Προς το περιεχόμενο

Ψύξη με κάσα απο ξύλο;

xApithanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν λέμε για ξύλινο case έχουν γίνει πολλές απόπειρες & google is your friend, αλλά συνήθως το συμπέρασμα ήταν ότι αν κάνεις καλή κατασκευή θα έχεις από την μία μειωμένο θόρυβο (μαλακό υλικό γαρ) αλλά από την άλλη τσιμπημένες θερμοκρασίες (θερμομονωτικό και μη τραχύ γαρ).

Αλλά να έχεις όρεξη, τα βασικά εργαλεία και μεράκι ξεκίνα το. Μια χαρά θα περάσεις... :D

Δημοσ.

Δεν ψάχνω, δηλαδή δεν θα είναι καλό ενα κουτι απο ξυλο;

τι προτείνεται;

Αλλά να έχεις όρεξη, τα βασικά εργαλεία και μεράκι ξεκίνα το. Μια χαρά θα περάσεις... :D

στο μυαλο μου εισαι!

Δημοσ.

Δεν ψάχνω, δηλαδή δεν θα είναι καλό ενα κουτι απο ξυλο;

τι προτείνεται;

στο μυαλο μου εισαι!

Άρα όντως ψάχνεις ξύλινο κουτί και όχι ψύξη με ξύλινη κάσα.

Εγω πιστεύω οτι βάζοντας τα κατάλληλα φουρφουρια (πολλά, δυνατά και αθόρυβα - αρα λιγο ακριβα) μπορεις να φτιάξεις ένα πολύ ωραίο ξύλινο πουλ-μουρ κουτί. Αν έχεις εργαστήριο ή πιάνουν τόσο τα χέρια σου, αρχισε το σκάλισμα αλλιως αγορά έτοιμου και επειδή η ελληνική αγορά ειναι πολύ περιορισμένη πρέπει να ψάξεις για αγορά απο εξωτερικό.

Πάντως ωραία ιδέα.

Δημοσ.

10327_155845033771_528958771_2699445_3659622_n.jpg

Αυτό είδα ρε παιδιά και έπαθα την πλάκα μου, θέλω να κάνω κάτι παρομοιο με οποιοδήποτε υλικο...

και δεν ξέρω αν πιανουν τα χερια μου, απλα θα πειραματειστω!

Δημοσ.

http://www.silentpcreview.com/article237-page1.html

Είδα αυτό και είδα οτι οι θερμοκρασίες είναι μεγάλες, αλλα δεν εχει φουρφουρια μέσα, μεγάλη κάσα και παλιο υλικο...

οποτε εγω σκέφτηκα πως με αυτα που έχω, δεν νομιζω να εχω πρόβλημα στην ψύξη... κάνεις και τριπούλες και είσαι τζετ...

δεν ξέρω τι να κάνω, θέλει σκέψη, και πολύ δουλειά...

Δημοσ.

Παλιότερα είχα και εγώ στην αποθήκη ένα τέτοιο (~)

Image0015.jpg

και είπα να το ξεκινήσω. Στα 2 λεπτά είχα κόψει το δάχτυλό μου, στο 3ο τρύπησα λίγο και το πάτωμα... μετά πείνασα... τελικά το κουτί το κάψαμε στο τζάκι... αν δεν το 'χεις... :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

Σίγουρα το ξύλο θα κρατάει πολύ θερμότητα.

Ανάλογα το ξύλο βέβαια, εγώ έχω δει μονάδα φτιαγμένη από μπαμπού σαν παγόδα.

Το βασικό βέβαια είναι έχει σωστή κυκλοφορία του αέρα εντός της κατασκευής και

αν τελικά το έκανες από ξύλο νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα με υδρόψυξη και ανεμιστηράκια φυσικά για να βάζει κρύο αέρα και να βγάζει από την άλλη.

Το καλοκαίρι βέβαια θα ανησυχούσα λιγάκι :P

Δημοσ.

αν έχεις καλό airflow μια χαρά είναι το ξύλο!το υλικό του case δεν συμβάλει στην απαγωγή της θερμότητας!τουλάχιστον όχι σημαντικά,αν είναι για 1-2 βαθμούς σιγά το πράγμα!

Δημοσ.

αν έχεις καλό airflow μια χαρά είναι το ξύλο!το υλικό του case δεν συμβάλει στην απαγωγή της θερμότητας!τουλάχιστον όχι σημαντικά,αν είναι για 1-2 βαθμούς σιγά το πράγμα!

Αυτό σκέφτομαι, airflow να υπάρχει και τρύπες για να μπαινοβγαίνει ο αέρας...

Δημοσ.

Δές στη σελίδα 98 στο topic για τα μονταρισμένα κουτιά

κ αν θες πες να σου πω κ θερμοκρασίες!κ καλοκαίρι με αυτό ήμουν κ καμία ανησυχία!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...