Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσον αφορα το '90 που σε πειραξε, βαλε λιγο το μυαλο σου να σκεφτει, ποτε ξεκινησε η ιδιωτικη ραδιοφωνια και τηλεοραση, ποτε αρχισαν να μοιραζουν σορηδων τα cd με τις εφημεριδες, ποσες τηλεοπτικες μουσικες εκπομπες (στυλ "στην υγεια μας") τον ειχαν καλεσμενο αυτον η καποιον αλλον ως ερμηνευτη για τα τραγουδια του σαν αφιερωμα, κανε μια συγκριση με την εποχη το '50 του 60' του 70' κλπ, και πες μου ποτε πουλησε πιο πολλα.

To '90 δεν πειραξε εμενα, ενημερωση σου εκανα να μην νομιζεις οτι ο Θ/κης μεσουρανουσε το '90. Το να κυκλοφορουν τα cd με την εφημεριδα βεβαια δεν λεγεται "μεσουρανω"... μαλλον καταντημα λεγεται :)

• Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για αυτά τα σοβαρά πράγματα υπάρχουν και δωρεές και κοινά ταμεία.

Συγνώμη φίλε. Νόμιζα οτι κάναμε σοβαρή κουβέντα. Εσύ μιλάς για δράκους και βασιλοπούλες.

Δημοσ.

Καθονται και κρινουν τον Θεοδωρακη κατι nerds που εχουνε κανει τον υπολογιστη προεκταση του χεριου τους.

Χιλιες φορες να εχω στο προσκηνιο Τον μεγιστο Μικη παρα τους τυχοδιωκτες της νεοελληνικης πραγματικοτητας.

Χιλια μπραβο στον Μικη μας.

Δημοσ.

Συγνώμη φίλε. Νόμιζα οτι κάναμε σοβαρή κουβέντα. Εσύ μιλάς για δράκους και βασιλοπούλες.

Χα!ενώ εσύ μιλάς σοβαρά λέγοντας ότι όλα τα λεφτά

που περνούν πάνε στις έρευνες και δεν έχουνε να φάνε! :lol:

Δημοσ.
Τα πράγματα λοιπόν που αξίζουν πραγματικά, τελικά αξία έχουν μόνο όταν προσφέρονται ανιδιοτελώς αλλά φαίνεται έχεις μπερδέψει την αξία με την τιμή οπότε και δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να σου εξηγήσω γιατί ο καπιταλισμός οδηγεί τις οικονομίες σε χρεοκοπία ώστε η υπεραξία πάνω στην οποία στηρίζεται το σαθρό οικοδόμημά του να συνεχίσει να υφίσταται.

Μπορείς να απαντήσεις σοβαρά σ' αυτό; Ο άνθρωπος μιλάει για δράκους, πρίγκιπες και κάστρα.

Δημοσ.

Μπορείς να απαντήσεις σοβαρά σ' αυτό; Ο άνθρωπος μιλάει για δράκους, πρίγκιπες και κάστρα.

Το οτι δε τον καταλαβαίνεις ή συμμερίζεσαι δε σημαίνει οτι είναι ασόβαρο ή δράκοι, πρίγκιπες και κάστρα (τι έχουν δηλαδή οι πρίγκηπες τα κάστρα και οι δράκοι? μια χαρά είναι... πολύ καλύτεροι απο τους δημοκράτες βασιλιάδες..)

Αφου όπως λες λοιπόν δεν έχει πάρει τα δικαιώματα, είναι ευθύνη όσων συμμετείχαν να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν. Αν κρίνω πάντως απ το οτι συμμετείχαν σε τέτοιες προσπάθειες, δε νομίζω οτι θα το κάνουν και ισα-ίσα θα επικροτήσουν και την κίνηση αυτή.

Στο παραλήρημα σου να πεις και να αποδείξεις τι είναι σωστό να κάνει ο Θεοδωράκης κτλ έμπλεξες τελείως άσχετα πράγματα... Άλλο ο καλλιτέχνης, άλλο ο επιστήμονας και άλλο οι φαρμακευτικές εταιρίες.

