Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσα ΡΕ. Μου άφησες και σχόλιο στο προφίλ. Ψευτόμαγκα πίσω απο οθόνη.

Ο έχων την μύγα...

ΟΥΣΤ.

Συνεχίζεις να με κατηγορείς για κάτι έτσι γιατί σου κάπνισε. Άραγε ποιος είναι ο δήθεν μάγκας. Αφήνεις καημένε και υπονοούμενα για μύγες...

Πάνε κατέβασε τώρα κάτι, έτσι για να αισθανθείς επαναστάτης.

• Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατηγόρησα; Ερώτηση έκανα.

Πολύ θα ήθελα να έρθω στο μαγαζί σου (αν είναι Θεσσαλονίκη) να δώ απο κοντά τα δισκάκια, εφόσον δεν απαντάς ξεκάθαρα, αλλά αναλώνεσαι σε προσωπική επίθεση.

Δημοσ.

Tζαμπα χαλιοσαστε.Χιλιοειπωμενα τα περι πειρατειας και τα επιχειρηματα των μεν και δε. :D Ακομα και εκεινο το μηνυμα με την κλεμμενη τσαντα, δεν εγινε 'στηριξτε την τοπικη βιομηχανια ' (η ετυχε να το δω εγω πιο συχνα )? :P

Δημοσ.

Κατηγόρησα; Ερώτηση έκανα.

Πολύ θα ήθελα να έρθω στο μαγαζί σου (αν είναι Θεσσαλονίκη) να δώ απο κοντά τα δισκάκια, εφόσον δεν απαντάς ξεκάθαρα, αλλά αναλώνεσαι σε προσωπική επίθεση.

Θεσσαλονίκη είμαι, αν θες άνοιξε τα μηνύματα σου

Δημοσ.

Μιλάμε έχω φρικάρει με αυτό το thread....

μου φαίνεται απίστευτο το πόσο "εύκολα" κριτικάρεται ένας μεγάλος, ένας τεράστιας αξίας Έλληνας, κυρίως από φίλους που μάλλον δεν έχουν πραγματική εικόνα για το ποιός είναι, για το πόσο σπανίζουν άνθρωποι με τέτοιο ανάστημα στην ανθρωπότητα... και με πλήγωσαν λέξεις όπως τοο "ξεκούτιανε", αλλά συγχωρώ τους μικρούς σε ηλικία συμφορουμίτες γιατί δεν φταίνε μόνο αυτοί, φταίει η παιδεία που δεν τους έδωσε τα κατάληλα εφόδια και κριτήρια. Παιδιά αφού δεν σας νοιάζει ο Θεοδωράκης, μην ασχολείστε με το thread και μην τα κατεβάζετε, έτσι και αλλιώς δεν θα κάτσετε να τα ακούσετε...

Επίσης φρίκαα με την κόντρα για τα πνευματικά δικαιώματα... χαλαρώστε ρε παιδιά, τι τρώγεστε έτσι??? Ο Μίκης έχει δώσει χειρόγραφη άδεια για τη διανομή της συγκεκριμένης συλλογής από το νετ, διαβάστε πρώτα το blog πριν καταδικάσετε.... τώρα το τεχνικό θέμα με τα δικαιώματα των άλλων συντελεστών δεν το ξέρω και μπορεί όντως ο Μίκης να είναι φάουλ εκεί - αλλά εγώ δεν είμαι από του φίλους που γράφουν σεντόνια περί πνευματικών δικαιωμάτων, οπότε δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτό.

Εγώ θα κατεβάσω το υλικό - ελπίζω να το προλάβω και να μην τα κατεβάσουν, ώστε σε 15 χρόνια που θα μπορεί ο 2 χρονών γιός μου να καταλάβει κάποια πράγματα για τους Έλληνες και την ιστορία τους, να μπορέσω να του προσφέρω αυτό το υλικό - μέχρι τότε δεν ξέρω τι θα έχει απογίνει με τη χώρα μας, αλλά η αξία του έργου ενός Μίκη Θεοδωράκη σίγουρα θα μείνει αναλοίωτη.

by the way, το λινκ το παρέθεσα και εγώ από το πρωί στα ενδιαφέροντα sites στην ενότητα Ιντερνετ, αλλά ευτυχώς δεν έγινε εκεί το flame με τις 8 σελίδες....

Δημοσ.

