Προς το περιεχόμενο

Τελικά η νευρική ή η ήρεμη οδήγηση είναι πιο οικονομική?

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ρε είμαστε σοβαροί ?? φτάσαμε σε σημεία να βρίσκουμε βενζινάδικο με 1.6 και να λέμε..κάτσε να φουλάρω εδώ,την λεχει φθηνή!!ευτυχώς που δεν πρόλαβα την εποχή που ήταν κάτω από 1ε..στάνταρ θα είχα αυτοκτονήσει τώρα!

Δημοσ.

Εγω που την προλαβα στα 60κατι λεπτα ειμαι σχεδον ετοιμος..

Ακομα θυμαμαι που με 5 ευρω πηγαινοερχομουν πειραια γλυφαδα και το βραδυ γλυφαδα κυψελη και πισω.. με πιθανες επιπλεον μικροβολτες

Οικονομικη οδηγηση δε σε ενοιαζε, τιμες στα βενζιναδικα δεν κοιτουσες , απλα ξεκινουσες για βολτα και σταματουσες οποτε βαριοσουν..

Ειχα κανει πανω απο 30000 σχεδον ασκοπα χλμ το πρωτο χρονο που πηρα το διπλωμα, τωρα το πουλο.. δε νομιζω πια να περναω τα 10κ

Βολτα ετσι για να ξεσκασω κανω σπανια.. μονο μες στη κινηση οδηγω και αυτο εχει αρχισει να μου τη βαραει πολυ ασχημα στα νευρα

Sent from my LG-P500 using the enemies of Pyongyang

Δημοσ.

ρε είμαστε σοβαροί ?? φτάσαμε σε σημεία να βρίσκουμε βενζινάδικο με 1.6 και να λέμε..κάτσε να φουλάρω εδώ,την λεχει φθηνή!!ευτυχώς που δεν πρόλαβα την εποχή που ήταν κάτω από 1ε..στάνταρ θα είχα αυτοκτονήσει τώρα!

οταν ξεκινησα να οδηγαω ειχε 0.65...μαλιστα ειχα κανει ταξιδι 200χλμ με 7 ευρω τοτε... :rolleyes:

Δημοσ.

οταν ξεκινησα να οδηγώ δε θυμάμαι ποσο ειχε.

Θυμαμαι ομως πως με 2000δρχ εκανα λιγο πιο κατω απο 200χλμ.

Τι απιστευτες εποχες.Με 5000δρχ βαζαμε βενζινη,βγαιναμε για ποτο,παιρναμε κι ενα πακετο τσιγάρα.Μεναν και ρεστα για κανα πρωινό.

Τωρα με 15ε,δε πηγαινεις ουτε στο εφημεριδοπωλειο.

Παντως παιδια,θυμαμαι και κατι αλλο χαρακτηριστικό.

Μια εποχή πριν μερικά χρόνια το αυτ/το μου ειχε καταναλωση ηθελε σχεδον 15 λιτρα για μια αποσταση 85-90χλμ.Οπου φυσικα σε κοστος ηταν 18ε (με 1.2ε/λ 100ρα σελ).

Και φυσικά καναμε χαβαλε με το περιγυρο του τυπου "καλα ρε μλκ, σχεδον 20ε μεχρι τη σαλονικη? εισαι σοβαρος?".

Ηρθε λοιπον ο καιρός που το αυ/το ειναι πλεον περιπου εργοστασιακο και με 1.65 τη βενζινη θελω παλι 17ε περιπου για την ιδια διαδρομη.

Ρε πως αλλάζει ο καιρός.Και τώρα μας φαίνεται...φυσικό.

Δημοσ.

Ο επομενος θα παρακαλουσα να μη βγει και να πει για την τιμη της βενζινης το 90' ..... tongue.gif

Για το ζητημα μου τι λετε ??

Πρεπει να ανησυχω ε . ?

Και τι θα μπορουσα να κανω για να χαμηλωσω την καταναλωση ...

ΕΡΩΤΗΣΗ :

Με 20 ευρω = ~ 11λιτρα βενζινης το οτι βγαζω μονο 100χιλ πριν χρειαστει γεμισμα παλι εσεις το λετε λογικο .. ??

Σε κανονικες συνθηκες οδηγησης ...

What do you say ... ??

Πρεπει να ανησυχω για το Fabia μου .. ???

Δημοσ.

Κοιτα αμα ειναι εντος πολης δεν ειναι και εντελως παραλογο τα λιτρα που εκαψες...

Το fabia τι κυβικα ειναι?Αμα ειναι 1200-1400 ειναι αρκετα αυτα που καιει,αμα ειναι παραπανο τοτε ισως και να τα δικαιολογει...

Δημοσ.

Να μη βάζεις μόνο 20 ευρά.

Να το γεμίζεις πάντα.

Δεν καταλαβαίνεις πως οι συχνότερες επισκέψεις στο -άδικο κοστίζουν περισσότερο έτσι;

σε αυτό θα συμφωνήσω..είναι ψυχολογικό το θέμα!!

Δημοσ.

Ακόμα και αν περνάς μπροστά απ'το πρατήριο στις καθημερινές σου διαδρομές; :P

Offtopic, πρέπει να είναι ο μόνος μήνας τον οποίο έβγαλα με μόνο 60€ βενζίνη, που ακόμα δεν μου έχει τελειώσει. Συνήθως βάζω δύο φορές, ένα γέμισμα συν 20€ αργότερα.

Δημοσ.

Ο επομενος θα παρακαλουσα να μη βγει και να πει για την τιμη της βενζινης το 90' ..... tongue.gif

Για το ζητημα μου τι λετε ??

Πρεπει να ανησυχω ε . ?

Και τι θα μπορουσα να κανω για να χαμηλωσω την καταναλωση ...

Βασικα δεν μιλαω για πολυ παλια.1999-2000 (λιγο πριν το ευρω).

Στο θεμα σου τώρα.Εντός πολης, μου φαινεται ψιλομεγαλη καταναλωση σχεδον 10-11λτ/100χλμ.Οσο και να καιει (οπως ανεφεραν τα παιδια για το μοντελο σου) 1.4 ειναι!

Οποτε με δεδομένο πως δεν εχεις βαρύ ποδι και δεν κανεις χαζομαρες μεσα στη πολη σε συμβουλεύω τα εξης:

Να αλλάξεις τι φιλτρο αέρος της μηχανης σου (αν το χεις καιρό)

Να ελέγξεις σε καποιο διαγνωστικό μήπως κι εχεις καποιο αισθητηρα χαλασμένο ή να υπολειτουργει (μπορει να μην αναβει καποιο λαμπακι μεσα).Συνηθως ο μαπ ή ο λ αν υπολειτουργει ανεβαίνει η καταναλωση.

Δεν παει καπου αλλου το μυαλο μου.

Οταν πας για καρτα καυσαεριων ελεγξε τα καυσαερια σου μηπως ειναι αυξημένα (ωστε να δεις αν φταιει κατι σε μηχανη/εξατμιση).

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια ενας τεχνικος μου ειπε πως μαλον εχει προβλημα ο αισθητηρας L ....

Και πως αν τον αλλαξουμε θα καιω λιγοτερο ....

Εχει κανεις πειρα επι του θεματος .. ??

Δημοσ.

δεν εχει "μαλλον" ή εχει ή δεν έχει.Βαλτο πανω σε ενα διαγνωστικό να φανεί.

Αν ειναι λ εχει δικιο.Αλλά να ξέρεις πως είναι ακριβούτσικος.

Ενδεικτικά στο σαξό κοστίζει αν θυμάμαι καλά λίγο κάτω απο 100ε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...