fordakias Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Θα ήθελα να ρωτήσω, έχει χρησιμοποιήσει κανείς την USB 3.0? Εάν ναι, έχει δει διαφορά απο το USB 2.0 στην επικοινωνία μεταξύ εξωτερικού σκληρού με το PC? Ρωτάω διότι θέλω να "τρέξω" εικονικό λειτουργικό από εξωτερικό σκληρό και δεν θέλω να κολλάει καθόλου. Να είναι λες και τρέχει μέσα απο το PC. Έχω βρεί αυτή την μέτρηση & εδώ η οποία απεικονίζει μια καλή επικοινωνία με εξωτερικό σκληρό USB 3.0. Το έχει δοκιμάσει κάποιος στην πράξη?
madsc Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Τα VM "κολλάνε" ακόμη ακόμη και σε scsi 15k raid. Σε fw/usb θα γίνετε party στα Ι/Ο. Ο λόγος ύπαρξης των VM είναι o πειραματισμός, εύκολα back up, μεταφορά του machine, και στησίματα σε ασυμβατότητες sw προιόντων. ΌΧΙ οι επιδόσεις. Για επιδόσεις clean install & σωστή παραμετροποίηση OS, σε όσο πιο γρήγορο (I/O, bw) αποθηκευτικό μέσο χρειάζεσαι. /sc
fordakias Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Απλά αυτό που θέλω είναι να μην καταλαβαίνω την διαφορά εάν τρέχω το VM μέσα απο το σκληρό του PC ή εάν το τρέχω στον εξωτερικό σκληρό. Αυτό θέλω να πετύχω. Γίνεται με την USB 3.0? Το ρωτάω αυτό γιατί παρατηρώ πως διαφορετικά ανταποκρίνεται το VM όταν βρίσκεται στον εξωτερικό και διαφορετικά όταν είναι μέσα στο PC.
madsc Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 ... Το ρωτάω αυτό γιατί παρατηρώ πως διαφορετικά ανταποκρίνεται το VM όταν βρίσκεται στον εξωτερικό και διαφορετικά όταν είναι μέσα στο PC. Το usb είναι CPU dependent ανεξαρτήτου 1/2/3. Καταναλώνει cpu cycles και Ι/Ο ανάλογα την ταχύτητα και το αριθμό των αρχείων που του ζητάς να σου δώσει πρόσβαση. Όσο μεγαλύτερη ταχύτητα "ζητάς" από το Usb τόσο παραπάνω επεξεργαστική ισχύ και Ι/Ο ζητάει από σένα. ( από το host pc ) Αυτή η επεξεργαστική ισχύ είναι που χρειάζεσαι όμως και ιδίως τα Ι/Ο για το OS/VM. Για αυτό το νοιώθεις να σου κολλάει το VM. Η λύση σου είναι e-sata ή firewire έκαστο σε pci κάρτα με δικό του controller, ώστε να απασχολείς τον κεντρικό επεξεργαστή το δυνατό λιγότερο. Έτσι θα συμπεριφερθεί πολύ καλύτερα το VM. Αν τώρα θες να κουβαλάς μαζί σου ένα VM για anytime πρόσβαση σε αυτό, αυτό απορρίπτει εν μέρη την φορητότητα καθώς δεν έχουν όλα τα pc e-sata/firewire. /sc
fordakias Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Κατ αρχάς σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου! Δηλαδή το VM κολλάει λόγο του ότι ένα USB δεν έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει σε ικανοποιητικό ποσοστό τον επεξεργαστή του host PC? Η λύση σου είναι e-sata ή firewire έκαστο σε pci κάρτα με δικό του controller, ώστε να απασχολείς τον κεντρικό επεξεργαστή το δυνατό λιγότερο. Έτσι θα συμπεριφερθεί πολύ καλύτερα το VM. /sc Επίσης τι εννοείς όταν αναφέρεις PCI CARD με δικό του Controller? Μπορεί να μου το εξηγήσεις λίγο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.