μου φαίνεται απίστευτο το πόσο "εύκολα" κριτικάρεται ένας μεγάλος, ένας τεράστιας αξίας Έλληνας, κυρίως από φίλους που μάλλον δεν έχουν πραγματική εικόνα για το ποιός είναι, για το πόσο σπανίζουν άνθρωποι με τέτοιο ανάστημα στην ανθρωπότητα... και με πλήγωσαν λέξεις όπως τοο "ξεκούτιανε", αλλά συγχωρώ τους μικρούς σε ηλικία συμφορουμίτες γιατί δεν φταίνε μόνο αυτοί, φταίει η παιδεία που δεν τους έδωσε τα κατάληλα εφόδια και κριτήρια. Παιδιά αφού δεν σας νοιάζει ο Θεοδωράκης, μην ασχολείστε με το thread και μην τα κατεβάζετε, έτσι και αλλιώς δεν θα κάτσετε να τα ακούσετε...

Yπαρχουν δυο κατηγοριες

- Αυτοι που δεν ειναι και πολυ σχετικοι με τον συγκεκριμενο ανθρωπο, ειναι πολυ νεοι ή τον εμαθαν τωρα τελευταια

- Αυτοι που συνειδητα απορριπτουν τον Θ/κη ως σπουδαια προσωπικοτητα και ειναι αρνητικα προδιαθετημενοι απεναντι του, για οποιονδηποτε λόγο. Δικαιωμα τους αυτο βεβαια. Νομιζω ομως οτι τα ατομα αυτης της κατηγοριας ειναι πολυ λιγα γενικα και ελαχιστοτατα στο παρον φορουμ.

Δημοσ.

Υπαρχει και μια τριτη κατηγορια, αυτων που και την ιστορια του ξερουν και τον αποδεχονται στην ιστορικη και καλλιτεχνικη του πορεια, αλλα αποριπτουν καποιες πρακτικες εν ετι 2010 που δειχνουν οτι εκανε λαθος. Αυτο βεβαια δεν τον μειωνει στα παραπανω, αλλα δεν παυει να ειναι λαθος, και ακομη και οι σπουδαιες προσωπικοτητες κανουν λαθη.

Δημοσ.

Δε νομιζω οτι υπαρχει τετοια κατηγορια. Αυτο που περιγραφει υπαγεται στην ολιγαριθμη 2η κατηγορια. Εαν αντιπαθεις το Θ/κη καλο ειναι να το δηλωνεις ανοιχτα χωρις να ντρεπεσαι, εχεις καθε δικαιωμα. Δεν χρειζονται δικαιολογιες οπως "κακες πρακτικες του 2010".

Αληθεια, ποια ειναι η κακη πρακτικη? Ειναι κακο να δινεις ελευθερα το εργο σου στο κοινο?

Δημοσ.

Σε ευχαριστω που για ακομη μια φορα ξερεις εσυ το πως νιωθω εγω, και επειδη δεν το γνωριζω εγω μου το δειχνεις. Το να σε διαψευσω δεν εχει νοημα, ηδη εχεις βγαλει τα συμπερασματα σου.

Το πα δεκα φορες και επαναλαμβανομαι (κακως). Το να δινεις το εργο σου ελευθερα στο κοινο αφου το εχεις ξεζουμισει, μπορει να ειναι καλη κινηση, αλλα ιαχες του τυπου ¨μπραβο ρε μεγαλε, αυτα να τε βλεπουν οι αλλοι, μπραβο τρισμεγιστε κλπ" τα θεωρω τουλαχιστον αστεια. Ποσο δε μαλλον το να μπλεκετε την πολιτικη ιστορια του μεσα σε αυτο, αλλα οταν την μπλεξω εγω, να μου τη λες, οτι πρεπει να ξεχωρισω την ιστορια απο την καλλιτεχνικη πορεια του.

Δημοσ.

Ότι θέλεις διαβάζεις. Μάθε ανάγνωση με μετά μιλάς για πτώματα. Δες σε πιο θέμα απαντάω.

