Προς το περιεχόμενο

Σμικρυνση βιντεο

Theodora13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΚΑλησπερα,

Εκανα μια αναζητηση για βοηθεια, αλλα δε τη βρηκα πουθενα. Γι αυτο λοιπον ανοιγω ενα νεο θεματακι, μηπως και τη βρω. :)

Κατεγραψα με το κινητο μου καποια βιντεο και ειναι πολυ μεγαλα σε μεγεθος. Ειναι 8 βιντεακια και ειναι περιπου 300mb το καθενα..

ΘΑ ηθελα λοιπον αν γινεται, με καποιο τροπο να τα μικρυνω, ειτε με rar η μετατροπη (ειναι σε mpeg 4), ετσι ωστε να μπορεσω να τα στειλω σε μερικους φιλους μου που τα θελουν.

Αν υπαρχει ανοιχτο θεμα, να με συγχωρειτε, δε το ειδα και θα ηθελ ανα με κατατοπισετε, αλλιως οποιος γνωριζει καμια ιδεα ας με βηθησει.

Ευχαριστω εκ των προτερων :)

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

FormatFactory απο http://www.formatoz.com/

Είναι δωρεάν και κάνει ... ιερείς.

Πρόσεχε ένα πράγμα. Κατα την εγκατάσταση μην πατας next-next-next αλλά διάβαζε για να μην δεχτεις την εγκατάσταση καμίας toolbar.

(γενικά οι toolbar ειναι οτι πιο άχρηστο υπάρχει)

Δημοσ.

Καλημερα,

ευχαριστω για τις απαντησεις σας, αυτα τα προγραμματα απο οτι ειδα ειναι για μετατροπη. Εχω ενα προγραμμα για μετατροπη, δοκιμασα να το κανω σε wmv σε πρωτη φαση και απο 300mb μου το εκανε 700mb.. Σε τι αρχειο μπορω να το μετατρεψω ετσι ωστε να το μικρυνω?

Δημοσ.

1.κατέβασε το mediainfo για να μάθεις λεπτομέρειες για τα βίντεο.

2.Βλέπεις το Bit rate και διατηρώντας τον ίδιο codec απλά το χαμηλώνεις με όποιο πρόγραμμα μετατροπής θέλεις,θα χρειαστείς μερικές δοκιμές για να βρεις έναν καλό μέσο όρο με αρκετή ποιότητα και αρκετά μικρό μέγεθος.

(Αν μας δόσεις της πληροφορίες από το mediainfo μάλλον θα βρεθεί κάποιος που να μπορεί να σου πει της ποιο κατάλληλες ρυθμίσεις.)

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν ειδικά προγράμματα για «σμίκρυνση video». Σμίκρυνση όπως την εννοείς εσύ σημαίνει απλά ανακωδικοποίηση με οποιοδήποτε πρόγραμμα κωδικοποίησης, επιλέγοντας ρυθμίσεις που να οδηγούν σε τελικό μέγεθος αρχείου μικρότερο από αυτό του video-πηγή.

Στα περισσότερα προγράμματα κωδικοποίησης, ο έλεγχος που έχεις στο τελικό μέγεθος αρχείου γίνεται με δύο πιθανούς τρόπους:

1. Αν το πρόγραμμα εκτελεί κωδικοποίηση δύο περασμάτων (2-pass), τότε ορίζεις απευθείας το επιθυμητό τελικό μέγεθος

2. Αν το πρόγραμμα εκτελεί κωδικοποίηση ενός περάσματος με σταθερό bitrate, τότε ορίζεις το επιθυμητό bitrate, το οποίο πολλαπλασιαζόμενο επί τη διάρκεια σε δευτερόλεπτα του video δίνει εκτίμηση για το τελικό μέγεθος

Άρα, στο πρόγραμμα που αναφέρεις εδώ:

Εχω ενα προγραμμα για μετατροπη, δοκιμασα να το κανω σε wmv σε πρωτη φαση και απο 300mb μου το εκανε 700mb..

...είτε δεν υπήρχε ρύθμιση για τα παραπάνω που ανέφερα είτε υπήρχε, αλλά δεν της έδωσες σωστή τιμή και την άφησες στην εξ ορισμού/default προεπιλογή.

Δημοσ.

ΚΑλησπερα,

ΘΑ κοιταξω να δω αν το προγραμμα που εχω εχει αυτη τη δυνατοτητα parsifal..

ΘΑ ελεγξω και τα υπολοιπα που μου ειπατε. ΘΑ επιστρεψω να σας πω αποτελεσματα

Ελπιζω μικραινοντας το βιντεο να μην αλλοιωνεται το βιντεο, γιατι ειναι που ειναι.. :)

Δημοσ.

Λοιπον, εχει τετοιες δυνατοτητες το προγραμμα μου, που λετε.

