poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Βλέπω ότι το συγκεκριμένο fw, προσφέρει πάρα πολλά στον power user. Σε έναν απλό χρήστη, έχει να προσφέρει κάτι από αυτά που τον ενδιαφέρουν; Σταθερότητα; Μεγαλύτερο uptime; Λιγότερο μπούκωμα σε torrents κτλ; Και εγώ έχω αυτή την απορία... από αυτά που διαβάζω.... :S για αυτο και μπροεις να κανεις δοκιμη.και αν δεν αρεσει η δεν βοηθαει ξαναπερνας παλι το κανονικο Τα έκανα όλα αυτά... αλλά δεν είδα καμιά αύξηση στην ταχύτητα.... Βέβαια φαίνεται από την πρώτη στιγμή που πέρασα το fw να έχει στρώσει λίγο το router... π.χ. όταν κατεβάζω torrent με 1,27 MB/s δεν σέρνεται η περιήγησή μου στο νετ... ενώ πριν δεν τράβαγε... Τώρα από θέματα σταθερότητας δεν ξέρω ακόμα... δεν είδα βέβαια ακόμα κανένα dc αλλά επιφυλάσσομαι .... Χρειάζεται καμιά άλλη αλλαγή εκτός από αυτές που μου έστειλες? Να πω εδώ κάτι ... εγώ το έχω σεταρει σε PPPoA και όχι σε PPPoE... δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία... η forthnet Οπως και ολοι πλεον παιζουν Pppoe/llc . Δυστυχώς είχα ένα dc πριν από λίγο... και μάλιστα χωρίς να κάνω τίποτα.... Ίσως να υπήρχαν και άλλα όταν έλειπα από το pc... αλλά αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.... Νόμιζα ότι Θα φαινόταν στα drops/errors του my setup... αλλά και τώρα που έπεσε δεν παρατήρησα κάτι εκεί... εκτός από το χρόνο που είναι up ο οποίος μηδένισε... και στον οποίο τις προηγούμενες μέρες δεν έδινα και τόση σημασία.... Ελπίζω να ήταν τυχαίο και να μην συνεχίσει τα θέματα του το router... και έλεγα γαμώτο ότι έστρωσε...:S Είναι και η forthnet για γέλια.... anyway... θα δούμε! οι αποσυνδεσεις εχουν να κανουν κατα κυριο λογω ποιοτητα χαλκου οχι Provider.
Nebek Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 η forthnet Οπως και ολοι πλεον παιζουν Pppoe/llc . Εμένα πάντως αρνείται πεισματικά να παίξει σε PPPoE/llc... δεν ξέρω το γιατί... Μόνο PPPoA/VC μπορεί να συνδεθεί στο internet....
Thanasis159 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Και με το μαμίσιο fw σου αρνείται να παίξει; Εμένα με forthnet, παίζει κανονικά σε ppoe/lc. Σκέφτομαι να περάσω και γω το συγκεκριμένο fw, αλλά στο adslgr, διάβασα και αρκετές περιπτώσεις όπου brick-αρε, και είμαι λίγο επιφυλακτικός.
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 εχω ακουσει και καποιες αλλες φορες Linksys Να μην παιζει σε Pppoe/llc>μαλλον καποια ασυμβατοτητα.
Nebek Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Και με το γνήσιο fw πάλι δεν έπαιζε σε PPPoE/llc... δεν ξέρω γιατί... Πάντως από τότε που το πήρα θυμάμαι τη forthnet να λέει αυστηρά για PPPoA/VC... Από τότε είχα δοκιμάσει σε PPPoE, αλλά τίποτα...
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 η forthnet ελεγε για Pppoa/vc οταν δεν ηταν στο ιδιοκτυτο δικτυο επι εποχη οτε και σε 2 mbit γραμμη.τωρα πλεον ολες οι εταιρειες ειναι pppoe/llc αν και σε καποιες παιζει και Pppoa/vc κανονικα.μονο σε κατι περιοχες που ο οτε υποστηριζει μονο 2 Mbit Παιζουν σαν default pppoa/vc mux.
Nebek Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Χρόνια πολλά... Καλή χρονιά να έχουμε... Δυστυχώς οι αποσυνδέσεις συνεχίζονται... Έχουμε καμιά άλλη ρύθμιση? Η τελικά πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι άλλα πράγματα? :S
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 o anonymous ειπε οτι αμα δεν παιξει θα σου δωσει αλλη παραμετροποιηση.
Nebek Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Ναι το θυμάμαι και περιμένω την πολύτιμη βοήθειά του... γιατί εγώ δεν σκαμπάζω....
_Anonymous_ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Ευχες για το νεο ετος σε ολους σας παιδια. Ξεχνας λοιπον το προηγουμενο setup που σου εδωσα και ξεκινας με νεο. DSL_FEATURE_CNTL_0 bits 22, 25 Αυτα τα 2 μπιτς βασικα θα σου κοψουν τις αποσυνδεσεις και εναλλακτικα παιζεις και με τα 2, 13, 14, σε συνδυασμο με τα 2 βασικα. Το 28 μαζι με τα 2 βασικα. (Αν εχεις dc's με αυτο=uncheck) DSL_FEATURE_CNTL_1 ενεργοποιεις το μπιτ 0.... και σε συνδυασμο με τα 2 βασικα απο πανω (μονο αυτα τα 3 δλδ) DSL_PHY_CNTL_0 bits 8, 18 μαζι με τα 2 πρωτα βασικα και συν το 0 μπιτ απο πανω. Αν κανεις συνδυασμους θα βρεις απο μονος σου και καλυτερο setup απο αυτο που σου δινω εγω. Εχε υποψη σου οτι θα πεσει λιγο το κλειδωμα σου Και κατι ακομη να ξερεις οτι, το συνεχες max upload στον toρrent client σου βοηθαει στις αποσυνδεσεις. ρυθμισε το το πολυ στα 70KB για UL/1Mbit γραμμη. Αν απο cmd δωσεις τη παρακατω εντολη? netsh int tcp show global Δωσε screenshot να δω το αποτελεσμα
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 μπορει να κοψει με το firmware bits per tone σαν να του εκανε αλλαγη Profile Ο provider?
