Προς το περιεχόμενο

Pinnacle 12(αποθήκευση, εκτός mpg-2 και αντίστοιχο πρόγραμμα)

egio13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

1.να ρωτήσω κάτι πριν δοκιμάσω το Pinnacle(λόγω χρόνου):συνήθως τη δημιουργία ταινίας στο Pinnacle (3ο βήμα)την αποθηκεύω ως mpg-2,όμως μου αυξάνει πολύ το μέγεθός της . Εάν την αποθηκεύσω ως avi ή dvix (ή άλλο) θα έχω μικρότερο μέγεθος και εξίσου καλό αποτέλεσμα;

2.Υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα που να επεξεργάζεσαι με λεπτομέρεια σκηνές και να αποθηκεύει σε διάφορα αρχεία την ταινία;

Ευχαριστώ .

Λύστε μου παρακαλώ και μια άλλη απορία:γιατί το Make movie του Pinnacle κάνει σα χελώνα ,ενώ παλαιότερα δε μου συνέβαινε κάτι τέτοιο;;Τι λάθος κάνω;;

Δημοσ.

1. Η αποθήκευση σε mpeg2 είναι για συμβατότητα με το dvd.

Αν δεν έχεις σκοπό να το κάνεις dvd μπορείς να το αποθηκεύσεις σε ότι άλλο θέλεις. Αν τα κάνεις dvd-video τότε δεν παίζειρόλο ο όγκος τους γιατί μετά θα τα σβήσεις.

2. Πολλά και διάφορα. Από που να ξεκινήσω.

adobe Premiere, sony vegas, canopus edius, corel video studio, movavi, avs video editor κτλ

Δες μια λίστα ΕΔΩ (στο Proprietary Software).

3. Έλα ντε. Ίσως γιατί κάθε καινούργια έκδοση βάζουν περισσότερα πράγματα μέσα.

Ξεκίνησε από ένα cd και έφτασε στα αρκετά γίγα.

Μπορεί όμως να φταίνε και οι επιλογές μετατροπής ή το υλικό που μοντάρεις.

Επίσης, αν παλαιότερα δούλευες με αρχεία 72x576 και τώρα με full hd 1920x1080 είναι λογικός ο παραπάνω χρόνος.

Δημοσ.

Φίλε micos000 συγγνώμη για την καθυστέρηση,

2.Εσύ ποιό πρόγραμμα προτείνεις ως πιο πρακτικό αλλά συνάμα και σχετικά γρήγορο στην επεξεργασία του (προσωπικά έχω καλό επεξεργαστή με 3GB μνήμη).

3.τα δύο βιντεάκια είναι σε .avi και δεν ξεπερνούν τα 200MB και στη δημιουργία file στο Pinnacle το κάνει mpg αλλά πρίπου 2GB!!

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιούσα το Ultimate HD 14 της Pinnacle και πλέον χρησιμοποιώ το Premiere Elements 9 της Adobe κ δεν το αλλάζω με τπτ!!

Είναι λίγο πιο αργό στη δημιουργία του αρχείου αλλα σε όλα τα αλλα παει σφαίρα..συν του ότι έχει περισσότερες δυνατότητες κ επιλογές!

Δημοσ.

Φίλε micos000 συγγνώμη για την καθυστέρηση,

2.Εσύ ποιό πρόγραμμα προτείνεις ως πιο πρακτικό αλλά συνάμα και σχετικά γρήγορο στην επεξεργασία του (προσωπικά έχω καλό επεξεργαστή με 3GB μνήμη).

3.τα δύο βιντεάκια είναι σε .avi και δεν ξεπερνούν τα 200MB και στη δημιουργία file στο Pinnacle το κάνει mpg αλλά πρίπου 2GB!!

Τα avi δεν μας ενδιαφέρει πόσο χώρο πιάνουν αλλά πόση διάρκεια έχουν σε χρόνο.

Για να σου βγάζει mpeg αρχείο 2GB, πρέπει να είναι κάπου στην μία ώρα και έχεις επιλέξει αρκετά υψηλό bitrate (9 Kbps μήπως; ) και δεν ξέρω τον ήχο πως τον αποθηκεύεις, μήπως σε wav;

1:30' ήχος σε wav είναι πάνω από 1GB.

