Προς το περιεχόμενο

PC ως server

Giorgos3924

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς μπορώ να κάνω το pc μου ένα μικρό τοπικό server για να φορτώσω μια σελίδα;

Είχα ακούσει ότι υπάρχουν προγράμματα που το κάνουν αυτό για να τεστάρεις διάφορα sites.

Δημοσ.

Μπορείς να εγκαταστήσεις είτε ξεχωριστά τον Apache, PHP, mySQL, είτε κάποιο πρόγραμμα που τα βάζει όλα μαζί όπως το xampp. Θα βρείς tutorials και για τους δύο τρόπους νομίζω στο wiki.

Δημοσ.

Το να κάνεις έναν server είναι το ένα σκέλος του προβλήματος.

Το άλλο είναι πως θα βλέπει την σελίδα ο υπόλοιπος κόσμος. Έχεις static ip; Έχεις αγοράσει όνομα;

Δημοσ.

Το να κάνεις έναν server είναι το ένα σκέλος του προβλήματος.

Το άλλο είναι πως θα βλέπει την σελίδα ο υπόλοιπος κόσμος. Έχεις static ip; Έχεις αγοράσει όνομα;

Θέλω να το κάνω καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν έχω σκοπό να ανοίξω σελίδα.

Αν θα το κάνω ποτέ θα πληρώσω για κάποιον server.

Το ερώτημα τώρα είναι...

Με το xampp άμα σηκώσω μια σελίδα θα μπορώ να την δώ μέσω ιντερνετ; ή μόνο από το συγκεκριμένο pc;

Δημοσ.

και τοπικά και από έξω μπορείς

αρκεί να ανοίξεις στον ρούτερ σου την πόρτα που ακούει ο xampp και αν έχεις οτε να καταργήσεις την αυξημένη ασφάλεια που έχει

και προφανώς θα χρειαστείς ένα dynamic dns για να χτυπάς όνομα

Δημοσ.

Όπως και να καταφέρεις να σηκώσεις μια σελίδα θα την βλέπεις από το Internet, εκτός αν σε κόβει κάποιο firewall (πρόγραμμα ή του router).

Πρέπει όμως να ξέρεις την εξωτερική σου ip, αυτή δηλαδή που σου δίνει ο πάροχος σου. Την βρίσκεις πολύ εύκολα από ΕΔΩ.

Αν δεν έχεις static ip όμως, αυτή θα αλλάζει, γι αυτό σε ρώτησα. Θα πρέπει κάθε φορά να ενημερώνεσαι για το ποια ip έχεις ή να κάνεις εγγραφή και ενεργοποίηση υπηρεσίας στο dyndns (π.χ.) για να έχεις σταθερό όνομα.

Θα πρέπει να τρέχεις έναν client που να ενημερώνει συνεχώς την υπηρεσία για την αλλαγή ip, σου δίνουν αυτοί έναν δωρεάν ή περνάς τα στοιχεία στο router σου, έχουν σχεδόν όλα κάπου για DYN DNS (ή DDNS).

Δημοσ.

Static IP (ή DYNDNS, ή NoIP)

PortForward της κατάλληλης πόρτας (WWW Port 80)

Προσοχή στο κλείδωμα της Otenet στον επιπλέον έλεγχο

Κατάλληλος Server Software πχ Apatch Server (Καλύτερα το xamp όπως έχει προταθεί από άλλο μέλος)

Δημοσ.

Βρήκα έναν οδηγό αλλά έχω κολλήσει στο βήμα 11.

Ανοίγεις γραμμή εντολών (πλήκτρα WINDOWS+R) και δίνεις τις εντολές που σου λέει.

Η 1η είναι για να μεταφερθείς στον φάκελο του xampp και η 2η για να εκτελέσεις mysql.

Αν άλλαξες τον φάκελο του xampp πρέπει να δώσεις το ανάλογο path.

Εξ άλλου στα Ελληνικά το λέει.

Δημοσ.

Από τη στιγμή που θα δημιουργήσω ένα όνομα βάσης και ένα όνομα χρήστη μπορώ να ανεβάσω κάποιο site;

Δεν ξέρω ακόμα πως γίνεται αυτό, απλά θέλω να ξέρω αν χρειάζεται τίποτα άλλο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...