Nebek Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 οχι τοσο μεγαλα τηλεφωνικα.κανε ενα απο τα 2 .η παρε ενα καλωδιο δικτυου και βαλε σε ενα απο τα 4 ζευγαρια του rj11 κλιπ ωστε να γινει σαν τηλεφωνικο η βαλε το ρουτερ κοντα στην πριζα και μεγαλωσε του δικτυου.το τηλεφωνικο ειναι πολυ ευαισθητο χαλαει ευκολα σαν καλωδιο ειναι πολυκλωνο δεν ειναι Twisted κτλ.οποτε η μεγαλωνεις του δικτυου και το ρουτερ παει κοντα στην πριζα η αντικαθιστας το τηλεφωνικο με δικτυου και απλα απο τα 4 ζευγαρια κανεις χρηση το ενα.το ηχειο λιγο δυσκολο να σου κανει τοσο θεμα.επισης αν τα χερια σου πιανουν απο το κεντρικο πριζακι να υπαρχει ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ που κατεβαινει μεχρι τον κατανεμητη της πολυκατοικιας σου η την χωνευτη. Τα χέρια μου πιάνουν... αλλά αν μπορείς κανε το μου λίγο πιο λιανά αυτό γιατί δεν το πολυκατάλαβα...:S Η απόσταση της πρίζας από το router είναι περίπου 4 μέτρα... κάνει να βάλω τηλεφωνικό καλώδιο 4 μέτρων αντικαθιστώντας το προηγούμενο μακρύ? Η δεν θα δω διαφορά?
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 δεν ειναι πολλα 4 μετρα για τηλεφωνικο αλλα για μενα οσο μικροτερο τοσο το καλυτερο. οκ αφου πιανουν τα χερια σου τοτε να το πω καλυτερα.σε μια πολυκατοικια ο οτε φερνει το καλωδιο του μεχρι τον κατανεμητη της πολυκατοικιας.απο εκει φευγει το καλωδιο και πηγαινει στο κεντρικο πριζακι σου .απο το κεντρικο πριζακι σου φευγει καλωδιο η καλωδια για να πανε στα υπολοιπα πριζακια.τωρα τι εννοω με αυτο που ειπα.σε πολλα σπιτια απο τον κατανεμητη της πολυκατοικιας μεχρι πανω στο σπιτι σου δεν υπαρχει ενα ζευγαρι αλλα δυο για καποιον που θελει να φερει 2 γραμμες.πολλοι ηλεκτρολογοι ομως συνδεουν και τα 2 ζευγαρια στο κεντρικο πριζακι. δηλαδη στην ουσια η γραμμη σου ξεκιναει απο τον οτε παει καφαο παει στον κατανεμητη σου παει στο πριζακι σου και στα αλλα πριζακια στην σωστη περιπτωση στην λαθος περιπτωση ξεκιναει απο τον οτε παει καφαο παει στον κατανεμητη σου παει στο πριζακι σου ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ... ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ως αποτελεσμα να εχεις 20 μετρα πχ παραπανω καλωδιο το οποιο σαν 20 μετρα δεν μπορει να σου κανει και πολλα. πολλες φορες ομως το δευτερο ζευγαρι που ειναι συνδεδεμενο απο το πριζακι σου μεχρι κατω τον κατανεμητη ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ μπορει να εχει ξεχαστει συνδεδεμενο απο καποια αλλη γραμμη που υπηρχε καποτε οποτε εκει εχεις ξεκιναει απο τον οτε παει καφαο παει στον κατανεμητη σου παει στο πριζακι σου ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΑΦΑΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΟΤΕ.ΤΟ μεχρι πισω στο καφαο σημαινει +200 μετρα το μεχρι πισω στον οτε σημαινει απο 200-300 μετρα μεχρι δεν ξερω ποσο.και εκει μπορει να κανει πολλα.ακομα και μεχρι το καφαο να παει που ειναι +200 μετρα αν το ζευγαρι αυτο ειναι χαλασμενο θα σου επηρεασει και την καλη γραμμη σου. το ιδιο αντιστοιχο και μεσα στο σπιτι.σε πολλα σπιτια απο το κεντρικο πριζακι μπορει να υπαρχουν δυο ζευγαρια προς καθε πριζα με σκοπο να μπορει να εχει καποιος 2 γραμμες σε ολα τα πριζακια.και αυτα πρεπει να τα βγαλεις.γενικως η καλωδιωση σου πρεπει να ειναι simple.οχι επιστροφες οχι τηλεφωνα χωρις φιλτρο.οχι συναγερμος χωρις φιλτρο.οχι φαξ χωρις φιλτρο.οχι μηχανηματα σειρηνες που οταν χτυπαει το τηλεφωνο κανουν θορυβο.οχι μηχανηματα που μπλοκαρουν το τηλεφωνο για να μην σε ακουσει ο αλλος αμα σηκωσει το τηλ μεσα απο την κουζινα πχ. δηλαδη ενα καλωδιο να εχει μια λογικη σειρα.παει στο επομενο πριζακι απο το επομενο στο επομενο.οχι μπρος πισω.ενα ζευγαρι θα δινει την γραμμη στο επομενο.οχι δυο ζευγαρια.οσο λιγοτερα μετρα χαλκο τοσο καλυτερα.ελπιζω να βοηθησα.λιγες φορες εχω δει γενικως να ειναι ξεχασμενα ζευγαρια αλλα οταν ειναι μπορει να δεις πολλα κουφα.
