Προς το περιεχόμενο

Η Αμερικη επιτρεπει στους ανοιχτα ομοφυλοφιλους να υπηρετουν στις Ενοπλες Δυναμεις

Τοξοβολος_UK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σαφέστατα και η πρακτική αυτή των ΗΠΑ ήταν λανθασμένη και σαφέστατα δεν υπάρχει πρόβλημα στον να υπηρετούν γκέι στον στρατό, όμως από την άλλη, δεεν νομίζω πως η Ελλάδα δεν επιτρέπει στους ανοιχτά ομοφυλόφιλους να υπηρετούν. Εγώ ξέρω μόνο για ακραίες περιπτώσεις τρανσέξουαλ που παίρνουν Ι5, δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση π.χ. να πας στο κέντρο εκαπίδευσης που σε καλούν, να πεις "είμαι γκέι" και αυτοί να σε διώξουν.

Εξάλλου δύσκολα να υπάρχει κάποιος που πήγε στρατό και δεν γνώρισε τουλάχιστον έναν φαντάρο που να ήταν ανοικτά ομοφυλόφιλος, δεν μιλάμε για "κραγμένη" αλλά ο άνθρωπος να το δήλωνε ανοικτά.

Πέρα από τους πάρα πολλούς που δεν το δήλωναν αλλά ήταν εμφανέστατα, γνώρισα τουλάχιστον 2-3 που το λέγανε στα ίσα αν τους ρωτούσες και φυσικά κανείς δεν έλεγε τίποτα.

Με λίγα λόγια δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι.

Εκτός και αν μιλάμε για μόνιμους αξιωματικούς από στρατιωτικές σχολές και παίζει εκεί κάτι το διαφορετικό, αυτό δεν το ξέρω. Πάντως με τους φαντάρους δεν υπάρχει σίγουρα πρόβλημα και από την στιγμή που δέχονται ομοφυλόφιλους στρατιώτες δεν μπορώ να φανταστώ με τι λογική δεν θα δέχονται ομοφυλόφιλους αξιωματικούς.

Αν ήταν αλλιώς, η μισή Ελλάδα γκέι θα δήλωνε όταν ήταν να πάει στρατό.

Ακριβώς αυτά.

Κι εγώ ξέρω αρκετούς γκέι που μια χαρά πήγαν στρατό.

Ποιο είναι το θέμα ακριβώς?

Δημοσ.

εδώ ο κόσμος καίγεται.....

στην ελλάδα πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα με τους gay στο στρατό. σε ένα στρατόπεδο που ήμουν είχαμε κιόλας έναν. και να πάει κάποιος να τους πει ότι τον φυσάει τον κουραμπιέ δεν πρόκειται να τον διώξουν

δεν παίρνουνε ακραίες περιπτώσεις και όχι με τη δικαιολογία ότι είναι gay. τους δίνουν Ι5 ψυχολογικό γιατί όπως και να το κάνουμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ. (μην πέσετε τώρα οι "ανοιχτόμυαλοι" και με κράξετε).

αλλά μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις που κάνουν μπαμ απο χιλιόμετρο.

αν δεν πας με γόβα στιλέτο, στρινγκ, σιλικόνη στο στήθος και ψεύτικο μ.. (όπως έλεγε και ο πανούσης) δε σε διώχνουν.

Υ.Γ σε πόση ώρα λουκέτο;

Δημοσ.

Ρε Toξοβολε ο Ε.Σ ειναι 30 τουλαχιστον χρονια πισω απο τον Αμερικανικο, σε οπλα-στολες-υλικα-οχηματα-τακτικες κτλ....Οποτε υπολογιζε ποτε θα αλλαξουν τα πραγματα αν και αυτο δεν μας κανει 3κοσμικη. Μια χαρα υπηρετουν και οι gay αν και αμπορουσαν και αυτοι οπως και οι περισσοτεροι δεν θα υπηρετουσαν καθολου.

2.Τα βλέπουμε τα αμερικάνικα χάλια.Γιατί θέλτε να τα φέρετε και στην ελλάδα;

Μπα μην νομιζεις, απο ελλαδα ξεκινησαν πρωτα, χρονια τωρα....

