Προς το περιεχόμενο

ΔΕΚΤΗΣ MPEG4 LIFEVIEW SET TOP BOX 29 ΕΥΡΩ.

Dannie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδες λοιπόν για να ΜΗΝ διαβάζω ΠΟΤΕ οδηγίες και να τα ψάχνω μόνος? και λένε RTFM τίποτα εγώ.. πήγα program edit, είδα ότι ήθελε κωδικό, κάπου είδα ότι έχει χρήση μετά απο firmware upgrade και δεν ασχολήθηκα :) Αντε να ρισκάρω να βάλω και το νέο firmware αφού δεν το κάνει κανείς και όλα καλά.. αφού υπάρχει ταξινόμηση και εφόσον θα υπάρχει ntfs υποστήριξη και βελτίωση σε ταχύτητες και timeshift (απ ότι κατάλαβα με το νέο firmware) φαντάζομαι ότι όλοι συμφωνούν ότι ήταν άψογη αγορά... μένει μόνο το θέμα του dts για όσους θέλουν χρήση σαν media player. Φτάνουν τα feedback απο εμένα για την ώρα καθώς το σκίσαμε το topic :)

ps. Για τα αναλογικά θες ένα καλώδιο κεραίας Θυλικό-Αρσενικό να φεύγει απ το rf out (δεν ξέρω πως το λέει σίγουρα δεν τον έχω μπροστά μου) στον lifeview και να πηγαίνει στην tv.. φυσικά και θα πρέπει να αλλάζεις input στην τηλεόραση για μετάβαση απο τα μεν στα δε..

btw δοκίμασε manual αναζήτηση σε συχνότητες 46,47 κτλ.. δεν σου βρίσκει ούτε έτσι τίποτα?

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

... Ένα θέμα που έχουν και οι 2 δέκτες είναι ότι στα κανάλια της digea όταν πατάς info για να σου δείξει τι παίζει τώρα και το επόμενο πρόγραμμα, δεν υπάρχει η περιγραφή αλλά επαναλαμβάνεται ο τίτλος ενώ σε epg ή στα κρατικά κανάλια δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

..

Αυτο πρεπει να ειναι σχετικο με το "1" που λεγαμε χθες.

Βγαλε τον δεκτη σου απο την πριζα και αφου τον ξαναβαλεις και τον ανοιξεις κοιτα το EPG στην digea. Πιστευω οτι θα ειναι ενταξει. Αν μετα δεις καποιο αρχειο απο το φλασακι η τον δισκο σου και επανελθεις στον δεκτη, τοτε λογικα εμφανιζεται αυτο το προβλημα. Ακριβως αυτο κανουν πολλα δεκτακια και μαλιστα στα αλλα το βλεπεις σε Αγγλικα μετα (που λες οτι σε αυτον δεν ισχυει).

Δημοσ.

Ξαναλέω.. δεν έχει πρόβλημα το epg σαν epg αλλά το info για το τρέχον πρόγραμμα (στο κουμπί info και μόνο) και επίσης αυτό απ όσο θυμάμαι είναι άσχετο εγγραφής ή όχι (θα το σιγουρέψω). Πατώντας το "epg" βλέπεις κανονικότατα την περιγραφή στα Ελληνικά άσχετα αν έχεις γράψει ή δει κάτι απ το στικάκι (το info γενικά δεν έχει και πολύ νόημα σαν κουμπί για εμένα απλά το ανέφερα).. απ ότι κατάλαβα θα είμαι ο πρώτος το βράδυ που θα κάνω πείραμα με το νέο firmware οπότε θα πω αν διορθώνει-αλλάζει κάτι..

Δημοσ.

Παίδες ακόμα δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ με τον δέκτη.

Έκατσαν κάποιες δουλίτσες και δεν έχω προλάβει. Πάντως βλέπω απο όσα διαβάζω ότι ήταν μια πολύ καλή αγορά.

@Craven σε ευχαριστούμε για το feedback καθώς σε αυτά που με ενδιέφεραν κυρίως με κάλυψες απόλυτα. Θα ψάξω και γω όταν βρώ χρόνο και αν βρώ κάτι άλλο θα ποστάρω feedback. :)

Δημοσ.