(και άσχετο με το θέμα, αλλά θεραπεία για τον καρκίνο υπάρχει..)

Δημοσ.

έτσι! ;)

άντε και κάποιος να τα ανεβάσει κ σε μεγκααπλοαντ τώρα! :)

υ.π.απλά για να καταλάβω, τα αρχεία αυτά βαπτίστηκαν νόμιμα γιατί το είπε απλά ο Μικης στην εκπομπή?

Aκουσαν την παρακληση μου που ειπα πιο πανω και αρχισαν να τα ανεβαζουν και σε αλλους hoster απο το 22ο CD

Δημοσ.

Στο παραλήρημα σου να πεις και να αποδείξεις .....

(και άσχετο με το θέμα, αλλά θεραπεία για τον καρκίνο υπάρχει..)

Δεύτερος που προσπαθεί να με βγάλει τρελό.

Δεν μας λες και μας την θεραπεία μπας και γλιτώσουμε. Μετά λες εμένα τρελό.

Δημοσ.

:-)

Οι δράκοι, οι πρίγκιπες και τα κάστρα ζουν στα παραμύθια που διαβάζουμε στα μικρής ηλικίας παιδιά μας με σκοπό να τα διασκεδάσουμε αλλά κυρίως να τα διαπαιδαγωγήσουμε μέσω του ηθικού διδάγματος της ιστορίας, οπότε και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

:-)

Το ερώτημα φυσικά παραμένει αλλά ως ρητορικό δε χρήζει απάντησης:

Απλή η ερώτηση και εκεί τελειώνει η συζήτηση: Τι είναι σημαντικότερο, το καλό του συνόλου ή η δυνατότητα του ατόμου να το εκμεταλλεύεται;

Έθεσα άλλο ένα ερώτημα στο ποστ #79 και ενώ συμφωνώ με τις θέσεις, τις απόψεις και τις αντιλήψεις του συντρόφου Μίκη, διαφωνώ κάθετα στο συγκεκριμένο θέμα του δημόσιου διαμοιρασμού των αρχείων όχι τόσο ιδεολογικά όσο από άποψης τακτικής στην παρούσα φάση και αν τελικά είναι προτιμότερο να φέρουμε κοντά στο κίνημα τον κόσμο που κατεβάζει αλόγιστα και να διώξουμε μακρυά αυτούς που με την δουλειά τους απευθύνονται σε αυτόν.

Πιο απλά, δεν διαφωνώ με την τακτική που πρότεινε ο σύντροφος Μίκης να περνάνε από τα χέρια του καθενός μας και εμείς με την σειρά μας να τα δίνουμε χέρι-χέρι αυτά τα αντίγραφα σε φίλους και γνωστούς και σε περιορισμένο αριθμό που επαναλαμβάνω σαν κίνηση είναι νόμιμη και δεν καταπατά τον νόμο των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά το να ανέβουν σε ένα site και να δίνονται δημόσια, δηλαδή σε άγνωστους χρήστες, σαν πράξη είναι παράνομη και ανεξάρτητα των προθέσεων τελικά αμαυρώνεται η αρχική πρόθεση και διάθεση διάδοσης αυτού του υλικού μεταξύ φίλων και συγγενών που θα έχουν διαβάσει την διακήρυξη θα γνωρίζουν την ιστορία και την συνεισφορά αυτού του ανθρώπου οπότε και θα είναι σε θέση να εκτιμήσουν το έργο του συνολικότερα και τι τελικά πρεσβεύει αυτό.

Δημοσ.
Απλή η ερώτηση και εκεί τελειώνει η συζήτηση: Τι είναι σημαντικότερο, το καλό του συνόλου ή η δυνατότητα του ατόμου να το εκμεταλλεύεται;

Η άποψη του κόσμου για το τι είναι καλό για το σύνολο πιστεύω έχει κριθεί. Δυστυχώς ο κομμουνισμός, παρά την καλή του τεκμηρίωση στην θεωρία, στην πράξη έχει αποδείξει οτι κάνει κακό και στο σύνολο και στο άτομο. Ο ανταγωνισμός, όπως και η συνεργασία είναι μέρος της φύσης μας. Δεν μπορείς να αποκλείσεις το ένα. Τώρα εσύ αν θες να πιστεύεις οτι ο άνθρωπος θα μπορέσει ποτέ να αγωνιστεί με πάθος για να ανταμειφθεί κάποιος άλλος που από την φύση του είναι τεμπέλης τότε όντως πιστεύεις σε βασιλοπούλες.

