Προς το περιεχόμενο

Frame Doubling Interpolation solutions

john2gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί έχουν αναρωτηθεί γιατί οι players μας δεν τρέχουν 'smooth' τις ταινίες όπως οι HDTVs κι αν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό στα PCs. Τρόπος υπάρχει και λέγεται 'Frame Doubling Interpolation'. Για να το χρησιμοποιήσετε θα χρειαστείτε K-Lite Codec Pack, Avisynth και διάφορα καλούδια. Εδώ θα δείτε οδηγίες εγκατάστασης των προγραμμάτων που απαιτούνται. Σας συνιστώ όμως ΝΑ ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε το εν λόγω AviSynth script μιας και υπάρχουν πολύ καλύτερα. Θα τα βρείτε εδώ. Προσωπικά στον Q9650 μου χρησιμοποιώ το παρακάτω και τρέχει άνετα και τα 1080p videos. Enjoy ;)

SetMTMode(2,8)

ffdShow_source()

Width <= 1400 ? Eval("""

super=MSuper(pel=2, hpad=8, vpad=8,rfilter=3,levels=0)

backward_vec1=MAnalyse(super,chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, plevel=0,levels=0,search = 5)

forward_vec1=MAnalyse(super,chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, plevel=0,levels=0,search = 5)

backward_re = MRecalculate(super,chroma=false, backward_vec1,blksize=8, blksizev=8, thSAD=200, searchparam=0,search = 5)

forward_re = MRecalculate(super,chroma=false, forward_vec1,blksize=8, blksizev=8, thSAD=200, searchparam=0,search = 5)

Framerate == 90 ||Framerate <= 28 ? MBlockFps(super,backward_re, forward_re, num=90, den=1, mode=2) : last

(Framerate > 28 && Framerate <=30) || Framerate == 60 ? MBlockFps(super,backward_re, forward_re, num=60, den=1, mode=2) : last

distributor()

"""): last

Width > 1400 ? Eval("""

super=MSuper(pel=1, hpad=8, vpad=8,rfilter=3,levels=0)

backward_vec1=MAnalyse(super,chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, plevel=0,levels=0,search = 5)

forward_vec1=MAnalyse(super,chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, plevel=0,levels=0,search = 5)

backward_re = MRecalculate(super,chroma=false, backward_vec1,blksize=8, blksizev=8, thSAD=200, searchparam=0,search = 5)

forward_re = MRecalculate(super,chroma=false, forward_vec1,blksize=8, blksizev=8, thSAD=200, searchparam=0,search = 5)

Framerate == 60 ||Framerate <= 28 ? MBlockFps(super,backward_re, forward_re, num=60, den=1, mode=0) : last

(Framerate > 28 && Framerate <=30) || Framerate == 60 ? MBlockFps(super,backward_re, forward_re, num=60, den=1, mode=2) : last

distributor()

"""): last

Δημοσ.

Μπες στο πρώτο site και ακολούθησε τα βήματα. Στο 7ο, αντί για το script που δίνει αυτός, βάλε αυτό που έχω στα quote ;). Υπάρχει εννοείται γυρισμός, μιας και αν δεν σου αρέσει απενεργοποιείς το AviSynth ή σβήνεις τον κώδικα.

Δημοσ.

Δηλαδή, μέχρι τώρα παιδευόμασταν να κάνουμε την κάρτα γραφικών να αναλάβει τον φόρτο εργασίας για την αναπαραγωγή hd αρχείων και τώρα πρέπει να τα αναιρέσουμε όλα και να τα φορτώσουμε όλα στον κόκορα! (θέλω να πω στον επεξεργαστή).

Δημοσ.

Δεν λες πάλι καλά που βρήκαμε τρόπο :P. Συμφωνώ ότι θα μετρούσε να έβγαζε κάποιος έναν αλγόριθμο που να τρέχει πχ σε CUDA (για τις Nvidia κάρτες). Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι και τόσο απλό, οπότε για την ώρα μένουμε με τους CPU αλγόριθμους ;)

Δημοσ.

Όσοι θέλετε να μεταφέρετε τον φόρτο από την CPU στην GPU, μπορείτε να το κάνετε εν μέρει με το CoreAVC 2.0. Το κάνετε install και από τις επιλογές του, διαλέγετε να γίνεται χρήση του CUDA. Μετά από το FFDshow βάζετε disabled στο H.264/AVC και all suported στο RAW video (στο section 'Codecs. Τέλος, μέσα από τον Media Player στα External Filters κάντε add το FFDshow και επιλέξτε να είναι proper. Αυτό ισχύει για τις Nvidia κάρτες. Και πάλι την περισσότερη δουλειά την κάνει η CPU όμως όπως θα δείτε!

Δημοσ.

χμμ είμαι περίεργος να το τσεκάρω αυτό αλλά το μεγάλο pc είναι στο καναπέ καμμιά βδομάδα για καθάρισμα και επανατοποθέτηση ψυκτρών ρε γμτ

το χει δοκιμάσει κανείς άλλος μέχρι στιγμής?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...