Προς το περιεχόμενο

Λίγη βοήθεια σε C

savi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχας καλησπέρα.θα ήθελα αν γίνεται μια μικρή βοήθεια.έχω να παραδώσω 3 μικρές εργασίες στην C ευκολούτσικες αλλά έχω κολήσει..αν μπορει κάποιος να μ προτίνει καποια λύση καλοδεχούμενη.. να τι έχω κανει μέχρι στιγμής¨

#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>

#include <string.h>

int main(int argc, char *argv[])

{

float math;

float y;

float mo;

int k;

char b;

char bathmoi[100];

printf("dwse toys bathmous tou foithth");

scanf("%s", bathmoi);

while (b!='\n');

scanf("%c",&B);

for (i=0;i<strlen(bathmoi);i++){

if bathmoi='A'

y=y+4

else if bathmoi='B'

y=y+3

else if bathmoi='C'

y=y+2

else if bathmoi='D'

y=y+1

else if bathmoi='F'

y=y+0;

else

k=k+1;

}

math=strlen(bathmoi)-k;

mo=y/math;

printf("O mesos oros einai %.2f, to a8roisma %.0f kai to pli8os %.0f.",mo,y,math);

system("PAUSE");

return 0;

}

ειναι ενα απλό πρόγραμμα για να υπολογίζει το μεσο ορο ενος μαθητου,κ να εκτυπωνει τα αποτελέσματα..απλα μου χτυπαει στην πρώτη γραμμη της επανάληψης...καμμια ιδέα?(ξεχασα να αναφέρω οτι το προγραμμα θα εκτελειτε αφού πατήσουμε το ender..κ ότι μετράμε μονο τις τιμεσ ABCDF)..

στο αλλο προγραμμα π εχω κολήσει ειναι σε μια παραγοντικι συναρτηση.... δλδ

printf();

scanf(%f,&y);

k=1;

for(i=1;i=y;i++)

k=k*i);

(στεκει λογικά αλλα δεν μου βγάζει σωστα αποτελέσματα...αν εχει κανείσ καμμια ιδέα καλοδεχούμενη..)

ευχαριστω προαίρετικα..

Δημοσ.

Το "παραγοντική συνάρτηση" δεν είναι ακριβής διατύπωση διότι γενικά αναφέρεται στην συνάρτηση γάμμα.

"Παραγοντικό" είναι το σωστό : ν! = ν(ν-1)(ν-2)...1 με 0! = 1 όπου τo ν είναι μη αρνητικός ακέραιος.

Υλοποιείται εύκολα με αναδρομικό τύπο χωρίς να χρειάζονται βρόγχοι :

>int fact(int n)
{ return (n>0 ? n*fact(n-1) : 1); }

Κάνε το έτσι και θα δουλέψει.

Για μεγάλα n όπου το int δεν επαρκεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο προσεγγιστικός τύπος του Stirling ή/και να χρησιμοποιηθεί float.

Παρεμπιπτόντως, αν δεν ξέρεις ορθογραφία χρησιμοποίησε τον ορθογράφο που υπάρχει δίπλα - μην βαριέσαι.

Δύσκολα βγαίνει λογικό νόημα έτσι που γράφεις..."ευχαριστω προαίρετικα"...τι μαργαριτάρια είναι αυτά !!!

-

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 21 Δεκεμβρίου 2010 - Minor flame
Κρυμμένο από parsifal, 21 Δεκεμβρίου 2010 - Minor flame

Ύβρις είναι μια πρόταση που ξεπερνά την δυνατότητα των επιχειρημάτων.

Οποιοσδήποτε διαβάσει το κείμενό σου, θα διαπιστώσει ότι έχεις πρόβλημα έκφρασης και γραφής.

Το αυτονόητο είπα βλέποντας αυτό που εσύ έγραψες, μη προσβάλλεσαι λοιπόν.

Και εν προκειμένω, θα σου απαντούσα και για το πρώτο αλλά δεν μπαίνω καν στον κόπο να το διαβάσω έτσι όπως το έχεις γράψει.

(Φιλικά και χωρίς διάθεση εμπαιγμού...)

-

ποτέ δεν αναφέρθηκα με τον όρο "ύβρις"... μπερδεύεσαι...για τα προβλήματα που πιστεύεις ότι έχω δεν με απασχολεί...τώρα αν δεν θες να μου απαντήσεις αγαπητέ δεν είσαι υποχρεωμένος..επίσης πρέπει να έχεις κ εσύ κάποια προβλήματά(κομπλεξισμού),να το κοιτάξεις.

(Φιλικά και χωρίς διάθεση εμπαιγμού...)(όπως προείπες)

Εσύ μπερδεύσαι κι' όχι εγώ.