Και πληροφοριακά, για τα βιντεοκλαμπ. Αν δεν υπήρχε η πειρατεία, θα μεσουρανούσαν. Το 80% των καλών πελατών πλέον το γύρισαν στο τζάμπα. Δεν θα υπάρξει ανταγωνιστική υπηρεσία που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα βιντεοκλαμπ την επόμενη 10ετία. Για ανταγωνιστική υπηρεσία μιλάω και όχι για κλέψιμο. Δείτε τιμές που υπάρχουν στο video on demand στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα (οι εταιρίες τις δίνουν τζάμπα τις ταινίες στους isp) και μετά το συζητάμε. Κάποια στιγμή που θα υπάρξουν συνδέσεις 1 Gbps (3D δεν βλέπεις αλλιώς) και θα κοστίζουν 10 ευρώ και και και...

Φίλε είσαι φοβερός αυτό δεν ισχύει: "Κάποια στιγμή που θα υπάρξουν συνδέσεις 1 Gbps (3D δεν βλέπεις αλλιώς)"

και τώρα μπορείς να δεις 3D ταινία άμα την κατεβάσεις,

εσύ μπορεί να εννοείς streaming αλλά έτσι όπως το λες παραπληροφορείς,

και γιατί όχι να την κατεβάσεις και μετά από μια μέρα να σου κλειδώνει το αρχείο?

Επίσης με την παραπάνω άποψη δεν συμφωνώ καθόλου...

ΜπούΦ Άμπε Μπαπλόμ του Κείθε Μπλόμ....

Πάω να κατεβάσω καμία Ταινία να Αισθανθώ λίγο

Επαναστάτης και θα την σβήσω κατευθείαν μετά χωρίς να την δω!

Εσύ που έχεις και Βίντεο κλαμπ ποία μου προτείνεις?

Μην κατεβάσω καμιά μπαρούφα και πάει τσάμπα η Επανάσταση,

θα έχεις και καλό γούστο,:P

να υποθέσω το "Capitalism: A Love Story" του Michael Moore? :lol:

Δημοσ.

Επίσης φρίκαα με την κόντρα για τα πνευματικά δικαιώματα... χαλαρώστε ρε παιδιά, τι τρώγεστε έτσι??? Ο Μίκης έχει δώσει χειρόγραφη άδεια για τη διανομή της συγκεκριμένης συλλογής από το νετ, διαβάστε πρώτα το blog πριν καταδικάσετε.... τώρα το τεχνικό θέμα με τα δικαιώματα των άλλων συντελεστών δεν το ξέρω και μπορεί όντως ο Μίκης να είναι φάουλ εκεί - αλλά εγώ δεν είμαι από του φίλους που γράφουν σεντόνια περί πνευματικών δικαιωμάτων, οπότε δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτό.

Εγώ θα κατεβάσω το υλικό - ελπίζω να το προλάβω και να μην τα κατεβάσουν, ώστε σε 15 χρόνια που θα μπορεί ο 2 χρονών γιός μου να καταλάβει κάποια πράγματα για τους Έλληνες και την ιστορία τους, να μπορέσω να του προσφέρω αυτό το υλικό - μέχρι τότε δεν ξέρω τι θα έχει απογίνει με τη χώρα μας, αλλά η αξία του έργου ενός Μίκη Θεοδωράκη σίγουρα θα μείνει αναλοίωτη.

by the way, το λινκ το παρέθεσα και εγώ από το πρωί στα ενδιαφέροντα sites στην ενότητα Ιντερνετ, αλλά ευτυχώς δεν έγινε εκεί το flame με τις 8 σελίδες....

epistoli.gif

Φίλε μου φαίνεται σε ενδιαφέρει το καλλιτεχνικό κομμάτι της αξίας του έργου του Μίκη και όχι το πολιτικό ή την συνεισφορά του στα πολιτικά δρώμενα περασμένων εποχών που δεν διαφέρουν επί της ουσίας από τα σημερινά απλά φέρουν άλλο προσωπείο.

Για να ξεφρικάρεις λοιπόν σου παραθέτω μερικά ποστ και σκέψου και προβληματίσου για το τι χώρα θα θέλεις να έχει ο γιος σου και σε πόσες αποικίες θα έχει διαμελιστεί η χώρα μας και αν τότε θα ακούει περήφανα το καλλιτεχνικό έργο του Μίκη ή αν από αυτό θα ήλπιζε να είχε ενδυναμωθεί το κίνημα.