Θα μου πεις τώρα διάφορα τα οποία οι περισσότεροι τα έχουμε απορρίψει σαν ιδεολογία από 20 χρονών. Κάποιοι ίσως λίγο μεγαλύτεροι. Δεν θα συνεχίσω άλλο αυτή την κουβέντα.

Πιστεύω οτι οι άνθρωποι πρέπει να αγωνίζονται για το κοινό καλό αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζεις εσύ. Ο τρόπος που λες απλά αντικαθιστά τον μπαμπούλα. Γιατί ποτέ δεν μου είπες για τα λεφτά που θα συγκεντρώνονταν από τους "εράνους" για να αναπτυχθεί η έρευνα, ποιος θα αποφάσιζε σε ποια έρευνα θα κατευθύνονταν τα λεφτά αυτά. Το πρόβλημα του κομμουνισμού ήταν ακριβώς αυτό. Δεν μπορεί να διαχειριστεί κεντρικά το που θα χρησιμοποιηθούν οι περιορισμένοι πόροι που έχουμε.

Από την άλλη πλευρά η οικονομία της αγοράς αφήνει την απόφαση στον χρήστη. Σ' αυτόν που με τα λεφτά του θα αποφασίσει που θα κατευθυνθούν οι πόροι. Δεν λέω οτι είναι άγιος ο καπιταλισμός, αλλά τα αγωνιστικά πνεύματα αντί να ψάξουν τρόπους να τον βελτιώσουν, κοιτάνε τους βατράχους μήπως και κάποιος γίνει πρίγκιπας.

Δημοσ.

Η άποψη του κόσμου για το τι είναι καλό για το σύνολο πιστεύω έχει κριθεί. Δυστυχώς ο κομμουνισμός, παρά την καλή του τεκμηρίωση στην θεωρία, στην πράξη έχει αποδείξει οτι κάνει κακό και στο σύνολο και στο άτομο. Ο ανταγωνισμός, όπως και η συνεργασία είναι μέρος της φύσης μας. Δεν μπορείς να αποκλείσεις το ένα. Τώρα εσύ αν θες να πιστεύεις οτι ο άνθρωπος θα μπορέσει ποτέ να αγωνιστεί με πάθος για να ανταμειφθεί κάποιος άλλος που από την φύση του είναι τεμπέλης τότε όντως πιστεύεις σε βασιλοπούλες.

Θα μου πεις τώρα διάφορα τα οποία οι περισσότεροι τα έχουμε απορρίψει σαν ιδεολογία από 20 χρονών. Κάποιοι ίσως λίγο μεγαλύτεροι. Δεν θα συνεχίσω άλλο αυτή την κουβέντα.

Πιστεύω οτι οι άνθρωποι πρέπει να αγωνίζονται για το κοινό καλό αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζεις εσύ. Ο τρόπος που λες απλά αντικαθιστά τον μπαμπούλα. Γιατί ποτέ δεν μου είπες για τα λεφτά που θα συγκεντρώνονταν από τους "εράνους" για να αναπτυχθεί η έρευνα, ποιος θα αποφάσιζε σε ποια έρευνα θα κατευθύνονταν τα λεφτά αυτά. Το πρόβλημα του κομμουνισμού ήταν ακριβώς αυτό. Δεν μπορεί να διαχειριστεί κεντρικά το που θα χρησιμοποιηθούν οι περιορισμένοι πόροι που έχουμε.

