Προς το περιεχόμενο

Windows Phone 7 : Υπέρ - Κατά

KAKADI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν έγραφες τι έχει αντί γι'αυτά που δεν έχει θα ξόδευες λιγότερο "μελάνι" ;)

Παρόλα αυτα παιδιά το ενδιαφέρον του κόσμου για τα νέα windows phone ειναι τρομερό, το ξαναλέω.

Επειδή με ξέρει πολύς κόσμος που ασχολούμαι αρκετά με κινητά με λειτουργικο, με παίρνουν συχνά τηλέφωνο γνωστοί και άγνωστοι να με ρωτήσουν τη γνώμη μου.

Λοιπόν τελευταία ητε το πιστεύετε ητε οχι η ερώτηση ειναι , προτεινε μου ένα κινητο με windows..

Σκέψου τι έχει να γίνει οταν βελτιωθεί κιόλας δηλαδή.

Δημοσ.

Αυτο εχει να κανει βεβαια και με τις δυνατες συσκευες που κυκλοφορουν με Windows αλλα και με το design σε μερικες απ αυτες οπως το HD7 κατα τη γνωμη μου που κανει το Desire HD εμφανισιακα απλα να μη στεκεται διπλα του..

Επισης βεβαια και το ονομα της MS και η φημη της απ το κοσμο των υπολογιστων..Στο χερι της και μονο ειναι να μας κανει να τριβουμε τα ματια μας καθως "λεφτα υπαρχουν" και μαλιστα περισσοτερα ισως και απ τους 2 μεγαλους ανταγωνιστες της μαζι και τα μονα που μενουν ειναι η θεληση και η δημιουργικοτητα..

Αν δε τα καταφερει ουτε τωρα οι αντιπαλοι της αργοτερα θα ανοιξουν κ αλλο τη ψαλιδα και δε θα πλησιαζονται!!

Δημοσ.

Ναι αλλα έχει πάρει "και αυτή" το λάθος δρόμο με τα κλειδωματα και τους περιορισμούς και έτσι όπως άρχισε δεν την βλέπω να αλλάζει πορεία.

Έχει γίνει πλέον MS vs Apple με την Google να παίζει μονη της με ανοιχτό λειτουργικό.

Γιατί να είναι λοιπόν καλύτερα τα MS αφού στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα με τα iPhonez...

Δημοσ.

Βεβαια για να λεμε και του στραβου το δικιο και οχι μονο οτι μας συμφερει και η Apple και η MS εχουν κλειδωμενο bluetooth για να υποστηριξουν η μια το itunes store και η αλλη το Zune με περισσοτερα κερδη.. Προφανως και αποφευγουν να μας δωσουν τις συσκευες τους σαν mass storage και τις δυνατοτητες που εχουν τα Android με το πιο ανοιχτο λειτουργικο γιατι μετα το unstable βλεπω να πηγαινει συνεφο και δεν θα ειναι οτι πιο τελειο,εστω και διαφημιστικα, γι αυτες που ειναι κατασκευαστριες λειτουργικων και στα pc..

Δε παιρνω ενα windows pc, τουλαχιστον εγω προσωπικα, για να μετατρεψω το λειτουργικο του σε κατι αλλο απο οτι ειναι ή για να το χακεψω..Το παιρνω για αυτο που ειναι.Αν ηταν θα επαιρνα κατι αλλο και οχι αυτο..

Απο πολλα παιδια βλεπω εδω μεσα οτι παιρνουν Android και το πρωτο πραγμα που κανουν, και συνεχιζουν να το κανουν, ειναι να περνανε διαφορες rom με σκοπο φανταζομαι να πετυχουν το απολυτο σε ταχυτητες.. Απο καποιο σημειο και μετα το θεωρω χασιμο χρονου γτ αν δε σε ικανοποιει το android ετσι οπως ειναι τοτε γτ δε πας σε κατι αλλο??Γιατι προσπαθεις να κανεις το Android να μοιαζει σε smoothness με το ios και δεν παιρνεις κατευθειαν το ios να γλυτωσεις και κοπο??Επειδη δεν εχει bluetooth file transfering και κανει synchronise με το itunes?(αν ισχυει τετοιο επιχειρημα ειναι να γελαει ο κοσμος) ή για να την πεις στους iphone users??

Αν καποιος παιρνει android γτ πραγματικα του αρεσει το λειτουργικο και απλα πραγματοποιει root για να περασει καμμια τζαμπα εφαρμογη και με την ευκαιρια διορθωνει και το οποιο lag τοτε ναι συμφωνω..