Δημοσ.

δεν παίρνουνε ακραίες περιπτώσεις και όχι με τη δικαιολογία ότι είναι gay. τους δίνουν Ι5 ψυχολογικό γιατί όπως και να το κάνουμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ. (μην πέσετε τώρα οι "ανοιχτόμυαλοι" και με κράξετε).

Περιμενουμε τις ερευνες σου μεγαλε χαρτογραφε της ψυχοσυνθεσης του ανθρωπου να μας πεις γιατι δεν ειναι φυσιολογικο.

Και οι ακραιες περιπτωσεις ποιες ειναι? Αν βαζει μονο την ακρη μεσα ειναι οκ, αν το βαζει ολο ειναι ακραια?

Δημοσ.

Προφανώς δεν έχει γίνει στην Ελλάδα επίσημα αυτό, διότι αυτο θα ήταν ένα βήμα ως προς την αναγνώρηση των δικαιωμάτων των gay και όσο να ναι η Ελλάδα είναι αρκετά πίσω σε αυτο τον τομέα κυρίως λόγο της εκκλησίας. Από την άλλη για τους παραπάνω που με ειρονικούς ενδιασμούς διαφωνούν (βαριέμαι να κάνω quote τώρα), προφανώς διαφωνούν λόγο στο ότι υπάρχει μια ΄ταση στην Ελλάδα να ασχολιούνται περισσότερο με τα προσωπικά θέματα των άλλων παρά με τον εαυτό τους και μια απόδειξη σε αυτό είναι το ότι το 70% (πάνω κάτω) των καναλιών το μεσημέρι έχουν κουτσομπολίστικες εκπομπές, αρα θα υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον από το κοινό ώστε να συντηρούνται αυτά τα κανάλια.

Κατα τα άλλα δεν βλέπω το λόγο για να διαφωνήσει καποιος ώστε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς τους str8.

Δημοσ.

Προφανώς δεν έχει γίνει στην Ελλάδα επίσημα αυτό, διότι αυτο θα ήταν ένα βήμα ως προς την αναγνώρηση των δικαιωμάτων των gay και όσο να ναι η Ελλάδα είναι αρκετά πίσω σε αυτο τον τομέα κυρίως λόγο της εκκλησίας. Από την άλλη για τους παραπάνω που με ειρονικούς ενδιασμούς διαφωνούν (βαριέμαι να κάνω quote τώρα), προφανώς διαφωνούν λόγο στο ότι υπάρχει μια ΄ταση στην Ελλάδα να ασχολιούνται περισσότερο με τα προσωπικά θέματα των άλλων παρά με τον εαυτό τους και μια απόδειξη σε αυτό είναι το ότι το 70% (πάνω κάτω) των καναλιών το μεσημέρι έχουν κουτσομπολίστικες εκπομπές, αρα θα υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον από το κοινό ώστε να συντηρούνται αυτά τα κανάλια.

Κατα τα άλλα δεν βλέπω το λόγο για να διαφωνήσει καποιος ώστε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς τους str8.

Οκ, αλλά πώς σχετίζεται το θέμα με την αναγνώριση δικαιωμάτων των gay?

Και ποια είναι αυτά?

Ποια είναι αυτά γενικώς και εν προκειμένω?

Γιατί το "πάω στρατό" δεν είναι ακριβώς δικαίωμα, αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι είναι, δεν καταπατείται, γιατί μόλις τώρα λέγαμε ότι δεν απαγορεύει κανείς στους γκέι στην ελλάδα να υπηρετήσουν, εφόσον το θέλουν δηλαδή.

Δημοσ.