Από την άλλη πλευρά η οικονομία της αγοράς αφήνει την απόφαση στον χρήστη. Σ' αυτόν που με τα λεφτά του θα αποφασίσει που θα κατευθυνθούν οι πόροι. Δεν λέω οτι είναι άγιος ο καπιταλισμός, αλλά τα αγωνιστικά πνεύματα αντί να ψάξουν τρόπους να τον βελτιώσουν, κοιτάνε τους βατράχους μήπως και κάποιος γίνει πρίγκιπας.

Ποιος μίλησε για κομμουνισμό; :-)

Είδες τι λάθη κάνεις όταν βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα στηριζόμενος σε υποθέσεις; :-)

Μπορεί οι αρχές και οι αντιλήψεις μου να φαντάζουν κομμουνιστικές αλλά δεν είναι καθόλου, το αντίθετο μάλιστα, ναι μεν αντικαπιταλιστικές γιατί το χρήμα δεν αποτελεί αυτοσκοπός και επειδή καταντά τον άνθρωπο να μετρά τα πάντα με αυτό, χάνοντας το μέτρο, τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του, αλλά όχι κομουνιστικές.

Να γράψω και εγώ ένα τραγουδάκι, άσχετα πόσο ηλίθιο θα είναι και να αρχίσω να παίρνω και γω ένα ελάχιστο εισόδημα σαν άγνωστος καλλιτέχνης;

Καλή η έρευνα για την έρευνα καλή και χρήσιμη και πρέπει να χρηματοδοτηθεί, αλλά πρέπει να γίνεται και έρευνα που θα αφορά άμεσα και τον άνθρωπο, για πράγματα τα οποία τα έχει ανάγκη και είναι διατεθειμένος να πληρώσει για να τα αποκτήσει.

Και για τον φίλο με τα ανοιχτό στόμα. Με νοοτροπίες σαν και την δικιά σου θα φτάσουμε στην χρεοκοπία και μετά το σαγόνι σου θα φτάσει στο πάτωμα όταν ο κόσμος θα πεθαίνει επειδή δεν θα μπορεί να βάλει έναν βηματοδότη ή όταν στην αγορά θα ψάχνουμε το γάλα με το τουφέκι.

Επειδή λοιπόν βιώνουμε μία βαθιά κρίση, μία κρίση πολύ βαθύτερη και πολύ πέρα από τα όρια της οικονομίας για αυτό με βλέπεις και ασχολούμαι για αυτό με βλέπεις να σου απαντώ και αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις παλαιότερα (αρκετών μηνών) ποστ μου θα δεις ότι επί της ουσίας δεν απέχουν πολύ από την διακήρυξη του συντρόφου Μίκη.

Τόσο ο καπιταλισμός όσο και ο κομουνισμός αν και (φαινομενικά για πολλούς) αντίπαλα στρατόπεδα έχουν αρκετά κοινά σημεία εκ των οποίων το κύριο που οδηγεί και τα δυο πολιτικά συστήματα στην σήψη είναι η συγκέντρωση των εξουσιών σε λίγους που με τον ένα ή άλλο τρόπο διαφθείρονται αφού σαν άνθρωποι έχουν τις αδυναμίες τους.

Για να μην προτρέχεις λοιπόν και βγάζεις εσφαλμένα συμπεράσματα αν και τα έχω γράψει εδώ και πάρα πολύ καιρό και τα επαναλαμβάνω ανά τακτά χρονικά διαστήματα να σου πω ότι είμαι υπέρ της άμεσης δημοκρατίας και κατά της εκπροσωπούμενης μέσω εκπροσώπων και κομμάτων που επί της ουσίας είναι ολιγαρχία έστω και δημοκρατικά εκλεγμένη και σε καμία περίπτωση άριστη ώστε τουλάχιστον να χαρακτηριστεί αριστοκρατία.

Η δική μου λοιπόν θέση για να βγούμε από αυτό τον ατέρμονα και φαύλο κύκλο της διαφθοράς είναι να επιστρέψει η εξουσία στους πολλούς, σε εμάς, σε εσένα, σε εμένα, σε όλους μας και σήμερα έχουμε τα μέσα για να το επιτύχουμε αυτό, με πρώτο και κύριο το διαδίκτυο και φυσικά όχι μόνο αφού υπάρχει και το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας αλλά και της σταθερής αλλά και το τραπεζικό και πάει λέγοντας.