Υ.Σ. Δεν ξερω πραγματικα αν μου ξεφευγει κατι στο συλλογισμο μου καθως εχω πλακωθει στα ρακομελα με ενα φιλο εδω περα και εχω ερθει στα ισα μου!! :lol:

Δημοσ.

Βεβαια για να λεμε και του στραβου το δικιο και οχι μονο οτι μας συμφερει και η Apple και η MS εχουν κλειδωμενο bluetooth για να υποστηριξουν η μια το itunes store και η αλλη το Zune με περισσοτερα κερδη.. Προφανως και αποφευγουν να μας δωσουν τις συσκευες τους σαν mass storage και τις δυνατοτητες που εχουν τα Android με το πιο ανοιχτο λειτουργικο γιατι μετα το unstable βλεπω να πηγαινει συνεφο και δεν θα ειναι οτι πιο τελειο,εστω και διαφημιστικα, γι αυτες που ειναι κατασκευαστριες λειτουργικων και στα pc..

Δε παιρνω ενα windows pc, τουλαχιστον εγω προσωπικα, για να μετατρεψω το λειτουργικο του σε κατι αλλο απο οτι ειναι ή για να το χακεψω..Το παιρνω για αυτο που ειναι.Αν ηταν θα επαιρνα κατι αλλο και οχι αυτο..

Απο πολλα παιδια βλεπω εδω μεσα οτι παιρνουν Android και το πρωτο πραγμα που κανουν, και συνεχιζουν να το κανουν, ειναι να περνανε διαφορες rom με σκοπο φανταζομαι να πετυχουν το απολυτο σε ταχυτητες.. Απο καποιο σημειο και μετα το θεωρω χασιμο χρονου γτ αν δε σε ικανοποιει το android ετσι οπως ειναι τοτε γτ δε πας σε κατι αλλο??Γιατι προσπαθεις να κανεις το Android να μοιαζει σε smoothness με το ios και δεν παιρνεις κατευθειαν το ios να γλυτωσεις και κοπο??Επειδη δεν εχει bluetooth file transfering και κανει synchronise με το itunes?(αν ισχυει τετοιο επιχειρημα ειναι να γελαει ο κοσμος) ή για να την πεις στους iphone users??

Αν καποιος παιρνει android γτ πραγματικα του αρεσει το λειτουργικο και απλα πραγματοποιει root για να περασει καμμια τζαμπα εφαρμογη και με την ευκαιρια διορθωνει και το οποιο lag τοτε ναι συμφωνω..

Υ.Σ. Δεν ξερω πραγματικα αν μου ξεφευγει κατι στο συλλογισμο μου καθως εχω πλακωθει στα ρακομελα με ενα φιλο εδω περα και εχω ερθει στα ισα μου!! :lol:

η διαφορα μεταξυ android και ios δεν ειναι μονο η απουσια μεταφορας με bluetooth

Δημοσ.

η διαφορα μεταξυ android και ios δεν ειναι μονο η απουσια μεταφορας με bluetooth

Ναι δεν ειναι μονο αυτη..Ειναι και οτι δεν εχει ραδιο, δε το βλεπει σα σκληρο δισκο ο υπολογιστης και 4-5 ακομα τετοια επιχειρηματα τα οποια χαρακτηριζουν ενα λειτουργικο κλειστο ή ανοιχτο..

Εγω οταν πηρα android συσκευη δε την πηρα ουτε για το bluetooth ουτε για το ραδιο που δε τα χεησιμοποιησα κ ολας..Το πηρα για να δω πως ειναι επιτελους αυτο το android και να κανω τις δικες μου συγκρισεις οσον αφορα το ios..Κατι βεβαια που θα δει ως ενα βαθμο και οποιος εχει WP7 και παει σε android..

Το android βγηκε ηττημενο απ τη συγκριση και φυσικο ειναι αφου δε με ενδιεφερε τοσο πολυ αν ειναι πιο ανοιχτο αλλα πως ηταν το λειτουργικο του στη πραξη..

Καποια στιγμη το android θα επικρατησει αλλα αυτο θα γινει οταν φτιαξει μερικα πραγματα και χτυπησει την Apple και την MS στα δυνατα τους σημεια και οχι στα αδυνατα οπως κανει μεχρι τωρα. Αν γινει αυτο μετα θα σκεφτεσαι και το bluetooth και το ραδιο και ενα σωρο αλλα και θα καταληγεις σε android.