Εγώ έκανα μια παρατήρηση απολύτως δικαιολογημένη από αυτό που είδα και εσύ προσβήθηκες, αλλιώς θα

το προσπερνούσες. Εξάλλου μυγιάζεται όποιος έχει τη μύγα.

Δεν είπα κάτι περισσότερο από αυτό που δικαιολογούν τα γραφόμενά σου να πω, ούτε ήμουν κακκεντρεχής,

άρα δεν είπα κάτι υβριστικό ή προσβλητικό. Το σχόλιό μου "περί ύβρεως" ήταν για να καταλάβεις ακριβώς αυτό.

Εσύ παραταύτα δεν το κατάλαβες...

Δεν είναι ντροπή να μην ξέρεις προγραμματισμό. Αλλά το να μην ξέρεις να γράφεις και να εκφράζεσαι στοιχειωδώς,

δεν δικαιολογείται και δείχνει το λιγότερο τσαπατσουλιά. Ακόμα χειρότερα, το να δικαιολογείς γελoιωδώς την αμάθεια

αυτή, υποδηλώνει χαμηλό IQ. Και δείχνει και ότι δεν σέβεσαι και τους άλλους που θα μπουν στον κόπο να διαβάσουν

τα γραφόμενά σου.

To θέμα για μένα έληξε και δεν θα ξανααπαντήσω επ' αυτού. Μπορείς να έχεις την τελευταία λέξη αν αυτό

τονώνει τον εγωισμό σου. Αλλά το καλύτερο είναι να γράφεις πιο προσεκτικά.

-

Δημοσ.

if bathmoi='A'

y=y+4

1ο οι συνθήκες του if μπαίνουν μέσα σε παρένθεση

2ο όταν τελειώνει μία εντολή,τελειώνει πάντα με ;

3ο η ισότητα στην C είναι == και όχι =

άρα το παραπάνω πρέπει να γραφεί

>if (bathmoi[i]=='A')
  y=y+4;

ομοίως και στα υπόλοιπα (else...)

Δημοσ.

1ο οι συνθήκες του if μπαίνουν μέσα σε παρένθεση

2ο όταν τελειώνει μία εντολή,τελειώνει πάντα με ;

3ο η ισότητα στην C είναι == και όχι =

άρα το παραπάνω πρέπει να γραφεί

>if (bathmoi[i]=='A')
  y=y+4;

ομοίως και στα υπόλοιπα (else...)

το πρόσεξα αφού είχα κάνει το ποστ κ το διόρθωσα.σαν πρόγραμμα τρέχει σαν αποτελέσματα δεν είναι σωστά.. ΞΈΧΑΣΑ να πω ευχαριστώ..δεν είχα δώσει βάση στα διπλά εισαγωγικά..να σαι καλά. ευχαριστώ κ πάλι

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 21 Δεκεμβρίου 2010 - Flame starter/trolling
Κρυμμένο από parsifal, 21 Δεκεμβρίου 2010 - Flame starter/trolling

Το "παραγοντική συνάρτηση" δεν είναι ακριβής διατύπωση διότι γενικά αναφέρεται στην συνάρτηση γάμμα.

"Παραγοντικό" είναι το σωστό : ν! = ν(ν-1)(ν-2)...1 με 0! = 1 όπου τo ν είναι μη αρνητικός ακέραιος.

Υλοποιείται εύκολα με αναδρομικό τύπο χωρίς να χρειάζονται βρόγχοι :

>int fact(int n)
{ return (n>0 ? n*fact(n-1) : 1); }

Κάνε το έτσι και θα δουλέψει.

Για μεγάλα n όπου το int δεν επαρκεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο προσεγγιστικός τύπος του Stirling ή/και να χρησιμοποιηθεί float.

Παρεμπιπτόντως, αν δεν ξέρεις ορθογραφία χρησιμοποίησε τον ορθογράφο που υπάρχει δίπλα - μην βαριέσαι.

Δύσκολα βγαίνει λογικό νόημα έτσι που γράφεις..."ευχαριστω προαίρετικα"...τι μαργαριτάρια είναι αυτά !!!

-

κοίτα..στο είπα είσαι κομπλεξικός. είμαι από δουλειά.. τρέχω με την σχολή μου..ε παράτα μας.. νομίζω ότι το ο τίτλος του θέματος μου αφορούσε τον προγραμματισμό.. όχι την ανωτερότητα που σε διακατέχει φίλτατε.οκ? τώρα άμα θες να στο πω αλλιώς είμαι χαζός είσαι έξυπνος κάλυψα τον εγωισμό σου?

Δημοσ.

ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά όχι για την μπηχτή της ορθογραφίας..

αφού ασχολείσαι με προγραμματισμό να έχεις υπ' όψιν σου ότι η ορθογραφία είναι πολύ σημαντική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...