Προς το περιεχόμενο

ENCRYPT όλο το σύστημα

LeoNaXe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδιά κάπου άκουσε το αυτάκι μου ότι υπάρχει πρόγραμμα που κρυπτογραφεί όλο το σύστημα και μόνο με κωδικό γίνετε login. και άμα πάει κάποιος βάλει το σκληρό σε άλλο υπολογιστή του βγάζει κινέζικα. υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα?

άμα υπάρχει να μου πείτε γιατί είναι γαμάτη φάση να μην μπορούν να δουν τα αρχεία και όταν πάρουν ακόμα και το σκλιρό.

άκουσα κάτι για ένα truecrypt αλλα δεν έδωσα έμφαση, το έψαξα και δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη.

μπορείτε να με υποβοηθείστε σε αυτό?

Δημοσ.

TrueCrypt( http://www.truecrypt.org/ ). Εγγύηση. Όλοι οι παράνομοι του κόσμου αυτό χρησιμοποιούν. Έχει ενα και μοναδικο μειονεκτημα. Αμα κλειστείς έξω (ξεχασεις τον κωδικό) ... την έκατσες.

• Moderators
Δημοσ.

Το truecrypt οπως ακουσες και το PGP μπορουν μεταξυ αλλων (PDF) να κανουν αυτο που ζητας.

Προσοχη αν εχεις σκοπο να επιχειρησεις κατι τετοιο σε συστημα με dual boot, εχουν ιδιαιτεροτητες με τους boot loader οι συγκεκριμενες διαδικασιες.

Απο πρωτο χερι, dual boot linux+windows και whole disk encryption = pain in the @ss.

Δημοσ.

εγώ το εγκατέστησα απλά έχω μερικές απορίες εδώ τη να κάνω στα step. επίσης αυτό που έχω απορία είναι ότι θα κλειδώσουν και οι εξωτερικοί σκληροί?

δεν γίνετε να βάλω ξεχωριστό κωδικό σε κάθε σκληρό ώστε άμα το βάλω σε άλλο υπολογιστή να μοθ ζητάει τον κωδικό?

• Moderators
Δημοσ.

εγώ το εγκατέστησα απλά έχω μερικές απορίες εδώ τη να κάνω στα step.

Τι εννοεις τι να κανεις στα step?Ποιες οι αποριες σου?

επίσης αυτό που έχω απορία είναι ότι θα κλειδώσουν και οι εξωτερικοί σκληροί?

Μπορεις να κλειδωσεις αν θελεις και τους εξωτερικους.

δεν γίνετε να βάλω ξεχωριστό κωδικό σε κάθε σκληρό ώστε άμα το βάλω σε άλλο υπολογιστή να μοθ ζητάει τον κωδικό?

Ναι,μπορεις.

Δημοσ.

Τι εννοεις τι να κανεις στα step?Ποιες οι αποριες σου?

δηλαδή υπάρχουν 6 step τη πρέπει να επιλέξω στον κανένα για να βάλω κωδικό στο σκληρό πού έχω το λογισμικό. να αναφέρω ότι ο σκληρός που έχω το λογισμικό είναι partition, μπορεί να επηρεάσει κάπου αυτό?

• Moderators
Δημοσ.

δηλαδή υπάρχουν 6 step τη πρέπει να επιλέξω στον κανένα για να βάλω κωδικό στο σκληρό πού έχω το λογισμικό. να αναφέρω ότι ο σκληρός που έχω το λογισμικό είναι partition, μπορεί να επηρεάσει κάπου αυτό?

Aπο αγγλικα πως πας?Βγαζεις ακρη μ αυτα που διαβαζεις στο tutorial?Ειναι ιδιαιτερα επεξηγηματικο, γι αυτο ρωταωwink.gif

τπ θέμα ειναι ότι φοβάμαι μην κάνω καμιά πατάτα και χάσω τα αρχεία μου :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

Νομιζω πως ειναι κατι παραπανω απο προφανες πως για μια τοσο δραστικη κινηση, την οποια μαλιστα κανεις για πρωτη φορα, θα πρεπει να εχεις παρει back upmellow.gif

Δημοσ.

Aπο αγγλικα πως πας?Βγαζεις ακρη μ αυτα που διαβαζεις στο tutorial?Ειναι ιδιαιτερα επεξηγηματικο, γι αυτο ρωταωwink.gif

Νομιζω πως ειναι κατι παραπανω απο προφανες πως για μια τοσο δραστικη κινηση, την οποια μαλιστα κανεις για πρωτη φορα, θα πρεπει να εχεις παρει back upmellow.gif

δεν είναι εκεί το θέμα. απο αγγλικά μια χαρά τα πάω και τα καταλαβαίνω αλλά πάντα προτιμούσα την βοήθεια απο κάποιον που ξέρει.

απο backup δεν έχω τίποτα. και ούτε έχω χώρο για μπορέσω να κάνω

• Moderators
Δημοσ.

δεν είναι εκεί το θέμα. απο αγγλικά μια χαρά τα πάω και τα καταλαβαίνω αλλά πάντα προτιμούσα την βοήθεια απο κάποιον που ξέρει.

Απο τη στιγμη που εισαι οκ με τα αγγλικα, καλυτερες επεξηγησεις απο τους ιδιους τους δημιουργους του truecrypt στα steps που διαβαζεις, δεν νομιζω πως θα βρεις.Αν τωρα εχεις αμφιβολιες για κατι συγκεκριμενο, shoot και καποιος θα βρεθει να σε βοηθησει.

απο backup δεν έχω τίποτα. και ούτε έχω χώρο για μπορέσω να κάνω

Ξαναλεω πως ειναι παραπανω απο προφανες πως πρεπει να παρεις back up.Τουλαχιστον μεχρι να πραγματοποιησεις την διαδικασια και να βεβαιωθεις πως εισαι ετοιμος.

• Moderators
Δημοσ.

τουλάχιστον ο σκληρός που ειναι partition επηρεάζει το άλλο μισό του σκληρού?

Mπορεις να κανεις encrypt συγκεκριμενο partition χωρις να επηρρεασεις τα υπολοιπα (οι 2 τελευταιες επιλογες του Creation Wizard οπως φαινεται και στην πρωτη εικονα του link, σου δινουν αυτη τη δυνατοτητα)

Δημοσ.

ρε παιδιά εγώ έκανα έναν εξωτερικό μοθ σκληρό και καπουτ. τώρα μου βγάζει ότι ο σκληρός θέλει διαμόρφωση όταν πατάω 2 φορές πάνω του. μήπως υπάρχει διαφορετικός τρόπος για να έχω πρόσβαση στον σκληρό?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...