Προς το περιεχόμενο

Eβαλα extra ανεμιστηρα στην καρτα γραφικων και αντι να πεσει η θερμοκρασια ανεβηκε

koulouri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://img35.imageshack.us/i/capture5bw.jpg/

http://img256.imageshack.us/i/capture6l.jpg/

Μου περισσευε 1 ανεμιστηρας και ειπα να τον βαλω να χτυπαει εκεινο το γυμνο σημειο της καρτας..

Και προς εκπληξη μου η θερμοκρασια της καρτας ανεβηκε 5 βαθμους με τις ιδιες περιβαλλοντικες συνθηκες..

Γιατι;;

Δημοσ.

1) ετσι κι αλλιως εκεινο το σημειο ποσο να εκμεταλευοταν το airflow?

2) δεν ξερω τι ειναι το ΝΒ αλλα παιρνει αερα απο 1 αλλο ανεμιστηρακι που ειναι ακριβως πισω του και πανω στο καπακι του κουτιου! :(

Δημοσ.

Παράξενη περίπτωση...

Η ροή αέρα δε βλέπω με ποιό τρόπο και σε ποιό βαθμό μπορεί να διαταραχθεί σε εκείνο το σημείο, ώστε να οδηγήσει σε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 5 βαθμούς. Στο υπόλοιπο σύστημα τι συνέβη, είχες και κει διαφοροποιήσεις στη θερμοκρασία?

Αν και η 5870 είναι εμφανώς πιο ζεστή από την 5850 που είχα ("κουφό" παρά την ύπαρξη και σαφώς μεγαλύτερου cooler και ολόσωμου backplate), δε δικαιολογείται τέτοια συμπεριφορά. Μήπως συνέτρεξε και κάποιος άλλος λόγος? Έχεις αλλάξει και κάτι άλλο στο σύστημα?

Ο ανεμιστήρας του NB προς τα που φυσάει? Προς την κάρτα ή προς τον επεξεργαστή? Αν και πάλι, αυτή η ποσότητα (θερμού) αέρα δεν είναι ικανή να δώσει τέτοια νούμερα...

Δημοσ.

βαλτον με καποιο τροπο πανω απο τον πισινο της καρτας να βγαζει προς την πισω πλευρα του κουτιου και αφερεσε μια κενη θυρα pci για να φευγει ο αερας.ετσι θα εχεις -c

Δημοσ.

έτσι όπως τον έχεις βάλει σπρώχνει τον ζεστό αέρα προς το κάτω μέρος του κουτιού κ επίσης μακριά από την έξοδο,οπότε κάνει τουλάχιστον άλλον ένα κύκλο μέσα στο κουτί,κ μάλλον τον ρουφάει η ψύκτρα την κάρτας γραφικών on his way up!

Δημοσ.

Ποια είναι η μητρική;

Υπό προϋποθέσεις νομίζω η δεύτερη παρατήρηση του phanispal είναι η σημαντικότερη.

Δημοσ.

Την EVGA X58 έχει, φαίνεται στις εικόνες :P. Στην EVGA N680i SLI δεν είχα αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα, πάντα τα ανεμιστηράκια έριχναν έστω και λίγο την θερμοκρασία της κάρτας. Το ανεμιστηράκι του NB φυσούσε προς τον επεξεργαστή μου btw

Δημοσ.

Την EVGA X58 έχει, φαίνεται στις εικόνες :P. Στην EVGA N680i SLI δεν είχα αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα, πάντα τα ανεμιστηράκια έριχναν έστω και λίγο την θερμοκρασία της κάρτας. Το ανεμιστηράκι του NB φυσούσε προς τον επεξεργαστή μου btw

Ναι, είχα ανοίξει σε κάποιο tab τις φωτό αλλά ξέχασα να τις δω, λολ.

Σε εμένα πάντως (780i) έχω την εντύπωση πως το φουρφούρι του nb τσιμπάει και την κάρτα.

(ή είμαι άτυχος και πέφτω σε σεξυ κάρτες, τι να πω).

Δημοσ.

http://img35.imageshack.us/i/capture5bw.jpg/

http://img256.imageshack.us/i/capture6l.jpg/

Μου περισσευε 1 ανεμιστηρας και ειπα να τον βαλω να χτυπαει εκεινο το γυμνο σημειο της καρτας..

Και προς εκπληξη μου η θερμοκρασια της καρτας ανεβηκε 5 βαθμους με τις ιδιες περιβαλλοντικες συνθηκες..

