Giorgos3924 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Πώς μπορώ να κάνω το pc μου ένα μικρό τοπικό server για να φορτώσω μια σελίδα; Είχα ακούσει ότι υπάρχουν προγράμματα που το κάνουν αυτό για να τεστάρεις διάφορα sites.
nik1992 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μπορείς να εγκαταστήσεις είτε ξεχωριστά τον Apache, PHP, mySQL, είτε κάποιο πρόγραμμα που τα βάζει όλα μαζί όπως το xampp. Θα βρείς tutorials και για τους δύο τρόπους νομίζω στο wiki.
micos000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Το να κάνεις έναν server είναι το ένα σκέλος του προβλήματος. Το άλλο είναι πως θα βλέπει την σελίδα ο υπόλοιπος κόσμος. Έχεις static ip; Έχεις αγοράσει όνομα;
Vatos_locos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 dynamic dns -Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! -Χέστηκα
Giorgos3924 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Το να κάνεις έναν server είναι το ένα σκέλος του προβλήματος. Το άλλο είναι πως θα βλέπει την σελίδα ο υπόλοιπος κόσμος. Έχεις static ip; Έχεις αγοράσει όνομα; Θέλω να το κάνω καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν έχω σκοπό να ανοίξω σελίδα. Αν θα το κάνω ποτέ θα πληρώσω για κάποιον server. Το ερώτημα τώρα είναι... Με το xampp άμα σηκώσω μια σελίδα θα μπορώ να την δώ μέσω ιντερνετ; ή μόνο από το συγκεκριμένο pc;
Vatos_locos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 και τοπικά και από έξω μπορείς αρκεί να ανοίξεις στον ρούτερ σου την πόρτα που ακούει ο xampp και αν έχεις οτε να καταργήσεις την αυξημένη ασφάλεια που έχει και προφανώς θα χρειαστείς ένα dynamic dns για να χτυπάς όνομα
micos000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Όπως και να καταφέρεις να σηκώσεις μια σελίδα θα την βλέπεις από το Internet, εκτός αν σε κόβει κάποιο firewall (πρόγραμμα ή του router). Πρέπει όμως να ξέρεις την εξωτερική σου ip, αυτή δηλαδή που σου δίνει ο πάροχος σου. Την βρίσκεις πολύ εύκολα από ΕΔΩ. Αν δεν έχεις static ip όμως, αυτή θα αλλάζει, γι αυτό σε ρώτησα. Θα πρέπει κάθε φορά να ενημερώνεσαι για το ποια ip έχεις ή να κάνεις εγγραφή και ενεργοποίηση υπηρεσίας στο dyndns (π.χ.) για να έχεις σταθερό όνομα. Θα πρέπει να τρέχεις έναν client που να ενημερώνει συνεχώς την υπηρεσία για την αλλαγή ip, σου δίνουν αυτοί έναν δωρεάν ή περνάς τα στοιχεία στο router σου, έχουν σχεδόν όλα κάπου για DYN DNS (ή DDNS).
piranhagr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Static IP (ή DYNDNS, ή NoIP) PortForward της κατάλληλης πόρτας (WWW Port 80) Προσοχή στο κλείδωμα της Otenet στον επιπλέον έλεγχο Κατάλληλος Server Software πχ Apatch Server (Καλύτερα το xamp όπως έχει προταθεί από άλλο μέλος)
Giorgos3924 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Βρήκα έναν οδηγό αλλά έχω κολλήσει στο βήμα 11.
micos000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Βρήκα έναν οδηγό αλλά έχω κολλήσει στο βήμα 11. Ανοίγεις γραμμή εντολών (πλήκτρα WINDOWS+R) και δίνεις τις εντολές που σου λέει. Η 1η είναι για να μεταφερθείς στον φάκελο του xampp και η 2η για να εκτελέσεις mysql. Αν άλλαξες τον φάκελο του xampp πρέπει να δώσεις το ανάλογο path. Εξ άλλου στα Ελληνικά το λέει.
Giorgos3924 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Πώς μεταφέρομαι στο φάκελο που λέει; Αν δεν μεταφερθώ σ' εκείνον τον φάκελο δεν αναγνωρίζει την εντολή
micos000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Γράφεις CD C:\xampp mpla mpla mpla Αν ο φάκελος έχει άλλο όνομα ή είναι σε άλλο δίσκο πρέπει να βάλεις το σωστό path.
Giorgos3924 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Ναι το βρήκα... Τώρα μου βγάζει error στο βήμα 16
Giorgos3924 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Από τη στιγμή που θα δημιουργήσω ένα όνομα βάσης και ένα όνομα χρήστη μπορώ να ανεβάσω κάποιο site; Δεν ξέρω ακόμα πως γίνεται αυτό, απλά θέλω να ξέρω αν χρειάζεται τίποτα άλλο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.