Προς το περιεχόμενο

FLAC στο iTunes?

sebax3s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα...

Εχω αρκετά mp3 αρχεία (από χρόνια) που τα παίζω με macbook pro σε ένα καφεμπάρ. Επειδή όμως οι ηχητικές απαιτήσεις αλλάζουν με τα χρόνια αποφάσισα να "πετάξω" όσα είχαν ποιότητα κάτω από 192kbps (τουλάχιστον). Καινούργια αρχή λοιπόν με ένα 500άρη εξωτερικό και φορτώνω όσα μουσικά αρχεία έχω σε FLAC. Παράλληλα έβαλα και το Amarra.app 2.01 με το pluggin του που προσφέρει καλύτερο ήχο (έτσι ισχυρίζεται η SONIC STUDIO LLC) λόγω ότι χρησιμοποιεί καλύτερο processor από το iTunes. Είμαι καινούργιος σε αυτό αλλά νομίζω βελτιώνει αισθητά.

Το πρόβλημα είναι ότι to itunes δεν υποστηρίζει FLAC και αναγκαστικά θα πρέπει να τα κάνω πάλι mp3 ή AIFF ή Apple LAC. Τη μετατροπή σε mp3 ξέρω να την κάνω με το πρόγραμμα All2MP3.app. Τα υπόλοιπα (AIFF-ALAC) δοκίμασα το ΜΑΧ αλλά έχει προβλήματα. Ψάχνοντας έμαθα ότι υπάρχει και το Fluke που σε βοηθά να φορτώσεις κατ΄ευθείαν FLAC στο iTUNes. Πάλι όμως δεν μου δούλεψε με την τελευταία έκδοση της iTunes (10.1.1) ίσως δούλευει στις παλιότερες εκδόσεις...?

Ξέρει κάποιος κάτι άλλο για να παίζω τα FLAC κατεθείαν στο iTunes xωρίς να τα μετατρέπω ή αν τα μετατρέπω με ποιό πρόγραμμα; ώστε να χάνει στα ελάχιστο η ποιότητα με σκοπό τον κάλλιστο ήχο.(Η τέλος πάντων τι συμβουλεύουν όσοι 'εχουν ασχοληθεί πιό πολύ με τον ήχο στα MAC).

(Δεν εννοώ με άλλα προγράμματα όπως Movist,VLC,Songbird γιατί πράγματι το Amara βελτιώνει τον ήχο αισθητά.!!!- καλύτερους αλγόριθμους; - και θέλω να το κρατήσω αλλά δεν συνεργάζεται με άλλες εφαρμογές εκτός του iTunes).

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω με Fluke ειχα περασει στο iTunes κατι Albums που ειχα μεταρεψει σε FLAC απροβληματιστα.. θυμαμαι τοτε ειχα το iTunes 10.x και τωρα με το καινουργιο εξακολουθουν να μου παιζουν.. για ξαναδοκιμασε με το Fluke μπας και..

Ξαναδοκιμάσα να εγκαταστήσω το Fluke αλλά δεν δουλεύει ...

szd094.jpg

θα δοκιμάσω και σε παλιότερο iTunes και τα λέμε...

Που είσαι βρε "Αθέατε" να βοηθήσεις;... Χρόνια Πολλά

Τελικά αφού έφαγα πάμπολλες ώρες έλυσα το πρόβλημα και αξίζει να το δεί όποιος ενδιαφέρεται για καλύτερο ήχο στο MAC (μιλάμε για μεγάλη διαφορά στην αναπαραγωγή, περίπου HI-END).

To πρόβλημα είναι ότι το Itunes δεν διαβάζει αρχεία FLAC (Free Losless Audio Code) και αλλά μόνο τα δικά της Apple Losless δηλαδή τα mp4).

Κατ΄αρχήν για καλό ήχο πρέπει να έχουμε στη βιβλιοθήκη μας αρχεία καλύτερα από Mp3 (96-128-162-196 kbps) δηλ FLAC,mp4,AIF,WAV(ασυμπίεστα) ή έστω mp3/320Κbps.

1. Προμηθευόμαστε το πρόγραμμα Amarra.app από εδώ: http://www.amarraaudio.com/ ή από (?) και το utility FLUKE for MAC από εδώ: http://code.google.com/p/flukeformac/.

2. Τα αρχεία FLAC τα βάζουμε να ανοίγουνε Default με το Fluke (Get Info->Open With->Change All) και αφού τα ανοίξει το Fluke (εμείς δεν βλέπουμε κάτι ορατό αλλά αυτό έκανε τη δουλιά του) μπορούμε να τα σύρουμε στο iTunes και τώρα τα αναγνωρίζει και τα παίζει.

2. Το πρόγραμμα Amarra διαβάζει από μόνο του τα FLAC/Aif κλπ.έχει δικιά του Playlist που φτιάχνουμε με ότι αρχεία θέλουμε από τον Finder ή παίζει σε συνεργασία με το Itunes. Αλλά πολύ καλύτερα γιατί έχει δικό του αλγόριθμο επεξεργασίας από την SONIC STUDIO (ρίξτε μια ματιά http://www.sonicstudio.com/company/about.html) και ακόμα μετατρέπει φακέλους/αρχεία Flac σε AIFF για όποιον θέλει ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση.

Δοκιμάστε και δεν θα πιστεύετε πως απογειώνονται τα ηχεία σας. Ευχαριστώ πολύ τον darklordvader77 για την βοήθεια και καλές γιορτές.

(φυσικά δεν διαφημίζω το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά το ψάχνω από μεράκι για καλύτερο ήχο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...