ρε παιδια μην τα μπλεκετε τα πραγματα για τους απλους φανταρους σε ολες τις χωρες χεστηκανε κιολας για τις σεξουαλικες τους προτιμησεις κανεις δε 8α απαγορευσει σε καποιον να υπηρετησει. το ολο θεμα στην Αμερικη εγινε επειδη σε περιπτωση που μαθαιναν οτι καποιος αξιωματικος ειναι ομοφιλοφιλος τον εδιωχναν απο το στρατο, και λογικο να υπαρξη θεμα οταν εισαι 45 χρονων και εισαι απο τα 18 στο στρατο και δεν εχεις κανει τιποτα αλλο στη ζωη σου να βρεθεις ξαφνικα χωρις δουλεια μονο και μονο επειδη εισαι ομοφιλοφιλος. οποτε εγινε η νομοθεσια για να προστατευσουν στην ουσια τους ομοφιλοφιλους.

Δημοσ.

ρε παιδια μην τα μπλεκετε τα πραγματα για τους απλους φανταρους σε ολες τις χωρες χεστηκανε κιολας για τις σεξουαλικες τους προτιμησεις κανεις δε 8α απαγορευσει σε καποιον να υπηρετησει. το ολο θεμα στην Αμερικη εγινε επειδη σε περιπτωση που μαθαιναν οτι καποιος αξιωματικος ειναι ομοφιλοφιλος τον εδιωχναν απο το στρατο

Μα ναι.

Γι αυτό και ρώτησα πιο πάνω τι συζητάμε σε σχέση με την ελλάδα.

Δημοσ.

Ειναι λιγο θολο το τοπιο.Απλα το ''ψυχοσεξουαλικες διαταραχες'' του νομου 2002 καβατζωνει μεν επισημα την Ελλαδα στο θεμα μη διακρισης αλλα επι της ουσιας ειναι οχημα για να στειλουν σπιτια τους ατομα θυληπρεπει η που βγαινουν κ το λενε ανοιχτα μεσα στο στρατο.Γενικα ειναι πολυ φλου η νομοθεσια.Αριθμυστη νομιζω επι της ουσιας.

Αυτο που πρεπει να γινει ειναι ξεκαθαρη δεσμευση οτι ολοι οι Ελληνες πολιτες ανεξαρτητα σεξουαλικου προσανατολισμου ειναι ευπροσδεκτοι να υπηρετησουν.Αυτο εχει ιδιαιτερη βαρυτητα για το μονιμο προσωπικο μιας κ ειναι φυσικο οτι θα υπαρχουν μεσα αρκετοι ομοφυλοφιλοι που δεν ειναι δυνατον ολη τους την ζωη να κρυβονται σε περιπτωση που χασουν την δουλεια τους.

Πολυ ντεμι η νομοθεσια κ θελει διορθωμα κ κυριως provisions διασφαλισης ακριβως αυτου

Δημοσ.

Μα ναι.

Γι αυτό και ρώτησα πιο πάνω τι συζητάμε σε σχέση με την ελλάδα.

τι να σου πω.... αν του κολησει καποιου κατι μετα αντε να βγαλεις ακρη.... :rolleyes:

Δημοσ.

Εντάξει, Τοξοβόλε, αλλά οι "ψυχοσεξουαλικές" διαταραχές υποθέτω ότι κρίνονται κατά περίπτωση, όπως όλες οι διαταραχές και όπως και όλα τα νοσήματα που μπορεί να βγάλουν κάποιον Ι5, Ι3 άοπλο, Ι4 κλπ.

Για δώσε λίγο το νόμο ποιος είναι πιο συγκεκριμένα, αν τον θυμάσαι.

Αν δεν υπάρχει κάπου σαφής πρόβλεψη του τύπου:

όσοι έχουν τον τάδε σεξουαλικό προσανατολισμό απαγορεύονται να υπηρετήσουν (όπως για παράδειγμα δεν υπηρετείς αν δεν είσαι αρτιμελής ας πούμε), τότε δεν έχω καταλάβει γιατί είναι απαραίτητη μια "ξεκάθαρη" πρόβλεψη περί του αντιθέτου, ειδικά από τη στιγμή που, τα είπαμε, οι γκέι ΕΙΝΑΙ "ευπρόσδεκτοι", εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Δεν λέω περισσότερα γιατί δεν ξέρω τι λέει ο νόμος ειδικά, αλλά έχω μια υποψία ότι δεν υπάρχει provision του τύπου "απαγορεύονται οι γκέι ανεξαιρέτως στο στρατό"

Δημοσ.

