2 θα επέλεγα τον 120αρη SATA (άλλωστε πρίν 1 μήνα πήρα τον 60άρη αδελφό του). Vasilis 07 ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. θα το ψάξω περισσότερο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.