Προς το περιεχόμενο

"Missing operating system"

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προχθες εστησα το νεο μου συστημα και εγκατεστησα Win 7 Home Premium. Πριν λιγο εγκαθιστουσα τα τελευταια windows updates, Καθως και εκανα Live update BIOS της μητρικης με το @BIOS της Gigabyte. Αφου ολοκληρωθηκαν ολα, εκανα επανεκκινηση και τωρα μου βγαζει το εν λογω μυνημα μετα το POST.

Υπαρχει λυση ή παμε παλι απο την αρχη?

• Moderators
Δημοσ.

Πιθανοτατα απλα εχει αλλαξει το boot order στο bios.Μπες και δηλωσε τον σκληρο που ειναι εγκατεστημενο το λειτουργικο σου ως πρωτο boot device

Δημοσ.

Οχι δεν ηταν αυτο. Το διαβασα και αλλου αυτο. Απλως ειχε βαλει ολα τα setting στα default, Και μαζι και την επιλογη για το RAID. Οποτε δεν εβλεπε τους 2 SSD σαν RAID. Το επαναεφερε και ολα οκ μεχρι στιγμης. Ευτυχως.

Μα καλα δεν σωζει καπου τις ρυθμιζεις οταν αναβαθμιζεις να στις επαναφερει αυτοματα οταν τελιωσει η αναβαθμιση?

• Moderators
Δημοσ.

Οχι δεν ηταν αυτο. Το διαβασα και αλλου αυτο. Απλως ειχε βαλει ολα τα setting στα default, Και μαζι και την επιλογη για το RAID. Οποτε δεν εβλεπε τους 2 SSD σαν RAID. Το επαναεφερε και ολα οκ μεχρι στιγμης. Ευτυχως.

Μα καλα δεν σωζει καπου τις ρυθμιζεις οταν αναβαθμιζεις να στις επαναφερει αυτοματα οταν τελιωσει η αναβαθμιση?

Στην ιδια λογικη ηταν το προβλημα (δεν μπορουσα να ξερω οτι εχεις raid).Οταν γινεται αναβαθμιση του bios επιστρεφουν τα παντα στα default για την ασφαλεια του υπολογιστη.Πολλα bios (πχ της asus) εχουν επιλογη να σωσεις ολα τα υπαρχοντα settings και να τα επαναφερεις οταν θελησεις.Αυτο ομως πρεπει να το κανεις manually.

Δημοσ.

Οχι ενταξει δεν σε κατηγορησα. Ευχαριστω για την προταση κιολας. α κατσω να δω αν εχεινκαι η gigabyte τετοια επιλογη ωστε σε επομενο update να ειμαι πιο ετοιμος!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...