parsifal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 αν έχεις καλό airflow μια χαρά είναι το ξύλο!το υλικό του case δεν συμβάλει στην απαγωγή της θερμότητας!τουλάχιστον όχι σημαντικά,αν είναι για 1-2 βαθμούς σιγά το πράγμα! Έτσι ακριβώς. xApithanos, δες λίγο και δύο παλιότερα σχετικά μηνύματά μου, από εδώ και κάτω.
xApithanos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 ρε παιδια, κάνω το σχεδιο στο τετραδιο τα καταφερνω μια χαρα αλλα κολλαω στο πως να στερεωσω σκληρους δισκους και cd rom... :/
Navu Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Πέρα από τους λόγους που ανέλυσαν ήδη τα παιδιά, πρακτικό πλεονέκτημα σε ένα τέτοιο κουτί δεν υπάρχει. . . ΑΝ καταφέρεις να το φτιάξεις σαν έπιπλο, πάει κι έρχεται (τουλάχιστον θα είναι όμορφο). Αλλά ακόμη κι έτσι, το ξύλο είναι μονωτικό στην ουσία, οπότε εχει ένα σοβαρό "μείον" στην όλη υπόθεση! Για πείραμα και ανάδειξη workshop είναι καλή φάση (εφόσον σε τρώει και σένα ο kwlos σου), από κει και πέρα συνήθως ανάλογες προσπάθειες έχουν οδυνηρό, πονεμένο και ακριβό τέλος...
blacksuede Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 εγώ πάντως θα ποστάρω φωτό όταν το τελειώσω...εννοείτε πως αυτό όλο γίνεται κυρίως για htpc.. είναι cube αυτό που φτιάχνω και δεν έχει ιδιαίτερο κόστος...μόνο λίγο πονοκεφάλιασμα αρκεί να έχεις όλα τα εργαλεία... αν είναι να αγοράσεις όλα τα ηλεκτρικά και τα σχετικά ,ναι, θα είναι μεγαλύτερο κόστος... βάση mobo και hdd/dvd ξυλωμένα από μπαζόκουτο...
aposporis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Είχα φτιάξει παλιότερα ένα ξύλινο στο στυλ του Mozart, αλλά πιο μεγαλο. Οι δυνατότητες να στήσω το εσωτερικό όπως ήθελα ήταν πάρα πολλές! Το ξύλο δουλέυετε εύκολα και είναι σχετικά φτηνό. Μην σκας για τις θερμοκρασίες. Με σωστό airflow ούτε που θα καταλάβεις διαφορά. Τη μητρική την είχα βιδώσει απευθείας στο ξύλο με ξυλόβιδες και είχα φτιάξει ποδαράκια 2-3 χιλιοστά από BIC στυλό. Τα DVD τα είχα σφηνώσει με αφρολεξ για να μην περνάνε οι κραδασμοι. Τον σκληρό: 1) του είχα βάλει ποδαράκια και τον είχα ακουμπήσει σε αφρολεξ 2) τον είχα κρεμάσει με λάστιχο για ρούχα 3) είχα φτιάξει ορθογώνια θήκη από χαρτόνι καλυμένη με αφρολεξ η οποία έπαιρνε 12αρι ανεμιστήρα Η μητρική έμπαινε πάνω, κάτω ή στο πλάι ανάλογα τα κέφια μου. Ειδικά το πάνω βόλεψε με την υδρόψυξη όταν έσταζε !!!! Μπροστά ήταν πλήρως κλειστό και ο αέρας έμπαινε από πίσω χαμηλα και έβγαινε από πίσω ψηλά. Στην είσοδο είχα φιλτρο απορροφητήρα (80 λεπτα το κομμάτι), μάζευε τρελή σκόνη. Οι ανεμιστήρες είχαν φτάσει τους 6 12αριδες μόνο για το airflow συν CPU, GPU, PSU. Ο θόρυβος έπαιζε από σχεδόν μηδέν έως άστα να πάνε. Και σε κάποιο set up συντόνιζε ήταν σαν woofer .... Φαντασία και όρεξη να υπάρχει. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν περιορισμοί. Τώρα έχω το HAF 932 :lol: :lol:
mrdigitized Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Αν ήμουν στην θέση σου πάντως θα λάμβανα υπόψιν και το μέρος που θα βρίσκεται ο υπολογιστής γιατί αν υποθέσουμε ότι εκεί που θα είναι το tower πέφτει ήλιος το καλοκαίρι λόγο ζεστής ατμόσφαιρας η κυκλοφορία θα γίνεται με ζεστό αέρα και γιαυτό και μόνο τον λόγο σου πρότεινα υδρόψυξη πιο πάνω. Τι ξύλο σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις για την κατασκευή του; Το πάχος του; 12cm για τους ανεμιστήρες ή 8; θέσεις των ανεμιστήρων; Κατεύθυνση κυκλοφορίας αέρα; Όλα αυτά πρέπει να τα υπολογίσεις πιστεύω. Better safe than sorry. Τώρα για τα cd/dvd rom και τα hdds, 2 κάθετες μεταλλικές λάμες σε κάθε πλευρά θα έκαναν την δουλειά τους.