_Anonymous_ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 εγω θα δοκιμαζα και utp καλωδιο απο τη πριζα στο ρουτερ μιας και ετσι ειναι το σωστο, δοκιμες με αλλο φιλτρο και οσων αφορα το αλλο θεμα δωσε τις παρακατω εντολες για να παιζει λιγο καλυτερα το pc σου στο θεμα internet. netsh int tcp set global congestionprovider=ctcp netsh int tcp set global rss=enabled netsh int tcp set global dca=enabled netsh int tcp set global chimney=enabled netsh int tcp set global ecncapability=enabled netsh int tcp set global timestamps=disabled μπορει να κοψει με το firmware bits per tone σαν να του εκανε αλλαγη Profile Ο provider? δε καταλαβαινω πραγματικα τι ακριβως ρωτας φιλε....
Nebek Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 εγω θα δοκιμαζα και utp καλωδιο απο τη πριζα στο ρουτερ μιας και ετσι ειναι το σωστο, δοκιμες με αλλο φιλτρο και οσων αφορα το αλλο θεμα δωσε τις παρακατω εντολες για να παιζει λιγο καλυτερα το pc σου στο θεμα internet. netsh int tcp set global congestionprovider=ctcp netsh int tcp set global rss=enabled netsh int tcp set global dca=enabled netsh int tcp set global chimney=enabled netsh int tcp set global ecncapability=enabled netsh int tcp set global timestamps=disabled δε καταλαβαινω πραγματικα τι ακριβως ρωτας φιλε.... Όταν λέτε UTP καλώδια από τη πρίζα στο router... πώς ακριβώς θα γίνει αυτό? Θα πάρω utp καλώδιο και θα του αλλάξω clips σε rj11? Τις εντολες αυτες τις δίνω στο cmd?
_Anonymous_ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 ναι σε ολα. το καλωδιο πες να στο φτιαξουν στο μαγαζι που θα το παρεις αν δεν εχεις πρεσα.
Nebek Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Ok!!! Σας ευχαριστώ και τους δύο... Θα τα δοκιμάσω όλα και αν δεν πετύχει τίποτα... τότε προχωράω σε παρακάτω αλλαγές στο setup του router...
_Anonymous_ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 το setup που σου εδωσα αλλαξε το, διοτι το πρωτο ηταν αρκετα επιθετικο, ενω το δευτερο αμυντικο, αυτο που θες εσυ δλδ οσο εχω καταλαβει. Βασικα καντα ολα.
_Anonymous_ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Κατεβασε επισης το orbmt, συνδεσου με το router σου οπως σου δειχνω και δωσε μου το screen να δω και το φασμα σου. Πατας το refresh κατω δεξια. ipaddress: Αυτην που εχει το ρουτερ (default 192.168.1.1) username: root password: αυτο που εχεις βαλει στο ρουτερ σου
Nebek Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δυστυχώς τα βάζω όλα όπως μου είπες, και δεν μπορεί να συνδεθεί στο router... μήπως λείπει κάτι?
