BGrifindor Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα θα ήθελα να με βοηθήσετε... Προσπαθώ να φτοιάξω μια σελίδα html που θα περιέχει 4 textbox που θα εισάγω τιμές και θα τις περνάω μέσα σε μια βάση. Το έχω κάνει να τρέχει αλλα ανοίγώντας καινούργιο παράθυρο ενω εγω θέλω καθε φορα που ο χρήστης θα πατάει το submit να μπορει στην ίδια ιστοσελίδα να τρέχει το php και να του επιστρέει απλα ενα μύνημα οτι έχει γίνει σωστά η εισαγωγή.... Θα περιμένω νέα σας ευχαριστώ πολυ...
kostasxx Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Μπορείς σε αρχείο php να βάλεις και καθαρή HMTL, αλλά όχι κώδικα php σε αρχείο html. π.χ. ένα αρχείο php μπορεί να είναι κάπως έτσι... > <html> <head></head> <body> <h1>Hello</h1> <?php echo 'test'; ?> </body> </html> Αλλά δεν έχω πολυκαταλάβει τι ακριβώς θες να κάνεις. Αν είναι εύκολο στείλε το κώδικα που χρησιμοποιείς και τι ακριβώς θες να κάνεις.
gtroza Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Το έχω κάνει να τρέχει αλλα ανοίγώντας καινούργιο παράθυρο ενω εγω θέλω καθε φορα που ο χρήστης θα πατάει το submitνα μπορει στην ίδια ιστοσελίδα να τρέχει το php και να του επιστρέει απλα ενα μύνημα οτι έχει γίνει σωστά η εισαγωγή.... παρακάτω πολύ απλοϊκή αντιμετώπιση: ορίζεις μιά μεταβλητή > $mhnyma="";όσο είναι "άδεια" δεν δείχνεις τίποτα αφού κάνεις έλεγχο για σωστή εισαγωγή στοιχείων, η $mhnyma=$mhnyma_poy_theleis_na_deixeis; και ξαναφορτώνεις την σελίδα και κάνεις κάπου echo την μεταβλητή ελπίζω να μήν τα λέω λάθος δες κι αυτές τις σελίδες για πιό σωστή αντιμετώπιση http://www.phpf1.com/tutorial/php-form.html δες κι ένα αρχείο με js που μπορεί να σου κάνει αν το τροποποιήσεις σβύσε το επέκταμα .txt . passing_values_js.html.txt
lion2486 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Όπως το κατάλαβα εγώ, θέλεις η υποβολή της φόρμας να γίνεται στον εαυτό της... Αυτό γίνεται > <html> <body> <?php if($_GET['submit']==1){ //Pernas ta stoixeia pou 8es sti basi // emfanizeis piuana minimata // an kaneis exit(); i forma den 8a emfanizetai 2i fora } ?> <form action="?submit=1" method="post"> <input ..... /> </form> </body> </html> Μπορείς στο action να βάλεις ><?php echo $_SERVER['PHP_SELF']."?submit=1"; ?>
BGrifindor Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια... lion2486 μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο τι ακριβώς κάνει το action που έχεις γράψει στο τέλος???
macabre_sunsets Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 PHP_SELF For instance, $_SERVER['PHP_SELF'] in a script at the address http://example.com/test.php/foo.bar would be /test.php/foo.bar. Οπότε κάνει submit την σελίδα στον εαυτό της και θέτει την μεταβλητή submit=1 ώστε να ξέρεις ότι πρόκειται για submit δεδομένων. Εαν η μεταβηλτή submit έχει οποιαδήποτε άλλη τιμή τότε απλά εμφανίζεις ότι θέλεις να εμφανίσεις (τα textboxes). Ελπίζω να το κατάλαβα σωστά.
BGrifindor Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 ευχαριστώ πολυ αυτο χρειαζόμουν... Και τώρα ενα θέμα ασφάλεια πως μπορώ να αποκρύψω απο τον κώδικα μου το σημείου που τρέχω το php script? (ΓΙατι όταν κάποιος βλέπει τον κώδικα μιας σελίδας μπορει να δει τι κώδικα έχω γράψει αρα λογικά θα φαίνεται και το κομμάτι που κανω connect με την βαση σωστα?)
macabre_sunsets Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δεν φαίνεται πουθενά ο PHP κώδικας από μια σελίδα. Το μόνο που φαίνεται είναι τα κομμάτια που κάνει echo.
BGrifindor Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Ωραία σε ευχαριστώ πολυ macabre_sunsets
BGrifindor Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα και πάλι χθές παιδευόμουν αρκετή ώρα αλλα δεν τα κατάφερα να τρέξω το php μαζί με κώδικα html... Αυτό που θέλω να κάνω εχω ενα αρχείο .html που περιέχει: ><form action="http://localhost/DreamWeaver/insert-drag.php" method="post"> <table> <tr> <td align="center"> Active Substanve:</td> <td><input name="substance" type="text"></td> </tr> <tr> <td align="center">Brand Name:</td> <td><input name="brandName" type="text"></td> </tr> <tr> <td align="center">Form:</td> <td><input name="form" type="text"></td> </tr> <tr> <td align="center">Content:</td> <td><input name="content" type="text"></td> </tr> <tr> <td align="center">Packaging:</td> <td><input name="package" type="text"></td> </tr> <tr> <td></td> <td align="right"> <input type="submit" value="Insert"></td> </table> και ένα php αρχείο που περιέχει τα εξής: ><?php $con = mysql_connect("localhost","???????????","???????????"); if (!$con) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } mysql_select_db("test",$con); $sql = "INSERT INTO Oktober (Substance,brandname,form,content,package) VALUES ('$_POST[substance]','$_POST[brandName]','$_POST[form]','$_POST[content]','$_POST[package]')"; $result = mysql_query($sql,$con); if (!mysql_query($sql,$con)) { die('Error: ' . mysql_error()); } else { echo "1 record added"; } mysql_close($con) ?> Αυτό που θέλω είναι να τα συνδιάσω ωστε να έχω τελικά ενα αρχείο και να μην ανίγει καινούργιο πατάθυρο που να μου γράφει οτι έχει γίνει σωστα η εισαγωγή. Το πρόβλημα είναι οτι όταν τα ενσωματώνω αυτο που γίνεται είναι κάθε φορα που ανοίγη η σελίδα τρέχει το php και έχω γεμίσει με κενές γραμμές την βάση μου... Αν μπορει κάποιος να με βοηθήσει ...
jms Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 εδώ προσθέτεις το name-..<input type="submit" name="formSubmit" value="Insert"> και στο php κομμάτι σου το τυλίγεις όλο με ένα >if (isset($_POST['formSubmit']))
BGrifindor Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 ελπίζω να δουλέψει ευχαριστώ πολυ θα σας πω αν έχω κάποιο αλλο πρόβλημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.