Προς το περιεχόμενο

Απενεργοποιημενη εντολη format

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα! Εγκατεστησα και τρεχω τα win 7 απο τον καινουριο μου δισκο και θελω να κανω format στον προηγουμενο να τον εχω για backup. Για καποιο λογο ομως δε με αφηνει να κανω format και μεσω του disc managemnet η εντολη ειναι απενεργοποιημενη. Εχει το ιδιο λειτουργικο επανω του με αυτο που τρεχω τωρα γιατι μεχρι σημερα ηταν ο βασικος μου δισκος. Παιζει καποιο ρολο αυτο? Τι χρειαζεται να κανω? ευχαριστω

Δημοσ.

Είχες τον παλιό πάνω όταν έκανες Format;

Αν ναι τότε μάλλον ο Boot Manager είναι στον παλιό HDD.

Δεν σε αφήνει να κάνεις Format διότι μετά δεν θα ανοίγει το pc. Πράγμα που θα συμβεί και αν βγάλεις τον παλιό HDD.

Το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να αποσυνδέσεις τον παλιό HDD, να βάλεις μέσα το DVD και να κάνεις επιδιόρθωση.

Όμως αν δεν έχεις περάσει ακόμα προγράμματα κτλ. τότε ένα Format ακόμα δεν θα ήταν και ζημιά.

Αν δεν είναι αυτό δεν μου έρχεται κάτι άλλο τώρα.

Δημοσ.

Ναι τον ειχα πανω. Και οταν ανοιγει το pc με ρωταει ποια windows θελω να φορτωσω και εχει 2 φορες τα windows 7. Ιδεες? :P

Δημοσ.

Ναι τον ειχα πανω. Και οταν ανοιγει το pc με ρωταει ποια windows θελω να φορτωσω και εχει 2 φορες τα windows 7. Ιδεες? :P

Για αυτό τον λόγο που είπε παραπάνω ο φίλος το κάνει .Έχεις εγκαταστήσει τίποτε στο καινούριο λειτουργικό;

Δημοσ.

Κατέβασε το EasyBCD πάνε στο BCD backup/repair και επέλεξε το change boot drive θα σου βγει παραθυράκι για να επιλέξεις από πού (ποιόν δίσκο) να φορτώνουν τα windows.

Μετά μπορείς να κάνεις format τον δεύτερο δίσκο,και αν όχι υπάρχει πάντα και το gparted. :P

Δημοσ.

Για αυτό τον λόγο που είπε παραπάνω ο φίλος το κάνει .Έχεις εγκαταστήσει τίποτε στο καινούριο λειτουργικό;

Ναι δυστυχως εχω εγκαταστησει τα παντα.. μολις εβαλα και το BCD αλλαξα το boot αλλα παλι δε με αφηνει να κανω format..

Ωπ, αλλαξα το boot device priority και ολα οκ (χρησιμοποιησα και το BCD πρωτα δε ξερω τι απο τα 2 λειτουργησε αλλα σημασια εχει ολα καλα)

ευχαριστω για την βοηθεια!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω ενα παρομοιο προβλημα αλλα το εχω με partition. Στο αρχικο εχω τα XP και στο παρτιτιον που εφτιαξα εβαλα 7. Τωρα θελω να κανω φορματ τα ΧΡ αλλα δεν με αφηνει. Gparted δεν εχω δοκιμασει γιατι οταν bootarω βγαινει εκτος οθονης και δεν εχω εικονα :S. To partiton των 7 νομιζω ειναι logical.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...