profi Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Αν ήμουν στην θέση σου πάντως θα λάμβανα υπόψιν και το μέρος που θα βρίσκεται ο υπολογιστής γιατί αν υποθέσουμε ότι εκεί που θα είναι το tower πέφτει ήλιος το καλοκαίρι λόγο ζεστής ατμόσφαιρας η κυκλοφορία θα γίνεται με ζεστό αέρα και γιαυτό και μόνο τον λόγο σου πρότεινα υδρόψυξη πιο πάνω. Ενώ την υδρόψυξη δεν την επηρεάζουν οι περιβαλλοντικές συνθήκες?
mrdigitized Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Η υδρόψυξη πιστεύω ότι εστιάζει περισσότερο πάνω στο hardware λόγο της επαφής απευθείας με την ψυχρή κυκλοφορία εντός των κυκλωμάτων της.
profi Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα! οι φτηνές λύσεις υδρόψυξης των 100+€ δεν υπερτερούν σε τίποτα από μία καλή αερόψυκτρα (max 100€) no matter what! οι custom watercooling επιλογές που είναι κ πολύ πιο ακριβές δείχνουν τις δυνατότητές τους μόνο σε καταστάσεις αυξημένου υπερχρονισμού!σε φυσιολογικά επιπεδα υπερχρονισμού χαμένες πάνε...ή τουλαχιστον δεν αξίζουν λόγο κόστους κ βαβούρας!
aposporis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Αν ήμουν στην θέση σου πάντως θα λάμβανα υπόψιν και το μέρος που θα βρίσκεται ο υπολογιστής γιατί αν υποθέσουμε ότι εκεί που θα είναι το tower πέφτει ήλιος το καλοκαίρι λόγο ζεστής ατμόσφαιρας η κυκλοφορία θα γίνεται με ζεστό αέρα και γιαυτό και μόνο τον λόγο σου πρότεινα υδρόψυξη πιο πάνω. Σε αυτή τη περίπτωση το ξύλο θα λειτουργεί ως μονωτικό και δε θα ζεσταίνεται στο εσωτερικό Ειλικρινά πάντως αν δουλευει στους 50 ή στους 60 δε κάνει διαφορά σε καθημερινή χρήση. Ένα 10% μόνο χρειάζονται καλή ψύξη, οι υπόλοιποι είμαστε ΟΚ και έτσι. Με την υδρόψυξη στη καλύτερη θα έχει θερμοκρασία δωματίου, κάτι που γίνετια και με μια καλή αερόψυξη Προσωπικά δουλέυω κάτω από 40 χωρίς ανεμιστήρα στη ψύκτρα.
xApithanos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ έχω το aerocool vx 9 - pro αλλα εκεί που το έχω μπαίνει και βγαίνει ζεστός αέρας, και σκέφτηκα να κάνω ένα cube μπάς και καταφέρω τίποτα, το καλοκαίρι που θα παω στο χωριο κατι θα κανω
xApithanos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δες και ένα έτοιμο ξύλινο κουτάκι:Ρ καλά εντάξει, αυτο σακατεύει :Ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.