Προς το περιεχόμενο

Εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού των Windows

yiannis2002s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού των Windows - Δεκέμβριος 2010 (KB890830)

Μέγεθος λήψης: 4,4 MB

Μπορεί να χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να ισχύσει αυτή η ενημέρωση.

Τύπος ενημέρωσης: Σημαντικό

Μετά τη λήψη, το εργαλείο αυτό εκτελείται μία φορά για να ελέγξει τον υπολογιστή σας για μολύνσεις από συγκεκριμένους και διαδεδομένους, κακόβουλους κώδικες λογισμικού (συμπεριλαμβανομένων των Blaster, Sasser και Mydoom) και βοηθάει στην αφαίρεση όλων των μολύνσεων. Εάν εντοπιστεί κάποια μόλυνση, το εργαλείο θα εμφανίσει μια αναφορά κατάστασης κατά την επόμενη εκκίνηση του υπολογιστή σας. Μια νέα έκδοση του εργαλείου θα παρέχεται κάθε μήνα. Εάν θέλετε να εκτελέσετε το εργαλείο στον υπολογιστή σας με μη αυτόματο τρόπο, μπορείτε να κάνετε λήψη ενός αντιγράφου από το Κέντρο Λήψης της Microsoft ή να εκτελέσετε μια ηλεκτρονική έκδοση από την τοποθεσία microsoft.com. Αυτό το εργαλείο δεν αντικαθιστά κάποιο προϊόν προστασίας από ιούς. Για να συμβάλετε στην προστασία του υπολογιστή σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν προστασίας από ιούς.

Μου ηρθε η παραπάνω ενημέρωση...Αξιζει η εγκαταστασή της??? Κρύβει τιποτα 'περίεργο' απο την αγαπητή μας Micροσοφτ??

Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει.....

Ευχαριστώ!!!!

• Moderators
Δημοσ.

Αν 'ψαχνει' οχι μονο για αυτα που λεει αλλα και για λοιπα αρχεια & προγραμματα...

Τα windows αυθεντικά τα εχω...

Απο την αρχικη σου ερωτηση υπεθεσα πως εννοουσες κατι σχετικο με την αυθεντικοτητα των windows σου, αλλα απ οτι φαινεται κατι αλλο ρωτας.

Τι εννοεις με το "λοιπα αρχεια & προγραμματα"?

Το συγκεκριμενο ψαχνει για malicious software στον υπολογιστη σου.Αυτο μπορει να περιεχεται μεσα σε καποιο ασχετο αρχειο/προγραμμα.

Δημοσ.

Κανονικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα Αλλα αν θες παεινε και διαβασε ποσοι εχουν μπλεξει ασκημα (περιλαμβανομενου και εγω)με αυτες τις αναβαθμισεις και δεν μπορουν να ξεμπλεξουν μετα και ας ειναι καθολα νομιμοι..Εγω δεν τις ξαναβαζω και ησυχασα

Δημοσ.

Κανονικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα Αλλα αν θες παεινε και διαβασε ποσοι εχουν μπλεξει ασκημα (περιλαμβανομενου και εγω)με αυτες τις αναβαθμισεις και δεν μπορουν να ξεμπλεξουν μετα και ας ειναι καθολα νομιμοι..Εγω δεν τις ξαναβαζω και ησυχασα

OK παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, πιθανότατα δεν θα το βάλω!

Δεν μου αρέσει κατι ''αυτόματα'' να ψάχνει και να διαγράφει οτι νομίζει. :rolleyes:

Δημοσ.

Αν εχεις antivir και malwarebytes............ ψιλοαχρηστες εγκαταστασεις που γεμιζουν δισκους ειναι ολα αυτα. Ασε που δε θα βρει ποτε τπτ malicious.

Δημοσ.

Αν τα windows σου ειναι νομιμα κανενα προβλημα.Αλοιως ξεχασε το.

Δεν έχει να κάνει το συγκεκριμένο update με την γνησιότητα των windows.

Δημοσ.