Γίνεται να το ρυθμίσω έτσι ώστε όταν αλλάζω κανάλι να μην ψάχνει/δείχνει το πρόγραμμα του καναλιού απο κάτω;

Ακόμα no digea btw :mellow:

Δημοσ.

το πήρα κι εγω το πρωι,μου πιανει μια χαρα τα digea αλλα δεν πιανει καθολου τα ψηφιακα της ερτ,ενω τα ετ-1.νετ,βουλη και ετ3 τα πιανει με σπασιματα στην εικονα.του αναβαθμισα και το firmware οποως ειδα πιο πανω,αλλα τιποτα.πηρα και στο getitnow και μου ειπαν να συνδεσω το rf out με την τηλεόραση αλλα τίποτα.υπαρχει καποιοα ρυθμιση που δεν την εχω δει ακομα ή απλά ειμαι γκαντέμης????????

Δημοσ.

Πρώτον δοκιμάστε manually για τα ψηφιακά τα Cine+ κτλ (δεν θυμάμαι συχνότητα ακριβώς τώρα.. 48 UHF νομίζω?). Να ξέρετε ότι γενικά εκπέμπουν σε μικρότερη ένταση τα ψηφιακά της ΕΡΤ από της digea οπότε αν η κεραία είναι αλλού για αλλού πιθανόν να πιάνετε καλούτσικα της digea ενώ όχι της ΕΡΤ. Επίσης (χωρίς να είμαι 100% σιγουρος) Η ΕΡΤ εκπέμπει απο Υμηττό και Αίγινα και Πάρνηθα ενώ η Digea εκπέμπει από Υμηττό και Αίγινα.. Οπότε όσοι πιάνετε μόνο ψηφιακά ΕΡΤ και αναλογικά σιγουρευτείτε ότι είστε γυρισμένοι είτε σε Υμηττό είτε σε Αίγινα. Επίσης καθώς η ΕΡΤ εκπέμπει γενικά χαμηλότερα απο digea και διαφορετικά απο κέντρο σε κέντρο αλλά και απο ημερομηνία σε ημερομηνία (πχ μέσα Δεκέμβρη δυνάμωσε ελάχιστα την εκπομπή απο Υμηττό) το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να πειραματιστείτε με την κεραία.. Εγώ πχ που δεν είναι σωστά κεντραρισμένη η κεραία μου, πιάνω καλά τα κανάλια της digea (ΠΟΛΥ σπάνια σπασίματα ίσως ένα σπασιματάκι μετά απο ώρες και ώρες) ενώ της ΕΡΤ είναι αρκετά πιο προβληματικά. Οπότε είπαμε.. manual search και γύρισμα κεραίας (εγώ έχω υψοφοβία και το τρενάρω συνέχεια.. την έβαλα και στα κάγκελα της ταράτσας ο μ@λ@κ@$)

ps. Κάτι που ξέχασα.. δοκιμάστε να βγάλετε και τους ενισχυτές πάνω απ την κεραία όσοι έχετε πρόβλημα με τα κανάλια της digea

• Moderators
Δημοσ.

Πρωτη παρατηρηση απο μενα - δεν προλαβα ακομα τιποτα αφου ετρεχα πριν λιγο εγω να τον παρω απο την καταπληκτικη acs (δεν ξαναψωνιζω τιποτα απο getit εξαιτιας τους!!!) Αθηνα και θα το εφερναν λεει αυριο (3 εργασιμες) λογω φορτου εργασιας... mad.png

1080i το μεγιστο και οχι 1080p

Δημοσ.

Matrixxx δυστυχώς η εμπειρία μου απο την Acs είναι η ίδια με εσένα όπως έγραψα και σε προηγούμενο post. Εγώ παρέλαβα και παραλαμβάνω κάθε φορά απο κατάστημα του getitnow που υπάρχει στην περιοχή μου. (δεν τον πήρα απο acs)

Δημοσ.