Μετετρεψα το βιντεο σε wmv , εβαλα το limet file size στα 170mb, δεν ειχε λιγοτερα μειωσα το στο video to bitrate apo 720 se 717 (δε ξερω γιατι, ετσι μου ηρθε) και ανεβασα στο audio to bitrate απο 96 σε 192kbps (ετσι ξερω πως εχει καλυτερη ποιοτητα ηχου, καποτε ειχα διαβασει, ομως δεν εχει σημασια αυτο γιατι ουτος η αλλως ακουγεται χαλια απο τα δυνατα ηχεια). ΤΕλικα απο 260mb που ητανε μου βγηκε σε 144mb.. συμαντικη διαφορα. Ζηταω πολλα αν θελω να το κανω λιγοτερο? Πρεπει να το στειλω σε χωριο το οποιο εχει δορυφορικο ιντερνετ με 1 mb

Αν γνωριζετε αλλες ρυθμισουλες να κανω, οπως αυτα που σας περιεγραψα πιο πανω, θα το εκτιμουσα πολυ. :)

Δημοσ.

Θα ήταν χρήσιμο να δημοσιεύσεις και τις πληροφορίες που δίνει το πρόγραμμα MediaInfo για κάποιο από τα πρωτότυπα videos σου, όπως πρότεινε ο TheELF στο μήνυμα #7. Τα μεγέθη σε Megabytes που αναφέρεις από μόνα τους δε λένε τίποτα, αν δε γνωρίζουμε τη διάρκεια και την ανάλυση των πρωτότυπων videos.

Δημοσ.

Ναι εχεςι δικιο, νομιζα πως ητανε προγραμμα μετατροπης και ειπα να κοιταξω να δω ν στο δικο μου εχει τα στοιχεια που μου ειπατε..

Λοιπον, πρεπει για καθε βιντεο ξεχωριστα να δεινω στοιχεια?? η ενα κανει και κανω παρομοιες κινησεις και στα υπολοιπα?

Το πρωτο ειναι :

Μορφοποίηση : MPEG-4

Format_Profile : 3GPP Media Release 5

CodecID : 3gp5

Μέγεθος αρχείου : 260 MiB

Duration/String : 23mn 28s

Συνολικό BitRate : 1 548 Kbps

Ημερομηνία κωδικοποίησης : UTC 2010-12-18 23:23:55

Tagged date : UTC 2010-12-18 23:23:55

Video

ID : 2

Μορφοποίηση : MPEG-4 Visual

Format_Profile : Simple@L4a

Format_Settings_BVOP/String : Ναι

Format_Settings_QPel/String : Όχι

Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint

Format_Settings_Matrix/String : Default (H.263)

CodecID : 20

Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 1 464 Kbps

BitRate_Maximum/String : 1 925 Kbps

Πλάτος : 640 εικονοστοιχεία

Ύψος : 352 εικονοστοιχεία

Λόγος εικόνας : 16:9

Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου : 7,504 fps

Ελάχιστος ρυθμός ανανέωσης πλαισ : 6,173 fps

Μέγιστος ρυθμός ανανέωσης πλαισί : 20,000 fps

ColorSpace : YUV

BitDepth/String : 8 bits

ScanType/String : Συνεχής σάρωση

Bits/(Εικονοστοιχείο*Πλαίσιο) : 0.866

StreamSize/String : 246 MiB (95%)

Γλώσσα : Japanese

Ήχος

ID : 1

Μορφοποίηση : AAC

Μορφοποίηση/ : Advanced Audio Codec

Format_Profile : LC

CodecID : 40

Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 64,0 Kbps

Κανάλι(α) : 1 κανάλι

Θέσεις καναλιών : Front: C

Συχνότητα δειγματοληψίας : 32,0 KHz

StreamSize/String : 10,5 MiB (4%)

Γλώσσα : Japanese

Δημοσ.

Βλέπω ότι είναι αρκετά μεγάλης ανάλυσης και διάρκειας τα βιντεάκια. Οπότε, δεν είναι και τόσο τραγικά μεγάλα τα μεγέθη αρχείων που σου δίνει το κινητό σου. Πάντως, για ανάλυση 640x352 το bitrate θα μπορούσε να γίνει αρκετά πιο μικρό. Επίσης, ο ήχος θα σε συνέφερε να μεταφερθεί αυτούσιος στο νέο αρχείο και να μην υποστεί ανακωδικοποίηση, ώστε να μην έχεις καθόλου απώλεια ποιότητας από εκεί.

Βάσει των παραπάνω, σου προτείνω να δοκίμασεις με το πρόγραμμα μετατροπής RipBot264. Χρησιμοποιεί τον encoder x264, ο οποίος είναι από τους πιο εξελιγμένους στην κατηγορία του και δίνει πολύ καλή ποιότητα ακόμη και σε μικρά bitrates. Επίσης, το RipBot264 θα σου επιτρέψει να κρατήσεις το stream του ήχου στην αρχική του μορφή χωρίς να υποστεί καμία περαιτέρω επεξεργασία, καθώς και να ορίσεις κωδικοποίηση 2 περασμάτων με συγκεκριμένο τελικό μέγεθος-στόχο:

post-43041-0-94384000-1292871729_thumb.png

Υπάρχει κι ένας σχετικός οδηγός για το πρόγραμμα στο Insomnia Wiki. Μπορείς να του ρίξεις μια ματιά για αναλυτικές, βήμα-βήμα οδηγίες, αν δυσκολευτείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...