Προς το περιεχόμενο

Πως θα "μεγενθύνω" την οπτική των windows 7 για άτομο με μειωμένη όραση?

CENTAURUS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασε έναν φορητό με 17"(1600χ900)οθόνη άτομο το οποίο έχει κάποιο πρόβλημα όρασης με τα μάτια του. Έχει εγκατεστημένα τα "παράθυρα7 σπίτι σπέσιαλ" μέσα με τα οποία δεν έχω και πολύ σχέση και θέλω να μάθω ποιες κινήσεις πρέπει να κάνω για να μεγαλώσουν τα πάντα οπτικά ωστε να διευκολυνθεί ο φίλος μας στην εξερεύνηση στο ιντερνετ και όχι μόνο...

όλα ξεκινάνε από την γραμματοσειρά υποθέτω...αλλά πέστε μου τι άλλο θα μπορούσα να κάνω!?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Πίνακας Ελέγχου -> Οθόνη -> στην καρτέλα που σου εμφανίζει έχει τις παρακάτω επιλογές

Μικρό μέγεθος - 100% (Προεπιλογή)

Μεσαίο μέγεθος - 125%

Μεγάλο μέγεθος - 150%

Επέλεξε αυτό που πιστεύεις ότι θα τον/την βολέψει καλύτερα

edit: Θα σου ζητήσει να κάνεις αποσύνδεση για να αλλάξει τις ρυθμίσεις

Δημοσ.

Κρατώντας πατημένο το Ctrl κάτω δεξιά στο πληκτρολόγιο μπορείς με την "ρόδα" του ποντικιού να μεγαλώσεις τα πάντα όσο θες,όπου και να βρίσκεσαι.

Για περισσότερα δες στον πίνακα ελέγχου και Κέντρο διευκόλυνσης πρόσβασης.

Δημοσ.

είναι αυτό το 100% με 150% που διάβασα, έτσι? και κάπου με την γραμματοσειρα είδα πως γίνεται και 200%...συνεχίζω λοιπον το σκάλισμα για να βρώ το βέλτιστο οπτικο αποτέλεσμα... σας ευχαριστώ! ;)

Οτιδήποτε άλλο χρήσιμο θα είναι ευπρόσδεκτο! :)

Δημοσ.

Centaurus επειδή όπως είδα η επιλογή αυτή αλλάζει το μέγεθος σχεδόν σε όλα αλλά όχι στα κείμενα που εμφανίζονται σε ιστοσελίδες, αν έχει πχ chrome ως Browser πάτα το γαλλικό κλειδί πάνω δεξιά και εκεί που έχει το ποσοστό της μεγέθυνσης, κάνε κλίκ στο + και κράτα τη ρύθμιση όπου νομίζεις ότι θα βολεύει τον/την φίλη σου.

Η λύση του TheELF είναι εύκολη και πρακτική, εκτός αν θες να καταφέρεις ένα μόνιμο αποτέλεσμα στις ρυθμίσεις.

Πάντως θα σου πρότεινα να τον/την ενημερώσεις για αυτή τη λύση

Δημοσ.

σαν browser έχω βάλει την αλεπού και σκέφτηκα να βάλω και εκείνο το πλακιν του ζουμ. οπότε θα έχει τουλάχιστον στο νετ μια μεγαλύτερη γραμματοσειρά ακόμα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...