Οσον αφορα την MS εχει χτυπητα μειονεκτηματα και με τους δυο ανταγωνιστες της.Αλλα να, με το πρωτο update μαζι με το copy-paste μπορει να βαλει και multitasking..Δειχνει οτι ενδιαφερεται και υποστηριζει το λογισμικο της και θελει να φτασει τους αλλους..Το τι θα κανει θα φανει αν της δωσουμε ενα χρονο περιθωριο..

Δημοσ.

Ναι δεν ειναι μονο αυτη..Ειναι και οτι δεν εχει ραδιο, δε το βλεπει σα σκληρο δισκο ο υπολογιστης και 4-5 ακομα τετοια επιχειρηματα τα οποια χαρακτηριζουν ενα λειτουργικο κλειστο ή ανοιχτο..

Εγω οταν πηρα android συσκευη δε την πηρα ουτε για το bluetooth ουτε για το ραδιο που δε τα χεησιμοποιησα κ ολας..Το πηρα για να δω πως ειναι επιτελους αυτο το android και να κανω τις δικες μου συγκρισεις οσον αφορα το ios..Κατι βεβαια που θα δει ως ενα βαθμο και οποιος εχει WP7 και παει σε android..

Το android βγηκε ηττημενο απ τη συγκριση και φυσικο ειναι αφου δε με ενδιεφερε τοσο πολυ αν ειναι πιο ανοιχτο αλλα πως ηταν το λειτουργικο του στη πραξη..

Καποια στιγμη το android θα επικρατησει αλλα αυτο θα γινει οταν φτιαξει μερικα πραγματα και χτυπησει την Apple και την MS στα δυνατα τους σημεια και οχι στα αδυνατα οπως κανει μεχρι τωρα. Αν γινει αυτο μετα θα σκεφτεσαι και το bluetooth και το ραδιο και ενα σωρο αλλα και θα καταληγεις σε android.

Οσον αφορα την MS εχει χτυπητα μειονεκτηματα και με τους δυο ανταγωνιστες της.Αλλα να, με το πρωτο update μαζι με το copy-paste μπορει να βαλει και multitasking..Δειχνει οτι ενδιαφερεται και υποστηριζει το λογισμικο της και θελει να φτασει τους αλλους..Το τι θα κανει θα φανει αν της δωσουμε ενα χρονο περιθωριο..

Συμφωνώ απόλυτα. Ασε που οι περισσότεροι γράφουν σαν σπουδαίο επιχείρημα ότι το android ειναι ελεύθερο λογισμικό.. Ακούγεται ωραια, αλλα έχει θετικές και αρνητικές πλευρές αυτο.

Καταρχήν δεν ειναι ελεύθερο έτσι όπως νομίζει ο πολύς ο κόσμος. Τα κινητά που το χρησιμοποιούν ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και ας ειναι δωρεαν. Πολυ φτηνά βέβαια. Πληρωνουν άδεια χρήσης για την ακρίβεια. Η ουσία ειναι ότι πληρωνουν.

Διάφορες εξελίξεις που προτείνουν χρήστες για το λειτουργικό μόνιμος δεν γίνονται δεκτές απο την google που στην ουσία κάνει ότι γουστάρει ενώ αν καποιος το τροποποιήσει μόνος του δεν δικαιούται να το εκδόσει για δημόσια χρήση ως android.

Και τέλος κάθε εταιρία που το βάζει στο δικό της κινητο, το τροποποιεί ελαφρος και το κλειδώνει, για να μη το πάρει κανείς άλλος και για να μη μπορείς να έχεις αυτόματα update απο την google, αλλα να αναγκάζεται να αγοράσεις το επόμενο μοντέλο κινητού ή να κανείς το hacker.

Τώρα αν αυτο λέγεται ελεύθερο, τυφλά να έχει το φυλακισμενο..

Δημοσ.

Εμένα μου άρεσε αρκετά. Μου άρεσε όμως με το σκεπτικό του "μισοτελειωμένο project" και με διάθεση "καλά τα πάτε, συνεχίστε την δουλειά". Είχα το trophy σαν κύριο κινητό 3-4 μέρες και δεν μου έλειψε και τίποτα φοβερά αλλά την αίσθηση της πληρότητας (και του κάτι παραπάνω από αυτό) που μου δίνει το iphone δεν μου την έδωσε.

Δημοσ.

