dino1904 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν , ο προβληματισμός είναι ο εξής..... Παίρνω εναν SSD των 64gb ή 2χ Western Digital RE3 320gb και μαζί με αυτόν που έχω ήδη τυς κάνω raid.0 και φτάνω στο πολύ γρήγορο 1 Gb ? και απο ταχύτητα , το raid θα είνα ικανοποιητικό ?
million_voices Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 ssd>απο οποιαδηποτε setup μηχανικων
dino1904 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 ναι , εντάξει. αλλά.... με τα ίδια χρήματα , πάω σε 10πλάσια χωρητικότητα. το θέμα είναι , απο πλευράς ταχύτητας , πόση είναι η διαφορά ?
LouCi4er Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 ναι , εντάξει. αλλά.... με τα ίδια χρήματα , πάω σε 10πλάσια χωρητικότητα. το θέμα είναι , απο πλευράς ταχύτητας , πόση είναι η διαφορά? Γυρω στα 10 κιλα ειναι. Περα απο την πλακα χιλιες φορες ενας ssd παρα οποιοδηποτε RAID μηχανικων.Τωρα βεβαια η χωριτικοτητα ειναι ενα θεμα αλλα για πες ποσα μπορεις να διαθεσεις.
million_voices Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 απλα μην παραμυθιαστεις και νομισεις οτι ολα θα συμβαινουν ακαριαια ειναι πολυ γρηγοροι αλλα μην περιμενεις θαυματα ετσι
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Κατ' εμέ δεν αξίζουν οι ssd. Πραγματικά πολλά χρήματα, με λίγη χωρητικότητα και λίγα τα αποτελέσματα. Θες επιδόσεις; Δώσε όλα αυτά τα κατοστάρικα $$ σε RAM, CPU και GPUs να δεις πραγματικές επιδόσεις.. Εγώ ψηφίζω raid (από το τίποτα).
kanesaxo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Πολλά χρηματα? υποκειμενικο... Πολλά ηταν τα 100.000δρχ για 128μβ ραμ στα 133MHz Πολλα ηταν τα 60.000 δρχ για μια Voodoo3 3000 Πολλά ηταν τα 110.000δρχ για ενα Fireball Quantum 12.1GB Πολλά ηταν τα 140.000δρχ για μια 15ρα CRT Πολλά ηταν τα 80.000 του 1ου ραπτορ Πολλά ηταν τα 90.000 του πρωτου CD-rw plextor. ...ΑΛΛΑ. Ελπιζω να πιανεις το συλλογισμό μου...
dino1904 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Για να προσπαθήσω να τα καλύψω όλα...... Τα χρήματα αυτά όλοι ξέρουμε οτι τα διαθέτουμε όχι λόγω ανάγκης αλλά..... Απο την άλλη μεριά , να διαθέσουμε , αλλα να μην τρελλαθούμε κιόλας. Γενικότερα κοιτάω να είμαι ενα σκαλί κάτω απο την κορυφή , οπου νομίζω πως συνήθως βρίσκεται η καλύτερη σχέση απόδοσης προς τιμή. Να κάνω άλλη αναβάθμιση στο μηχάνημα , δεν νομίζω , πέραν ενος επεξεργαστή , και περιμένω λίγο να δω πως θα κινηθούν οι τιμές των 965. Αυτό που "χρειάζομαι" άμεσα , είναι λίγη ταχύτητα απο πλευράς δίσκων. Τα χρήματα που σκοπεύω να διαθέσω είναι περίπου 150 ευρώ. Αν βάλω εναν SSD των 64gb , θα είναι γρήγορο στο λειτουργικό και σε μια-δυο εφαρμογές που θα έχει πάνω. Αν βάλω τους 2 RE3 ακόμη , προσθέτω 640gb (10-πλάσια) , και το μηχάνημα θα είναι "σβέλτο" παντού. το θέμα της συζήτησης είναι , πόση είναι η διαφορά απο γρήγορο ssd σε "σβέλτο" raid-0 με 3χRE3 των 320gb ?
p_under Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Κατ' εμέ δεν αξίζουν οι ssd. Πραγματικά πολλά χρήματα, με λίγη χωρητικότητα και λίγα τα αποτελέσματα. Θες επιδόσεις; Δώσε όλα αυτά τα κατοστάρικα $$ σε RAM, CPU και GPUs να δεις πραγματικές επιδόσεις.. Εγώ ψηφίζω raid (από το τίποτα). so να εχεις εναν i7 στα 4G , 12 GΒ στα 2000 mhz κ τουμπανα καρτες κ να εχεις botleneck απο τον σκληρο ? noway! οι ssd αξιζουν σαν επιδοσεις αλλα οτι πληρωσεςι περνεις .
p_under Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 · Κρυμμένο από parsifal, 22 Δεκεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα Κρυμμένο από parsifal, 22 Δεκεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα Κατ' εμέ δεν αξίζουν οι ssd. Πραγματικά πολλά χρήματα, με λίγη χωρητικότητα και λίγα τα αποτελέσματα. Θες επιδόσεις; Δώσε όλα αυτά τα κατοστάρικα $$ σε RAM, CPU και GPUs να δεις πραγματικές επιδόσεις.. Εγώ ψηφίζω raid (από το τίποτα). so να εχεις εναν i7 στα 4G , 12 GΒ στα 2000 κ τουμπανα καρτες κ να εχεις botleneck απο τον σκληρο ? noway! οι ssd αξιζουν σαν επιδοσεις αλλα οτι πληρωσεις περνεις .
activex Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Το raid δε μειώνει το χρόνο ανάγνωσης, ούτε τα ms στο seek time του δίσκου. Αν θέλεις ένα γρήγορο λειτουργικό και γενικά απόκριση - ανάγνωση, πας αναγκαστικά σε ssd. Το raid έχει νόημα κυρίως αν θες γρήγορη εγράφη πχ για ογκώδες video editing Ας μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα
LouCi4er Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Το raid δε μειώνει το χρόνο ανάγνωσης, ούτε τα ms στο seek time του δίσκου. Αν θέλεις ένα γρήγορο λειτουργικό και γενικά απόκριση - ανάγνωση, πας αναγκαστικά σε ssd. Το raid έχει νόημα κυρίως αν θες γρήγορη εγράφη πχ για ογκώδες video editing Ας μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα Το Raid αυξανει τα transfer rates,πραγμα που δεν μας νοιαζει αλλα οπως πολυ σωστα ειπες και εσυ για καθημερινη χρηση και αποκριση αναγκαστικα ssd για το μηδενικο σχεδον access time.
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Εγω που εβαλα ssd απο προχθες ειδα μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα που δεν νομιζω με τιποτα να εβλεπα με αλλαγη επεξεργαστη και μνημες(εχω ενα q600 στα 2,4 και 2 γιγα μνημη).Διαβασα το σχετικο post εδω για τιυς ssd και το αποτελεσμα ηταν καλυτερο απο το προσδοκομενο.
moldovan20 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Όπως τα λένε οι από πάνω ..Μόνο η ταχύτητα μεταφοράς αρχείον θα αυξηθεί με το raid
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.