http://www.insomnia.gr/topic/392754-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b2%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%b1-1000-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%af%ce%ba/page__view__findpost__p__3760578

http://www.insomnia.gr/topic/392754-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b2%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%b1-1000-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%af%ce%ba/page__view__findpost__p__3761047

http://www.insomnia.gr/topic/392754-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b2%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%b1-1000-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%af%ce%ba/page__view__findpost__p__3763599

http://www.insomnia.gr/topic/392754-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b2%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%b1-1000-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%af%ce%ba/page__view__findpost__p__3765550

Η κίνηση του φίλτατου και συντρόφου Μίκη είναι πρώτα από όλα πολιτική και μέσω του έργου του εδώ και δεκαετίες περνούσε πολιτικά μηνύματα και αυτή την στιγμή η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τότε που ήταν κατεχόμενη από τους Γερμανούς ή ακόμα και από την χούντα. Αυτή την στιγμή έχει παραχωρηθεί η εθνική μας κυριαρχία και σαν χώρα, σαν πολίτες είμαστε έρμαια όχι των πολιτικών μας αλλά των εταιριών που βρίσκονται πίσω από το ΔΝΤ και την τρόικα και ενώ κάνει την πολιτική κίνηση ο Μίκης έστω και στην ηλικία που βρίσκεται και ψάχνει υποστήριξη, συμμετοχή και ενδυνάμωση αυτού του κινήματος ώστε να αρχίσουμε να μπαίνουμε στην λογική ότι οι πολιτικοί μας εδώ και δεκαετίες λειτουργούσαν αντιπατριωτικά και εν αγνοία μας ξεπουλούσαν λίγο λίγο την χώρα μας προκειμένου να συνεχίσουν να βρίσκονται στην εξουσία και να συνεχίσουν να τρώνε και να καταστρέφουν, εμείς στεκόμαστε στο καλλιτεχνικό κομμάτι και προσπερνάμε το πολιτικό ή τις όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει ο λάθος τρόπος διάθεσης αυτού του έργου.

Αν τώρα αυτά ρε παιδιά δεν σας λένε τίποτα, κατεβάστε τα 1000 τραγούδια, βάλτε τα και στο διαπασών και να δούμε ποιοι άλλοι θα έρθουν να ξανα(ανα)στήσουν μία χώρα από την αρχή για να ζήσουν σε αυτή οι γιοι και οι κόρες μας, γιατί εμείς φέρουμε την ευθύνη της άγνοιας, τα παιδιά μας όχι.

Δημοσ.

Αν είναι έτσι, όπως είπα και προηγουμένως, να εργαστείτε και εσείς ανιδιοτελώς. Για πιο λόγο θέλετε να πληρωθείτε για την εργασία σας;

Κάποιοι το κάνουν.. Πέρνα μια βόλτα απ τo forum του freeconomy

Άσχετο αλλά..

Εσύ και οι υπάλληλοι σου πόσες φορές έχετε παρανομήσει βλέποντας ταινία χωρίς να την πληρώσετε? Έτσι απο περιέργεια..

Και για τον φίλο Δημήτρη. Ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό. Η απόφαση για το πως θα χρησιμοποιήσουμε τους περιορισμένους πόρους που διαθέτουμε, ποιος θα το αποφασίσει;

Και γιατί να το αποφασίσουν αυτοί που σε έπεισαν οτι έχεις περιορισμένους πόρους? Είσαι σίγουρος οτι είναι περιορισμένοι?

Επίσης δεν προσπαθώ να σε "βγάλω τρελό..", πουθενά δεν αναφέρθηκα στην ψυχική και νοητική σου υγεία. Οταν κάποιος δε συμφωνεί με τις απόψεις σου δε πάει να σε βγάλει τρελό. Και η άποψη μου είναι οτι προκειμένου να υποστηρίξεις μια άποψη περι πνευματικών δικαιωμάτων αρχίζεις και συνδέεις άσχετα πράγματα.

Γι' αυτό τον λόγο θεωρώ λάθος την κίνηση του Θεοδωράκη, μη σεβόμενος τους συνεργάτες του.

Που το ξέρεις οτι δεν τους σεβάστηκε? Γνωρίζεις τυχόν προσωπικές του συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους ή άκουσες κάποια κατηγορία προς το Θεοδωράκη απο αυτούς?

Μιλάμε για μεγέθη της τάξης του Ελύτη και του Μπιθικώτση. Όταν ο ένας του παραχωρούσε την ποίηση του και ο άλλος την φωνή του, συμφώνησαν σε ορισμένα πράγματα.

