Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με mkv

Nikos.thd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Εδώ και λίγο καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τα αρχεία mkv

To "The FilmMachine" βλέπει πρόβλημα και δεν μπορεί να το διαβάσει.

Ο "Media Player Classic" θα το παίξει μεν αλλά με παγώματα εικόνας, ή θα παίζει το video και σημεία στην οθόνη θα δείχνουν ακόμα προηγούμενα καρέ.

Στο "Subtitle Workshop" έχω ήχο αλλά δεν έχω εικόνα.

Όλα αυτά μόνο στα mkv.

Ξέρει κάποιος να βοηθήσει;

Δημοσ.

Θες να πεις ότι πριν δεν είχες πρόβλημα με τα συγκεκριμένα αρχεία;(για να αποκολλήσουμε το ενδεχόμενο ανεπαρκούς υλικού)

Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι να έχεις θέμα με τους codecs που είναι εγκατεστημένοι στο σύστημά σου.

Το Subtitle Workshop (και νομίζω και το The FilmMachine, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος) για να ανοίξουν videos, χρησιμοποιούν όποιους σχετικούς DirectShow codecs βρουν εγκατεστημένους στο σύστημα. Μήπως έχεις κάνει σαλάτα τους codecs αυτούς, με την εγκατάσταση κάποιου (ή κάποιων) codec packs; Θα σου πρότεινα να απεγκαταστήσεις όλους τους video codecs και codec packs που έχεις και να περάσεις μόνο τους παρακάτω δύο, στην τελευταία stable έκδοσή τους:

1. Haali Media Splitter

2. ffdshow-tryouts

Επίσης, αντί για τον Media Player Classic, βάλε τον «απόγονό» του MPC-HC (Media Player Classic Home Cinema) και ρύθμισέ τον να χρησιμοποιεί τα Internal Filters του, ώστε να μην εξαρτάται από εξωτερικούς codecs.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι παιδιά.

Συνεχίζουν να με ταλαιπωρούν τα αρχεία .mkv

Ενώ έκανα format και εγκατέστησα μόνο τους Haali Media Splitter και ffdshow και η αναπαραγωγή στον Media Player Classic Home Cinema είναι άψογη, το "Subtitle Workshop" και "FilmMachine" συνεχίζει να παίζει με παγώματα εικόνας, ή θα παίζει το video και σημεία στην οθόνη θα δείχνουν ακόμα προηγούμενα καρέ, και διάφορα άλλα τέτοια παλαβά.

Όλα αυτά μόνο στα mkv και όχι στα avi.

Επειδή νομίζω κάτι μου ξεφεύγει με τους codecs, ξέρει κανείς τη λύση;

Μία ακόμη λεπτομέρεια.

Στο avidemux ΔΕΝ κάνει όλα τα παραπάνω, αλλά χάνει τον συγχρονισμό ήχου!!

Δημοσ.

Δώσε λίγα στοιχεία για το σύστημα σου.

Τα προβλήματα που αναφέρεις μοιάζουν για ανεπάρκεια hardware.

Το mpc μπορεί να παίζει σωστά μέσω dxva αλλά το workshop στηρίζεται αποκλειστικά στον επεξεργαστή.

Το The FilmMachine δεν έχει σημασία γιατί είναι για μετατροπές και όχι για αναπαραγωγή.

Δημοσ.

τι bitrate έχει το mkv που θές να δείς;Και εμένα κατα ανεπάρκεια μηχανήματος μου κάνει το θέμα.Ειδικα αν παίζει τα περισσότερα που βάζεις και σκαλώνει αραια και που ή το profile θα είναι ψηλό 4.1< ή θέμα επεξεργαστή.Αν μπορείς δώσε ένα media info του mkv.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το σύστημα μου είναι:

Intel Core 2 duo E840/3MHz

RAM 2Gb DDR2

2 δίσκοι raid-0 στο boot και αποθήκη έναν άλλο 1Tb

Mboard GIGABYTE με chipset nVidia

Αυτά για το σύστημα, αλλά πως θα δω το media info του mkv?

Δημοσ.

Αυτά για το σύστημα, αλλά πως θα δω το media info του mkv?

Ανέφερες πιο πάνω ότι χρησιμοποιείς MPC-HC. Άνοιξε το MKV με τον player αυτόν, μενού File > Properties > καρτέλα MediaInfo.

Δημοσ.

Με το media info χαμός.

Ολα αυτά εννοούσατε;

Οσο για την VGA είναι PCI-E nVidia GeForce 6600GT/256Mb

General

Format : Matroska

File size : 1.99 GiB

Duration : 1h 51mn

Overall bit rate : 2 567 Kbps

Movie name : Avidemux

Writing application : Lavf52.78.3

Writing library : Lavf52.78.3

Video

ID : 1

Format : AVC

Format/Info : Advanced Video Codec

Format profile : [email protected]

Format settings, CABAC : Yes

Format settings, ReFrames : 4 frames

Muxing mode : Container [email protected]

Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC

Duration : 1h 51mn

Bit rate : 2 200 Kbps

Width : 1 280 pixels

Height : 528 pixels

Display aspect ratio : 2.40:1

Frame rate mode : Variable

Frame rate : 23.976 fps

Color space : YUV

Chroma subsampling : 4:2:0

Bit depth : 8 bits

Scan type : Progressive

Bits/(Pixel*Frame) : 0.136

Stream size : 1.66 GiB (83%)

Writing library : x264 core 106 r1732 b20059a

Encoding settings : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=abr / mbtree=1 / bitrate=2200 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00

Language : English

Δημοσ.

Το αρχείο είναι ένα κλασσικό x264/720p με 3.1 προφίλ.

Το πρόβλημα είναι με την κάρτα γραφικών σου, τουλάχιστον σύμφωνα με την αναφορά στο site του mpc-hh

Unfortunately the MPC-HC decoder only supports the "bitstream mode" at this stage, which means that only the most recent graphic cards are supported :

* nVidia series 8(9)xxx for H.264 only

* ATI Radeon HD series for H.264 and VC-1 decoding

Δημοσ.

Φίλε micos000 ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Θα' θελα όμως μια διευκρίνιση ακόμα αν σου είναι εύκολο.

Δεν είναι λίγο άσχετος ο συσχετισμός VGA & mpc-hc δεδομένου, ότι στον μόνο που παίζει άψογα είναι σ' αυτόν;

Τέλος πάντων αν το πρόβλημα είναι η VGA ας πάει στην ευχή να την πετάξω, αλλά μη μπλέξουμε και αρχίζουμε να πετάμε ένα-ένα τα parts (εποχές που είναι) και στο τέλος ανακαλύψουμε ότι πχ. ήταν ένα κλικ στον τάδε encoder.

Σεβαστή η γνώμη οποιουδήποτε φίλου.

Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...