Γιατι;;

Θεωρώ αδύνατο το φανάκι της cm με τα ~20cfm που δεν είναι κάν (CM 80mm blue led TLF-S82-EB) να μπορεί να επηρεάσει την θερμοκρασία μιας (καλουπωμένης) ref 5870. Πόσο μάλλον 5 ολόκληρους βαθμούς. Το συγκεκριμένο αδύναμο αλλά εφετζίδικο φανάκι δεν κατάφερνε σχεδόν τίποτα σε μια asus 8600GT passive κάποτε που το είχα κοτσάρει.

Btw την πατέντα με την ταινία διπλής για να κάτσει ο ανεμιστήρας την εφαρμόζουν πολλοί τελικά. :P

Τέλος όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω η θέση του είναι τελείως λάθος. (αν και το συγκεκριμένο δεν κάνει τίποτα όπου και να τον βάλεις).

Διότι το μόνο που καταφέρνει το ανεμιστηράκι έτσι (έστω και λίγο) είναι να χαλάει το airflow αφού σπρώχνει ακόμα χαμηλότερα στο κουτί τον ζεστό αέρα που εκλύεται απο την ψύκτρα του επεξεργαστή σου. (καθώς έχεις την stock η οποία έτσι και αλλιώς σπρώχνει απο πάνω προς τα κάτω). :)

Δημοσ.

O,τι είπε ο phanispal με πιο βασικό το 1ο.

Μου κάνει εντύπωση να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Με την λογική αυτή, δεν θα έπρεπε και εμένα να χαλάει το Airflow το fan που έχω βάλει πάνω στο NB για να το ψύχω (και αυτό και το SB κατά συνέπεια).

th_15.jpg

Επίσης αυτές οι κάρτες επηρεάζονται λίγο από το Airflow του κουτιού, αφού οι Ref εκδόσεις έχουν τις κλασσικές ψύκτρες που κάνουν στροβιλισμό εξαναγκάζουν ροή αέρα, τραβώντας από κάτω και στέλνοντας πίσω.

Δηλαδή φίλε koulouri, Την ώρα που λειτουργεί το σύστημα αν αφαιρέσεις τον ανεμιστήρα βλέπεις ξαφνικά να πέφτει 5C η θερμοκρασία?

Μήπως κάτι επηρεάζει την κάρτα?

Για παράδειγμα εμένα όταν βλέπω ταινία με τον MPCHC ακόμα και όταν κλείσω το πρόγραμμα έχω πολλές φορές 10C πάνω. Δηλαδή γύρω στους 50C αντί για 40C.

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Με την λογική αυτή, δεν θα έπρεπε και εμένα να χαλάει το Airflow το fan που έχω βάλει πάνω στο NB για να το ψύχω (και αυτό και το SB κατά συνέπεια).

th_15.jpg

Επίσης αυτές οι κάρτες επηρεάζονται λίγο από το Airflow του κουτιού, αφού οι Ref εκδόσεις έχουν τις κλασσικές ψύκτρες που κάνουν στροβιλισμό εξαναγκάζουν ροή αέρα, τραβώντας από κάτω και στέλνοντας πίσω.

Δηλαδή φίλε koulouri, Την ώρα που λειτουργεί το σύστημα αν αφαιρέσεις τον ανεμιστήρα βλέπεις ξαφνικά να πέφτει 5C η θερμοκρασία?

Μήπως κάτι επηρεάζει την κάρτα?

Για παράδειγμα εμένα όταν βλέπω ταινία με τον MPCHC ακόμα και όταν κλείσω το πρόγραμμα έχω πολλές φορές 10C πάνω. Δηλαδή γύρω στους 50C αντί για 40C.

Δεν έχει καμμία σχέση με σένα. Εσένα κάνει δουλειά και ψύχει το NB καθώς αφενός το έχεις κοτσάρει με τις βίδες ακριβώς απο πάνω και αφετέρου και σημαντικότερο έχεις υδρόψυξη ...

Δεν εκλύεται θερμός αέρας στο κουτί σου απο τον cpu αφού δεν έχεις ψύκτρα. ;)

Συγκεκριμένα σε εμένα θα σου πώ ότι απο την μέρα που έβαλα την H50 με 2 fans push-pull σαν exaust στην οροφή του κουτιού έχουν πέσει πολύ αισθητά οι θερμοκρασίες στις κάρτες μου. (idle 5 βαθμοί κάτω τουλάχιστον στην πιο ζεστή (35C η μία και 30C η άλλη) και load ίσως και παραπάνω). Δεν κυκλοφορεί πλέον ο καυτός αέρας στο εσωτερικό απο την αερόψυκτρα του cpu. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...