Δοκίμασε bitrate 5~7 Kbps και ήχο mp3 160~192 Kbps (αυτά για mpeg).

Έχε όμως υπ' όψιν σου ότι αυτά τα προγράμματα έχουν σκοπό την τελική δημιουργία ενός remaster αρχείου και ποντάρουν στην ποιότητα του αποτελέσματος και όχι στο μικρό μέγεθος του αρχείου.

Αν θέλεις μικρό μέγεθος πρέπει να του το πεις.

Επίσης, η δημιουργία mpeg2 αρχείου δεν έχει σκοπό την περαιτέρω αποθήκευση του αρχείου αλλά την δημιουργία dvd.

Αν θέλεις αποθήκευση θα πας σε κάποιο αρχείο avi μάλλον.

Κι εκεί όμως πρέπει να επιλέξεις τι θέλεις. Την καλύτερη ποιότητα θα στην βγάλει το DV-AVI αλλά το μέγεθος θα φτάσει τα 12GB ανά ώρα βίντεο. Αν θέλεις μικρό μέγεθος και αρκετά καλή ποιότητα θα πας σε divx/xvid ή σε h264/x264 (mkv ή mp4)

Δημοσ.

Το βίντεο (σε δύο συνέχειες από το youtube)είναι μόλις 15 περίπου λεπτά,οπότε ίσως παίζουν ρόλο τα άλλα που ανέφερες,δηλ. bitrate και ήχος.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ.i2d_group ,το περιββάλλον του premiere είναι χρηστικό ,ή θα δυσκολευτώ στην εφαρμογή του (πρόσφατα βρήκα το AVS VIDEO.Τι λέτε, είναι πρακτικό);

Δημοσ.

Σχετικά σωστό είναι το μέγεθος.

Μάλλον το pinnacle είδε ότι το αρχείο είναι συνολικά 30 λεπτά και εφάρμοσε την μικρότερη συμπίεση, δλδ για 1 ώρα βίντεο σε ένα dvd, οπότε η μισή ώρα βγήκε στα 2GB.

Το AVS είναι καλό και πρακτικό πρόγραμμα. Αν σε βολέψει και το συνηθίσεις είναι και ελαφρύ και εύκολο στην λειτουργία του.

Δημοσ.

Για την ιστορία: και οι δύο συνέχειες μαζί είχαν συνολικά μέγεθος 15 περίπου λεπτά . Όπως και να'χει πάντως θα κοιτάξω να δοκιμάσω το AVS μήπως και με βολέψει καλύτερα.

Και πάλι σ'ευχαριστώ.

Δημοσ.

Α, σόρυ, νόμιζα 15' το καθένα.

Αυτό που θέλεις να κάνεις τι είναι τελικά. Απλά να τα ενώσεις σε ένα συνεχόμενο αρχείο;

Αυτό ίσως να είναι πολύ απλό απ' ότι φαντάζεσαι.

Το boilsoft video joiner (shareware) ενώνει βίντεο με τα ίδια στοιχεία ανάλυσης και ήχου πολύ εύκολα.

Για δωρεάν βλέπω ότι το AviDemux μπορεί να ενώσει ίδια αρχεία σε ένα, open το 1ο και append τα υπόλοιπα.

Σαν φορματ επέλεξε το ίδιο με τον τύπο αρχείων που δουλεύεις και άσε copy σε ήχο και εικόνα.

Εκτός αν θέλεις να το μετατρέψεις ταυτόχρονα σε π.χ. avi οπότε αλλάζεις το video σε τι codec θέλεις να συμπιέσεις και ενεργοποιείται και το COnfigure για να δώσεις bitrate.

Για avi δοκίμασε το MPEG-4(xvid) και επέλεξε Encoding=Average bitrate (two pass) και όρισε ένα bitrate γύρω στα 1200-1500 και audio βάλε MP3 (lame) με bitrate=160.

Δημοσ.

Ναι,ήθελα να ενώσω μια ταινιούλα που ήταν σε δύο συνέχειες.

Σ'ευχαριστώ για την αναλυτική σου απάντηση .

Φαντάζομαι ότι σε περίπτωση που θα θελήσω όχι απλώς να ενώσω,αλλά να επεξεργαστώ κιόλας ενώνοντάς τα,ισχύουν τα όσα μου έγραψες στις πρώτες σου απαντήσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...