Για να σε προλάβω λοιπόν να σου πω ότι ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα είναι εφικτό να εφαρμοστεί στην πράξη με απόλυτα "δημοκρατικές" (με την σημερινή αντίληψη της έννοιας, για αυτό και σε εισαγωγικά) διαδικασίες με την δημιουργία ενός νέου κόμματος, από μία πολιτικά άχρωμη και κομματικά άγευστη βάση η οποία ναι μεν θα στέλνει στην βουλή βουλευτές αλλά εκείνοι δεν θα αποφασίζουν αλλά θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο ως αγγελιοφόροι διαφορετικά θα καθαίρονται.

Οι αποφάσεις θα παίρνονται από το σύνολο της βάσης αφού έχει αναλυθεί το εκάστοτε θέμα από ειδικούς στο κάθε αντικείμενο και αφού έχει ψηφίσει η βάση, ενώ για τις αποφάσεις που θα πρέπει να λαμβάνονται άμεσα όταν θα φτάσει στο σημείο να βγάλει υπουργούς εκεί και πάλι από την βάση θα ψηφίζονται και θα διορίζονται ανώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι θα φέρουν την ευθύνη των πράξεών τους και με την παραμικρή ατασθαλία όχι μόνο θα καθαίρονται αλλά ανάλογα της ζημίας θα δεσμεύεται η περιουσία τους και στην συνέχεια θα οδηγούνται στην δικαιοσύνη.

Για να προλάβω λοιπόν και την μεθεπόμενη ερώτησή σου, ναι ο κόσμος, το σύνολό μας, είναι σε θέση να αποφασίσει αξιοκρατικά και δίκαια εφόσον φροντίζουμε για την μόρφωσή του, για την εκπαίδευσή του, εφόσον αναδεικνύουμε και κρατάμε ζεστό το ενδιαφέρον για τα κοινά οπότε και ο κόσμος σταδιακά θα αρχίσει να ξυπνάει από αυτή την αποχαύνωση που έχουν προκαλέσει τα ρουσφετολογικά κόμματα και όταν σταδιακά δει ότι όταν τελικά ο καθένας κοιτάει μόνο την πάρτη του και το ατομικό του συμφέρον τελικά οδηγούμαστε στην κρίση που βιώνουμε σήμερα ενώ όταν κοιτάμε το καλό του συνόλου τότε βγαίνουμε κερδισμένοι σαν σύνολο αφού μέρος αυτού του συνόλου είμαστε και εμείς.

Όπως βλέπεις λοιπόν, δεν υποστηρίζω την πλήρη ισοπέδωση της ελεύθερης αγοράς αλλά την ενίσχυση της σε μία υγιή βάση στην οποία οι λίγοι και ισχυροί δεν θα παίζουν βρόμικα παιχνίδια στις πλάτες του ευρύτερου συνόλου, ένα ευρύτερο σύνολο που θα αυτοπροστατεύεται και που δεν θα έχει ανάγκη από ηγέτες αλλά θα αποφασίζει κατά συνείδηση και πάντα φανερά ώστε όπως κρίνει να κρίνεται και όπως αξιολογεί να αξιολογείται.

Αν και το ποστ φαντάζει off-topic, όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ, η κίνηση του Μίκη σε ότι αφορά την διάδοση του έργου του, ανεξάρτητα του τρόπου με τον οποίο αυτή γίνεται, σαν πράξη είναι λιγότερο καλλιτεχνική και περισσότερο πολιτική και σε αυτή την πολιτική στέκομαι και σε αυτήν εξηγώ τις θέσεις, τις απόψεις, τις αντιλήψεις μου.

Πάντα φιλικά, Δημήτρης.

Υ.Γ. Φίλτατε Γιώργο όπως κατάλαβες ή μάλλον όπως έχεις καταλάβει εδώ και πολλά ποστ, εσύ είσαι η αφορμή, όχι η αιτία και πίστεψέ με αυτό είναι καλό. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...