Κανονικα δεν εχει να κανει..Αλλα παρα πολλοι εχουν μπλεξει (ειδικα με αυτο το WGA) νομιμοι καθολα που μετα τους πεταγε το γνωστο" φαινεται οτι εχετε πεσει θυμα (!!!!) κλπ κλπ) και οι ανθρωποι τι να εκαναν πηγαν και ξαναγορασαν τα windows εξαρχης.. Γι αυτο αναβαθμισεις απο μακρια και με τεραστια προσοχη..Και μην υπογραφετε αυτα τα I agree...

• Moderators
Δημοσ.

Κανονικα δεν εχει να κανει..Αλλα παρα πολλοι εχουν μπλεξει (ειδικα με αυτο το WGA) νομιμοι καθολα που μετα τους πεταγε το γνωστο" φαινεται οτι εχετε πεσει θυμα (!!!!) κλπ κλπ) και οι ανθρωποι τι να εκαναν πηγαν και ξαναγορασαν τα windows εξαρχης..

Το WGA ειναι κατι διαφορετικο απο τον windows defender για τον οποιο ρωτησε ο ts.

Δημοσ.

Το WGA ειναι κατι διαφορετικο απο τον windows defender για τον οποιο ρωτησε ο ts.

Δεν είναι ούτε του defender το συγκεκριμένο, malicious removal tool είναι. ;p

ergidis, ναι προσοχή και ενημέρωση περί ενημερώσεων, αλλά όχι μακριά.

Έχουν σοβαρότατους λόγους που υπάρχουν, και καλό είναι να τις περνάμε.

Δημοσ.

Η μαμά Microsoft λέει και καμιά φορά βλακείες, αν πράγματι είναι αυτή που έστειλε το μήνυμα (αν αυτό το έλαβες με μήνυμα). Το Εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού των Windows βρίσκεται ήδη μέσα σε κάθε υπολογιστή, είναι το MRT.exe που βρίσκεται στο φάκελο συστήματος C:\WINDOWS\system32 και ήδη όπως αναγράφεται έχει εκτελεστεί μια φορά όταν πάρθηκαν οι ενημερώσεις του μηνός και μπορεί κανείς ανά πάσα στιγμή να το εκτελέσει επιλέγοντας την πλήρη σάρωση, διότι κατά την εγκατάστασή του εκτελή γρήγορη περιορισμένη σάρωση (Θα έχετε ίσως παρατηρήσει ότι κατά την εγκατάστασή του καθυστερεί λιγάκι σε σχέση με τις άλλες ενημερώσεις). Κάθε μήνα το αρχείο αυτό "μεγαλώνει" λιγάκι για να συμπεριλάβει νέες πιθανές μολύνσεις. Εκτέλεσέ το λοιπόν άφοβα αν υπάρχει ήδη μέσα στο φάκελο συστήματος είτε το λειτουργικό σου είναι γνήσιο είτε όχι. Σε καμιά περίπτωση το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν κάνει έλεγχο γνησιότητας, όπως γίνεται π.χ. κατά την εγκατάσταση νεότερης έκδοσης του Windows media player ή του Microsoft Security Essentials.....

Δημοσ.

Η μαμά Microsoft λέει και καμιά φορά βλακείες, αν πράγματι είναι αυτή που έστειλε το μήνυμα (αν αυτό το έλαβες με μήνυμα). Το Εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού των Windows βρίσκεται ήδη μέσα σε κάθε υπολογιστή, είναι το MRT.exe που βρίσκεται στο φάκελο συστήματος C:\WINDOWS\system32....

Ναι οντως υπαρχει στον υπολογιστη μου!Εκανα μια γρηγορη εκτελεση, τιποτα δεν βρηκε....

Τοτε ποιος ο λογος του ξανα-κατεβασματος??

Με Silverlight τι παιζει??

Δημοσ.

Τοτε ποιος ο λογος του ξανα-κατεβασματος??

Κάθε μήνα το αρχείο αυτό "μεγαλώνει" λιγάκι για να συμπεριλάβει νέες πιθανές μολύνσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...