Προς το περιεχόμενο

προβλημα με SONY KDL-40BX400

trihas4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα αγορασα προσφατα την τηλεοραση SONY KDL-40BX400.την συνδεω μεσω hdmi με τον υπολογιστη μου και καθε περιπου 20 λεπτα χαλανε τα χρωματα και γινονται ροζ.κατεβασα το τελευταιο driver για την καρτα γραφικων καθως και το τελευταιο firmware για την τηλεοραση αλλα και παλι τιποτα.

τι θα μπορουσε να συμβαινει?

ευχαριστω προκαταβολικα αλεξης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την ίδια τιβι και είχα παρατηρήσει το ίδιο με κάρτα γραφικών ΑΤΙ, απρόβλεπτο χάλασμα του χρονισμού. Αν θες να σου πω τί μπορεί να φταίει, τότε ρίξε τα στη κάρτα γραφικών (hardware ή drivers, μικρή σημασία έχει). Το σήμα στο HDMI τρέχει με αρκετά MHz και όταν η πηγή κάνει τα δικά της, έστω και για κλάσμα του sec, ο δέκτης πιθανό να αντιμετωπίσει προβλήματα συγχρονισμού. Πιθανόν και στη συγκεκριμένη τιβι το κατώφλι να είναι τέτοιο ώστε δε συγχωρεί παιχνίδια στο σήμα.

Λύση:

Να υποθέσω χρησιμοποιείς την τιβι ως οθόνη-επέκταση του desktop, γιατί σε εμένα μόνο τότε συνέβαινε.

Αν ΔΕΝ κάνεις "Extend my windows desktop onto this monitor" τότε η TV σου θα είναι κλώνος του PC monitor. Με την ανάλυση δε θα έχεις πρόβλημα, βάζεις όποια θες. Με αυτό τον τρόπο εμένα ΠΟΤΕ δε μου το έκανε αυτό το φαινόμενο, μόνο όταν επέλεγα επέκταση της επιφάνειας εργασίας. Επίσης με την onboard που τη συνδέω τώρα (γιατί τη πούλησα τη κάρτα γραφικών) δε μου το κάνει ποτέ. Προφανώς είναι θέμα της ΑΤΙ, όταν τη δουλεύεις ως dual monitor.

Αν πάλι δοκιμάσεις όταν συμβεί να αλλάξεις είσοδο στην τιβι (όποια άλλη είσοδο νά'ναι, δεν έχει σημασία) και μετά αμέσως επιλέξεις πάλι εκεί που ήταν, τότε δείχνει σωστά, αλλά αυτό δε το θεωρώ λύση. Απλά δούλεψέ τη ως κλώνο.

Εμένα ως κλώνο ποτέ δε μου το έκανε. <_< Δοκίμασε και ανάποδα τότε.

Δε ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να τρώει κανά παράσιτο το καλώδιο. Δοκίμασε να κλείσεις όποια συσκευή είναι κοντά στο καλώδιο και να κλείσεις κινητά κτλ μπας και έιναι θέμα παρασίτων. Να σου πω να δοκιμάσεις και άλλο καλώδιο, δε νομίζω να έχει νόημα γιατί εμένα με το ίδιο καλώδιο δε μου το ξανάκανε ποτέ παρά μόνο από την κάρτα ΑΤΙ ως dual. Άρα δεν είναι τυχαίο. Φοβάμαι πως δεν υπάρχει λύση, εκτός αν δοκιμάσεις άλλη κάρτα γραφικών. :unsure:

μολις δοκιμασα και αλλη τηλεοραση παλι το ιδιο.απ οτι φαινεται ειναι καθαρα θεμα καρτας γραφικων ουτε τηλεορασης ουτε καλωδιου.το θεμα ειναι οτι η κρατα γραφικων ειναι η RADEON HD 5850 αρα δεν μπορω να εξηγησω γιατι εχει προβλημα.

Ναι είδες που επέμενα, είναι όντως θέμα κάρτας. Δεν είναι χαλασμένη η κάρτα (εμένα μια 4850 ήταν) ούτε έχει να κάνει με το πόσο ακριβή είναι, απλά δουλεύει έτσι ώστε να κάνει αυτή τη μλκ. Πάντως εμένα ως κλώνο ΠΟΤΕ δε μου το έκανε.

Φοβάμαι πως θα ζήσεις με αυτό, όσο έχεις ΑΤΙ κάρτα. :unsure:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...