captainf2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Γεια σας, πρέπει να κάνω μια εργασία στη σχολή αλλά έχω κολλήσει σε ένα σημείο. Έχω ψάξει παντού αλλά δεν μπόρεσα να βρω απάντηση. Λοιπόν πρέπει να φτιάξω έναν κειμενογράφο στο οποίο ο χρήστης θα γράφει ότι θέλει. Το πρόβλημα είναι το με τα βελάκια θα μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει στην οθόνη. Πρέπει να χρησιμοποιήσω την gotoxy(x,y) για αυτό το λόγο. Για παράδειγμα: if(χρήστης πατάει δεξί βέλος) { x++; gotoxy(x,y); } αυτή είναι μια πρόχειρη σκέψη που έχω κάνει, το πρόβλημα μου είναι όμως το πως το πρόγραμμα θα καταλαβαίνει ότι ο χρήστης πάτησε κάποιο βελάκι.
anakiou Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Για δες εδώ: http://www.daniweb.com/code/showthread.php?t=216732
captainf2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Βοήθησε αλλά και πάλι δεν έγινε. Χρησιμοποίησα λίγο από τον κώδικα που μου έδειξες και μου δείχνει ότι πατάω τα βελάκια, όταν όμως βάζω μέσα στo case την gotoxy(x,y) δεν την εκτελεί την εντολή. Επίσης δεν μπόρεσα να καταλάβω πως θα βάλω τον χρήστη να βάζει δικούς του χαρακτήρες. Καταρχήν θα έχω μια συνάρτηση για τα βελάκια και μια για τους χαρακτήρες ή θα γίνονται όλα από μια συνάρτηση?
Evgenios1 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Φτιαξε ενα φιλτρο. Κατσε να σου φτιαξω κατι που εχω στο κεφαλι μου...
anakiou Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Βοήθησε αλλά και πάλι δεν έγινε. Χρησιμοποίησα λίγο από τον κώδικα που μου έδειξες και μου δείχνει ότι πατάω τα βελάκια, όταν όμως βάζω μέσα στo case την gotoxy(x,y) δεν την εκτελεί την εντολή. Επίσης δεν μπόρεσα να καταλάβω πως θα βάλω τον χρήστη να βάζει δικούς του χαρακτήρες. Καταρχήν θα έχω μια συνάρτηση για τα βελάκια και μια για τους χαρακτήρες ή θα γίνονται όλα από μια συνάρτηση? Η εφαρμογή είναι console ή έχει gui?
captainf2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 console. Φιλτρό? Τι εννοείς? Η εργασία είναι υποτίθεται για πρωτοετείς, δεν μπορεί να είναι και τόσο δύσκολη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.