Nebek Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Προέκυψε και ένα πρόβλημα... Έκανα τις ρυθμίσεις στο setup που μου είχες πει... και λέω ας κάνω ένα reboot το router μέσα από το web interface του... Όταν όμως έκανε το hard reboot... δεν μπορούσε να να συνδεθεί με το pc μου....σαν να μην είχα συνδέσει το utp καλώδιο... έκανα restart το pc ... τίποτα.... reset το router... τίποτα... Και έκανα επαναφορά στις εργοστασιακές μέσω του reset στο πίσω μέρος του router... έβαλα κωδικούς,MAC και επανέφερα όλα τα μπιτ στα default τους... Πάω να ξανακάνω hard reboot... πάλι τα ίδια... όμως αυτή τη φορά με restart του pc επανήλθαν όλα... πλέον όμως κάθε φορά που θα κάνω hard reboot... πρέπει μετά να κάνω και restart το pc... Έχεις καμιά ιδέα τι μπορεί να έχει παιχτεί????
Nebek Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Το πρόβλημα είχε ως εξής... ΜΟΝΟ από το δικό μου pc όταν έκανα hard reboot έχανε τη σύνδεση με το pc μου και έπρεπε ή να κάνω restart το pc ή να βγάλω και μετά από λίγο να βάλω το καλώδιο utp στην μητρική.... Όταν δοκίμασα με ένα laptop τίποτα από αυτά δεν γινόταν... Επειδή φοβήθηκα ότι ήταν πρόβλημα της μητρικής... έκανα downgrade στο τελευταίο fw της liksys... και ως εκ θαύματος το πρόβλημα λύθηκε.... Όταν ξαναπέρασα το openwag... πάλι τα ίδια και μόνο με το δικό μου pc... δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.... Πάντως όσοι θέλουν να αλλάξουν router ... ας δοκιμάσουν πρώτα το openwag... η διαφορά που είδα σε απόκριση στο ίντερνετ και σε ταχύτητα κατεβάσματος είναι τρομακτική... ακόμα και σε default ρυθμίσεις του router... Μάλλον θα μείνω με αυτό το fw και δεν θα ξανακάνω hardreboot... απλά θα κάνω softreboot... Εκτός αν έχετε κάποια λύση στο πρόβλημά μου...
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 δε καταλαβαινω πραγματικα τι ακριβως ρωτας φιλε.... θα ηταν πιο ευκολο να σου σηκωσω μια εικονα για να το δεις .με την πρωτη ευκαιρεια αν βρω χρονο θα ανεβασω εικονα η θα το εξηγησω λιγο πιο αναλυτικα. Όταν λέτε UTP καλώδια από τη πρίζα στο router... πώς ακριβώς θα γίνει αυτό? Θα πάρω utp καλώδιο και θα του αλλάξω clips σε rj11? Τις εντολες αυτες τις δίνω στο cmd? το καλωδιου δικτιου εχει μεσα 8 καλωδια.ανα δυο ειναι ζευγαρι να το πω ετσι.οποτε εσυ αποτα 4 ζευγαρια χρησιμοποιεις το ενα και βαζεις κλιπ rj11.αν δεν εχεις πρεσα το δινεις 6.το πλεονεκτημα ειναι οτι α.εχεις 3 ζευγαρια ελευθερα ακομα για οτι αλλο θες β.το καλωδιο δικτυου ειναι πιο δυσκολο να παθει κατι γ.ειναι μονοκλωνο. δ.ειναι twisted. αλλιως αν θες βαζεις τηλεφωνικο καλωδιο 1 μετρο απο το πριζακι μεχρι το ρουτερ και μετα μεγαλωνεις τα καλωδια δικτυου που φευγουν απο τα Pc προς τον ρουτερ.
_Anonymous_ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Αν δεν σε συνδεει........ ξανακανε το autotuning=disabled ή restircted (Mono για να συνδεθεις και μετα το αλλαζεις σε normal για καλυτερο Internet) απο οτι ειδα απο την φωτο σου. Θα εβλεπα το προβλημα της αποσυνδεσης με το ρουτερ, με αναβαθμιση bios μητρικης και driver καρτας δικτυου.
Nebek Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Αν δεν σε συνδεει........ ξανακανε το autotuning=disabled ή restircted απο οτι ειδα απο την φωτο σου. Θα εβλεπα το προβλημα της αποσυνδεσης με το ρουτερ, με αναβαθμιση bios μητρικης και driver καρτας δικτυου. Όλα είναι updated... Όταν ξαναέβαλα το το τελευταίο fw της linksys... δεν είχα αποσυνδέσεις....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.