Έχω την αμυδρά εντύπωση οτι ο Ελύτης και ο Μπιθικωτσής (© stylianopoulou d.) θα επικροτούσαν αυτή την κίνηση. Ίσως και να το είχαν κάνει ήδη.. Προσωπική εκτίμηση βέβαια..

Ο θεοδωράκης θέλοντας να δείξει κάτι, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την συμφωνία και πέταξε μια αρλούμπα ως συνήθως κάνει τα τελευταία 30 χρόνια. Μέγιστος μουσικός - ελάχιστος πολιτικός και άνθρωπος.

Αυτό το κάτι που ήθελε να δείξει και να δώσει είναι τόσο σημαντικό που ακόμη και παράνομος να είναι ο τρόπος (που δεν είναι προφανώς) θα ήταν υπέρ του.

Έχε πάντα στο μυαλό σου ποιός κάνει μια κίνηση. Για παράδειγμα, εννοείται πως δεν θα ήταν το ίδιο αν το έκανε ο Sakis ας πούμε.. Εκεί θα ήταν ξεκάθαρο οτι γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού κτλ.. Ή έστω μια κίνηση του τραγουδιστή να ικανοποιήσει το κοινό του.. να το ευχαριστήσει ίσως.

--off topic--

Για την θεραπεία του καρκίνου δεν είναι και απο τα καλύτερα μέρη εδω να το συζητήσεις. Σε προσωπική συζήτηση εαν πραγματικά σε ενδιαφέρει και υπάρχει λόγος, είμαι διαθέσιμος να πούμε κάποια πράγματα. Είναι αρκετά λεπτό θέμα για να το συζητάς δημόσια και πόσο μάλλον σε ενα σχετικά άσχετο με το αντικείμενο φορουμ.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω που για ακομη μια φορα ξερεις εσυ το πως νιωθω εγω, και επειδη δεν το γνωριζω εγω μου το δειχνεις. Το να σε διαψευσω δεν εχει νοημα, ηδη εχεις βγαλει τα συμπερασματα σου.

Το πα δεκα φορες και επαναλαμβανομαι (κακως). Το να δινεις το εργο σου ελευθερα στο κοινο αφου το εχεις ξεζουμισει, μπορει να ειναι καλη κινηση, αλλα ιαχες του τυπου ¨μπραβο ρε μεγαλε, αυτα να τε βλεπουν οι αλλοι, μπραβο τρισμεγιστε κλπ" τα θεωρω τουλαχιστον αστεια. Ποσο δε μαλλον το να μπλεκετε την πολιτικη ιστορια του μεσα σε αυτο, αλλα οταν την μπλεξω εγω, να μου τη λες, οτι πρεπει να ξεχωρισω την ιστορια απο την καλλιτεχνικη πορεια του.

Eγω δεν ξερω πως νιωθεις εσυ, ουτε και σκοτιζομαι ιδιαιτερα, για να σου πω την αληθεια. Σε κρινω απ τα γραφομενα σου. Φυσικα και εχω βγαλει τα συμπερασματα μου οταν πχ. λες οτι "ο Θ/κης μεσουρανουσε τη δεκαετια του 90"...

Τι εννοεις "το εχει ξεζουμισει"? γενικα οι εκφρασεις σου δειχνουν μια μικροψυχια και μια κακια προς τον συγκεκριμενο καλλιτεχνη, μια εκδηλη αντιπαθεια.

Αν καποιος λεει "μπραβο ρε μεγαλε" "τρισμεγιστε" κλπ. ετσι νιωθει, δικαιωμα του. Εσυ τι κοπτεσαι?

Προσωπικα οχι μονο δεν εμπλεξα την πολιτικη ιστορια αλλα ζητησα επανειλημμενα να την αφησετε ΕΞΩ.

ο θεοδωράκης θέλοντας να δείξει κάτι, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την συμφωνία και πέταξε μια αρλούμπα ως συνήθως κάνει τα τελευταία 30 χρόνια. Μέγιστος μουσικός - ελάχιστος πολιτικός και άνθρωπος.

Ποια συμφωνια? Ποια αρλουμπα πεταξε και "ως συνηθως"?

Συμφωνω κι εγω οτι ηταν ελαχιστος πολιτικος, ελαχιστος ανθρωπος ομως γιατι? Τον ξερεις προσωπικα και δεν σου επεστρεψε δανεικα?...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...