Άνοιξα την συσκευασία τελικά πρίν λίγο αλλά έφαγα ήττα... :(

Μου έκατσε ελαττωματικό χειριστήριο στον αποκωδικοποιητή το οποίο δεν δουλεύει καθόλου, έτσι δεν μπορώ να προχωρήσω παρακάτω απο την αρχική σελίδα με την επιλογή γλώσσας. Φαίνεται να έχει σπάσει κάτι μέσα καθώς κουδουνίζει όταν το κουνάς. Δεν είναι θέμα μπαταριών καθώς δοκίμασα και άλλες που είχα.

Τι να κάνουμε συμβαίνουν και αυτά... :rolleyes:

Αύριο το πάω πίσω για να μου δώσουν άλλο.

Δημοσ.

Ας δώσω και ένα μικρό feedback στο τι παρατήρησα ότι διορθώνει και τί όχι το νέο firmware.

Διορθώσεις:

1) Αισθήτή βελτίωση στην αλλαγή καναλιών. Πρίν έκαναν 2-4 δευτερόλεπτα (ανάλογα την περίπτωση) τώρα 1 με 2 max

2) Διορθώθηκε το θέμα στα κανάλια της digea όπου με το info δεν φαινόταν η περιγραφή

3) Στο timeshift και στην εγγραφή πλέον πάνω αριστερά βλέπεις τον χρόνο που έχει περάσει απο την έναρξη εγγραφής/timeshifting (bug εδώ ότι στο timeshift αυτή η πληροφορία θα έπρεπε να φεύγει όταν πατάς το play για να αρχίσεις να βλέπεις το timeshifted πρόγραμμα καθώς την έχεις διπλή και είναι σπαστικό)

4) Φτιάχτηκαν οι υπότιτλοι ώστε στο μεγάλο μέγεθος δείχνουν άψογα (και γενικά σε όλα τα μεγέθη πήγαν πιό πάνω) επίσης με το subtitle κουμπί (προφανώς αυτό γινόταν και πριν) επιλέγεις αρχείο υποτίτλων αν έχεις πολλαπλά ή απενεργοποίηση ενώ με διπλό πάτημα έχεις σε πραγματικό χρόνο αλλαγή μεγέθους κτλ

5) Δική μου αίσθηση ότι έφτιαξε η εικόνα στα mkv αισθητά (σε σχέση με ότι θυμάμαι απο χθες)

6) Με το Μπλέ κουμπί από τα χρωματιστά του teletext την ώρα που παίζει ένα αρχείο video σου βγαίνει να βάλεις μετάβαση σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο πχ μπορείς να ορίσεις 01:04:00 και να σε πάει κατευθείαν στην 1 ώρα και 4 λεπτά.. ιδιαίτερα βολικό και δεν θυμάμαι να το είχε πριν.. σίγουρα θα ήταν καλό το skip σε πακέτα των 5,10 λεπτών αλλά και αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό και σε συνδιασμό με το μέχρι 32x στο fast forward που παίζει μια χαρά νομίζω ότι είναι σχετικά πληρες.

6) Άλλαξε το default mode σε εγγραφή αντί για view

7) Στα video με το lang αλλάζεις ανάμεσα στα πιθανά κανάλια ήχου (πχ αν εχει η ταινία stereo και dolby ή πολλές γλώσσες) αυτό πιθανό να υπήρχε.

Δεν μου αρέσει το epg που για να γράφει ολόκληρο τον μήνα μένει ελάχιστος χώρος για τον τίτλο του προγράμματος καθώς και ότι δεν φεύγει στο timeshift η πληροφορία όταν πατάς το Play, κατά τα άλλα καλή αναβάθμιση

Συμβουλή λοιπόν να το βάλετε ειδικά όσοι θέλετε χρήση media player :)

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά ήρθε και σε εμένα.

1. HDMI έχει

2. DTS ήχο γιόκ.

3. Έπαιξε κανονικά mkv από σκληρό δίσκο 500GB NTFS

4. mkv 720p kai 1080p τα έπαιξε κανονικά (αυτά που είχανε DTS ήχο ήτανε μουγκά όμως)

5. Οι υπότιτλοι είχανε θέμα... στη ρύθμιση "φυσιολογικό" μέγεθος ήτανε μικροί ενώ στο μεγάλο μέγεθος δεν εμφανιζότανε η 2η σειρά των υποτίτλων.