Οκ, αλλά πώς σχετίζεται το θέμα με την αναγνώριση δικαιωμάτων των gay?

Και ποια είναι αυτά?

Ποια είναι αυτά γενικώς και εν προκειμένω?

Γιατί το "πάω στρατό" δεν είναι ακριβώς δικαίωμα, αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι είναι, δεν καταπατείται, γιατί μόλις τώρα λέγαμε ότι δεν απαγορεύει κανείς στους γκέι στην ελλάδα να υπηρετήσουν, εφόσον το θέλουν δηλαδή.

Ναι οκ, απλα δεν είναι επίσημο... αν αυτό γινόταν επίσημα.. θα έβλεπες αναλογες αντιδράσεις με αυτες όπως στο θέμα των gay γάμων, ταυτότητας κλπ

Δημοσ.

Ναι οκ, απλα δεν είναι επίσημο... αν αυτό γινόταν επίσημα.. θα έβλεπες αναλογες αντιδράσεις με αυτες όπως στο θέμα της ταυτότητας

Ναι και?

Τέτοιες αντιδράσεις είναι δυνατόν να δούμε για ο,τιδήποτε - στην κυριολεξία.

Δεν αφορά τον νομοθέτη η αντίδραση της γριάς.

Δημοσ.

Εντάξει, Τοξοβόλε, αλλά οι "ψυχοσεξουαλικές" διαταραχές υποθέτω ότι κρίνονται κατά περίπτωση, όπως όλες οι διαταραχές και όπως και όλα τα νοσήματα που μπορεί να βγάλουν κάποιον Ι5, Ι3 άοπλο, Ι4 κλπ.

Για δώσε λίγο το νόμο ποιος είναι πιο συγκεκριμένα, αν τον θυμάσαι.

Αν δεν υπάρχει κάπου σαφής πρόβλεψη του τύπου:

όσοι έχουν τον τάδε σεξουαλικό προσανατολισμό απαγορεύονται να υπηρετήσουν (όπως για παράδειγμα δεν υπηρετείς αν δεν είσαι αρτιμελής ας πούμε), τότε δεν έχω καταλάβει γιατί είναι απαραίτητη μια "ξεκάθαρη" πρόβλεψη περί του αντιθέτου, ειδικά από τη στιγμή που, τα είπαμε, οι γκέι ΕΙΝΑΙ "ευπρόσδεκτοι", εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Δεν λέω περισσότερα γιατί δεν ξέρω τι λέει ο νόμος ειδικά, αλλά έχω μια υποψία ότι δεν υπάρχει provision του τύπου "απαγορεύονται οι γκέι ανεξαιρέτως στο στρατό"

Καταρχην η ομοφυλοφιλια δεν ειναι επισημα διαταραχη αρα η Ελλαδα ειναι επισημα καλυμενη (νομιζω) αλλα το ''ψυχοσεξουαλικες διαταραχες'' χρησιμοποιηται ως οχημα για να διωξουν κοσμο.Σου βγαζουν εκει μια δυστονικοτητα ως προς την ομοφυλοφιλια κ αντε μετα να ξεμπερδεψεις.

Τον νομο δεν τον ξερω ακριβως, η πληροφορηση μου ειναι γυρω απο το τι ειχε συμβει τοτε με τον Αξιωματικο της ΠΑ με το ροζ στριγκακι στο gaydar.uk

Τοτε ειχε γινει τρελη συζητηση κ πανικος στα ΜΜΕ στην Ελλαδα.

Η διεθνης πρακτικη τουλαχιστον στις αναπτυγμενες χωρες ειναι η υπαρξη ξεκαθαρου provision οτι ΔΕΝ δυναται διακριση βαση σεξουαλικου προσανατολισμου ακριβως γιατι οι ομοφυλοφιλοι ειναι group επιρρεπες σε abuse λογω ομοφοβιας κτλ.Εκει θελει φτιαξιμο ο νομος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...