Προσωπικά το βρίσκω καταπληκτική προσπάθεια, ειδικά για v1.0. Ακολούθησε την φιλοσοφία του iPhone (πρώτα η εμπειρία του χρήστη, δίνουμε 5 features - email, browse, μουσική, φωτογραφίες κτλ αλλά τα δίνουμε σωστά και με τον καιρό προσθέτουμε προσεκτικά επιπλέον δυνατότητες) αλλά βλέπω τεράστια συμπίεση του χρόνου που θα πάρει για να φτάσει τα υπόλοιπα. Τα κινητά βγήκαν τώρα για να πιάσουν ως ένα σημείο την χριστουγεννιάτικη αγορά, και τα πρώτα updates (2 τον αριθμό) είναι ήδη δρομολογημένα για τον Ιανουάριο. Εκ των έσω σας λέω ότι τα πράγματα χτίζονται ακόμα, για παράδειγμα μέχρι πρόσφατα, ενώ η αγορά ήταν ανοιχτή για Apps από τρίτους developers, δεν υπήρχαν καν στατιστικά για downloads, ενώ οι πληρωμές θα αρχίσουν στο τέλος Ιανουαρίου. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι το προϊόν θα ήταν 100% έτοιμο τότε, αλλά βγήκε τώρα για τους παραπάνω λόγους. Παρ'όλα αυτά σας διαβεβαιώ ότι δεν πρόκειται για προχειροδουλειά ούτε για προϊόν βιασύνης. Είναι εξαιρετικό στην αίσθηση, γεμάτο με χρήσιμα features, δίνει έναν αέρα πρωτοτυπίας που είχαμε να δούμε από το πρώτο iphone και δεν έχει από πίσω τίποτα ειδικές φιλοσοφίες του στυλ "δεν θα βάλουμε ποτέ flash στο κινητό μας", οπότε ουσιαστικά δεν πιστεύω ότι η Microsoft θα περιορίσει την πλατφόρμας της, ενώ αν κρίνω από τους εώς τώρα ρυθμούς της έχουμε να δούμε καταπληκτικά πράγματα μέσα σε λίγους μήνες.

Προσωπικά έχω και iPhone 4 και ένα LG E900 (Optimus 7) και παρόλο που το iPhone προφανώς φαίνεται ότι είναι v4.0, το WP7 δεν είναι καθόλου μα καθόλου άσχημο, πραγματικά χρηστικό στην καθημερινή χρήση.

Μειονεκτήματα όπως ότι δεν μπορεί να στείλει αρχεία με bluetooth από ότι φάνηκε με την τεράστια επιτυχία του iPhone μάλλον δευτερεύοντα είναι για την μεγάλη πλειοψηφία που θέλει μία σταθερή, ομαλή και εύχρηστη πλατφόρμα για να κάνει τις καθημερινές δουλειές της. Και νομίζω ότι εδώ η Microsoft τα πήγε περίφημα!

Αφήστε που ήδη άρχισα να γράφω παιχνίδια για αυτό και το καταυχαριστιέμαι:)

Δημοσ.

Το θέμα του blootooth δεν ειναι τυχαίο. Δε θέλουν να χάνουν έσοδα απο μεταφορά mp3 εύκολα, απο φίλο σε φιλο. Flash ειναι γνωστό ότι θα υποστηρίξει το νεο λειτουργικο. Απλά δεν ειναι ακόμα έτοιμο όπως και πολλα αλλα.

Μακάρι να βγαίνουν πολλα καλά λειτουργικά και ας τσακωνομαστε εμείς για το ποιο ειναι καλύτερο.

Προς το συμφέρον μας ειναι. Και σίγουρα το καθένα θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες κάποιου.

• Moderators
Δημοσ.

Το θέμα του blootooth δεν ειναι τυχαίο. Δε θέλουν να χάνουν έσοδα απο μεταφορά mp3 εύκολα, απο φίλο σε φιλο. Flash ειναι γνωστό ότι θα υποστηρίξει το νεο λειτουργικο. Απλά δεν ειναι ακόμα έτοιμο όπως και πολλα αλλα.

Μακάρι να βγαίνουν πολλα καλά λειτουργικά και ας τσακωνομαστε εμείς για το ποιο ειναι καλύτερο.

Προς το συμφέρον μας ειναι. Και σίγουρα το καθένα θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες κάποιου.

Συμφωνω απολυτα. Το ευρος των διαφόρων λειτουργικων εξυπηρετει πολυ τους καταναλωτες. Μεγαλυτερη ποικιλια, ανταγωνισμος κλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...