6. σε DVBT η ποιότητα της εικόνας ήτανε λίγο χειρότερη από το crypto ready50 που έχω

7. Το τηλεκοντρό πολύ καλύτερο και ποιοτικότερο από το crypto

Να τονίσω ότι η συνδεσμολογία μου είναι analog RCA (δεν είχα καλώδιο HDMI)

Σε γενικές γραμμές και για τα λεφτά του είναι εξαιρετική αγορά πάντως και τα άξιζε.

Δεν δοκίμασα τίποτα άλλο (PVR-timeshift κλπ)

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά ήρθε και σε εμένα.

1. HDMI έχει

2. DTS ήχο γιόκ.

3. Έπαιξε κανονικά mkv από σκληρό δίσκο 500GB NTFS

4. mkv 720p kai 1080p τα έπαιξε κανονικά (αυτά που είχανε DTS ήχο ήτανε μουγκά όμως)

5. Οι υπότιτλοι είχανε θέμα... στη ρύθμιση "φυσιολογικό" μέγεθος ήτανε μικροί ενώ στο μεγάλο μέγεθος δεν εμφανιζότανε η 2η σειρά των υποτίτλων.

6. σε DVBT η ποιότητα της εικόνας ήτανε λίγο χειρότερη από το crypto ready50 που έχω

7. Το τηλεκοντρό πολύ καλύτερο και ποιοτικότερο από το crypto

Να τονίσω ότι η συνδεσμολογία μου είναι analog RCA (δεν είχα καλώδιο HDMI)

Σε γενικές γραμμές και για τα λεφτά του είναι εξαιρετική αγορά πάντως και τα άξιζε.

Δεν δοκίμασα τίποτα άλλο (PVR-timeshift κλπ)

2) Δοκίμασε να αλλάξεις τις ρυθμίσεις στον "ψηφιακό ήχο" απ το μενου απο pcm σε ακατέργαστο και πες μας μπας και.. αν έτσι περνάει ο ήχος αλλά το συνδέεις κατευθείαν με τηλεόραση ίσως φταίει και αυτή (να μην διαχειρίζεται το dts αφού δεν θα γίνεται downmix σε στέρεο) ...λέω μπάς και

3) Άρα παίζει από ntfs και χωρίς firmware upgrade

5) Το έχουμε ήδη αναφέρει και έχει δωθεί ήδη η λύση (upgrade το firmware)

6) Όπως έγραψα φαίνεται να έχει παραπάνω mpeg θόρυβο απο άλλους (και απ τον ΑΚΑΙ που έχω ο οποίος είχε ΑΨΟΓΗ εικόνα) και το ψιλοέλυσα με ρύθμιση στην τηλεόραση για μείωση mpeg θορύβου. Δοκίμασε το.. σίγουρα όμως η εικόνα είναι ένα κλικ κατώτερη απο άλλους δέκτες

Τώρα είδα πως μιλάς για rca οπότε δεν ξέρω αν φταίει και αυτό.. σε αυτή την περίπτωση για δοκίμασε να απενεργοποιήσεις εντελώς τον ψηφιακό ήχο αντί για ακατέργαστο..

Δημοσ.

6) Όπως έγραψα φαίνεται να έχει παραπάνω mpeg θόρυβο απο άλλους (και απ τον ΑΚΑΙ που έχω ο οποίος είχε ΑΨΟΓΗ εικόνα) και το ψιλοέλυσα με ρύθμιση στην τηλεόραση για μείωση mpeg θορύβου. Δοκίμασε το.. σίγουρα όμως η εικόνα είναι ένα κλικ κατώτερη απο άλλους δέκτες

Δεν το έχω ξανακούσει αυτό... Μείωση mpeg θορύβου.. ποιά είναι η ωρολογία στα αγγλικά να το ψάξω στην τηλεόρασή μου... έχεις ιδέα που θα μπορούσε να είναι κρυμμένη αυτή η ρύθμιση ?

έχω Philips

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...