Nebek Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Ευχες για το νεο ετος σε ολους σας παιδια. Ξεχνας λοιπον το προηγουμενο setup που σου εδωσα και ξεκινας με νεο. DSL_FEATURE_CNTL_0 bits 22, 25 Αυτα τα 2 μπιτς βασικα θα σου κοψουν τις αποσυνδεσεις και εναλλακτικα παιζεις και με τα 2, 13, 14, σε συνδυασμο με τα 2 βασικα. Το 28 μαζι με τα 2 βασικα. (Αν εχεις dc's με αυτο=uncheck) DSL_FEATURE_CNTL_1 ενεργοποιεις το μπιτ 0.... και σε συνδυασμο με τα 2 βασικα απο πανω (μονο αυτα τα 3 δλδ) DSL_PHY_CNTL_0 bits 8, 18 μαζι με τα 2 πρωτα βασικα και συν το 0 μπιτ απο πανω. Αν κανεις συνδυασμους θα βρεις απο μονος σου και καλυτερο setup απο αυτο που σου δινω εγω. Εχε υποψη σου οτι θα πεσει λιγο το κλειδωμα σου Και κατι ακομη να ξερεις οτι, το συνεχες max upload στον toρrent client σου βοηθαει στις αποσυνδεσεις. ρυθμισε το το πολυ στα 70KB για UL/1Mbit γραμμη. Αν απο cmd δωσεις τη παρακατω εντολη? netsh int tcp show global Δωσε screenshot να δω το αποτελεσμα Καλή χρονιά... χρόνια πολλά και σε εσένα!!! Από το προηγούμενο setup... όλα τα κάνω disable έτσι... και ξαναρχίζω? Το screenshot που μου ζήτησες... με το setup που είχαμε κάνει πριν... δεν το άλλαξα ακόμα... Πάντως έχεις δίκιο για το upload... όλα τα dc που είχα ήταν με max upload... Λες να το χαμηλώσω πρώτα να δω πως πάει πριν αρχίσω να τα αλλάζω?
_Anonymous_ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 μισο να βρω λιγο χρονο γιατι εχω και καποιες ερωτησεις για το ολο setup της εγκαταστασης που εχεις? Απο τη τηλ. πριζα μεχρι και το pc σου. δλδ ας πουμε εχω παλια πριζα του οτε με μεγαλο καλωδιο 15 μετρα τηλεφωνικο, στο ρουτερ εχω utp5e σε ολα τα ethernet και ειναι τοποθετημενο πανω σε ηχεια.... και ου το καθε εξης. Ναι ολα τα παλια default (οχι disabled) και ξανα απο την αρχη. θα σου πω σε λιγο για το screenshot
Nebek Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 μισο να βρω λιγο χρονο γιατι εχω και καποιες ερωτησεις για το ολο setup της εγκαταστασης που εχεις? Απο τη τηλ. πριζα μεχρι και το pc σου. δλδ ας πουμε εχω παλια πριζα του οτε με μεγαλο καλωδιο 15 μετρα τηλεφωνικο, στο ρουτερ εχω utp5e σε ολα τα ethernet και ειναι τοποθετημενο πανω σε ηχεια.... και ου το καθε εξης. Ναι ολα τα παλια default (οχι disabled) και ξανα απο την αρχη. θα σου πω σε λιγο για το screenshot Η πρίζα σαν πρίζα έχει αλλάξει... αλλά οι καλωδιώσεις του σπιτιού είναι παλιές ... από κατασκευής του ('80) Τώρα που το λες συνειδητοποιώ ότι έχω συνδέσει ένα αρκετά μακρύ καλώδιο (10μ) που είχα από παλιότερα(απευθείας στην πρίζα, όχι splitter)... στο router είναι συνδεδεμένο ενσύρματα μόνο το δικό μου pc και τα υπόλοιπα ασύρματα... και ναι όντως το router βρίσκεται δίπλα στο ένα από τα δύο ηχεία του pc...
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 οχι τοσο μεγαλα τηλεφωνικα.κανε ενα απο τα 2 .η παρε ενα καλωδιο δικτυου και βαλε σε ενα απο τα 4 ζευγαρια του rj11 κλιπ ωστε να γινει σαν τηλεφωνικο η βαλε το ρουτερ κοντα στην πριζα και μεγαλωσε του δικτυου.το τηλεφωνικο ειναι πολυ ευαισθητο χαλαει ευκολα σαν καλωδιο ειναι πολυκλωνο δεν ειναι Twisted κτλ.οποτε η μεγαλωνεις του δικτυου και το ρουτερ παει κοντα στην πριζα η αντικαθιστας το τηλεφωνικο με δικτυου και απλα απο τα 4 ζευγαρια κανεις χρηση το ενα.το ηχειο λιγο δυσκολο να σου κανει τοσο θεμα.επισης αν τα χερια σου πιανουν απο το κεντρικο πριζακι να υπαρχει ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ που κατεβαινει μεχρι τον κατανεμητη της πολυκατοικιας σου η την χωνευτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.